![]() |
Yüreğim Sensin Sonunu bile bile çıkmaz bir sokağa giriyorum. Sokağım dar, sokağım soğuk, sokağım karanlık., Her şeye rağmen yürümeye devam ediyorum. Bunlar sevda yolları sonundasen olmasan bile. Yollar çetin savaşıyorlar, akıtıyorlar gözyaşımı. Bunlar sevda yaşları, ağladığımı bilmesen de. Korkmuyorum; çünkü yalnız değilim bu yolculukta. Elimi tutmuyor, yüzüme bakmıyorsun belki; Ama bedenin ve ruhun kaplamış yüreğimi. Sen hep yanımdasın, benimle yaşıyorsun. Atıyorsun her saniye, beni de yaşatıyorsun... Yağmur Tahıllıoğlu |
Ne Aşk Kanımı çekseler, yüreğim dursa, Canansız gecede mehtap istemem. Gönlüm en bahtiyar, çiçeğe konsa, Seni yazmıyorsa kitap istemem. Doyursam cihanı, yoksul kalmasa, Geceler uzasa güneş doğmasa, İçimde heyecan, sevda olmasa, Sensiz bir anımda sevap istemem. İplere çekilse, solan semada, Varlığım hüzünle donsa sevdada, Razıyım çileme, dolan her anda, Gerçekten ayrılıp serap istemem. Kurdoğlu cihana geçmez de sözüm, Muhabbet ateşi doluyor özüm, Bütün güzelliğe kapansa gözüm, En küçük noktanı harap istemem. 01.01.2007 - Cengiz Unutan |
Aylardan Kasım Günlerden perşembe Saat 16:24 Seni düşünüyorum Mevsimsel sandığım Hisler deryasındayım. Aklımın bir ucunda Öylece takılıp kalıyorsun Gözlerim dalıyor sonra Bilmediğim uzaklıklara Ve bir hayal gibi Süzülüyorsun odama Önce gözlerin geliyor karşıma Sıcacık sevecen gözlerin Sonra ellerin uzanıyor Ve bir tüy hafifliğinde Yüzümde dolaşan ellerin Hafifçe başımı kaldırıp Sana bakıyorum Uzak ve silik Bir tebessüm oluyor dudakların Aniden.. Bir sis bulutu sarıyor odamı Bırakıp beni gözü yaşlı Yok oluyorsun Yitip gidiyorsun anılarımdan Sonrası derin bir sessizlik Ürperiyorum Rüzgar uğuldayarak camları yalıyor Üşüyorum Zifiri bir karanlık var Ne kadar zaman öylece kaldığımı Hatırlamıyorum Uzaktan bir ses duyuyorum Sanki geceyi yırtıyor Usulca kıvrılıyorum koltuğuma Boş gözlerle bakıyorum etrafa Koyu ve derin bir boşluk kaplıyor her yanı Uyumak istiyorum.. Bir çok anlamın içinde Kendi anlamını araştıran Kavramları eline yüzüne bulaştıran Gerçek ile hayali.. Birbirine karıştıran Yitik, Fakat dev bir boşluktur anlamsızlık. Kendimden gitmek istiyorum. Kaçmak.. Çok uzaklara gitmek Beni bulamayacağım.. Hatta anımsamayacağım Bir boyuta geçmek.. Duygularımdan arınmak Acılarımdan sıyrılmak Ve bu kadar saçma sapan Umarsızca,arsızca sevebilen Benden vaz geçmek Unutmak.. 'KURTULMAK' istiyorum. 26 Kasım 2009 / 16:45 Emine Genç |
Gecelerin Tekelinde Geceler olmalı sağ elinde Dumanı tüten vuslatları parçalamalı tek kurşun Zamanın dokusunda göreceli yarıklar açmalı Saat her onbiri vurduğunda aksamalı bir duygu İki tek atıp sızan kalplerle dolmalı her kuytu... Geceler olmalı sağ elinde Bilinmedik hazlara gebe madem her hayatın döngüsü Bir deli yarışa dönüşmeye meyilli, ölüme atılan her adımda Kimin eli kimin cebinde ne farkeder, yaşa gitsin Görürsen aya doğru uçan yunuslar, sakın şaşırma... Sana sevdandan soruyorlar, de ki "Ben geceleri tutuyorum sağ elimde, sevdamdan size ne? Anlatsam anlamazsınız nasıl olsa, Atlas'ın çilesini Boşuna kafa yormayın çelişkilerime, kuş aklınız da pır pır eder İlahî adalete isyan etmek biz âşıklara kalsın bari..." - Mustafa Bilen |
ask nedir_?... aşk beklemektir, bi ömür boyu sevmektir, o istemesede sonsuza dek sevmektir, her gece onu düşünmektir aşk nedir_? aşk acı çekmektir, kalbi yerle bir etmektir, ölene dek acı çekmektir, uyuyamamaktır aşk aşk nedir_? aşk delicesine sevmektir, onun için gerekirse çekip gitmektir, seni seviyorum diyememektir, aşk bir felakettir aşk nedir_? gece gündüz onu düşünmektir, |
Ayrılık Bir gün seveceğim desem kendime İnanmıyorum sevginin var olduğuna Gönüllerin hep kelepçe gibi birbirine bağlandığına Ayrılık kapıyı çaldığında biten duygular gibi... İçimde ona karşı belki çok az hatıra kaldı Bunların hepsi yalan dolanla kaplı Aşk sıradan masal sözleri gibi gelip geçici Ayrılık kapıyı çaldığında anladım aşkın bütün gerçek yüzünü... Sevildiğini sandığı zaman farklı bir dünyada yaşıyor gibi insan Araya giren bütün pembe düş gibi görünse de Ayrılık kapıyı çaldığında aynanın gerçek yüzü içimizi yakar kavurur... Hislerinle baş başa kalır kimi zaman insan Hep kendinde meziyetler aramaya başlar Aslında aşkın bitmesinin gerçek olan tek yanı Ayrılık kapıyı çaldığında insanların uyuşmaz yönlerinin farkına varılması... Kendini sevdiğin ve sevildiğin her şeyden soyutlarsın İçini yakan aşkın ateşini bir nefretle kendi kendine kusarsın Kalbine vermiş olduğu yangını Ayrılık kapıyı çaldığında soğutmaya başlarsın... Hayatta gerçek olan ilahi aşktır. Bazen bir sevgiliye bağlanmak Leyla ile Mecnun, Aslı ile Kerem gibi Onun için kor gibi yanmak Bazen yaratanın aşkı ile Allah huzuruna kavuşmak Ayrılık kapıyı çaldığında gerçek aşkın farkına varıp Kendi içinde yaşamaya başlarsın... - Havva Tandoğan |
Nasılda çıktım; Karanlık gecenin merdivenlerini... Nasıl da uçtum karanlıklardan.. Nasılda; Düştüm göğüslerinin arasına. Umutların yeşerdiği. Ne güzel bir andı.. Umutlarımın ayı söndü. Hayat öpücüğün içime daldı. Gözyaşım döküldü. Ayak izlerime... Çiyanlar dallarıma kondu. Acı ve ıstırap... Zihnime kazındı. Yüreğimi incitti. Eritti umutlarımın yuvasını. Ahuladı sevda tohumlarımı. Kalbimin sahibi. Sevda dininin ilahı. Ne zaman gireceksin... Rüyalarıma? Ne zaman saracaksın kollarında beni. Ne zaman içeçeğiz ab-u hayat şarabını seninle. Kadınınsı tenin sahibi. Denizlerde yüzerdim. Aşkınla; Gözlerinin mavi denizinde. Boğuldum.. Çınar ağacıydım. Serinlerdin gölgemde. Vardın sırrıma. Yaylaların yeşili. Dağların karıydım. Erittin beni, Gün ışığıydım, Sağanak yağışlarını gördüm. Bir bülbül gibi yazmıştım. Uyandırdı beni o şirin ötüşün, Zambak ve papatya kokun... Bilmiyordum; Zambak ve papatyayı, Kokunu alana dek, Nerdeydin kadınım, Yapraklarım kurumadan önce. Gelseydin ya bana. Papatyanın ne değeri var.. Aşıksız? Gülün ne değeri var. Dikensiz? Yağmurun ne değeri var. Yapraksız? Toprağın ne önemi var. Düşmezse üzerine güneş. Tarlanın ne önemi var. Tohumsuz ve çiçeksiz... Sevdanın ne önemi var. Sevdan yüreğimi sarmazsa? Senin gibi, El sürmezse yüreğimin yangınına? Ben olmazsam; Kim türkülerini söylerdi /Senin için. Kim şiirler yazardı/Senin için. Kim çiçek demetlerini/Boynuna taktı. Kim ellerine/Gül topladı. Kim çığlıklar atsın/ Mecnun gibi. Kim gönül defterimi işler. Yüreğine adın eker/Bahçıvan gibi. Berrak gözlerin/ Elma yanakların sahibi. Şelale kaşların/Bal dudakların sahibi. Kelime ol bana. Defterimin satırlarına şiir ol. Yürek ol açıl bana... Çatlayan dudaklarıma/İlaç ol. Kuruyan çiğerime/Nefes ol. Tenim ol bedenime/ Benim ol.... Ali Kamil |
Birer Çiçekti Düşlerimiz - Cengiz Azman Sınırsız günlerin sonlarında arardık Sanki sonları varmış gibi Yıldızları saymaya çalışırdık On, yirmi, otuz derken Yorulurdu gözlerimiz Bırakırdık öylece Hiç dokunulmamış gibi Saçlarını okşardık gecenin Işıksız kapkaranlık olurdu ya Yinede açtırırdık gülleri Darmadağın olurdu bedenlerimiz Herbir parçası ayrı yerdeydi Sevinçleri bulurdu sevinçlerimiz Kat kat artardı hasretimiz Hiç ama hiç birleşmediler Tek başlarına birer çiçekti düşlerimiz Cengiz Azman |
Saat on dokuz otuz günlerden deli bir akşam, Koyu bir bant çekili zaten suskun dudaklarıma... Dur durak bilmeden taşladım dallarımı. Daha filizlenmesini bile beklemeden, Hamken yedim olmamış ümitlerimi... Kahhar olandan kehanetini bekliyorum, İki satır şiirle çırılçıplak ömrümün... Yıldız geçitlerinde sönmüş bir bahara açılır, sürgüsü pas tutmuş kilitsiz kapılarım. Her günüm bir değilmi bu meçhulde, Günlerden bir cuma...Aylardan ise yirmi kasım... Ömer Tomruk |
Elbet Birgün Ardından öylece bakmak var ya... Yanında durup sana uzak olmak, Nefesini hissedip dokunamamak En ağır acıdır bana!!! Hani sesini duyup cevap verememek, Her yerde seni görüp gözlerine bakamamak, Hani gökyüzünde güneş parlar da, Ben fırtınalı yağmurda kalır, Sırılsıklam ıslanırım yokluğunda!!! Geceler boyu uykusuzluktan kıvranır Ama bir saniye bile kapanmaz gözlerim. Dudaklarım haykırır ya, Ama sesimi duymazsın bilirim. Hani bir umutla, Gökyüzüne bakar ya gözlerim, Hergün, Elbet birgün diye beklerim!!! - Zekiye Sarı |
| Saat: 23:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık