![]() |
Avuntu Ayrı kara parçalarında Ortak gökyüzüne bakmanın Avuntusu var şimdi Ne denir ki bu aşka... Yokluğumun kültablasında Kırmızı rujlu sönmüş sigara izmariti Üzerine yatamadığımız bir yatak gibi kaldı aşkımız Ne denir ki bu aşka... Çarşafı bozulmayan bir sevdamız var şimdi Ben Sana Yanarken Gözlerine bakarken umurumda değil mevsimler Gülüşün hep deniz kenarı bana Sen bir adım attığında göreceksin Elinde balonlarla bekleyen o adam benim Aldığım en derin nefessin sen Dudaklarının dudaklarımdaki işgali hala yüreğimde Nefes alıyorum ama hala bulamadım seni 'ben sana yanarken şimdi...sen kim bilir nerede üşüyorsun' |
Nedendir Işık verdim, aydınlattım haneni Dileğimce saçamadım, nedendir? Sabırla bekledim bunca seneni Terk edipte göçemedim, nedendir? Aşkım dedim hep dostuma, düşmana Gün görmedim, hep boğuldum dumana Cevap bulamadım, daldım ummana Yanlışımı seçemedim, nedendir? Çadır kurdum yaylaların düzüne Şiir yazdım türkü yaktım özüne Gark eyledin hep kışına, güzüne Yazlarına eremedim, nedendir? Engin oldum, gelip girdim düşüne Ozan oldum, vurdum sazın döşüne Gülüp geçtin gözlerimin yaşına Yandım amma soramadım, nedendir? |
Benim Adım Yazdığım kadarınıda yazamadım aslında Seni göremediğim kadarını sevdim Işığından aydınlık karanlığım Sen değil ben sevdalıyım Merhaba Canım Hüzün benim Adım ... |
Ne Yapayım Dünya girdabına attin firlattin, Bu girdabda ne yapayim sevdigim. Kolay kil dedikce sen hep zorlattin, Zor dünyada ne yapayim sevdigim. Dünya mesakkatli cile yeridir, İnsani bitirir yakar eridir. Lesini cöllerde cakal sürüdür, Ben cöllerde ne yapayim sevdigim. Seni sevdim her nazina katlandim, Yaya yürüttürdün sonra atlandim, Beni sever diye cok umutlandim, İlahim ol gel tapayim sevdigim. Yeter artık cevri cefa nazlarin, Sayisizmis ördeklerin kazlarin. Huri gilmanlarin bakir kızlarin, Senin olsun ne yapayim sevdigim. Biliyorum günah benim suc benim, Cana can gelince seni sevenim. Dilimle gönlümle seni överim, Bundan baska ne yapayim sevdigim. Bir canim var ister isen al gitsin, Kainatda senin ocagin tütsün. Cemalin seversen bu oyun bitsin, İNCE petek bal yapayim sevdigim. |
Biz böyle insanlarız biz hüznü ekmek yapanlardan kahkahalarımız bozmaz kafiyeleri öyle bir güleriz ki hüzün bile borç bilir tebessümü halimize biz bir seni anlayamadık gülüşünle dertlerimizin üstünü alırdın gittiğinde yağan yağmur kopardı sakladığımız fırtınayı biz senin gidişini anlayamadık biz ki vedaları selam yapanlardandık biz bir seni selamlayamadık |
Nerden bilsin Gonca gülü dermemiş, Gözü güzel görmemiş, Görmüş sırra ermemiş, Sevdayı nerden bilsin ! Varını sunamayan, Ayazda yunamayan, Mecnunu oynamayan, Leylayı nerden bilsin ! Başın alıp gitmemiş, Halsiz kalıp bitmemiş, Bir gün dalıp yitmemiş, Hülyayı nerden bilsin ! Eder gerçeği talan, Sonra der düş de yalan, Niyetsiz yatıp dalan, Rüyayı nerden bilsin ! Tesbih bozmuş dizmemiş, Köyden öte gezmemiş, Gölde bile yüzmemiş, Deryayı nerden bilsin ! Ateşlerde yanmamış, Zorlukla sınanmamış, Cennete inanmamış, Dünyayı nerden bilsin ! Tek varlığı para pul, Ara ki insanlık bul, Kulun kulu olan kul, Mevlâyı nerden bilsin ! |
Bugün kapattım kalbimin tüm kapılarını Kilit vurdum yüreğime Bir daha kimse girmesin diye Durmadan kanayan bir acı var içimde Her geçen gün büyüyen Dinmeyen göz yaşlarım gözümde Yüreğime akar durur öylece Kapanmış yüreğim sessizliğe Karanlık odamda kendimle Hesaplaşır dururum sessizce |
Palavra yaşadığımız manasız sömürü geceleri. içimizde hep bir boşluk var dolmak bilmeyen, yüreğimiz istiladan çıkmışcasına her sabah, her dakika ayrı işkence özlemlere. kafiyesiz bir şiir yaşananlar. hergün biraz daha kuşatılmış, her an biraz daha dar. ölümüne sevdiğimiz palavra, aşkın artık bizde yanlız adı var... aşka dair söylenenler riya aslında. otantik heyecanların teri alnımızdaki. maskelerimiz düşer korkusundan, bakışsakta gözgöze gelemeyizki. hep fısıltıyla söyleriz sevdiğimizi, icabında yalanlamak için o gereksiz mahcubiyetimizi. öyle kifayetsiz, öyle kaçamak bakışmalarla geçer yıllar. sadakat dedikleri bir yalan, aşkın artık bizde yanlız adı var.. |
Neler dönüyor? Yirmibes Agustos ve bu gün, günlerden Cuma Efkâri kamçilayan, hisler geti hücûma Tabî kalemim düstü, mecbûren avucuma Bir de lânet vokalist, o zehirin dumani Aklimi kurcaliyor, sıkıntının gümani Ortalik sessizlesti, yine neler dönüyor? Uzaklarda umutlar, belli tek tek sönüyor Çakallar is basinda, sinsilik düsünüyor Hatirlarim bu filmi, daha evvel de gördüm Basîretim açildi, önce idrâksiz kördüm Yargisiz infâz herhal, mahkemede aforoz Tanyeri mi agardi, öter vakitsiz Horoz Yeni bir perde için, oyuna hazir son koz Kokusu çikacaktir, yakinda çatirtiyla Keyfim bâri kaçmasa, gürültü, patirtiyla... Peki hüküm giyenin, durumu ne acabâ? Kayitsiz mi kaliyor, harcar mi biraz çaba? Ekşi hamuru tutup, sigdi mi maya kaba? Sifati dilsiz şeytan, haksizliga susanin itaati gerekmez, salya saçip kusanin!... Şiddetli kasirgalar, kuşatiyor her koldan Neyi âbâd edelim, sabirla geçen yoldan? Merhâmet denen sözcük, beklenir sâde Kul'dan Katmerli vahsetiyle, Hamza'yi bile yikar Feryâd, fîgân işitmez, Fir'avnî kulak tikar Levh-i Mahfûz Manzûmu, zuhru ile Lem-yezel Çeviren mi oldu ki, denendi ebed-ezel? Yunus'dan al ögüdü, "Kahri ve Lütfu güzel" Dön dolas gelinecek, kürkçünün dükkânina... Kim, kime yazilmissa, verilecek yanina... 25.08.2000 Landsberg 01:15 |
Yüzü yakamozlandı sevdanın, aynı sularda buluştu, balıkçıyla deniz kızı, yaşanır sandılar imkansızı. Köpüren dalgaydı yürekler, düş akıntısında, tuzu sızdı sevgilere yaşların. Yosunun yeşilini aldı göz, inciler dökerken istridyelere, yazık olacaktı sevgilere. Suları çekildi kıyıların, sığ umutlara. Dünkü ağlara takıldı, deniz kızının pulları. Yüreğe sapladı balıkçı, kırık iskarmozu, kanadı deniz. Biri topraktı,biri su, balıkçı ile deniz kızı, yaşanır sandılar düşleri yaşanır sandılar imkansızı. |
| Saat: 13:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık