![]() |
Ne mavi bir ay düşeceğiz geceye ne de sevişken ayaklarımızı tuzlusulara demirleyeceğiz körebe oynarken ayrılık başına döndük sevgilim koynundan kaçan uykuları topluyorum hergece bir ses yalnızlığıma saplanıyor şen kadın: 'seni seviyorum' gözyaşlarının bağını çözmüş koşuyor ah köreltilmiş karanlık yüreğimi mayın tarlasına düşürdüm ıslanmış kibritimi geri ver kanımı barutlayıp çakacağım öyle bir leşlik ki bu ayrım hıncımı ortaçağın karanlığına salsam tanrılaşır vicdanım duy beni kan kaynatan kudüs kuşatılmış kentlerin inancı Tantalus'un agonisiyim nezaman dudaklarıma nemlense dudakların Michelangelo'nun mermerine oyulur dudaklarım Argos'un veledleri uykudan uyanalı gizlenecek yerde bulamadım umutlarım piyasalara düşeli uluorta okşanır olmuş artık eskili mektupların tozuyla soluyorum hayatı bir kelebek kozasına kapandı ömrüm nereye uçursam hayallerimi mezarımı kazarken buluyorum kendimi günahkar mabedine dönerken sevgilin meçhule ertelendik sevgiliM seraceddin baran |
Annem Öldü Mü? ne hız ellerini üzdün dünyadan balanı tek koyup nereye gittin? nasıl yok oluyormuş bir anda insan sanki bu dünyada hiç yok imişsin.. güneş gurup etti... oda karardı... bir anda yok oldun sen hayal gibi. şimdi düşünürüm senden ne kaldı.. gönlünde hatıran kara hal gibi... beni boya başa yetirdin anne bize borçlu bildik her zaman seni sen beni dünyaya getirdin anne bense yola saldım dünyadan seni... sen bana beşikte ninni çalmışsın bugün ninni çalsam sana ben de mi? senin şirin şirin ninnilerini sana gaytarayım cenazende mi? "uykun şirin olsun" diyerdin bana "uykun şirin olsun" deyim mi sana gerek ben başına dönüm dolanım, beni hayat için hep uyutanım, söyle ölümçün nasıl uyutayım seni ben bugün? bu nasıl dünyadır anlayamam ben, cilvesi cürbecür, rengi cürbecür dün öz nefesiyle seni isiden bugün buza dönüp, taşa dönüptür bu nasıl dünyadır... insanoğlunun hayali göktedir kendi yerdedir... sağken omuzunda hayatın yükü ölende ceseti çiyinlerdedir... bu nice dünyadır bu nice dünya ölüm hakikat hayatı rüya derdimin gamımın ortağı sendin niye yüz çevirdin ya niye benden?... "derdin bana gelsin" hani diyerdin niye dert ekledin derdime ya sen annem, kimse seni darıltmamıştır, ben seni ben seni darıltan kadar. şimdi kime açsam derdimi bir bir kim benim derdime yanar sen kadar? evin her yerinde görülür yerin gözüm ahtarcıdır anne ey anne "ninem" "hani" diyor küçük azerin ne cevap verem ana ey ana bilmem bilmem bilmem bu ölüm nedir hayat var iken nefesin ey anam hala evdedir kendin yer altında taşa dönmüşsün bugün yedin oldu... annem yedi gün, bizimle beraber ağlar odalar sana yalnız sana sana demek için gönlümde ne kadar bilsen sözüm var... annem ısmarlandın anne toprağa bu ölüm sineme çekti dağ benim sen benim arkamda benzerdin dağa sanki de arkamdan uçtu dağ benim... ömrü başa vurdun altmış yaşında altmışın üstünde durup yaşında artık senin için durudğu zaman benim çün dolaşır gün olur akşam... vakit geçer sen benden uzaklaşırsın ben sana günbegün yakınlaşırım... Şubat 1963 Bahtiyar Vahapzade | |
Haber Veriyorum Altımızda kayan bu ölü şehri durdursana Ey gücü toprak kadar eski Ey gücü yer kadar ağır çocuk Büyüyen elimin üstüne koy elini Sana bir yürek vuruşu gibi belirli Gelen zamanı haber veriyorum. Ankara - 1967 Erdem Bayazıt |
Bir Adın Olaydı Unuttuğum adındır rüyalarımı süsleyen Öylesine hatırlayamadığım adın İşte bundandır yanlış isimlere şiirler yazışım, Ve bundandır umarsız/sessiz bakışım Bir adın olaydı yüreğimi yakan Unutaydım sonra yine Böyle eli böğründe bırakaydı, Hatırlayamadığım saçların. Simdi savrulan her saç senin Şimdi her menevişli göz senin Hani yüreğin, Hani veremediğin sözlerin Ve de ümide boğan gözlerin Bakmasaydın keşke hatırlayamasam da Bakmasaydın... Erguvan örerdi bahar saçlarına Ben görmedim hiç Kimse görmedi... Hiçbir kör görmedi işte... Bir adın olaydı keşke Uyuduğumda sayıklayıp uyandıran Sonra en derinlere daldıran Orda bırakan Bir adın olaydı keşke... Mehmet Kabakçı |
Seni düşündüm yine bu akşam üstü Gelmedin, mor salkımlar sana küstü Umutsuz bekledim sabaha kadar O çok sevdiğim yağmurlar sustu http://www.kumru.net/konuksiirler/morsalkimlisokak/cicek.gif Seni düşündümde çıldırdım yine Kahrettim seni benden alan geceye Seni sordum yastığıma, seni sordum boş odama Hesap sordum yumrukladığım duvarlara http://www.kumru.net/konuksiirler/morsalkimlisokak/cicek.gif Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım http://www.kumru.net/konuksiirler/morsalkimlisokak/cicek.gif Bu akşam da sensizliği anılara sarıp içtim Kaybettikten sonra anlıyor insan, Meğerse hiç kimseyi senin kadar sevmemişim Bir dönsen, en güzel yerinde biten bu rüya yeniden yaşanır istesen Yıldızları sermez miyim ayaklarına,geldiğin yollara toz olmaz mıyım Yine şafak söküyor Uykuları unuttu gözlerim, yine tavanda Ne vardı diyorum Ah bir dönseydi son anda Şarjörüne hasret, işgalinde yüreğim Ve ben hala mor salkımlı o sokakta, bıraktığın yerdeyim http://www.kumru.net/konuksiirler/morsalkimlisokak/cicek.gif Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım http://www.kumru.net/konuksiirler/morsalkimlisokak/cicek.gif Fatih Kısaparmak |
UYU EY PERİ masal bu ya develer tellaldı pireler berber iken eflatun beşikte bir mavi peri tıngır mıngır derin uykuda sallanırken gökten elmalar düşmüş en büyük nasibi Newton almış Deli Dumrul küsmüş Yolları paraya bağlamış Boğaçhan entegre et tesisi açmış Kül kedisi bacacıya kaçmış Pinokyo ortalıkta sersefil Oz yolcuları ağlar tesiste Alice diyar diyar gezmez gafil Aleaddin iflas üzere Simbad çoktan küsmüş denizlere Yiğit cengaverler oturmuş okeye Uyu ey peri uyu Uyu da büyü Elleri teni pamuk Kırmızı dudaklı prenses Gitti elden Rakseder cadının kahkaları Aşkın iksiri şüpheli ellerde Önemsiz Midas’ ın kulakları Kimin umurundaki Gölün çirkin vakvakları Sayende tiryaki kibritçi kız Yeni moda kel kafalı Rapunsel Zaten artık obez prensesler Sırım gibi oldu civadan Yedi hatta seri cüceler İşgalde kurşun askerler Uyu ey peri uyu Uyu da büyü Mevsim diye bişey yok ki Yazlar kışlar karışık Yardım sevmiyor cinler artık Ölümüne seven bitti Hepsi çerez bir tadımlık Robin patron oldu Afrodit mama Yağmur yağar sadece Zeus yenilince tavlada Nemrut uysal ev erkeği Üstelik yakışmış kılıbıklık Uyu ey peri uyu Uyu da büyü Elinde küçücük sapanlı Cılız bir adem Cenge hazırlanıyor Peri uyuyor madem Aşk için tenekeden zırhlı Sineklerden atlı Minicik yüreği Devlerden daha bir katlı Savrulsun kötülük Tutsun matem Uyu ey peri uyu Sen uyursan Nasıl çözülür Büyü? Nadir Atalay……..19/07/2006 |
Eğer bana karşı sevgin var ise Bir damlacık kalan sevgin var ise Kavuşacağımız bir gün var ise Ben o günü seve seve beklerim Sevmek çok kutsaldır benim nezdimde Aşkı okuyorum ela gözlümde Gelir diye bekliyorum nazlım da Ben o günü seve seve beklerim Sanki yollarına köstek olan var Gitme diye ona destek olan var Bilmiyor ki yare hasret olan var Ben o günü seve seve beklerim Ben aşkıma büyük değer veririm Onun için tükenirim, eririrm Nerde olduğunu bilsem gelirim Ben o günü seve seve beklerim Aşkı yudum yudum tadarak içtim Ecele benzerdi kendimden geçtim Bütün yakarışla ellerim açtım Ben o günü seve seve beklerim seher atan |
Gecenin sessizliğinde.. Gece beni dinledi, ben geceyi.. belki de hep ben konuştum, o dinledi.. Dizlerime yatırdım, anlat dedim, söyle her şeyi yine o rüzgar esti, sustu.. bekledi gece, bekledim çaresizce Uzattım ellerimi dokunmak istedim yüreğine bir yıldız kaydı, ürperdi.. benimdi gece, sarıldım sessizce Okşadım saçlarını, bir yalnızlık şarkısı söyledim kulağına buğulandı gözleri ağladı.. mutsuzdu gece, sevdim ümitsizce Daldı gözlerim gecenin sessizliğinde, yandı özlemim.. Hayallerim titredi.. 19.12.2006 jadore |
Kaçışlara Sebep Ben sendeki yalan, sendeki gerçek Yaklaşıyorum, derin gölgelerden. Karanlıklardan uzaklaşıyorum. Can diyorum sana, Sarılıp sarılıp derinlere iniyorum. Sevgi kuyuları gibi, Karanlıkları beni ürperten. Kollarımdan kayıp gideceksin sanıyorum. Kalbim kırık, Sevgi ve hüznü seninle yaşıyorum. Kaçıp gitmek istiyorum bu şehirden. Kaçtığım aslında kendim. Sen de biliyorsun, Gerçeklerden kaçılmaz. Ayşegül Toker | |
Birgün yolda yürüyordum… Sustun , kayboldun yeniden ,,, Beklettin beni yine unuttuğum sokak köşelerinde ... Yalnız bıraktın beni yağmurla ... Ağlattın yine !!! Susuyorum,,, Sonra en çok ben konuşuyorum. Yalnız kalıyorum ... Kalabalıkta dolaşıyorum. Resimleri yırtıyorum . Sonra ağlayıp tekrar birleştiriyorum . Sevdiğim şarkıları dinliyorum. Sonra, hiç sevmediklerimi ... Seni çıkaramıyorum içimdenn ... Birgün yolda yürüyordum , Bir şarkı duydum ... kalbim acıdı . “ Seni Seviyorum “ diyordu şarkı . Yüreğimde saklı kudretimle Hem ömürde hem ölümde Ben seni seviyorum ... Sen sevsende sevmesende, gönlüme gelmesende Ben , seni Seviyorum !!! Yeter artık yüreğimm ! Yapma bunu kendine . Geçmişi göm artık bir daha bulamayacağın yerleree ... Çok zor değil mi ??? Şarkılar , şiirler, resimler, bir ömür verebileceğin ufacık cümleler , Beraber aldığın her nefes, Yaşadığın her an , Özlemler, tebessümler , ayrılıp , sonra dayanamayıp tekrar birleşmeler ... Hangi kalp alır saklar bunca yaşanmışlığı acı vermeden ??? Dedim yaa ,,, Birgün yolda yürüyordum , Bir şarkı duydum ... kalbim acıdı !!! Bu kadar !!! Bilgen |
| Saat: 07:57 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık