![]() |
Acele Eden Ecele Gider Gunes acti, uzun surmedi gozle gorulmuyor Cocuk okula basladi, uzun surmedi bir yerde calisiyor Ruzgar esti, uzun surmedi yaprak kimildamiyor Delikanli oldu ev gecindiriyor Kar basladi, uzun surmedi sular akiyor Karisi iyilesti, uzun surmedi timarhanede yatiyor Agac buyudu, uzun surmedi sobalarda yaniyor Emekli oldu, uzun surmedi kadavrada bekliyor |
Ne ilaçlar fayda etti Ne sakinleştiriciler Ben yine uykuya kafa tutup Efelendim Birikimlerim arttıkça arttı Sıkıntılarım diz boyu Ne tarafıma dönsem çıkar Ne tarafıma dönsem ihanet Korkularımsa cabası Yüreğimin ağrısı Galip gelmekte vücuduma İlaçlar yüreğime vız gelmekte Gecenin bir yarısı Yıldızlarım bulutlara mağlup Kasabam ışıklarla ve soğukla baş başa Ve ben Ve ben sana lanetler ediyorum Biliyorum ki çaren değilim Biliyorum ki geleceğin olmayacağım Külleri eşelemen değiştirmeyecek Değiştirmeyecek Geçmişi getirmeyecek İhaneti örtmeyecek Saçlarıma düşen akları örtmeyeceği gibi Kendini ucuza satmana içerledim Yıllarca dua ettim Allah.ıma Sabrıma sabır Aklıma akıl Yüreğime sükun versin diye Yıllarımı kendime ayırıp Bir başkasını sokamadım hayatıma Yüreğimdeki izleri görürler Yüreğimdeki acıyı sezerler diye Hakkım yok duygularınla alay etmeye Hakkım yok ellerle kıyas yapmaya İnan hakkım yok Bir başka Bendende seninle olmaya Seni sana seni Allah’a demiştim Sen hem bana Hem Allah’a ihanet ettin Yıllarıma ihanet ettin Yollarıma ihanet ettin Geceyi bırakıp Sabahıma ihanet ettin Anamın elini öptüğün güne Babamın Dolan gözlerine ihanet ettin Beni huzurla git diyerek gönderdiğin, Asker ocağına ihanet ettin. Ve her şeye inat Yada ne bileyim umursamaz, Sanki süt gibi ak, Su gibi berrak , Masummuşsun gibi Hadi gel buradayım diyorsun, Yada sen,şunu bilmiyorsun Ben geçmişimi bir ihanete sattım Senide ihanetinle birlikte Hem hayallerimden, Hem rüyalarımdan, Hem de hayatımdan söküp attım.... |
Anlamadın di mi? Al beni gidelim buradan Yada ben gideyim senden Gideyim, Gidiyorum diye üzülme Çekmem gözlerimi gecenden... Hatırlatırım sana kendimi, Anlamsız bir rüyanın son hecesinde... Yarın sabah olmasada Bir sabah kalkacaksın Her sabahtan erken, hiç gerek yokken Dudaklarındaki tebessüm güldürecek insanları Hep sevecekler seni Benim seni hep sevdiğim gibi... Anlamadın di mi? Gittim ama mutluluğu bıraktım kanına! .. |
Gözler ispiyoncu, kalp ondan şikayetkâr. suçu yok oysa... nasıl gizleyebilsin bir tutam alevi korlar kalbi yakıyorsa... Gözler yalancı, bir çocuk kadar. ben yapmadım diyen annesine... bir o kadar saf, cüretkar, çabuk kaçar bilmez mücadeleyi, sabretmeyi ki herşey o zaman başlar... haydi kapat gözlerini rüyanda görüşelim... |
Benden Önce Severse Acımdanmı bilemem, Yürüyemedim bu sabah Çok sevdiğim sahili.. İçim sıkıldı bak şimdi.. Ya balıklarımı tutarsa birileri.. Ya martılarıma taş atarlarsa... Hepsinden önemlisi Ya benden önce biri görüp severse seni KIRMIZI hırkanla o balkonda........... |
Bedahşan ili ve yüreğim Sen çık ve salın, gün akşamlıdır Tükeniyor, yok oldu bile sevgi Yazılsın tarihi ve sezilsin Sonlanışı aşkın, artık o yok ki... Öyleyse gülüm, neye yarar bilim; Ezelden ölümün ettiği zulüm, Granit kayalara kazılsın. Umardık yüreğimizin yazıtları, Yâni o kayalar, bir de kanımız, Bir gün lâl olur Bedahşan’da. Ah kuzu, bıçak hep senin boynuna Kirlenmiş çöllerde şimdi Leylâ... Teneke kutu ve çöpler yanında, Yüreğimiz lâl olmaz asla. Yeridir, bu yürek şimdi ezilsin, Yazılsın tarihi ve sezilsin... Bir zaman vardı, şimdi yok sevgi Sen çık ve salın, şunu da bil ki, Küskün gider gidenler yer altına Nice gevher bedenler çürüdüler Gevher canlar imiş, parlıyor hâlâ Tek sahipli ve çok yüzlü bir tebessüm Özlem ve buluşmalar hep onunla. Ben kınanma hırkasını kendim giydim eğnime Sağtöre kadehini taşa çaldım kime ne Bu kimi ilgilendirir Beyefendi? Çünkü nice beden, gevher misâli Arzın sandukasına kondu. Ah çık ve salın ki gün akşamlıdır Dilim ise lâl olacak yakındır Ama yüreğimin kanı ve kayalar, Lâl olmayacak Bedahşan’da... Of kuzu, bıçak hep senin boynuna Sen çık ve salın, gün akşamlıdır. |
Aklıma düştüğünde Aklıma düştüğünde Geceme katık ettim seni Günüme meze Sonra...... Çıkardım hüznü takvimlerden Sıyrıldım karanlıktan Uyandım umuda Yetmedi..... Tebessüm iliştirdim yüzüme Sevda ekledim şiire Gözlerini gördüm her yeşilde Sonunda.... Aşk ektiğim toprak Hasat verdi mutluluğa Soyundu yüreğimiz tertemiz yarınlara |
Başkalaşan aşk adını anmak güzeldi dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması.. adını anmak. yüksek sesle, kimsesiz gecelerin düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak. biraz gülünç, biraz sitemkar.. güzeldi... adının türkçedeki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, sülalesi Kandilli yoğurtçunun mekanında. Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikle.... güzeldi.. ipe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzünde yüz yıllık bir hasreti gidermek güzeldi... Güzeldi'li geçmiş zamanları düşünüyorum şimdi... Cümlelerimiz öznesiz.. Umursayan yok Kanlıca'daki yoğurdu... Ve eşikteki öpücük, tarih bilinci olmayan bir aşkın mührüdür artık..... |
Ağlamasam Bir sabah hıçkırıkla uyansan Pencerelere koşup güneşi arasan Umudun kenarını kemire kemire Akşamı alsan odana Beni ne kadar seversin kim bilir... Sonbahar olsan, bütün kış sana ısınsam Yağmur düştüğünde pencereme Geldiğini anlayıp koşa koşa Kısa kollu yüreğimle yollara koşsam Döktüğün yaprakların kuruluğuna aldırmadan Avuçlarıma alıp yüzüme sürsem Gözyaşlarımla yaprakların ıslansa Bu sonbahar gelsen Gelsen de artık ağlamasam... |
Başsağlığı Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda Acılar unutulduktan sonra Dönmeliyim. Ölümlerin karşısında şaşırıyorum Ne desem ki Düşünüyorum. Kalanları ağlıyor gidenin Benim gözlerim kuru Herkes bana bakıyor, biliyorum İçlerinden geçenleri. Başsağlığı dilemek Garibime gidiyor Ölen öldü, sen yaşa Küçültmeye benziyor. Beni böyle kitaplar mı yaptı ne Kağıtlarda gidenlere içlenip ağlayan ben Hayattaki ölümlerde put gibi duruyorum. Ben canavar ruhlu muyum Bir ölü evinde tek söz söylenmeden Put gibi duruyorum kimse anlamaz derdimi Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda Bir yakınım öldümü. |
| Saat: 20:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık