![]() |
Kara Gözlüm Gözlerinde sevdim ben kara-yı, tesbih ettim sevgi sözlerimde. Kaçar uğursuz sayardım bu rengi, sıkılırdım matem yerlerinde. Korkardım zifiri geceden, rengini açardım yıldızlarımda Ben karayı sevdim sende sevda parıltısı davetkar gözlerinde.. Karayı sevdim ben zülfün telinde, sevdim Ege’nin zeytinliklerinde. Birbaşka sevdim ben kara-yı sadece zeytin gözlerinde, zülfün telinde, birde kara-yı sevdim, limanlara her dönüşümde.. Rıfat Gürsoy |
vYitik Issız bir şehrin yağmalanmış kalbinde yitik parçasını arıyor ruhum yok artık diyorlar, o kırık gülümseme bu şehrin silinmiş adreslerinde bir telefon kulübesi, eylül çarşısı, yağmurun sesinde birikmiş kahkahalar yasemin bir öpüş gibi... öylece kalmış karanfil sokağının cebindeki şiirde çiğ mi yazar, çiy mi, yaprak aşkın adını; konuşup durmuştuk bir eylül gecesinde çiyler çoktan kurumuştur kirpiklerinde eylülü bekleyemez bazen yapraklar bilmem, sildi mi sokaklar ayak izini ama gençlik parkının buz tutmuş ateşleri hiç sönmedi bir kadının kalbinde ölüm hangi acıyı giyinir en çok hüznü avuçlarına gizlemiş bir resimde hangi rengi açar külrengi solan şiir külün kendi renginden utandığı gecede? hiç bilmezdim, şehirler de ağlarmış, düşlerini gömerken şiirlere anımsayamadım, gül müydü, karanfil mi, mezarıma getirirsin dediğin-- ne çok gülmüştük, ne çok gülmüştük, meğer... meğer aşk ta sığarmış külrengi bir kedere! |
Önce seni Sonra kendimi Bugün de kimliğimi kaybettim Hükümsüzdür Bulanlar Boşuna yorulup getirmesin yazık Çünkü Ahmet'i türkülere Selçuk'u şarkılara İlkan'ı şiirlere gömdüm artık Bundan böyle 'Adım yalnızlık benim Soyadımsa ayrılık' Ahmet Selçuk İlkan |
Yol kenarı ağacı oturduğum sokaktan geçti bütün atlılar önümde birer birer durup bana baktılar saçları kara,saçları ak kırbaçları yağlı-kaypak beni yalnız koyarak seyyâle olup aktılar |
Akşam erken çöker yalnızlığıma Sokak sokak gezer ararım seni Hasretin gönlümün yangınlarında Alev alev yanar ararım seni Gözyaşlarım kurur yanaklarımda Hüzünlü bir ıslık dudaklarımda Sigaram sabahlar parmaklarımda Nefes nefes çeker ararım seni Gölgen düşer sanki hep yollarıma Adım adım yürür izlerim seni Bir çılgın özleyiş girer kanıma Yudum yudum içer ararım seni... |
[flash=http://www.uploadhut.com/upload/109773.swf]width=500 height=480[/flash] |
Yitikçi Hadi git azıcık İstanbul iste Kosunlar o denizi bir çanağa Bir çıkına elesinler o günlerimi O yazdan Üsküdar'dan ne kaldıysa Elif'ten Doldur ceplerine Onlarda yoksa komşularında vardır tanrılar sevinirler beni bay Metin gönderdi, de Yok Kitabımı sana adamak istedim Gözlerine baktım Gözlerin yok Öpmek istedim Yüzüne baktım Yüzün yok Tutmak istedim elini Elin yok Isıt sözlerimi yüreğe işleyen kulakların yok Anlat bana bişey anlat Dilin yok Haydi yanyana yanın yok Kitabımı sana adamak istedim Adın yok Güvercin getirdi şiirimi geriye Bu dünyada anlattığın kadın yok .... |
.Bir yelken açılır yeniden bir yelken açılır yeniden gönül denizinin mavi sularına hırçın dalgalarında serinliğin kendimize gelişimiz olur bazen ve anlarız ki..... en baştan, yeniden başlamak için vakit geç kapatmak için sayfalar bomboş … …hüzün kaplar benliğimi hasretim çoğalır geçen yıllarıma gecelerde …dirense de köhnemiş bedenim yüreğim de darmadağın olur kocamışlığım yarınlara geçer usulca nağme,nağme belki de bir keman telinde hayat bulur aşka susamışlığım../aşka susamışlığımız Rıfat Gürsoy |
Nereden bilecektin seni sevdiğimi Hiç fısıldamadım ki kulaklarına aşkımı Senin için Günlerce gecelerce ağladım Nereden bilecektin Hiç silmedim ki yanında gözyaşlarımı... |
Yoklukta Bir Adam Büyüdü gözleri büyüdü Yuvarlandı boşluktan Bir duvar çöktü ansızın Bir ayna parçalandı Bir adam çıldırdı yokluktan elleri vardı damar damar Parmakları vardı ince uzun Saçları vardı okşanmamış dudakları vardı öpülmemiş Gözleri vardı mahzun. bir böcek girdi kafatasına Kemirdi ümitlerini bütün Beklemekten çatladı dudakları Uzattı ellerini var olmaktan öteye Duydu çağrışını ölümsüzlüğün. Nasırlı ayaklarına prangalar Ak ellerine zincirler vuruldu bir rüzgar esti karlı dağlardan Üç mızrak boyu yükseldi güneş Bir adam vardı aramızda, yok oldu. |
| Saat: 02:27 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık