![]() |
Senin gözlerin aglamis gülüm Senin gözlerin aglamis Sizin diyarda gülüm Cocuklar aglamazmis Bulutlar kararmaz Dudaklar catlamazmis Sevenlerin gözyaslari akmaz Sevdalilar agit yakmazmis Dogru mudur bilmem ama Senin gozlerin aglamis Gözlerin gülüm Gözlerime bakar Yuregimi yakarmis Gözlerinde umutlarin izleri Gözlerinde yuregim varmis Kalbin gozlerinde atar Askim gozlerinde yatarmis Damarlari catlatan Cigliklar atan gözlerin Haykirmak istemis askini Haykiramamis Senin gözlerin aglamis gülüm |
Beni Unutma Bir gün gelir de unuturmuş insan En sevdiği hatıraları bile Bari sen her gece yorgun sesiyle Saat on ikiyi vurduğu zaman Beni unutma Çünkü ben her gece o saatlerde Seni yaşar ve seni düşünürüm Hayal içinde perişan yürürüm Sen de karanlığın sustuğu yerde Beni unutma O saatlerde serpilir gülüşün Bir avuç su gibi içime, ey yar Senin de başında o çılgın rüzgar Deli deli esiverirse bir gün Beni unutma Ben ayağımda çarık, elimde asa Senin için şu yollara düşmüşüm Senelerce sonra sana dönüşüm Bir mahşer gününe de rastlasa Beni unutma Ümit Yaşar Oğuzcan |
Sevmek Nedir? sevmek kutsal bir şey midir soruyorum? soruyorum çünkü bilmiyorum. sevmek nedir? sevgi nedir? bilmediğim için korkuyorum Birisini sevmekten Birisine bağlanmaktan Korkuyorum Belki ben de senin gibi sevilseydim ve gerçekten sevseydim korkmazdım biliyorum Biliyorum sevgisiz insan yaşamaz ama ben yaşıyorum Hayattayım ve nefes alabiliyorum Ben yaşıyorum sevgi görmeden ve sevmeden Soruyorum Sevgi kendiliğinden mi gelir Yoksa sen mi yakalarsın o sevgiyi Soruyorum kızmayın çünkü bilmiyorum Bilmediğim için korkuyorum Bir gün bu sevgiyi yakalayamamaktan, Yakalasam bile kaybetmekten KORKUYORUM |
DOST BİLDİKLERİM Sanırdım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim Hepsi varken baharımda, yazımda: Kışın bir burukluk kaldı ağzımda Seneler senesi oysa gözümde Cihana eşitti dost bildiklerim Nerde o sözlere kandığım günler? Her gülen yüzü dost sandığım günler Acıdan kahrolup yandığım günler Ta canıma yetti dost bildiklerim Meydana çıkalı asil cehreler Aydınlanmaz oldu artık geceler Yalanlar tükendi, indi maskeler Birer bitti dost bildiklerim Korkar oldum bana *dostum* diyenden Yoksa yok olandan, varsa yiyenden Ne onlardan eser kaldı ne benden Beni benden etti dost bildiklerim Ümit Yaşar Oğuzcan |
Seninle Ölmek İstiyorum... Dağ başında bir avcı kulübesi Yerler diz boyu kar Ocakta ateş Dışarda rüzgar Hadi gel Önce sevişmeliyiz uzun uzun Yerdeki ayı postunun üzerine uzanmalıyız Bütün vücudunu santimetre karelere ayırıp Birer birer öpmeliyim Ve sonra sımsıkı sarılmalıyım sana Böylece ölmeliyiz Aradan yıllar geçip Bizi buldukları zaman Etlerimiz çürümüş olsa da Kemiklerimiz ayrılmamalı birbirinden Hadi gel Nefes almak hüner değil Seninle ölmek istiyorum... Ü.Y. Oğuzcan |
NE KADARSIN? *Tuttuğun takım kadarsın! *anlatamadıkların kadarsın! *tanıdığın kokular kadarsın! *altını çizdiğin satırlar kadarsın! *unutamadığın film sahneleri kadarsın! *gittiğin yollar kadarsın! *anladığın algıladığın kadarsın! *yazdığın mektuplar kadarsın! *hayata kattığın şeyler kadarsın! *içtiğin içkiler kadarsın! *sinir oldukların kadarsın! *arkandan konuştukları kadarsın! *sürçtüğün kadarsın! *programlandığın kadarsın! *yaşam biçimin kadarsın! *öfkelerin hırsın kadarsın! *zaafların kadarsın! *kadir kıymet bildiğin kadarsın! *ekildiğin kadarsın! *çekildiğin kadarsın! *verdiğin şeyler kadarsın! *diktiğin ağaçlar kadarsın! *kurduğun cümleler kadarsın! *attığın palavralar kadarsın! *yaraların kadarsın! *üzdüğün insanlar kadarsın! *olduğun kadarsın! *yediğin kazıklar kadarsın! *bağarıp çağırdığın kadarsın! *tosladığın duvarlar kadarsın! *aldığın keyifler kadarsın! *çalıp çırptığın kadarsın! *kederlendiğin şarkılar kadarsın! *seçtiğin sanatçılar kadarsın! *tercihlerin bedellerin kadarsın! *tenezzul etmediklerin kadarsın! *bilinçaltın kadarsın! *bu hayat bu ülke kadarsın! *hobilerin fobilerin kadarsın! *olabileceğin kadarsın! *kaldığın kadarsın! *hayallerin kadarsın! *öldükten sonra kaldığın kadarsın!!! ... |
ASİ VE MAVİ Bugün kederliyim, beterim bugün Sesime ses değse çığlık oluyor Üşüyor toprak, taşlar üşüyor Vuslatı yakın eden yollar üşüyor Yumma gözlerini uyuma bugün Bütün gölgeler akşam oluyor Üşüyor yaprak dallar üşüyor Savrulup yırtılan rüzgar üşüyor (İçimde kış gibi bir mevsim üşüyor) Oysa ben senden neler neler isterdim Senli sevdalarda doğmak isterdim Sabahlar isterdin asi ve mavi Büyüsün isterdim ışığın rengi Ama gel gör ki kötüyüm bugün |
Bilemezsinki... Bilemezsin ki Seni nasıl sevdiğimi, bilemezsin ki Özlemek nasıl olur özlemeyince Hayal etmeyi hayallerde yaşamayinca Her nefeste hava gibi, su gibi içmedikçe Bilemezsin ki. Nereye baksam sen varsın, Rüzgarda kıpırdanan her yaprakta, Denizde oynaşan her dalgada, Semadan yere düşen her damlada Göremezsin ki. Sevdam bana her geçen gün keder verse de, Şahit olan herkes “sen aşıksın” dese de, Her parlayan hüzmeye sen diye süzülsem de, Sana her saniye, seviyorum desem de Duyamazsin ki. Gördüğüm her rüyayı sana yorsam da, İnsanlara umarsız seni sorsam da, Akan gözyaşlarımla kendimi boğsam da, Ömrüm boyunca her gün sen diye solsam da Sezemezsin ki. Sensizliği sevgilim sen, bilemezsin ki. |
Dün kuşlarla konuştum bana söylediler sever kuşlar beni çünkü her sabah pencereme konarlar penceremin önüne ıslattığım bayat ekmeklerden nasiplenmek ve dünden kalan dedikoduları bana aktarmak için iştedünden bügüne yansıyalarda sen vardın aramıs sormus seni ellerde söyleceği iki kelime için söylemek istemediği söylemekten korktuğu senden anlamasını istediği ama sen anlayamadığın anlamamakta bir o kadar ısrarcı olduğun için söyleyemediği söylemediği iki kelime Seni Sevmek ... |
| Saat: 07:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık