![]() |
Ne Çare bu dostluk ebedi sürer sanmıştım, bak daha yanmadan ne çare. bir bilsen sana nasıl kanmıştım, ümitler tersine döndü ne çare. gülüp oynuyordun değiştin birden, vurdun insafsızca beni kalbimden, sanma ki bu dostluk başlar yeniden, gönül ayrılığa bindi ne çare. |
Belki Dokunmak Suçtu Dokunmadı sineme baharın sıcak eli Hiç esmedi içimde dağların seher yeli, Savursa saçlarımı dağıtsa deli, deli Silinir mi içimden anıların izleri? Düş bağrıma da uyan ey semanın hilâldi, Yastığımda uyusun hayalinin cemaldi. Kaf dağının ardına kanatlanıp uçsaydım, Bulut olup bağrımı ufuklara açsaydım, Damla damla sevgiyi topraklara saçsaydım, Açar mıydın içinde sakladığın gizleri? Umutlarım kuş oldu avuçlarımdan uçtu, Kanadına dokundum belki dokunmak suçtu! Güleç yüzlü çocuklar hislerimde ağlıyor, Süzülen her damla yaş yüreğimi dağlıyor, Sana gelen yolları mesafeler bağlıyor, Dermanını tüketti gençliğimin dizleri. Koşuyor sanki yıllar yakalamak imkânsız, Artık duygular yetim anılarsa mekânsız. |
Belli değil Yokluğundan dem vurup, Yine hasretinle cedelleştiğim, gecenin üstüme çöktüğü bir ân Zifiri karanlıklarda neyi ariyorsa gözlerim?.. Ciğerlerimi kavuran, Sînemi parçalayan bu illet Çürüttü artik beni Hümeyrâ Fakat yüreğim, Neden hâlâ bedenimi ayakta tutmaya ısrâr ediyor?.. Oysa bu güne kadar; İstenilmediğim yeri ânında terkeden ben Yüzüme kapatılan kapılari bir daha tıkırdatmayan ben Arşınladığım yollara sed çekildiğinde, Aslâ ikinci bir kez aşındırmayan ben Ne oldu da böyle oldum Hümeyrâ?.. Hayâlin gözümün önünden şerit olup aktığı vakit Azgın Okyanus Dalgaları'nın, Med-Cezir kabartısıyla, Geçit vermez kayalıkları dövdüğü gibi Hamle yapıp, sıçrayıp dokunmak istiyorum hayâline Bakışlarınsa artik îmâlı Tabutluktan süzüyorsun gözlerimi Çekil git karşımdan desem olmuyor Ne seni kovabiliyorum Ne gözlerimi bakışlarından alabiliyorum İlk göz göze geldigimiz günü hatırlar mısın bilmem? İşte o tılsım Alamıyorum kendimi senden Hümeyrâ Alamıyorum... Aşk denilen bu iksîri; Sevgi hamuruyla Kara Sevdâ çamuruyla Gözlerimden akan yaşlardakı acı sularla Sabâhı beklediğim gecelerde, Dipsiz bir kuyunun derinliklerinde, Gün ışığı görmemiş ızdırâbımla yoğurmuşum Hümeyrâ!.. Sızılarım, iniltilerim, Lokmân'in devâ bulabileceği türden değil... Tebâbet ilminde çâresi yok bunun Aklın tartacağı bir yük değil bu Hümeyrâ Mantik orjinli hendese hesâplarının çözeceği cinsten hiç değil... Adına dert desem, dert değil Sen değil, ben değil Ya sen ya da ben değil Sensizliğe isyân da değil Ben mi sendeyim, sen mi bendesin |
SÖYLE GÜLÜM... Söyle gülüm, hayat dediğin nedir ki? İnce bir elekten süzülen, bazen hüzün, bazen de mutluluk dolu kırıntılar mı? Söyle gülüm, sevmek dediğin nedir ki? Gözlerin birbirine değdiği vakitlerde ki ömre bedel anlar, ya da gönlüne hasret saatlerini saydıran avuntular mı? Söyle gülüm, günah dediğin nedir ki? Sevgiye susayan yüreklerin, utana sıkıla, yanlışlığını bile bile hissettiği namahrem duygular mı? Söyle gülüm, ömür dediğin nedir ki? Hiçbir itiraz hakkın olmayan, sana sorulmadan, yaşamaya mecbur edildiğin yıllar mı? |
Düş Bir kuş olacaktım delecektim bulutları, bulut olacaktım sonra, yağmura dönüşüp katılacaktım okyanuslara ve bırakıcaktım kendimi akıntıya ve rüzgarlara nereye isterlerse gidicektim yeterki yetişebilim hızlarına, rüzgar olacaktım esecektim ordan oraya, gitmediğim yer solumadığım hava kalmicaktı eninde sonunda seni bulacaktım sen olacaktım içine girecektim ki... rüyam bitti. -elbet birgün kuş olucam ve uçucam elbet birgün rüyamın sonu gelecek ve seni bulucam- |
Hayat bu gülüm, Hayat bu gülüm, neyleceksin, yaşayamam diyemezsin. Gelmişsen bir kere dünyaya, en çaresiz anİnda bile, kapıyı çarpıp, gitmeyeceksin. . İnancın tamsa eğer gülüm, Allah'a sitem etmeyeceksin. Her verdiğini, kabul edecek, gelenin değil, gönderenin hatırına başının üstünde gezdireceksin. Aşk bu gülüm, kolay değil, dikenleri de seveceksin. Kanasa da yüreğin dinmeden, sevmişsen, sorgu sual etmeyeceksin. Hasret bu gülüm, çaresiz çekeceksin. Bir selamla, bir sevgi sözüyle yetinmeyi bileceksin. Girmişsen bu yola bir kez, dönen namert, sonuna kadar gideceksin. |
Anlatamadım Keyifli bir günün sarhoşluğunda Duygularım karışıktı, Hayallerim dağınık Yaşamak işte şöyle, böyle Dilim tutulur gibi oluyordu Beni sana anlatamadım. Nasıl başlasam dedim Kelimeleri seçemedim Sustum, susa kaldım Başım öne eğildi Kendimi yargıladım. Mısralara döktüm içimi Onlar seninle konuşsun Ben tanık olayım Anlatılamayan sevginin Mızrakları onlar olsun |
Sen yokmuşsun meğer sen hiç olmamışsın, meğer yalanmış sözlerin gözlerimin içine baktığında verdiğin aşk yeminlerin Yalanmış meğer Meğer hiç sevmemişsin beni Benim seni sevdiğim gibi Yokmuş o yürek sende; Benim yandığım ateşle hiç yanmamışsın meğer Her gün kahroluşumu izliyormuşta bunu görmezden geliyormuşsun.... Herşeyin Yok oldugu bu yalan dünyada Tek gerçeğim sensin sanmıştım meğer oda yalanmış... Şimdi anlıyorumda Senin hayatın Yalanmış Meğer.... |
Ne de Sen Gül Bir Daha Bu sevdanın akamadık suyuna Hırpalandık acı çektik boyuna El sözüyle adım adım oyuna Ne gelirim ne de sen gel bir daha Bilemedik aşkımızın suçu ne Uyamadık ne şekil ne biçime Bundan sonra bu bahçenin içine Ne girerim ne de sen gir bir daha Bir yuvayı kuramadık beraber Kuşlar kadar olamadık ne haber İster öldür istersen gel derman ver Ne gülerim ne de sen gül bir daha Taştan taşa vurdum garip başımı Haramiler zehir etti aşımı Sel olsada gözlerimin yaşını Ne silerim ne de sen sil bir daha |
Ölümüne Eşkıya Ben bir eşkıyayım... Dağa kaldırmışım sevdamı... Uğruna canlar almışım... Adamlar satmışım... Her kurşunda sevdama siper oldu yüreğim... Beklenmedik bir anca yedik hançeri... Dağlar gözyaşlarımla yıkandı... Arkamı döndüğümde... Sevdalım vardı karşımda! Beni sevdamla vuran kadın... Şimdi elinde silahım... Çekmiş tetiği yar ölümüne... Eşkıya olmak ne... Sevgi ne... Gönlü istemedikten sonra... Zorba olmak ne... Şimdi bıraktık sevdamızı yükselen dağlarda... İndik ovalara... Bir taş yonttum yürek yarama... Bir gün olurda döner de kırarım diye... İnce kestim yarıya... Satıp gidemedim sevdamı... Sıkamadım bir kurşun şakağıma... Ben hep...ölümüne eşkıya... |
| Saat: 08:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık