![]() |
http://www.askikiyamet.com/modules/Siir_Bahcesi/images/yanresim/gul2.gif HERŞEY SENDE GİZLİ... Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! işte budur yaşamak Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin Kadar Sevilirsin... |
Bilir misin ki ? Sana şu satırları Herkes uyurken yazıyorum. Bölmüşsün uykumu yine ; Seni düşünüyorum , Ne kadar istemesem de !.. Bilir misin ki ? Ümitlerim sen olmuş ; Geçmişsin karşıma, Olmayacak dua gibi Gülüyorsun... Bakıp gözlerime. Ve, Bilir misin ki ne kadar acı; Bunun hiç olmayacağını bilmek, Hayalinle bile gülememek. Ahmet ünal çam |
Veda Çatık bir yüzdü gördüğüm. Nedenini bilemediğim, Çatık bir yüz! Sanki, Sanki öfkeli. Küsmüş gibi birşeylere, Yada kırgın birilerine. Korktum, Soramadım; 'Neyin var? ' diye... O da ses etmedi zaten. Donuk donuk baktı yüzüme! Tam veda edip gidecekken; Elimi uzattım, O da bana. Ve; Parmağımın izi kaldı aynada...! |
İMKANSIZIMSIN İmkansızımsın, bu gün dogumunda batan Kanıksadım muhalif savunuşları İnanıp, Çabalamadıgım ki benliğimde gizli Dışa vursam aşkını , Yıkacaktı ılık sonbaharda dizelerini İyisimi, susmak belki kaybedişlerde Ahenklerde kalmak eskisi gibi Sende renklerini nadasa bırak Canlanır belki sonralarda aşk Beni bilme zaten tanımazsın Gün dogumunda batıyor hayat Dedim ya hırçın sözlüm İmkansızımsın…. |
_______$$$$$$$$_______$$$$$$$$$$$$$ _____$$$$$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___I___$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$__LOVE___$$$$ _$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___YOU__$$$$ _$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_____$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$___$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ______$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$$ _________________$$$$$$$ __________________$$$$ Bakma gözlerime Çoktan perde indi üstlerine Bakarsam dayanamam ağlarım Sarılma ne olur Böyle bir şefkat fazla bana Hep isterim sonra, alışırım Sevme be güzelim beni. Gönül sayfamı çoktan kapadım Dokunma sakın bana. Yüreğim yaralı. Seninde canını acıtırım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -alıntı |
Göğü Getirmişti Bana….. gözyaşlarında ellerim... silmek için...yavaşça…. tüm yükünü özümseyerek tenime katmak için..... dudaklarımla dokunarak tadına.. kadının, dokusuna katıyorum terimi.... canımı katıyorum.. gözyaşlarından başlayarak: soluğuna….. göğü getirmişti bana.. yeşil yağmurlar yağıyordu ve yakamozlar dans ediyordu aralıklarında halkaların yosunlar, taze tonlarına dönmüştü…. henüz.. durgundu deniz….. durgundu ve kentin ağır yansısını taşıyordu, ser,sır vermeden…… uzanmak istedim….. uzanıp almak istedim…. olmadı….. yürüdüm….. ıslaktı sokaklar…. çok ıslak….. |
Kaç geceyi uykusuz Kaç geceyi divane geçirdiğimi Anca ben bilirim Her gece ayrılık denen zalim Aklıma apansız düştüğünde Gözlerimin buğusunda Bir dirhem soluk boğazıma dizilir Sabaha dek seni düşünürüm Yanarım kavrulurum senin için Her sabah fırtınadan önceki sessizliğe Gömülür yüreğim durulurum Her gün batımı Yine hasret infilak eder Ayrılık der,döver Beden denen sefili Her offla yeni bir şekle sokar Zaman gelir nehirler kurur Ağaçlar solar Yürek denen o zihayat Taşa eş olur Ahlar oflar kesilir Kahretsin olur Zümrüdüanka kuşu Hasret denen okla vurulur Görürsün o zaman Tümsekler kafdağı olur Her gece ayrılık denen zalim Aklıma apansız düştüğünde Duvardaki resmine sen diye Sarılasım gelir Kara gözlerinle bir gülüşün için Ölesim gelir Gitme be beyaz gülüm Gözlerinden beni uzağa atma Hasret denen ateşten koru Şu garibin yüreğine salma Canını al ama beni senden Ayrı koyma |
Yaşamaya Dair-1 Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesala, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani, bütün işin gücün yaşamak olacak. Yaşamayı ciddiye alacaksın, yani, o derece, öylesine ki, mesala, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut, kocaman gözlüklerin, bembeyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel, en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesala, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak, yani ağır bastığından. |
SEN ZAMANI Bilemezsin ki Gecenin neminden geldi bu sevda Tükenmez Menekşe akşamlarının hüznünden uzak Kurak çöllerin Yağmur tadı kadar dayanılmaz Dağların O en duyulmamış yankısında Yeşillerin huzur olduğu Orman büyüsü kadar güçlü Renksiz kelebekler yok artık yüreğimde Güz kokan hüzünlerin uzağındayım Alev kadar yakıcı düşler peşinde Kırbaç yarasından Uzak bir sevdam var şimdi Baharların heyecanında Açan çiçekler gibi Gri tadında gündüzlerden uzak Rengarenk sabahlar gibi Sen Sıcakları getirdin gelirken Dalgaların köpüğü kadar Beyaz aşklar teninde Sınırsız sevgilerin Yorulmaz coşkusu gözlerinde Şimdi sana Korkusuzca sarılma zamanı Sarılıp hiç bırakmama zamanı Sen zamanı... Ş.BiLge |
Çiçeğimiz Bir çiçek ekmiştik seninle yıllar önce; Bugüne kadar büyüttük soldurmadan Büyüttük gözyaşlarımızla sulayarak. Büyüdü,dal dal oldu,yaprak yaprak oldu da, Çiçek açmadı bir türlü. Güçlü bir fidandı oysa. Verimliydi,bereketliydi toprağı da. Hiç düşünmedik; Gözyaşlarıyla sulanan çiçek, Çiçek açar mı acaba? |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık