![]() |
Bir yeminim var sana Sana Yeminim Var . . . Geçmişimle senin aranda Hayatımın dönüm noktasında edilmiş Tuzu kuru yalın ve yalansız bir yeminim var sana Daha gözlerim açılmadan sana uyanıp Kollarında uyku sersemliğim gitsin istiyorum Sol yanımdaki soğukluğu Sağ yanın gidersin istiyorum Bir yeminim var ellerime ellerin değmeden edilen Bir sözbir şarkı sözleri gibi söylüyorum Bir yeminim var sana Yalnızlığın huysuz ve dipsiz koylarından sonra edilen Ses verdiğim gecede Ellerimde nasırların gidişi gibi bir yemin Uzakçok uzak iklimlerde de yaşasak seninle Bulutlarmaviler ve dere tepeler şahidim olsun Büyük bir yeminim var sana Kıyamadığım Ellerini dahi tutamadığım Lekesiz gecelerden sesleniyorum sana Kıyametler bile kopsa Denizler dağ Dağlar tepe dahi olsa gözü kapalı tutacağım yeminimi Bir yeminim var gözlerine yaktığım Bir sevgim var gözpınarlarına aktığım Bir hayatım var uğruna közümü kırpmadan adadığım Bir rüyam var seninle gerçekleşmesi için hiç uyanmadığım Bir cümle iki kelime İki kelime bir çok anlam Anlamı kimine göre çok Kimine göre hiç yok Bana göre sen Sana göre ben ...seni seviyorum... Alinti |
Dokun yuregime hadi Iste geldimhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Sakla beni sabaha kadar en derinde Bulamasin beni Ne hüzünhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ne gözyasi Dokun zifir saclarima Dokun ki yoklugun zindanindan ciksin yürek Al öfkemide kir hüznü yazdigim tüm kalemleri Bir ümit ver Her gecen gece sevginle büyütecegim bir ümit ver. Dokun yüregime hadi Can dehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Sevgili de adima Simdi yüregim yüreginde. Al onu sakla hic kimsenin Bulamayacagi kadar derinde |
Bu Ezgilerdeki Sessiz Bir Çığlıktır.Bunu ancak Analar Bilir. Naralar duyulurdu sokağımızdan öyle acıydı ki naralar, işte öyle 'sensiz zor durumdayım daha gülemez oldum inan habu dünya'dan hiç zevk alamaz oldum, koş yetiş imdadıma boğuluyorum sanki ne kanser, ne de verem sensizlik öyle zor ki oooyyy, gidişinle yıkıldım hüznünden duman oldum bir an bile aklımdan seni çıkaramadım, koş, yetiş imdadıma boğuluyorum sanki! ! ! ' bu sesi havadaki kar sesi kesiyor orta yerinden biçiyor nakaratın havada kar sesi var gecede çocuk sesi mahalleden davul sesi gelmekte minareden sela okunuyor sabaha bir ölen var komşulardan sevdalarını toprağa taşıyan çocuk seslerini duymayacak, ne yazık üşümeyecek iliklerine kadar sıcacık sevdiği olmayacak fener asacaklar mezarına cemaate gül suyu serpilip lokum dağıtılacak törende annesi saçlarını yolacak babası elemli sevdikleri yasta toprağa düşenin sevdikleri yasta naralarla yaşayanın. Karlar ha düştü ha düşecek us'lar çocuk naralarında us'lar gönül yaralarında us'lar ekmek paralarında saçlara karlar yağacakmış kimin umurunda. Sevdalar sürgün edilmiş Palmar'ın en ücra köşesine takalar hep kahır yüklü hep kahır çekmekte limana kehribar gözlü balıkçılar cenaze namazında zaman daha katı ölümden daha acımasız sürgün yaralı gönüllerde şafağın alaca karanlığında kanallar çelik levha gibi parlıyor ölen görmeyecek, ölen duymayacak deniz yönündeki kümelenmiş kapkara bulutları kırmızı renge boyanmışlar sürüler halinde esmer serçeler evlerin damından çıkmakta hür yaşamlarından doğan sevinçli ötüşlerle inanlıların neşesiz, cansız ilahisine anaların yoksulluk ezgisine karşılık veriyorlar bu ezgiler ki sessiz bir çığlıktır arş-ı alaya her bir gün uzanan bunu duymaz, görmez ölüler toprak iki kez verimli olmaz üst üste bunu da bilmez mahallede davulcular umutsuzca çırpınan zurnacılar bunu ancak analar bilir bunu ancak yar'lar, yarenler bilir. Bu gel-git'lerin bir nedeni olmalı bin nedeni olmalı yaşamın azizim düşlerini sağ omzuna asışının bana öyle gelişinin. Havada kar sesi var, duyuyormusun? sen bana geliyormusun? ben de uyandırırsın duran zamanı demelerimi dinletirsin gözlerinden sol yanın boş kalsın, beni uyutursun ne davul, ne sela sesi toprağa düşen benmiyim sende? Ben olduğumu düşün ölenin sen gülüşlerini yanaklarına kilitle yüzünde göz izi istemem eğer ki ölen ben değilsem ben yoksam musalla taşında hoyrat gözlere düşman yaratma benden ben barış adamıyım gurban ben sevgi adamıyım bilesin. Kaşlarını yüzüme ser sensiz ölmek istemediğimi görmesinler kirpiklerin ağudan ok sinemde saçlarını kefen yap bedenime kuzucuklar yaralarımı görmesinler senin için öldüğümü bu ölenin ben olduğumu bilmesinler. Ne kuşlar, sürgünler, bu kadar debdebe ben ölmek istemiyorum bu kış da sevdamı bahara saklıyorum yaşıyormuyum; sende arıyorum ölümü sende arıyorum... Salih Özgenç |
Sevdiğim Ufuklara şöyle bir bak uzaktan, Gözlerine buldur beni sevdiğim, Kurtulayım hasret denen tuzaktan, Vuslatınla doldur beni sevdiğim... Perişanım varsan bunun farkına, Su misali sevdanı koy arkına, Nağme nağme dola aşkı şarkına, Tellerinde çaldır beni sevdiğim... Kayboldum bu dünya denen deryada, Takatim yok inan artık feryada, Ya dön bana güldür yüzümü ya da, Ellerinle öldür beni sevdiğim... Kimi gün kendimi kimsesiz saydım, Kimi gün inan şu canımdan caydım, Hani sen yıldız ben gecende aydım, Gökyüzüne kaldır beni sevdiğim... Felaketim sona ersin varınla, Gün geceye selam salsın yarınla, Savrulsun kederim aşk rüzgârınla, Rüyalara daldır beni sevdiğim... Bir söz söyle vuslat diye sayılsın, Sarhoş gönlüm seni duyup ayılsın, Aşk neymiş cihana bizle yayılsın, Sevdam diye bildir beni sevdiğim... Ersin Kayışlı |
Biliyorum Derin bir nefes almak cesaret istiyor... Alıp kendimi içime saklanasım var... Sana gitmek var bir de senden gelmeden..... Susmak hep susmak.... /.. Ey Aşk ! İklimi kayıp hangi mevsimin şarkı sözleri ki bu çalan? Erken gelen isyanın Gecikmiş öfkesinde kayboldum ben.../ Şimdi Sesimi düşünceme saklasam Sözüm üç noktanın boşluklarına sığınır kederinden Dönmek kabullenmek demek Reddetmenin tabiri caizi kayıp! |
Kalkmıyor bedenim.. Gölgem ağırlık yapıyorhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif siyahlar boğuyor gözlerimi.. Gözlerinde boğulmak varken delicesine ; Siyahlara veriyorum gözlerimin hakimiyetini.. Boğuluyorum siyahların derinliklerine indikçe.. Seni düşündükçe aydınlanan sevginin tüm yolları ; Kararıyor gitgide.. Sevdiğimi anımsadıkça daha bir yabancı olduğumu hissediyorumhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif siyahlara.. Ve anlıyorum da yabancı kaldıkça mutlu olduğumu siyahlarda.. Gel mavim.. Mavi yüreğim.. Mavi sevdam.. Gel kurtar beni.. Daha fazla boğulmama izin vermehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif Sadece fırtınalı günlerde senin rengine bürünebilen Korkunç siyahlıklarda.. |
Gidiyorum gidiyorum sevgilim bugece sabah olmadan,gün ışımadan.. gidiyorum birtanem bugece son kez yüzünü görmeden sana sevdiğimi söylemeden.. cesaret edemedim veda etmeye gönlüm izin vermezdi inan, sana seni terk ediyorum demeye, sessizce gidiyorum senden sessizce gidiyorum kalbinden... anılarım kalsın benden sana, bu mektubum kalsın hatıra, gidiyorum birtanem gözyaşlarımla, gidiyorum artık,senden ve kalbinden,, gidiyorum bebeğim bu şehirden.. bu şehir dar gelir artık bana, yüreğim dayanmaz yokluğuna, zorda olsa bu benden son veda,, gidiyorum bebeğim artık, senden ve bu şehirden. unutmayacağım seni asla, anacağım ismini,herzaman aşkla, pişman değilim yaşadıklarımdan, ama vakit geldi,gidiyorum artık, hem senden,hem bu şehirden... mutluluk senden yana olsun, üzüntüler hep uzak dursun, o güzel yüzün herzaman gülsün ben yokum artık birtanem, gidiyorum artık,hem senden hem beni seven masum yüreğinden Şenay Çadırcı |
Sen ve Ben Sen: Sevgisin yüreğimde taşıdığım Sen: Gül goncasısın her gün kokladığım Sen: Yüreğimde yanıveren ateşsin Sen: Yüzüne bakmaya doyamadığım Ben: Bütün sevgimi sana vereceğim Ben: Yollarına gülleri sereceğim Ben: Yüzünü bir gün bile göremezsem Ben: Senin için mecnuna döneceğim Sen: Karlı dağlarımda açmış çiçeksin Sen: Çiçekli kırlarda ki kelebeksin Sen: Hiçbir zaman yakalayamadığım Sen: Eşi bulunmaz kanatsız meleksin Ben: Olsam senin için bir bal arısı Ben: Koynuna girsem bir gece yarısı Ben: Konuversem kalbinin üzerine Ben: Olsam yüreğinin diğer yarısı. Alıntı... |
gidiyorsun ya... Kara bulutları katmış ardına acıları yüklenmiş sırtına dört nala geliyor yanlızlığım. Gidiyorsun ya.. Nekadarda mutlu çaresizlikler yüreğimin gergefinden cımbızlarla çekiyor nakış nakış umutları gidiyorsun ya... Renklerini siliyor tuvalim karası bana gecelerin cefası bana elde kalan tek resim gözlerini seyredeceğim gidiyorsun ya... Giyotine gidiyor paylaşmalarım bugünümdehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yarınlarımda gidiyor gidiyor düşmüş peşine umutlarım gidiyorsun... Dalgalarında boğulduğum denizim gidiyorsun... Bundan böyle zamanlara sensizim. |
Sevmek Kalbimin Borcu Sözlerin gönlüme ışık. Gözlerin hayalime pencere. Bakmak gözümün borcu Seni görene kadar. Her bakışta bir gerçek, Her gülüşte bir sır var. Anlamak aklımın borcu Seni bilene kadar. Ocaklarım sensiz sönük, Odalarım sensiz dar. Beklemek sabrımın borcu Seni bulana kadar. Her yoluma bir sis çöktü, Her dağımda bir kar var. Sevmek kalbimin borcu Seni, ölene kadar. Haydar Dönmez |
| Saat: 16:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık