![]() |
SENİ ÇAĞIRDIĞIM BOŞUNA DEĞİL Yüregim adına cagırdım seni Bulutlara tutun, yagmurlarla gel Günesin dogup da, battıgı yerden Yalnız benim olan bir bir baharla gel Gel ki, ayak sesleri duyuluyor yoklugun Onune gecilemez bir depremdir gokyuzu OLumsuz bır cazibe saklare kendisinde Donusu olmayana cekiyor omrumuzu Gel ki, matem tukensin yaslı bulbul adına İksirini alnıma süreyim gül adına Sabrını tasıyarak semenderin Giriyorum en gizli ormanına gecenin Güneşten usul usul çalıyorum gölgeni İhanet kurşunuyla vursun avcılar beni Vaadler, meyhaneler, nağmeler, sesler yalan Neruda'nın Umutsuz Sarkısı'dır duyulan Kanatları cicek turnalarla gel Sırları gosteren aynalarla gel Beni sensiz bırakacaksan, gelme Karanlık olmayan dunyalarla gel NURULLAH GENÇ |
Ayrılık Şiiri Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... Sunay Akın |
Birden özleyiveriyorsunuz... Çoktan unuttuğunuzu sandığınız ... Ya da yalnızca bir kere karşılaştığınız Ve özlemek için yeteri kadar tanımadığınız birini Bir sabah çılgınca özleyerek uyanıyorsunuz.... Rüyalarınız, içinizdeki o gizli, Esrarını ele vermez büyücü, Siz çarşaflarınızın arasında, Bütün tehlikelerden uzak, Güvenle yattığınızı sandığınız bir anda, Usulca ruhunuza sokulup, Sizden habersiz oralara yığılmış cephanelikleri Birer birer ateşleyiveriyor... İnfilaklarla sarsılarak uyanıyorsunuz... Hayatınızda olmayan birini hayatınıza almak, Ona dokunmak, Onun sesini duymak için kıvranırken Buluveriyorsunuz kendinizi... Özlemek, o yakıcı istek, Bilinen herşeyi ve önem sırasını değiştiriveriyor... Özlediğiniz ise çok uzaklarda... Yanında olmasını istediğiniz halde Yanınızda olmayan bir tek kişi, Yanınıza bile yaklaşmadan, Hatta onu özlediğinizden Ve onu istediğinizden haberdar bile olmadan, Bütün hayatı, Bütün görüntüleri eritip Başka kılıklara sokuyor... Ahmet ALTAN |
Sevgi Yetmez Bana diyorsun ki Nasıl bir martı yavrusunu severse Bana diyorsun ki Nasıl bir midye incisini gizlerse Bana diyorsun ki Nasıl bir arı peteğini örerse İşte öyle büyüyorsun içimde Sevgi yetmez Sevgi yetmez Sevgine saygın yoksa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Sorumluluğun yoksa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Arada eller varsa Sevgi yetmez Sevgi yetmez Yarından ümit yoksa... Bense diyorum ki Bahçende güller baktıkça güzelleşir Bense diyorum ki Aşk engelleri aştıkça değerlenir Bense diyorum ki Güneş yağmurlar topraktan güllerin Saygı sorumluluk sadakat sevginindir İlhan İrem |
Seni Sevmek Seni sevmek güzeldi Bugulu camlara adini yazmak Serefine içmek ve serefine sizmak güzeldi Üç bes kurus verip üç bes sarhosun eline Adini adimla yan yana sokaklarda yazdirmak güzeldi.. Seni sevmek güzeldi Isminin kafiyesi siirlerde Sevgimi yazdigim siirler yüregimde Ugruna vurdugum yüregim ellerinde güzeldi Ellerin ellerimdeyken güzeldi Düslerimde bir gök gürültüsü duymak Ve yüzüme düsen bir yagmur damlasiyla beraber Yildizsiz gecelerde ürkerek uyanmak güzeldi Seni sevmek güzeldi.. Öylesine baktigimda soguk sabahlarda gökyüzüne Saçlarina benzettigim dogan günes güzeldi. Her gün batiminda seni daha çok sevdigimi anlamam, Ve seni sevdiren her gün batimi güzeldi Seni düsünmek Yanmak gibi bir seydi cehennem atesinde Yorulmadan kosmakti sanki bosa geçen yillarin pesinde Çiplak agaçlarla sevisen kar tanelerinin Yavas yavas erimesiydi kis günesinde Ama seni düsünmek adam gibi güzeldi Bugün yanimdaydin yine Bugün yanimdaydin iste Bugün aklimdaydin ya Seni Sevmek Güzeldi; Bir yildiz düssün diye odamdan içeriye Seni sakladigi bir parçasini birakip kaçsin diye Her gece pencereleri aralayip yatmak güzeldi.. Ay isigini izleyip aglamak, Neden agliyorsun diye sordugunda annem Aglamiyorum deyip kaçmak Ve karanliklarla kucaklasmak güzeldi.. Bulmacalarda çikan çiçek adlarina, Adini yazmak güzeldi.. Zaten çiçek adi soran tüm bulmacalar bence çok güzeldi Bugün yanimdaydin yine Bugün yanimdaydin iste Bugün aklimdaydin ya… Seni sevmek güzeldi En sicak aksamlarda bile donarcasina titremek Adini mirildanarak siirlerde ölmek Ve çektigim tüm acilara ragmen sevilmemek güzeldi.. Ölürken yanimdaydin yine Ölürken yanimdaydin iste Ölürken aklimdaydin ya Unutmadan; Ugrunda ölmek bir gece yarisinda Senin kadar olmasada güzeldi Seni sevmek kadar olmasada çok güzeldi… |
Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun. Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar inansın. Bir gün yalan söyleyeceksen eğer; Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret, Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın. Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın, Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak, Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir, Kuşlar ötebildiği kadar sevimli, Bebek ağladığı kadar bebektir. Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... |
Ayrılığın Aşkı Sarışın aşklarda tanıdım seni Esmer ayrılıklar tattık. Acıdı,kanadı yüreğim... Ama yok olmadım daha Ve sen oldukça yok olmayacağım. Bırakmayacağım sevginin kanatlarını Aşık ağaçlardan toplayacağım seni... Konuşacağım bulutlarla Ve Sevgilim Unutmayacağım seni Sonsuzluğun boşluğunda.. Ayrılığın aşkında yaşacağım seni. |
Hatırla Aşkım
|
Özledim
|
Moralim Bozuk Bulutlar Gökyüzünü kaplamış Hayallerimle Umutlarım Birbiri ile kavgalı Yürüyorum... Ve moralim Bozuk... Hangisine ağlayacağım bilmiyorum Dertlerimi Sensiz gecen hangi geceye yanacak Bu deli divane gönül Sen oyuncak ayına satılıp yatarken Ben kalemimle Sevişiyorum gece boyunca... Virgüllere noktalara anlatıyorum derdimi... Bir resmin Var En küçük ayrıntısına kadar ezberlediğim Ona bakıyorum Gözlerim Doluyor Önce Ağlayacağım ama Okadar mutluyumki Seni Düşünürken Yine gülmeye başlıyorum... Gülerken düşüyor yaşlar Gözlerimden sınırsızca Kendi çağlarında firar ediyorular Tutamıyorum... Kalbim Yüreğim Gözyaşlarım Firarda Ben ise çare bilmez yollarda Yürüyorum... Dedim Ya moralim Bozuk... Geçen her saniyede Seni Yaşamak Bile Yetiyor aslında mutlu olmama Ama bozuk işte Belki Bir Söze muhtaç Belkide Telefonuma alacağım bir mesaja... Yürüyorum... Morelim Bozuk... Koy elini Yüreğine Bak duyuyormusun Sessiz bir çığlıkla haykırıyor Yüreğim SENİ SEVİYORUM... |
| Saat: 05:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık