![]() |
Şimdi , Kapatsam gözlerimii ... bir uçurumun kenarında ! Açsam kollarımıı ... Beyaz bir elbise üstümdeehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilv.gifve saçlarım darmadağın olsaa ... Soğuk soğuk hisstsem ölümün nefesini! Elimde bana yazmış olduğun mektuplarr ... yırtıp yırtıp bıraksam rüzgarın kucağına her birini... ! Söylediğin tüm güzel cümlelerini bağıra bağıra geri yollasam sanaa ... Ve tüm canımı acıtanları da döksem denize bedenimle birlikte ! Yine kaybettim,sende kendimi, bende seni, bende beni. Gitmek ... ama temelli, çözüm olur mu ? Sadece,Bir adım kaldı.Sadece bir adım,vazgeçmeye herşeyden ! Hoşçakal,sahiplenilmeyen duygularımm ... Hoşçakal,bende var olamayan San-a ... ... Denizin üstünde beyaz bir ayakkabı ... Hemen yanında ... umutlarını yitirmiş bir genç kız |
ŞırıngayLa ruhumu Uyuşturduğum wakit; SiyahLara bürünmüş gözLere ÖLüm şiirLeri yazdım Ben ne kadar mahkumsam karanLığa Benim dünyama girdiğin wakit AcıLarın yoL gösterdiği Ruhun zindan ediLdiği Bir kabustasın ... Şafak pek uğramaz buraLara ... unutma ! Hep karanLık bir son Bir öncesi oLmadığı gibi Bir sonrası da yok Siyah-beyaz, öLüm-yaşam Arada bir çizgi yok Yaşadığım her gün öLüyorum ÖLdüğüm her gün ise Gerçekten yaşadığımı Hiç bir şey hissetmediğimi Gecenin koyuLuğunda Huzur buLduğumu farkediyorum |
Sabır dolu bu cevher Yağmur öncesi kasvet, yine çöktü gönüle Sefa bilmez ömrümü, durmadan yazar kâtip Çığlıklarım dönerken, üstü islenmiş küle Gelen günden umutsuz, adını söyler hatip Sancı üstüne sancı, anidendi firakın Söylediğin şu son söz, ölümü etti yakın Suçum seni sevmek mi? Bekledim senden takdir Gayz dolu bakışların, bana en büyük tekdir ilkbahar motifliydi, sana vâkıf her günüm Aşkımın bekasında, tehditle doldu dünüm Yarına ışık iken, umulmaz bir merhale Adını anmak yasak, nasıl geldik bu hale? Memduha değil halin, beni kırıp giderken Huzursuz bir çehreyle, hayatımdan yiterken Şeytan sana tarafsa, mâziyi madem kes at Mahkeme defterinde, gözyaşın neden kesat? Göğe lâyık bir yıldız, hiç yerlere iner mi? Yıldızın aşk çığlığı, tek bir sözle söner mi? Aşk,toprağa gönüllü, kıymetli bir mücevher Yine de seni bekler, sabır dolu bu cevher Müjgân Akyüz MAJ |
Ravza sesi rüyamda-Müjgan Akyüz Ravza sesi; rüyamın, ruhuma dinlettiği Görülmez, tek bir sesin, ham ruhlara yettiği Tekbir dedi nefesim, aşkla şahlandı sîne Yandı ruhum hasretle, hep seni andı yine ____Tâlibim; ham halimle, bu gönlüm sana havza ____Bitmeyen alevimle, gelmek isterim Ravza Bir gün girebilsem, ah! O, zengin iklimine İsterim yüzüm gülsün, nasip oldu kimine Hassaslaştı artık ruh, dalıyor hülyalara Sesini duymak için, yatıyor rüyalara ____Bedeni gözünden sil, gönlüm îmana havza ____Yakaran ellerimle, gelmek isterim Ravza Kâbe'nin mimberisin! Misafir bu cahile Rüyadan uyanınca, haykır haydi, ''ah!'' İle Kalsam bu yakazada, arzulara ilişme Arzum; sende saflaşmak, şer yaraları deşme ____Cidarından al beni, gönlüm katına havza ____Manevi âlemimle, gelmek isterim Ravza Müjgân Akyüz maj ********* Havza : Taraf.(Bir hükümetin idaresi altında bulunan bütün ülkeler.) Yakaza: Uyku,uyanıklık arası Cidar: Duvar,zar |
Aşkı Anladım Seni kalpten sevdiğimi Bir kez daha anladım. Çektiğimiz çileleri Aşkımıza adadım. Seni içten sevdiğimi Bir kez daha anladım Kırdım gönül zincirini Umutlara bağladım. Seninasıl sevdiğimi İşte şimdi anladım Bizi çekemeyenleri Allah'a ısmarladım. Zeki Akdoğan |
İç cebimde,sol göğsümle senin o dalgın ve dargın yüzün, susuyor. sanki ağrımış, ağlamış bir hüzün.. İç cebimde,sol göğsümle o renksiz günlerden kalan geriye, nereye gitmişliğin,eskimişliğin, bir de beklememişliğin.. İç cebimde, tarihsiz ve tarifsiz suretin senin, her sabah giyinir benimle ve düşer düştüğüm yere, dönüşlerimde eve.. Dönüşlerimde düşlerimle, iç cebimde, sol göğsümle, bir fotoğrafsın.. nice küllerden geriye... Yılmaz Odabaşı |
İkimize yetecek kadar Aşklar biriktiriyorum Beni sana getiren yollarda Ne kadar daha aşk biriktirmem gerekiyor Senin benim olabilmen için Anlamam hesaptan, kitaptan Anlamam ben matematikten falan Ama senle benim toplamım aşk olduğunu biliyorum Çıkarma işlemim zayıf Çıkaramam seni bu kalbimden Ama hayatımı, her şeyimi, nefesimi, aşkımı bölerim senle Senin aşkına binlerce kez çarpılırım Her türlü sağlamasına da katlanırım Mehmet Adın |
Yokum Tohumları teker – teker ektim. Gönlümce suladım, gönlümden geçenleri. Bazıları yoksun! Ben yoksun... Sen de öyle... Teker – teker attım yalnızlıklarına her birini, Gönlümce... Gönlümden o geçti... Artık yoklar! Ben yokum sensiz! Sen de öyle! Ferit Emre Adaklı |
HER SOLUK ALIŞTA Kaldırın bugün ne kadar engel varsa güneşle aranızda elinizin değdiği her şey gökyüzü koksun Türkülerle doldurun göğsünüzü açılın kırlara çiçekler devşirin kolan vurun ağaçtan ağaca her soluk alışta duysanız bile o zonklayan hüznü `~ Bugün ilkyazın ilk günühttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gifhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif |
Seni Saklayacağım Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda çizdiklerimde Şarkılarımda sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmiyecek seni Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı Uyuyacak uyanacaksın. Bakacaksın benzemiyor Gelen günler geçenlere Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır Harcayacaksın. Seni yaşayacağım anlatılmaz Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün tam anlatmaya... Bakacaksın Gözlerimi kapayacağım... Anlayacaksın. Özdemir Asaf |
| Saat: 10:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık