![]() |
Nazli Yar Orada Ben Burda Kaldim Icim kan agliyor gulsede yuzum Askinla tutusmus yaniyor ozum Bu hasrete bulamadik bir cozum Nazli yar orada ben burda kaldim Bekleyi bekleyi bezdim canimdan Nazli yari goremedim yanimda Cekin engelleri alin onumden Nazli yar orada ben burda kaldim Unutmak olurmu gonul severse Kahr olmazmi insan giden gelmezse Zalim felek bu defada gulmezse Nazli yar orada ben burda kaldim Güner Kaymak |
Yürek çağrısı Acılı yağmurlarla düşmüşüm yere Tatlı su göllerine akamıyorum Yüzüm yüreğim deprem dalgası Bu gül kıyımlarına bakamıyorum Her sevi bir turkudur bağrımda Her öfke bir ağıt Ağıtlar kuşatmış dört yanımı Kendi türkülerimi haykıramıyorum Şarkılarla bezeniyor ufuklar Yüreğim patlıyor dağbaşlarında Yüreğim Sancımı duyar mısın yaralarında Kuş seslerinde yas nağmeleri Şarkılar sabır ve çile makamında Mendilimde öfke çıkınımda bilinç Uykusuz kalır mısın kitaplarıma Dudaklarımda hüzün Avucçarımda sevinç Kulak verir misin çığlıklarıma Dağları aşarak gelmişim sana Demir kapıları kırarak Işık olur musun karanlıklarıma İsterim ki senden Yaylalarda otlak olasın Ovalarda ırmak olasın Yayılasın göğsümün kırlarına Sarasın beni sarasın Dallarını sevdası düşmüş toprağa Olgun meyvelere hasret gençliğimiz Zamanın billur cağlayanı Gürül gürül akarken avuçlarımızda Bir damla yağmur adına Yakarmış dağbaşlarında yüreğimiz Gökyüzünde sanılmış bütün yaşam Gökyüzüne çivilenmiş ellerimiz Ateşler yine parlıyor dağlarda Dolular yine kırıyor çiçekleri Gecenin karnına inerken şafağın tekmeleri Bulutları delen ışıklar Ezik ve kinli Aydınlık iri Sanki kocaları işkencede kadın gözleri Nasıl kapanır bu kanayan yara Nasıl anlatılır ki sana bu hal Terimde tuz gözyaşımda bal Bağdaş kurar mısın soframa Gözlerimde umut yüreğimde aşk Ölümleri boşlayıp düşer misin sevdama İsterim ki senden İnancıma aşık olasın Zindanıma ışık olasın Yürüyesin gönlümün yollarına Sorasın beni sorasın İnce kabukları zorlanıyor zamanın Gelecek damlıyor yorgun havuzlara Damlalarla yılların gelin yüzü Suların üstünde koskoca bir cağ Umutlar sığmaz oluyor alanlara Baharda gazel dökme bahçelerime Ben yaşamayı bilmez miyim Çocuklarım okul yollarında Okullarım sabah kollarında Sanki güzellikleri görmez miyim Papatya beyazlığında ölüm sarısı Karanfil kıvrımlarında kan Bu çicekler uğruna ölmez miyim De gülüm ben seni sevmez miyim Bahar değil acı yükleniyor dallarıma Yapraklarımda ayrılık Meyvelerimde gurbet Vuslat olup gelir misin kollarıma Ellerimde kiş saçlarımda kar Cemre olup düşer misin toprağıma İsterim ki senden Yılgınlıkta inanç olasın Zulme karşı direnç olasın Gömülesin aşkımın sularına Göresin beni göresin Göresin ki destan edesin Söyleyesin dillerden dillere Bir türkünün dizelerinde Bir kavalın nağmelerinde Alıp başını gidesin Bağrı yanık yeller üstünde Güneşin rengiyle düşesin ufuklarıma Kırasın karanlıklarımı kırasın Yüreğimde yangınlar tutuşur (Temmuz yakarken Sivas'ı Ben ilkbaharı yaşarım Güneş bronzlaştırırken tenini) Ey doğa güzeli sevdiğim Belirsizliğin kıyameti Anla resimlerdeki soluk renkleri Anla dudaklardaki hüzünlü sloganları Topraklara serpiştirilmiştir çiçek tohumlarını Yüreğimde yangınlar tutuşur, ölürüm İki Temmuz'un coşkusuyla ve hüznüyle Daha coşkulu dinlerim sevdiğim Islıklaşan türkülerini Halk çatışırken düzenle Hâla düşünceler demir parmaklıklarda Üstelik HASRET'ler yangın çığlığında Madımak'ta Kimileri ağlarken evlat acısına Ve fuuş batağındayken zaman Gecenin tüm barut kokan sessizliğinde Tüm yasaklarına rağmen bebek çıngırakları kadar Masum hayat. |
Kalplerimiz aşk ile meşgul ahh..senin yokluğun karanlık bir toprak kopmuş sayfalar fecrin renk çığlıkları alaca karanlık… ve ne güzel his hatırlamak seni saçlarını taramak yosun koklamak İstanbul olmak İstanbul’da kaybolmak ve birbirimizi kıskanmak sürme çekili o kahve gözlerini bana yıldızlar kadar uzak İstanbul kadar yakın ve kalplerimiz aşkla meşgul olan tek kabahatimiz... |
Ne Olur Gülme Yine derde saldın sen beni böyle Bu şaşkın halime ne olur gülme Hangi can dayanır böyle bir zulme? Bu şaşkın halime ne olur gülme Gönlümü küstüren sevda derdidir Beklerim gelmez hiç, canan nerdedir? Ararsan, mekanım ıssız köşedir Mecnunum, halime ne olur gülme Bilirsen cananım, sevdiğim sensin Gülüyorsun bak yine, sen delisin Yüreğimi yakan tatlı zalimsin Vurgunum, halime ne olur gülme Engin’im deliyken divane oldum Kamaştı gözlerim, pervane oldum Gurbet ellerinde avare oldum Biçare halime ne olur gülme |
Son Veda Bu günde seninle, doluyum yine. Bırakıp gittiğin,hiç belli değil Desende artık,hoşcakal canım Bu o kadar da önemli değil. Yakışmaz hüzünler,gülücüklere ama Çaresizlikleri koydun önüme benim Sadece sensizliğin hüznü kaynadı Odamın her köşesine Silemedim. Bu son veda da.tükendi sözüm Sen sevdalı bir buluttun oysa Benim özge yüreğimde Bilmedin,bilemedin. .... Kendine iyi bak yinede Bensiz bu ilk gününde Sakın olaki sakın Kötülere bakma Kirlenmesin gözlerin.. Dokunma kirliliklere Kirlenmesin ellerin Ayrıldıysak düşman değiliz ya Nede olsa yıllarca sevdim seni Uzakta olsan bile şimdi. Sen sevda insanısındır yinede Hani birazcıkta öğrendin sevda çekmeyi Yüreğine sahip çık en iyisi Yüreğini kirletme sakın Birazcıkta olsa sevmişsen beni. Kirlenmişlliklerle dolu Şu yalancı Dünyada. Kötü söz söyleme kimselere Dillerini kirletme. Yaralanmasın gönül sırçası köşküm Yıkılıp kalmasın biçare. Kendine iyi bak yinede. Koru kendini tüm kötülüklerden Kirlenmesin beynin Düşlerin ölmesin, Hayellerin çökmesin Solmasın umutların. Ben sana tertemiz sevgiler verdim Benden iyi biliyorsun Sensizliği yaşatsanda bana Sensizliği yaşasa da yüreğim Kirlenmesin sevgim. Ben sana işte bu yüzden Elveda bile demedim Madem ki bu son vedadır sence Sen çizdiğin yoldan git. İstersen unut gitsin. Ama bir şeyi unutma sakın Unutmak bana göre değil. Gülabi Deniz |
SESSiZLiK... Akşam sessizliği çöker şehre Her beklenen gün gibi güzel Her güzel şey gibi zaman da... Akşam... Son tüten bacadır Gözlerimizde. Bin ışık Bin solan güldür Tükenen gözyaşımız.! Akşam sesizliği ile Çöker üstüme Her güzel gün gibi biten Titriyen zaman... Rüzgarla,Fırtınayla Çöken tüm, günlerle kaybolan Gevşek iri kaslar gibi Açan son kırmızı gül Ve ne varsa günde Zaman olur, Akşam olur üstümde...! |
Ne Olur İyi Bak Ona hayattan ne bekleyebilirim sensiz sensiz ne anlamı var güllerin ne anlamı var sevginin ben seni öyle sevmiştim bir tanem murat misali ama neye yaradı bu aşk sadece ben mutsuz oldum anlayamadım sevgilerin sahte olduğunu bilemedim saf sevginle buna yanıyorum bütün yüreğimle her aşkta bir parça bıraktım sana da kalbimi bırakıyorum ne olur iyi bak ona çünkü seni hayatımdan siliyorum |
Yüreği alev saltanat Hadi bırak ceylanlara Saçlarından yıldız gibi aksın Aksın erisin içinde kalyon ve deniz İnsin dökülsün ırmaklara yıldız Ah belgin umutlarımda ağaran çiçek Kanı sıcak, yüreği alev saltanat Sonsuz kurtuluşun bir bahar dediği O bahar bu olsa gerek... Ellerin..ellerin ki bir soyluluk Ellerinde yurdumun tohumları Analık ve kadınlıkla içiçe bir koruluk Ah eli elimdeki çocuk Beyaz kelebek yandı alevde |
Sokak Kedisi Ev kedisi ayrılır ikiye Cins olanlar güzel ve akıllıdır Birde sokak kedisi soyundan gelme şans gülmüş yüzüne Terfi etmiş ev kediliğine olanlar vardır Ev kedilerinin ortak özellikleri Dövülmeyip sevilmeleri, hazır aşlarının önlerine gelmesi Terk dertleri arsızca sürekli hep ilgi, sevgi beklemeleri Gelelim sokak kedisine Çöpte buldukları yemekleri, bir an önce kaptırmadan yemeli Ay bide köpek gelirse, çocuk tekmelerse Çok dikkat etmeli, hayatta kalabilmeli Her tehlikeyi düşünüp tetik de beklemeli Bir anlık gafletinde canı elinden gitmemeli Analık işte yavruları da ölmemeli Kaçtı, kaçtı kötülerden olmadı can için Tırnaklarını çıkarmalı, oda düşmanlarına Köşeye sıkıştığında cırmık atmalı Aptal, düşünemeyen sokak kedileri hayatta kalamaz Sokak kedileri zorlukların sonucu akıllı ve çalışkan olmalı Ufacık bir pisi pisiye kanıp, kuyruğa teneke bağlatmamalı Hayatta ve işte kişiler iki çeşit kedidirler Sahip olduğun aklın, dayın yoksa, kişiliğin çıkara uymuyorsa olur tırnakların Alın teri, çok çalışmak, hatasız iş yapmaksa dişlerin Hep mükemmel çalışmak mecburiyeti En ufak falsoda tekme yemek tehlikesi Açar gözlerini, beynini En zor zifiri karanlıkta görürsün ayna gibi Sakın aferin bekleme gün ışığı aydınlıkta bile kör Dayılı çıkarlı ev kedileri senin sırtından kapar ciğeri Ah bide soyun acımasızlarca sokağa atılan cins kediden geliyorsa Sokağın kirleri güzelliğini örtemiyorsa vah ki ne vah sana Soysuz çirkin ev kedileri hepten kıskanıp cırmalar seni Soylu çalışkan, akıllı sokak kedisi Bin kere hakkın gel seveyim seni pisi pisi Aynur Baydar |
Yüreğin üşüdüğü gün Yüreğin üşüdüğü gün sıcacık bir günü düşün sıcacık bir bahar gününü umudun büyüklüğünü ve sonsuz maviliğini göğün yüreğin üşüdüğü gün bir çocuğun gülüşünü düşün bir çocuğun beyaz düşünü göveren dal uçlarını çatlayan tomurcuğu ve çiçeklenen yerini her öpüşün yüreğin üşüdüğü gün bir ormanın gümbürtüsünü düşün bir ırmağın türküsünü bulutların beyazlığını güneşin kızıllığını ve ısıtan yanını özğürlüğün |
| Saat: 03:34 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık