![]() |
Ayrılık Yakındır Artık daha bir anlamsız geliyor sözlerin kulağıma Kaybedilen her neyse bıraktım dokunmadan hatırana Canımı yakıp yakmadığı tartışılır Ama daha bir anlar oldum Hak etmeyene en çok ayrılık yakışır. |
Suskun Gemi Yine bir kış mevsimi Yüreğimde rüzgar var Dalgalar savuruyor beni Bir o kıyıya Bir bu kıyıya... Yağmurlar boşalıyor yüreğime Hıçkırıklar kesiyor nefesimi Anlatamıyorum hayal iklimimin çağlayan pınarın Karanlığımı parçalayan bir çığlık Sessizliğimi bölüyor acı bir feryat Kimim... Neyim... Bilinmez! Düşüyorum toprağa Bazen bir yaprak gibi Kavuruyor küllerimi yangın alevinden arta kalan birkaç parça ates Duygularımın esiri olmuşum Vurmuşlar beni zincirlere Ellerim kelepçeli gözlerim bağlı... Kelimeler sığmıyor kalemime Her hece ayrı bir hicran Her gece ayrı bir vuslat Üşümeye duyarsız kalmış bedenim Alevler islemiş iliklerime Çağlayanlar süzülüyor gözlerimden Bir sen... Bir sen vardın iste! Bu yangınımı söndürecek Bir sen aaah! Bir bilsen... |
Bahar Ağrısı bir bahar daha dönüp gidecek kapıdan bir bahar daha sensiz yaşanacak demek bir bahar daha insanlar asılacak şafakta ben en çok şafakları ağlarım |
http://ozel.balca.net/resima/cubuk/siir10021-cbk.gif SÖZ Benim en sevdiğim söz , senden duyduğum ben'dir . Hep yinelediğim söz , sana koyduğum ben'dir . İyi olmak adına bilgiç olmak istemem , Seni sen'lediğim söz , bir-bir oyduğum ben'dir . http://ozel.balca.net/resima/cubuk/siir10021-cbk.gif |
bağışlanan günlerin kutusu -her günü kan açar kendi içinde- düşlerim anıların kütüğüne gülüştü yorgun ırmağı tıkayıp uyutsa da kendinde soluk alıp vermeler kaçar adım güneşin derin köşeleriyle gözlerimi tuttum gösterdim sayım memurlarına uzak yüzünden renkleri birbirine karışan çocuklar çağırdım, çaldım yağmuru çamura bir güzel giydirdim sahibini arayan boşlukta takvimlerin attığı oldu devlet oldukça eskimo bir aslanın gözlerine kafeslendim sürdüm kadife yumuşaklığını çıplak birilerini arkasında bulup durmadan saklandığım oldu çoğalmak, baharın bağrında bayram araladığım çakılların arasından irili ufaklı balıklar cila atıyor milyonlarca denize hesap görülür akşamüstü: bozuk para oluyor yerinde olmak isteyen |
I Seyahat edildiği zamanlarda Yıldızlar konuşur Söyledikleri şeyler Ekseriya hüzünlüdür. II Sarhoş olunduğu akşamlar Islıkla çalınan şarkı Neşelidir. Halbuki aynı şarkı Bir treninin penceresinde Neşeli değil. |
Bahar Kal sarıölümlere suskun çıplaklığını kuşanır yüreği yeşil ağaçlar göçmenlerin telekleri fısıldar gökyüzüne songüzün gelişini sökün eyler ucun ucun turna sürgününde bulut ölüyıkayıcı yağar sel taşımadan sorumlu kefen işlerinden kar yeniden dirilişi emzirmedeyken doğa gelişsiz gidişlerin hüznünü kimler yaşar bahar kal bahar gönlüm bir yerlerde pusuda dönüşsüz bir sonbahar |
İmkansızlıklar Ülkesi Ah o, deniz kokulu, İmkansızlıklar ülkesi Her yeri bulut kaplamış, Her yere ışık saçılmış Pervasız dalgalar coşuyor, Küskün damlalar seyrek. Yok artık, Akıllarda dolaşan soru işaretleri, Nidalarla kılı kırk yaran arayışlar Ah o,yosun renkli, Sisli patikalar. Bir duman gibi, Sesler çarpışıyor konuşmalarda Nedenlerle savaşmanın, Gereği de yok aslında Dinlemek yetiyor Deniz kokulu, İmkansızlıklar ülkesini... |
Aşkı doğuran şey nedir; O yakınlığı iki can arasında? Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman biter bir sevda? Bir kurt gibi içten içe Gelişip büyür çürüme Bir an gelir ki aynı mekandasınızdır Ayrı duygusal zamanlarda |
Bakarsak Zarif bir huzundur bembeyaz dolasan kuguya bakarsak Mucevher titresimleriyle mutereddit bir aksam suya bakarsak Fazlasiyla isindi deniz kaynadi kaynayacak Dipten bir deprem yaklasiyor suyun uzerindeki buguya bakarsak Ne kadar yoksul ve ciplak gorunurse gorunsun agaclar O kadar yakindir ilkbahar ozsuyu yurumus dallara ugultuyla bakarsak |
| Saat: 07:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık