![]() |
Cankuşum Aynalardan sundum gönlümü sana Ruhum gözlerinin rengine tutsak Bir gece bir kuş gibi girsem rüyana Eder misin bana sevdanı yasak? Hayal, bir pencere, umut, bir ışık Dünyam bir karanlık kutu gibidir Sorma, kimin nesi bu deli aşık Bir bakışın bile muştu gibidir. Rüzgârı anlayan bilir öteyi Can kuşum, yüzünü kalbime çevir Delinsin gecenin, kanlı eteği Bu bir korku devri, hüzünlü devir.. Uzak bir rüyânın iklimlerinden Ebedi bir bahar bekliyor gönlüm. Bir haber verseler bana derinden Sonsuzluk müjdesi getirse ölüm. Ruhum, öyle mahzun durma karşımda Bir gün yıkılacak hicran duvarı Zaman, bir heyûlâ gibi başımda Peşime taksa da bir bir yılları. Ürperti ve hasret içimi oymuş Gözlerimin rengi, kırmızı şimdi Doluya tutulmak demek ki, buymuş Yağmur, damarımda bir sızı şimdi. Sensiz bir harabe gibi yüreğim Ne güneş doğuyor üstüme, ne ay Sen gül ki, yüzüme ben de güleyim Yüreğim seninle süslü bir saray... (Nurullah Genç) |
Her İnsan Kendi Adasında Yaşar Her insan kendi adasında yaşar Takırdatarak dişlerini ya da terleyerek. Gözyaşları, içer Şeytanın edebiyat bilgilerini Onun dişlerini takırdatması Kimseyi yerinden kıpırdatmaz. Her insan kendi dilinde konuşur Ve hiç kimse anlamaz ne söylediğini Kafasındakı ışığın. Sonra iyi olarak da anlaşılmaz. Düşkırıklığı ve incinmedir Gerçek utanmazlıklar. |
Ne Öldürdü İçinde Yeni doğmuş bir bebek gibi açtım gözümü seninle inanırdım her bir sözüne su kadar temiz süt kadar lekesiz gözümdeki tuzlu yaşlar gibi gerçek sevgimi söyle sevgilim ne öldürdü içinde. |
Her Aşk Bir İnsan sonunda sen üfledin üfledikçe susamların peşine takıldım gittim ben de istiridye mevsimlerine her aşk bir insan her insan bir aşktan artakalan yaşam, iki susam tanesi nefesinden gelen fırtınayla yuvarlanıp uçan uçup kaybolan bitti bir gece de gitti her yarına herkes kalan sen yerindesin biliyorum ama sormuyorum kimliğini artık; artık "kimselik" in kimlik demek ki, her aşk bir insan her insan bir aşktan arta kalan |
Ne Olur Bir gün gelsen yanıma sessizce Bana aşkım deme ne olur Mazilere ve sitemlere aldırmadan Yarim deme ne olur Uykulara dalarsan gizlice Yatalım deme ne olur Ardından kucaklayıp öperek Beni sıkma ne olur Deniz olup karaya vurduğunda Islatma beni ne olur Berrak sularını bana akıtarak Yıkama beni ne olur Rüzgar olup dünyayı serinletip Esme bana ne olur Ruhumu serinletip ferahlatarak Bana gelme ne olur |
Ölümsüz Yalnızlık Sen bilir misin dostum Tüm kalabalıklar içindeki O ölümsüz, dinmeyen yalnızlığı Kimsenin yardım edemediği sana O kalabalıklar içinde yalnız olmayı Gecelerinde bir ses olsun istersin Bazen bir nefes Elini tutsun istersin bir dost el Uzatırsın... Tutan olmaz... Şiirler yazarsın Sonra onları teker teker yakarsın bir gece vakti Yanan kağıtlar mı sanırsın sadece dostum Anılarını, çocukluğunu yakarsın Arınmak için yalnızlığından Sonunda hiçbirşey geçmez eline Yine o ölümsüz yalnızlığından başka Sen ve yalnızlığın Gecenin bir saatinde Başbaşa kalırsınız yine |
YİĞİT BEBEK DUASI Bebek, seni ay korusun Yeni doğmuş tay korusun Rüzgâr olsun sana serçelerin sürüsü Yüreğine sokulmasın acıların birisi Sevdaların kuyusunda ışıklanıp uyusun Uyusun da yalım yalım öpüşlenip büyüsün Büyüsün de sırım sırım yiğitlenip yürüsün. Bebek seni kelebek, Seni sevinçlerin irisi Seni merak hareket Gonca veren bereket Umutların büyüsü Muştuların sayısı Seni azıdişleri Kuzuların düşleri Seni kırlar Seni nar, Ceren, ceylan şarkılar Seni özlemlerin iyisi Çiçek çiçek kaysılar Filiz filiz uyutsun Çağıl çağıl büyütsün. Sana ırmakların köpüğü Sana kucak kucak yeşillik Asmaların sürgünü Yuvadaki üveyik Işık olsun yetişsin Yetişsin de Şu dünyanın karaları Yaşamanın yaraları Yangınların çıraları Köşe bucak kaçışsın. Bebek, sana nişan olsun coşkuların gelini Koklayasın dileğince yıldızların gülünü Dar gününde, dağlar senin sıkı tutsun elini Bebek, Seni hayat Seni hayat korusun... (Nihat Behram) |
İçime Sonbahar Yağmurları Yağıyor Yıldırımlar düşüyor gönlüme gözlerinden Hasretin yüreğimi parça parça bölüyor. Sevdiğim içime yağmurların yağıyor. Yıldırımlar düşüyor gönlüme gözlerinden. Bahtımın ufuklarına doğan güneşim misin. Hayalimi süsleyen tatlı bir efsun mu. Taşır getirir misin uzaktan sonsuzluğu. Kaf dağının ardında oturan anka kuşu. Getirir misin bana uzaktan sonsuzluğu. Ayağının altına seriversem baharı. Bir gülüşün uğruna feda etsem ömrümü. Sırf senin görüntünle donatıp aynaları. Mehtabı bir şal gibi sarıp omuzlarına. Bir ömrü veririm tek gülüşün uğruna. |
Ne Olur Bırakma Beni Avucumda geceden kalma son yıldızı da kaydıran sen olma Koyma beni zifiri karanlıkların ortasında böyle bir başıma Dokunma gün yüzüne hasret sürgün goncama Salma beni kimsesiz uçurumların kimsesiz kıyılarına Ne olur bırakma beni,tut ellerimi kaybolmamalıyım o sonsuzlukta Sımsıkı sar bedenimi ruhum benden çıkarcasına Sök gökyüzünün mavisini,yüreğimi yerinden sökercesine Yağmuru ıslat gözlerinin ırmağında,sevdalını boğarcasına Sonra öp toprağı alnından,yağmura inat onu ıslatırcasına Ne olur bırakma beni tut ellerimi,sana hasret can verircesine Gözlerinden süzülen damla misali tutundum kirpiklerine Kapama gözlerini,düşmemeliyim yanağının dipsiz gamzesine Çarmıha gerilen İsa misali ger yüreğimi yüreğinin çarmıhına Ve damlayan kanlarımı soğutma,sen üşümemelisin orda Ne olur bırakma beni tut ellerimi,garip kalmamalıyım bu yaban_ı diyarda Kısık bir sesle haykır beni sevdiğini bu aleme Ezelden ebede koparılmış bir gül ile ansızın düş ortasına yüreğimin Kır beynin zincirlerini,sat kendini sevdamın hürriyetine Yırt gururunun kararmış sayfalarını yaz bu sevdayı vücudunun her zerresine Ne olur bırakma beni tut ellerimi,beni sensizliğe mahkum eyleme ……..Ne Olur…………Ne Olur |
SEN VE BEN SEN SICAKLIĞINLA BİR GÜNEŞ BEN GÜNEŞİNLE ISINANIM SEN DURU BERRAK BİR SU BEN KANA KANA İÇENİM SEN KIRMIZI BİR GÜL BEN DALINDA ÖTEN BÜLBÜLÜM SEN OCAK BAŞINDA MİNDER BEN MİNDER ÜSTÜNTE KEDİYİM SEN ALEV ALEV YANAN ATEŞ BEN ATEŞİNDEN YANAN CANIM SEN BUĞDAY TARLASINDA BAŞAK BEN BAŞAKTAN BESLENEN KARINCAYIM SEN GÖKYÜZÜNDE BİR BULUT BEN BULUTTAN DÜŞEN DAMLAYIM SEN HER DERDİN ÇARESİ BİR İLAÇ BEN ÇARESİZLİKLİK İÇİNDE BİR HASTAYIM ASLINDA SEN VE BEN ATEŞTE BİRLİKTE YANAN BİR KORUZ |
| Saat: 03:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık