![]() |
Ucundan Kan Damlayan Hançerdeyim Gün Grinin tonlarıyla uğraşta Geceye özlemdeyim Güneş Kirli duman rengi Bulutlarla oynaşta Ben her zaman sendeyim Ve yağmur Önce selamladı yaprağı Sonra kucakladı toprağı Vuslata sevinmek var Lakin sensiz kederdeyim Şimdi gün Kan kırmızı oyalanmada Çek git; uzan yatağına Sevdamı kıskanan güneş Ben hala geceye özlemdeyim Ey ay yüzlüm üzüm gözlüm Kim bilir imdi neredesin Ah bir bilsen Ben adına sevda dedikleri Ucundan kan damlayan Hançerdeyim. Harun Nevruzoğlu | |
NARİN YÜREĞİM Aşkınla çarpar narin yüreğim Bir kere olsun seni göreyim Dinmiyor sana olan hasretim Tarifsiz duygular içindeyim Gün geçmiyor seni anmadığım Boşuna mıydı yalvarmalarım Hiç mi yok kıymeti aşkımızın Kayboldum içinde yalnızlığın Beraber o gezdiğimiz yerler Birlikte kurduğumuz hayaller Karşılıklı verdiğimiz sözler Artık hepsi şimdi mazideler Bir bahar günü beni terk ettin Ayrılmamıza sen tek sebeptin Hani ömür boyu sevecektin Gönlünü aşkını verecektin Gün geçmiyor seni anmadığım Boşuna mıydı yalvarmalarım Hiç mi yok kıymeti aşkımızın Kayboldum içinde yalnızlığın. Timür İLKAN |
Yıllar boyu kalın duvarlar ardından baktım hayata Sevip, sevilip üzülmemek adına Günün birinde o, başlayınca duvarları yıkmaya Ilık bir bahar esintisi dolmaya başladı yaşantıma O bahar ki hem sıcak hem sevecendi Günden güne de bana ümit verdi Artık zamansız duygular vardı başımda Savunmasızca teslimdim o yalancı bahara Ruhum ve bedenim çiçeklenmiş Kalbim çarparak ümitlenmişti Hiç bitmeyecek sanmıştım bu güzel rüya Ama zamansız açan çiçeklere acımasızdı dünya Artık karakış yüzünden donmuştu çiçeklerim Tüm ümitsizliğime rağmen yinede çiçek açabilmeyi dilerim Keşke diyorum, hemen örseydim o duvarı Hiç içeri almasaydım bunca yıldan sonra o zamansız baharı tijen över |
GÖZLERİM GÖZLERİNDE Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limanında Fırtınalardan geldim sende dinleniyorum. Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum; En eşsiz dakikalar sürsün senin yanında... Hiç yumma gözlerini, ışığın eksilmesin, Gündüzüm aydınlığım, ipek böceğim benim! Güz bahçemde açılmış o son çiçeğim benim! Yorgun kalbim seninle elem nedir bilmesin; Ayırma gözlerimden çocuksu gözlerini, O sakin o yalansız, o kuytu gözlerini Ümit Yaşar OĞUZCAN |
Yanan Su Beni gecelerde buldu suskunluk Ayrılık bir durak oldu gönlüm kaldı bir ben Yokluğunu yaşadım öksüz kaldım gittiğinde Sen giderken yolumdan ben durdum Üşürken yıldızların uzağında En derin yara oldun bende Yaşarken yokluğunu varlığın yoruldu Tuttuğum bir nefes oldun bırakamadım Bir yaprağın süzülüşünde düştüm Bir ben kimsesiz bir şehir yetim kaldı Bir rüyaydı diye avuturken kendimi O yara gönlümdeki acıttı gene beni Göğün mavisinde sen varken Gecelerde aradım seni, Dalgalı denizlerde bir esintiyken sen Ben karanlıklarda yürüdüm sana Yalnızlık oldu suskunluğum Sensizlik su oldu yanan. Erhan Gezer |
Görmeden sevdim Gözüm sevdi seni, Bir manzara bir resim gibi Gözüm sevdi seni, Bir çiçek bir kelebek gibi Gözüm sevdi seni, Bir deniz bir derya gibi Gözüm sevdi seni, İpek böceğinin kozaya girmesi gibi Gözüm sevdi seni, Senin için akan yaşı silmemek gibi Gözüm görmeden sevdi seni, Bir annenin doğmamış Bebeğini sevmesi gibi İbrahim Ethem Bingül |
şiir yazmak başka seni yazmak apayrı... var olan her şeyi, bir derenin suyuyla anlatabilirim. oysa seni yazmaya kalksam okyanusun tam ortasında ölebilirim... şiir yazmak başka seni yazmak apayrı... yaşadığım onca şeye sadece “ bir tırnağım... “ derken, seni yazmaya kalksam bir hayatı feda edebilirim... şiir yazmak başka seni yazmak apayrı... her şeyimi paylaştığım şu dünyada sana ait bir yüreği sonsuza dek saklayabilirim... şiir yazmak başka seni yazmak apayrı... iki kelimeyle anlatabilirken derdimi senin için tüm kelimelerimi hiç çekinmeden feda edebilirim... cafer yılmaz |
açtım kapadım gözlerimi bir film gibiydi anladım gibi anlamadım gibi değdimi şimdi ya kırıldıysa ya üzüldüyse biri geçip gitti gelmezki geri paylaş yüreğini,fikrini paylaş elindekini beklersen filmin bitmesini ne seninki ibrahim düşkün |
Seninle Buluşalım Hayatın yokuşları sensiz çıkılmıyor Senin yokluğun inan ki hiç çekilmiyor Bil ki hasretine artık can dayanmıyor Mahzun gönlümü avutmak mümkün olmuyor Kalbim oldu kırık dökük Uykularım bölük pörçük Aşk ateşim artık sönük Sen yokken tüm dünyam çökük Bedenim ruhumdan sökük Yüreğim hep sana dönük Seninle buluşalım Görüşüp,konuşalım Aşka doğru birlikte yelken açalım Maziyi unutalım Gülüşüp,koklaşalım Derdi kederi bir kenara atalım Varlığın içimi ısıtan kor ateştir Yokluğun benim için cehenneme eştir Gözlerin dünyamı aydınlatan güneştir Seni seven bu gönlüm sensiz çilekeştir. Timur İlikan |
Bakma bana öyle! Her bakışta yanar yüzün! Ter boşanır şakaklarından Alnına vurur ateşin, Buharlaşır damarında kan, İki kutba ayrılır fikrin Buzullar erir… Bakma bana öyle! Parça tesirli bir bombadır kalbin, Değerse gözüme, Bir kıvılcım! Dağılır her yana tozpembe rüyan, Boşluğa savrulur cesaretin, Lerzeye gelir depremlerle dünyan! ... Bütün kuru yapraklar düşer dallarından, Sararıp gider her yan, Hasret yeşerir… Bakma bana öyle! Göz kapakların sırrını gizlesin, Ağlarsın sonra durmadan… Koşarsın okyanuslara, Su yüzünde silinir hayallerin… Uyku tutmaz ne seni, ne geceyi! Fâniliğini anlayamadan inan, İki yana düşer cansız ellerin, Toprağına karanfiller serilir… Bakma bana öyle….! yunus emre gördük |
| Saat: 05:21 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık