MsXLabs
Sayfa 8 / 17

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Müslümanlık/İslamiyet (https://www.msxlabs.org/forum/muslumanlik-islamiyet/)
-   -   Her Gün Ettiğiniz Bir Dua (https://www.msxlabs.org/forum/muslumanlik-islamiyet/6200-her-gun-ettiginiz-bir-dua.html)

Demir YumruK 8 Şubat 2008 15:32

RABBİM Tüm İslam Alemini kazalardan, belalardan muhafaza et.

asla_asla_deme 2 Nisan 2008 14:31

"Ey Rabibimiz,bizi yanlız senin için boyun eğen müslüman yap ve soyumudan yanlız senin için boyun eğen bir müslüman ümmet oluştur.Bizlere ibadetimizin yollarını göster ve tövbe ettikçe üzerimize rahmetinle bak .Tövbelerin en fazla kabul eden en çok merhamet eden ancak sensın sen!" bakara süresi 128 cüz:1 süre:2

esince 10 Nisan 2008 13:25

amin

Demir YumruK 10 Nisan 2008 13:32

Allahümme innî es'eluke'l mu'âfâte fid dünya ve'l âhireti
(Ey Allah'ım! Senden dünya ve ahirette afiyet istiyorum."
(3) Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.

akasya 10 Nisan 2008 14:19

Allahım sen bizi dorğu yoldan ayırma.İyi insanlarla karşılaştır yarrabbim.Amin

Sedef 21 10 Nisan 2008 14:21

Allahim Yarinimizi bugünden daha güzel eyle

KENCISii 12 Nisan 2008 00:16

allahım gaflet uykusundaki insanlara hidayetini eksik etme amin

A.Arda 12 Nisan 2008 00:17

Allahım hakkımızda en hayırlısı neyse onu ihsan eyle..

M3L3K 8 Mayıs 2008 03:06

Allahim Hakkimizda Hayirli Gördügünü Gönlümüze Razi eyle,,Allahim Gönlümüze Razi Gördügünüde Hakkimizda Hayirli Eyle ... AMiN

sanar 8 Mayıs 2008 03:10

Beni, ailemi, çevremi her türlü kötülüklerden kazalardan, belalardan,felaketlerde her türlü kötülüklerden koru.
bizlere sağlık, huzur ve mutluluk ver Allahım
Amin

metglass 8 Mayıs 2008 04:10

ALLAHIM BANA SABIR VER BİRİLERİNİ ATLAMAYİM:D

Misafir 9 Mayıs 2008 13:45

Allah´ ım şükür sana, bugün de yaşıyorum...

((( şükretmek ve şükredebilmek çok güzel )))

odrii 9 Mayıs 2008 13:53

Yarabbi... Türk milletini kötülüklerden koru. Kullarını yolundan saptırma.

Amin....

xIIIxLincolnxIIIx 9 Mayıs 2008 15:00

Hayırlısı neyse onu nasip et yarabbim.

witch_girl 10 Mayıs 2008 03:58

eyy yüce Rabbim sen beni,ailemi ve sana tüm inanları kötülerin şerrinden,kazadan beladan koru yarrabbim...Şüphesiz ki senin herşeye gücün yeter sana açtığım ellerimi geri çevirme Allahım....

GÜLGECELER 7 Temmuz 2008 13:59

""Sen suphansın acz ve noksanlıktan munehzehsın paksın senden eman dılıyoruz

senden baska ılah yoktur

bızlerı cehennem atesının azabından kurtar rabbım""

AMIN

MYDMR 7 Temmuz 2008 14:23

Verdiğin ve vermediğin her şey için teşekkür ederim Allah'ıM..
:tender:

Misafir 25 Temmuz 2008 19:16

Sana şükürler olsun.

TiglonBoYs 26 Temmuz 2008 15:25

hergun ayaetel kursuyu okurum

Misafir 26 Temmuz 2008 17:04

ilk önce yatmadan 7 defa AYETEL KÜRSİ okurum Allahın izniyle sonra kazadan beladan koruyan dua var onu okurum tesbih çekerim Allahu ekber SubhanAllah ElhamdülillAh diye
ve sonra Türkçe sözlerle Allahım okuduğum duaları sadece sen kabul edersin beni annemi kardeşimi ve tüm inanları kazadan beladan bedduadan şerden ahdan yüzümüza bakıp ardımızdan iş çevirenin şerrinden kötü gözle bakandan şeytanın şerrinden cinin şerrinden Adan zye yerden göğe kadar sayamadım türlü türlü kötülükten koru . Okduğum dualar yanlız sanadır yarabbim. Okudğum dualrı önce Hz. PeyGAMMBER EFENDİMİZ (sav) in ruhuna daha sonra bütün peygamberlerimizin daha sonra bütün ölmüş müminlerimizn ruhuna şefaat eyledik nazır eyle yarabbi evimize bolluk bereket nasip eyle haram lokmadan kötü insanlardan SAKINDIR helal lokmaya KANDIR dualarımı ancak sen kabul edersin Yarabbim Dularımı Kabul eyle Yarabbim

AMİN

Edd-iTöR 26 Temmuz 2008 21:58

bide yatmadan önce 3 defa ihlas-suresi-(kulluvellahü)okurm

mustakar 27 Temmuz 2008 00:49

ben de "hamd alemlerin rabbine , salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun
.Allahım belanın hücumundan, azgınlıgın ulaşmasından ,kötü kazadan düşmanın alayından sana sıgınırız.
Allahım bizi bagışla ,bizden razı ol, bizi cennete sok cehennemden koru, her işimizi düzelt

Allahım seni anmak ,sana şükretmek ,sana güzel kulluk eylemek icin bize yardım et.
Allahım her hususta sonumuzu güzel eyle,bizi dünyada yüz üstü kalmaktan ahıret azabından koru.
Allahım ,biz senden rahmetinin gereklerini, bagış kararlarını ,her türlü iylige nail olmayı ,cennete ulaşıp cehennemden kurtulmayı diliyoruz.
Allahım bizim için bagışlamadıgın bir günah, acıp sevince cevirmedigin bir üzüntü ,ödemedigin bir borç bırakma, gerek dünya gerek ahırete ait senin hoşnut oldugun her ihtiyacımızı karşıla ey merhametliler merhametlisi.
Allahım ,Rabbimiz bize dünyada iylik ver ahırette iylik ver.
Ey merhametliler merhametlisi rahmetinle bizi ateş azabından koru.
Rabbimiz beni anamı ,babamı, kardeşlerimi ve ailelerini,benden dua isteyenleri ,bizi ziyarete gelenleri,hallerimizi soranları ve bütün mümileri bagışla
Eymerhametliler merhametlisi rahmetinle duamı kabul eyle.
Hamd alemlerin Rabbi Allaha mahsustur.selam peygamberlere (selamun alel murselin)
salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun.
okurum her gün bu duayı.

MeLL 27 Temmuz 2008 02:02

Benim sürekli ettiğim dua;
Rabbim kalbime hidayet ver,beni ve ailemi ve sevdiklerimi senin dinin üzere sabit kıl...
Bizlere senin doğru yolunda hayırlı huzurlu mutlu sağlıklı ömürler nasip eyle...
Dar da,sıkıntıda olan müslüman kardeşlerimize de yardım eyle.
Kalbimize sağlam iman yerleştir Allahım.Amin...

Alıntı:

mustakar adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1132346)
ben de "hamd alemlerin rabbine , salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun
.Allahım belanın hücumundan, azgınlıgın ulaşmasından ,kötü kazadan düşmanın alayından sana sıgınırız.
Allahım bizi bagışla ,bizden razı ol, bizi cennete sok cehennemden koru, her işimizi düzelt

Allahım seni anmak ,sana şükretmek ,sana güzel kulluk eylemek icin bize yardım et.
Allahım her hususta sonumuzu güzel eyle,bizi dünyada yüz üstü kalmaktan ahıret azabından koru.
Allahım ,biz senden rahmetinin gereklerini, bagış kararlarını ,her türlü iylige nail olmayı ,cennete ulaşıp cehennemden kurtulmayı diliyoruz.
Allahım bizim için bagışlamadıgın bir günah, acıp sevince cevirmedigin bir üzüntü ,ödemedigin bir borç bırakma, gerek dünya gerek ahırete ait senin hoşnut oldugun her ihtiyacımızı karşıla ey merhametliler merhametlisi.
Allahım ,Rabbimiz bize dünyada iylik ver ahırette iylik ver.
Ey merhametliler merhametlisi rahmetinle bizi ateş azabından koru.
Rabbimiz beni anamı ,babamı, kardeşlerimi ve ailelerini,benden dua isteyenleri ,bizi ziyarete gelenleri,hallerimizi soranları ve bütün mümileri bagışla
Eymerhametliler merhametlisi rahmetinle duamı kabul eyle.
Hamd alemlerin Rabbi Allaha mahsustur.selam peygamberlere (selamun alel murselin)
salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun.
okurum her gün bu duayı.

Çok güzel bir dua.Rabbim buraya dua yazan herkesten razı olsun bu duaları paylaştığınız için...

gökkuşağı 30 Temmuz 2008 14:14

Misafir 30 Temmuz 2008 14:42

Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed sevilsin.
Amin...

Not:
Dualar vardır, gönlünden geçeni hakka ulaştırır.anında bir cevap bulursun. dualar var ağızdan çıkar gönle hitap etmez. şayet bizler çok dua ediyor da istediklerimize neden kavuşamıyoruz. samimiyet mi yok yoksa sadece dilde kalıp gönüle dayanmıyor mu. ya rabbi affet senden razı olmayacağın bir şey istediysek. ve bizi senin razı olduğun işleri yapmamıza vesile eyle.

ik_ra 11 Kasım 2008 19:22

Affet Allah'ım....

Affet.. verdiklerinin asıl sahibi olduğunu ..kul olduğumuzu unuttuk.Birbirimizin ayıbını araştırmak,kendimizi şehri tepeden seyredenlerden saymakla meşguldük.Uyuduk...Affet.Suçluyduk; çünkü unuttuk.Yardım seslerini,el uzatmayı,sevdiklerimizden vermeyi,kendimiz için istediğimizi başkası içinde istemeyi...Ve şimdi,boşa harcadıklarımızı ve kale almadığımız vijdanımızı yüklenip geldik karşına.Yetinmeyive yardım etmeyi bilen kutlu insanların parlak yürekleri hatırına,pişmanlığımıza şahit olarak,
Affet.. içecek bir damla suya muhtaç,tenekeden evlerin içinde ağlayan veya bir evi bile olmayan,savaşlarda kulakları delinmiş çocukların,onların üzüntüleriyle kahrolan annelerin ve giden babaların yerine koyamadık kendimizi.Yaşadıkları ayrılıkları,acıları ve üzüntüleri paylaşamadık kalbimize değmedi sesleri.Duamızdaki cümlelerin öznesi hep birinci tekil şahıstı.'Biz' olamadık.Oysa aç değilsek eğer,sevdiklerimiz yanımızdaysa,güven içinde uyuyorsak geceleri,korkusuzca yürüyebiliyorsak sokaklarda ve her öğün yemeğin kokusu geliyorsa burnumuza,bize verilen lerin kıymetini bilerek,derin bir tevazu ile bunları yaşayamayanların var olduğunu hatırlamamız gerekirdi.Biz onlardan üstün müydük? Ya da ayrıcalıklı?Onların yerinde olabilme ihtimalimizi görmezden gelerek, denkliğimizi unuttuk. Ve nimetleri hak olarak görmeye başladığımızda, şükür kelimeleri çıkmaz oldu dilimizden. Yardım etmedik, şükretmedik, Ama O'nun merhamedine nail olmayı diledik... Kendimiz merhamet etmeden.
Kalbin en ince telinden... içimizi titreten ve Dünya'yı yaşanır hale getiren... bizi gülümseten ve sevindiren... anlamaya muhtacız.Yapılan kötülükler yerine, güzelikleri hafızamıza kazımaya... ve bazen, hiç bir dikene takılmadan sırf O'nun rızasını kazanmak için önü aydınlık iyiliklerin peşi sıra yürümeye... Merhamet olunmak için, merhamet etmeye... vermeye .... sevmeye hoş görmeye
Bir dilim ekmektir merhamet. Bayat ya da dumanı üzerinde; fark etmez. Niyetiyle değeri bilinen

De ki;
Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kularım!
Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin.
Şüphesiz Alah bütün günahları affeder. Çünkü
O,bağışlayandır,
çok merhamet edendir.
(Zümer,53)

konçuy 11 Kasım 2008 23:37

dua ile sure farklı şeylerdir canlar sözüm ukalalık taslamak olmasın...benim hergün ettiğim birçok duam var bir tanesini paylaşalım ...güzel bir dua;Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayır eyle;hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle..(amin)

MeLL 11 Kasım 2008 23:49

Rabbim beni,ailemi,arkadaşlarımı ve ailelerini ve tüm müslüman kardeşlerimi hidayetinle lütuflandır.Bizleri razı olduğun kullarından eyle.Amin

CelestialBody 12 Kasım 2008 00:12

Her gün bitanemin biran önce sağlığına kavuşması için dua ediyorum, ailem ve özellikle ağabeyim ve babam için de. Kendim için istediklerim bunların peşinden geldiği için bazan dualarımda yokum.

MeLL 12 Kasım 2008 00:59

Alıntı:

elmakurdu adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1224442)
dua ile sure farklı şeylerdir canlar sözüm ukalalık taslamak olmasın...benim hergün ettiğim birçok duam var bir tanesini paylaşalım ...güzel bir dua;Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayır eyle;hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle..(amin)

ik_ra kardeşimizin yazdığı ayetten bahsediyorsanız bence onun sebebi,Allaha yönelmenin ondan af ve yardım dilemenin önemini anlatmak için yazmış

ÖmÜrCeK 2 Aralık 2008 19:21

Allah'ım kolaylaştır zorlaştırma hayırla sona erdir...

ik_ra 4 Aralık 2008 23:40

Allah'ım aklımı kötüye kullandırma.beni şeytana uydurma beni doğru yoldan senin yolunda ayırma

hasene 14 Ocak 2009 21:38

Allahım, tenbellikten, bunaklık vâki' olacak derecede ihtiyarlıktan, ihtiyarlık çöküntüsünden, ma'sıyet mahallerinde bulunmakdan, borçluluktan, kabir fitnesinden, kabir azâbından, ateş fitnesinden, ateş azâbından ve zenginlik fitnesinden sana sığınırım."

Amin

MeLL 14 Ocak 2009 21:55

Allahım bizleri razı olduğun kullarından eyle.Ölüm geldiğinde,bizlerden razı olarak canımızı al ve Ahirette senin huzuruna gelecdeğimiz zaman,bizlerden razı olarak huzuruna çıkar.Amin...

Mikropçuk_11 14 Ocak 2009 22:00

Allah'ım derslerim bozulmasın daha ileri gitsin ve bana msxlabs ta mod luk nasıp eyle yarabbim

KENCISii 20 Ocak 2009 20:03

allahım filistine yardım et işsizlere iş ver inş

Mikropçuk_11 20 Ocak 2009 20:51

Allahım sen benim aileme bütün herkese sağlık,mutluluk huzur para ver yarabbim amin.

gamze_ece 20 Ocak 2009 21:23

Alıntı:

Mikropçuk_11 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1293569)
Allahım sen benim aileme bütün herkese sağlık,mutluluk huzur para ver yarabbim amin.

aynen bende öyle dua ederim:)

mustakar 20 Ocak 2009 23:18

Alıntı:
Mikropçuk_11 adlı kullanıcıdan alıntı https://www.msxlabs.org/forum/ambience/buttons/viewpost.gif

Alıntı:

gamze_ece adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1293636)
aynen bende öyle dua ederim:)

Selam, dualarınız kısa ve güzel ancak yolda giderken bile bir trafik kuralı var ,ebediyet yolunun da kendi trafik kuralları vardır ,mümkün oldugu kadar bunları ögrenmek ve kolaycılıga kaçmamak gerek. herkes kendi eliyle yaptıgını hak eder. dualarınız halis ve kabul olması dilegiyle (F)

ik_ra 12 Şubat 2009 22:33

Allahım! Sen'den Sen'i hakkıyla sevmeyi,Sen'i sevenlerin sevgisini ve Sen'in sevgine ulaştıracak Sevgileri istiyorum.İrademi imanımla güçlendir AMİN.

adsız 24 Mart 2009 12:12

Allahım sevgini ve seni sevenin sevgisini ve seni sevmeye beni yaklaştıranın sevgisini bana nasip et AMİN

sanar 5 Nisan 2009 09:35

ik_ra 9 Nisan 2009 09:49

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

Misafir 27 Nisan 2009 20:30

Tükeniyorum Rabbim! Yalnız kaldığımı düşünüp, varlığının her an, her noktada tezâhür ettiğini,
beni devamlı koruyup gözettiğini, gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman,
Rabbim demeyi unuttuğum an tükeniyorum!

Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım, Sana güvendiğim, Seninle başlayıp, Seninle devam ettiğim,
tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an!

Ne güzel Dostsun dediğim zaman diriliyorum.

Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Seninle dolduğum, gözümü açtığımda Seni bulduğum,
en sağlıklı irtibatı Seninle kurduğum, tüm dünya bana küsse de Senin dostluğunu ümid ettiğim an!
Kahrın da hoş , lütfun da hoş dediğim zaman diriliyorum.

Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda...
Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda...
Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...

Beni affet demeyi azalttığımda tükeniyorum.

Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Seninle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm,
O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Seninle yürüdüğüm, dua ederek Seninle konuştuğumda...
İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda
Ya Rab, bırakma ellerimi dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum!
Cânımda Seni buluyorum! Seninle huzur doluyorum!

Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir. Seni yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun,
sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır...
O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır. Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim,
sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir.
La ilâhe illallâh, Senden başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir.

Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!..

Misafir 7 Mayıs 2009 09:34

Misafir 1 Haziran 2009 01:09

''Allahım beni dost bildiğim düşmanlarımdan koru'' AMİN

merve- 6 Haziran 2009 17:33

yarabbim tevbe etmeden canımızı alma tevbemizide kabul eyle...bütün müslüman kadeşlerimizin imanlı göç etmesini nasip eyle...

Misafir 6 Haziran 2009 17:38

Her gece çocuklarınıza okuyacağınız bir dua...

Peygamber efendimiz bu duayı torunlarına okurmuş

Sizi her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan bütün kem gözlerden Allahın eksiksiz kelimelerine ısmarlarım.

UnknowN 6 Haziran 2009 18:07

ALLAHIM MÜSLÜMANLIĞI SADECE NÜFÜS CÜZDANIN DA YAZAN İNSANLARA AKIL FİKİR İHSAN EYLE..!

Alıntı:

Allah'ım Sonumuzu hayr eyle...

nurlu hacı 8 Haziran 2009 13:29

Saat: 06:16
Sayfa 8 / 17

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık