![]() |
Ne Kaldı Ne kaldı senden geriye; Birkaç hüzün şarkısından Ve göğsü yıpranmış bir sazdan başka? Ah, o hazin kalıntısı ömrün.. Depremlerden arta kalmış bir yağmanın, Kararmış, ezik hatırası.. Sana kul olmuş gözüken, Seni yere-göğe koyamayan O patlayan avuçlardan ne kaldı; Örselenmiş teninden başka? Ne kaldı o leş kargalarından, Senden geriye ne kaldı? Benimse, sana kırılmış yüreğim; Ah yüreğim, deli dalgalar denizi, Göğsümün kayasını hırpalar durur... Ne kaldı senden geriye; Horlanmış bir duyarlılıktan Ve boşa harcanmış sözlerden başka? Ah o yara, gurur yarası... İçimiz yangın yıkıntısı, viran; İçimiz bir kül tablası.. Sakin bir çaydım ovada; Hiçbir dalı incitmeden akan. Dudağımın ucunda kanayan, O kekremsi tadından başka, Ne kaldı selden ve kasırgadan; Senden aldığım ne kaldı? Benimse, sana çıldırmış hasretim; Ah hasretim, sonsuz ovalar kısrağı, Ömrümün çayırını soldurur gibi... |
Her Sevda "Yeni aşk kelimeleri, yeni öğrenilen incelikler öbür sevgiliye saklanıyor." F.Scott Fitzgerald Her sevda başlangıçtır bir yenisine Öteki başkaldırır daha bitmeden biri Biz isteyelim istemeyelim sürüp gider böylece. Baksak ki unutmuşuz günün birinde her şeyi Ne o sevdalar, ne ölümsüz sözler kalmış Toplasak toplasak hepsini işte Onca sevda bir sevdayı yaratmış Döner durur başımızın üstünde Gözlerden ağızlardan saçlardan Ellerden omuzlardan yapılmış bir hâle. Ve çınlar herbiri bir silahın yankısı gibi Bir yaşam boyu biz tetiği çektikçe. |
Ne Kar Ne de Yar kar yağıyor yüreğime bu akşam,lapa lapa ve düşen her damla eriyor yavaş yavaş keşke diyorum,biraz birikse kar ama ne fayda yanıyor yürek,eritiyor hepsini ne kar kalıyor,ne de yar soğutmak için yüreği elde ne mi var? bir umut var,baharı bekleyen bi de yar var,hiç gelmeyen |
Sen Üzülme Sen üzülme bana sevgilim, idare ediyorum işte İttire ittire götürüyorum hayatı bilinmezliği ile... Sen üzülme suskunum diye. Söküklerini dikiyorum gecenin. Ay ile yıldızları birleştiriyorum, Gök ile güneşi, martılar ile denizi, güzel ile çirkini... Yaşam ile ölüm arasındaki bu maratonun Son finalini koşuyorum nefes nefese. Sen üzülme ara sıra ağlıyorum diye Adına yazdığım tüm şiirleri fırlatıp attım da denize O canımı yaktı biraz.... Yoksa iyiyim ben. Kızma bana gecenin karanlığına takılıp kaldım diye Merak etme; güneş bana da doğacak Beni de yakacak, içimi yeniden ısıtacak Denizin tuzu tenimi ısıracak Huzur; giyilmemiş bir elbise gibi Ruhumu sımsıkı saracak. Gelmek istersen yeniden bana Kapım açık tüm sevdalara Geleceğin zaman haber ver Ya da dokun yüreğime Gün ışığı aydınlığında (Nells) |
Gülmeyi Anlat Bilmediğim birşey söyle bana mutluluğu anlat mesela bilmediğim birşeyler söyle o çok duyduğum yalanlar olmasın bilmediğim bir şarkı söyle sözlerinde ayrılık olmasın. Yeter bu dünyanın cefası derdi yeter boş yere kaç ömür tükendi yıllarca kendimi kahrettiğim yetti gel bana bilmediğim birşeyler söyle yıllarca dinlediğim aynı masallar yetti gel bana bilmediğim birşeyler söyle. Bilmediğim birşeyler söyle bana gülmeyi anlat mesela bilmediğim birşeyler söyle ezbere bildiğim dertler olmasın bilmediğim bir şarkı söyle gözlerimde hüzün bırakmasın... |
Ne Kastın Var İdi Kırdın yaprağını, eyledin talan Ne kastın var idi gonca gülüme Yıktın ocağını, söyledin yalan Ne kastın var idi gonca gülüme Bağlara şenlikti yaprağı, dalı Dillere destandı mor ile alı Süzüldü, döküldü kalmadı balı Ne kastın var idi, gonca gülüme İstedik birlikte aşk ile ölmek Birlikte ağlayıp, birlikte gülmek Bunun hesabını sorarım felek Ne kastın var idi, gonca gülüme. |
Her İnsan Kendi Adasında Yaşar Her insan kendi adasında yaşar Takırdatarak dişlerini ya da terleyerek. Gözyaşları, içer Şeytanın edebiyat bilgilerini Onun dişlerini takırdatması Kimseyi yerinden kıpırdatmaz. Her insan kendi dilinde konuşur Ve hiç kimse anlamaz ne söylediğini Kafasındakı ışığın. Sonra iyi olarak da anlaşılmaz. Düşkırıklığı ve incinmedir Gerçek utanmazlıklar. |
Ne Kaybederdin Yalnızca ismindi varımda yoğumda, Bir onur savaşıydın sen nazarımda, Tek güven verenken hayat yolunda, Dal olup kırılmasan ne kaybederdin. Mutluluğa söz kesmiş o vaatleri, Ruhuma kök salmış aşkı sevgiyi, Bir heves uğruna onca seneyi, Maziye kattırmasan ne kaybederdin. Geceme ışık gönlüme dost o yıldızları, Yokluğunla üşüten kış ayazını, Denize yakamoz saçan mavi semayı, Bu kadar karartmasan ne kaybederdin. Yaz gelecek beklerken kışı getirdin, Ben mutluluk ekmişken keder biçtirdin, Bitirdin en sonunda beni bitirdin, İsyankâr ettirmesen ne kaybederdin. Devrilen kadehleri tekrar doldurup, Geçmeyen saatlerden hesap sordurup, Buz tutmuş şu gönlüme kilit vurdurup, Zindanlarda bırakmasan ne kaybederdin. Sevda adına yazılmış onca kitabı, O tertemiz aşkı o ak sayfayı, Sevgine şahit tuttuğun gökkuşağını, Böyle utandırmasan ne kaybederdin. Her nefes alışta bin ah ettirip, Yaşam ölüm arası gidip getirip, Böyle yaşamaktansa ömrü bitirip, Canımdan geçtirmesen ne kaybederdin. |
Gül Demetleri Gül açsın yüzünüzde Gül demetler Şarkılar anlatır beni Aldırmayın geçin gidin Bu size son "hoşçakal" Ben gidiyorum bilinsin Yazık deyip unutun gitsin Bir gül solarsa bahçenizde Güneş doğmaz ise günlerinize Ve muhtaç kalırsanız sözlerime Herşey boşmuş deyip geçip gidin Bir cansız beden alt tarafı Toprak altında üşüyen Bir tek beyaz gül yeter Saflığı anlatır, bırakın gidin |
Ne Mümkün Sevdam azgın bir ırmak gibi Delice akar gider durdurmak ne mümkün. Hasretim gökyüzü ile buluşmuş koca bir dağ Azgında olsa ırmağın dağ ile başetmesi ne mümkün. Hayallerim gecenin karanlığında Denize vuran yakamoz gibi Geceden sonra Yakamozları yakalamak ne mümkün. Canım tek nefes Verilmeye hazır, hevesli gibi. Cananım gökyüzüne çıkarttığım parlayan yıldız Tek nefesin gökyüzüne ulaşması ne mümkün. Gönül can gibi, ömür gibi Zaman gibi Verdikten sonra Alabilmek ne mümkün... |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık