![]() |
ASK Simdi sen kalkip gidiyorsun. Git. Gozlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gozlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugun iyi uyanmistik Sevgiyeydi ilk acilisi gozlerimizin sirf onaydi Bir kus konmus parmaklarima uzun uzun otmustu Bir sevismek gelmis bir daha gitmemisti Yoktu dunlerde evvelsi gunlerdeki yoksullugumuz Sanki hic olmamisti Oysa kalbim iste suracikta carpiyordu Surda senin gozlerindeki bakimsiz mavi, guzel lafli Istanbullar Surda da etin cogaliyordu dokundukca laflarin dunyalarin Oyle duzeltici oyle yerine getiriciydi ki sevmek Ki Karakoy koprusune yagmur yagarken Biraksalar gokyuzu kendini ikiye bolecekti Cunku iki kisiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saclarini islatmaya Bir dilim ekmegin bir iki zeytinin basinaydi doymamiz Seni bir kere opsem ikinin hatiri kaliyordu Iki kere opeyim desem ucun boynu bukuk Yuzunun bitip vucudunun basladigi yerde Memelerin vardi memelerin kahramandi sonra Sonrasi iyilik guzellik. |
İçinden Doğru Sevdim Seni İçinden doğru sevdim seni Bakışlarından doğru sevdim de Ağzındaki ıslaklığın buğusundan Sesini yapan sözcüklerinden sevdim bir de Beni sevdiğin gibi sevdim seni Kar bırakılmış karanlığından. Yerleştir bu sevdayı her yerine Yüzünde ter olan su damlacıklarının Kaynağına yerleştir Her zaman saklamadığın, acısızlığın son durağına Gül taşıyan çocuğuna yerleştir Ve omuzlarına, daracık omuzlarına Üşümüş gibisin de sanki azıcık öne taşırdığın Tam oraya işte, uçsuz bucakksız bir düzlükten Bir papatya tarlasıyla ayrılmış gögüslerine yerleştir Ve esmerliğine bir de, eski bir yangının izlerinin renginde Saçlarının yana düşüşüne, önleri bölen ikiliğe Alnından başlayan ve ayak bileklerinde duran Yani senin olmatan, seni bir boşluk gibi saran hüzne yerleştir Yerleştir onu bir kentin parça parça alında tutuğun Kar taneleri gibi uçuşan Ve her gün biraz daha hafifleyen semtlerine Yerleştir bu sevdayı her yerine. Ekledim ben tattığım her seyi denizlere Bildiğim ne varsa onlar da hep denizlerden Sen de bir deniz gibi yerleştir onu istersen Sevdayı Ve köpüklendir Ve yaşlandır ki işte kaderi anlamasın Ama dur, her deniz yaşlıdır zaten Öğrenmez ama öğretir mutluluğu Bizim sevdamız da öyledir, iyi şiirler gibi Biraz da herkes içindir. Ve gelinciğin ikinci tadına benzemeli Var eden kendini birincisinden Yani bir sevdayı sevgiye dönüştüren. Ben şimdi bir yabancı gibi gülümseyen Tanımadığın bir ülke gibi İçinde yamadığın bir zaman gibi Tam kendisi gibi mutluluğun Beni bekliyorsun Ve onu bekliyorsun beni beklerken |
Acıya hükmedemeyeceğini bilseydim Taşı ve toprağı yarıp çıkar gelirdim senin için.. Çiçeklerin bin bir dilini keşfederdim yine, Sen kırmızıyı takardın saçlarına Bir çingene kız gibi, Ben maviye pranga vururdum bir daha.. Çağırırsan beni eğer Davete icabet bizim memlekette adettir deyip Ve kader mahkûmuyum demeden gelirdim Ve doğabilirdim gecelerine kamer misali, Kayıp gitmezdim bir yıldız gibi gözlerinden Öğretebilirdim sana bildiklerimi üşenmeden, Ben karıncanın sırtındaki yükü / taşıyamadım sen yoksun diye.. Ben burada yağmurlarla meleklerin / aşkına şahit oldum, Bir kıvılcım daha düşürdü şairler mısralara Ve biraz daha yanıp kavruldum burada! Beni çağırırsan eğer Bir yağmur damlasına binip Sonra kalbimin ayak izlerini takip ederek Senin için ineceğim son defa yeryüzüne Biliyorum Solgun güllerin adı olmaz Sağır beklemeler harç tutmaz duldalıkta, Yosun tutmuş kayalar Sahile vuran dalgaların yalnızlığıdır! Benim yalnızlığımı katmerleştirir sana olan uzaklık Ve melekler yalnızlığı susturan mimarlardır! Ve m e l e k l e r d e a ş k a d ü ş e r! Ve aşk şiire düşer! |
İki Dal Bir ulu çınarın Ayrı iki dalı gibiyiz Sen bir dalı Dalların en körpesi Göklere yıldızlara yakın Doruktasın Dilersen Portakal rengine boyanır bulutlar Akşamları hâyal içindesin Samanyolundasın geceleri Seyran edersin Ben öteki dalı Çınarın gövdesine yakın Eğilmişim Kara toprak kemend atmış boynuma çeker Ben çekerim Ecel teri döktürür Her düşen yaprak Gayrı yalnızlıktan Böcek seslerinden usandım Bakma aradaki dallara Son gücümle biraz ben doğrulayım Biraz sen eğil |
(F) Olursem Cicek İstemem Dun aksam seni yine uzaktan izledim.Bir tesaduf sonucu aynı havayı soluduk.O ılık esinti senin kokunu getirdi bana.Sırtım sana donukken yuzunu gordum kulaklarım her seye kapalıyken sesini duydum. Ellerimi tırnaklarım canımı acıtana kadar yumruk yaptım. Seni yalnızca hayellerde yasamıyorum.Sen her an,her zaman her yerdesin,sen benim kanıma yerlesmissin.Dun aksam siyah giymistin yastamıydın ey sevgili?yoksa icinde ofkemi vardı,gel beraber haykıralım desem gelirmiydin?Gel gozlerimizden diken akıtalım desem aglarmıydın? Dun akşam ordan kendince bensiz ayrıldın.Pesindeki golgenin ben olduğunu bile bile yolda yurudun belkide.Ensende ki nefesim icini titretirken,birkez daha anladın ki obur dunyaya gitsem bile seni ordan izlerim.Evine vardıgında sana kapıyı acan,soyunurken seni izleyen yatagına uzandığında uzerinde soluyan ve o karanlık odayı sana dar edende bendim.Yeter bırak beni diye icindeki cıglıgı duymadım zannetme. Bırakmam Obur dunyaya gitsem bile bırakmam.Sen benim olmalısın kanım yetmez canım olmalısın. Olursem mezar başımda cicek istemem o sen olmalısın..... Z.S.U http://images.google.com.tr/images?q=tbn:MUY3uW8helwQgM:http://ozel.balca.net/resima/jpg/hikaye10024.jpg http://images.google.com.tr/images?q=tbn:MUY3uW8helwQgM:http://ozel.balca.net/resima/jpg/hikaye10024.jpg |
Dişarda yagmur Içimde sikinti var. Açabilsem kalbimi Bu yagmur içime yagsa Ve yikasa Içimde ne kadar aci varsa Uyusam... yagmur altinda Deniz gibi... Boyum uzun olsa yagmur kadar Öpebilsem semayi... Sonra dökülüp yeryüzüne Kucaklasam tüm insanlari Dünyayi. Hiç birini yapamiyorum Içim taştigi halde Aglayamiyorum... Sende seviyorum tüm insanlari, Sende büyüyor acilar, sevgiler, inan ki Bu yagmurda ne var sanki... |
Sen bilmezsin Yağmurum ben Düşerim semadan ellerine Islatırım yanağını,saçını Sırılsıklam olursun Dokunurum tenine Nerden bileceksin Yağmurum ben Baharda yanıbaşına düşen Her damlada ben varım Her çiçeğe hayat verir varlığım Ben yağmurum sen bilemezsin Düşerim semadan ellerine Beni göremezsin Pencerene vuran benim Yalnız gecelerde Camlara tutunur seni İzlerim öylece Bakarsın yağışıma Buğulu gözlerle Hatıran olur Düşerim yerlere Nerden bileceksin Yağmurum ben En ücra yerlerini Islatırım sokağının Her köşe başını Bir damlam tutar Getirir ayak sesini Serseri rüzgar Bekler seni hayalim Bekler damlalar Ama bilmezsin sen Oysaki yağmurum ben Küçük bir yağmur damlası olarak doğdum, Annem karamsar gri bulutlardı, Babam soğuk bir fırtına.. ... Seçim şansı benim değildi, düştüm arza istemsizce, Milyonlarca emsalim arasında tek yalnızdım, ... Hızla düşüyordum arza, beni bekleyen o tatlı sona, Yalnızlığım son buldu yanağına damlayıp, dudaklarına doğru akarken, Yağmur damlasının aşkıydı bu, aşkların en imkânsızı en ümitsizi. Hem yanağına damlayan binlerce damlanın arasında, beni nasıl farkedecektin? ... Sanırım artık yolun sonuna geldim yere düşüyorum, Ama düşmeden önce.. Bir kelimeye binlerce anlam yükledim, sana sesleniyorum!! Seni Seviyorum!!! |
kendimceydi sana olan hislerim çekinmedim sundum sana sus dedin seninse sunduğun acıydı sevgilim tattığım en büyük zevkti dokunuşun mutluluktan ağladığım tek andı o gece saftı yüzündeki ifade üşüdüm yinede seninle kapıyı açtığında sızan nefesin hala odamda yatağımda duruyor parmak izlerin ve nefretim işte o gündü beni öldürüşün nefretimi büyütmüştün aslında şimdi gittiğini öğrendim... olmaz artık , yapamam , seninle aynı evreni paylaşamam sakın gelme peşimden gidiyorum senden ben sakın gelme peşimden kaçtığım yerlerden dönemem off Allah ım yine biten ben olacağım aşkımın günahıyla yanacağım anacağım yinede aldığım her nefeste kazıdım onu yüreğime ağlayan gözlerime gidermi dersin kalbimi çi,zerek kendini alırmı benden sebepsiz... anlam olmayacak bu gidiştede terkedilişler anlamsız ve anlamadığım bi acı yüklü tanımsız anlaşılmaz bi duygu yakar mış demekki her şanssızı güç isterim ben yaşamak için veremez kimse kaldırır koyarlar bir tabut içine |
Zor Gelir Herşey,Bazen,Bir Vakit Olmek istersin birden, Goremez gozlerin gercegi. O an en tatlı olumdur. En tatlı olmek kacmaktır yani.. Sevmek bile vazgeciremez seni, Olmek istersin. Sonsuza dek kurtulmak. Ama olmaz. Olumu usunmek kolay olsa da, Olmek zor gelir. Seni sevmenin kolay, Donmenin zor, Seni sevmenin kolay, Ayrı dusmenin zor oldugu gibi. Ozluyorum seni,gunlerce,haftalarca Cıkmıyorsun hic aklımdan aylarca. Dokunmak istiyorum, Sonsuza dek seninle olmak. Ama olmuyor.. Galiba hep zor olanı istiyorum sevgilim. Ama inan bana hep seni sevdim. Ve hep seveceğim. Z.S.U |
Sen yokken biraz daha ölüyorum ben Gönlüm sonbahar, yaprak yaprak dökülüyor Her mevsim kış, hergünüm gece Sonu yok yolların, yarını yok saatlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Kokusu yok çiçeklerin, gök kuşağının rengi yok Ateşi yok sevmelerin, sigaramın dumanı yok Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum gözlerinin ortasında Alevi yok yangınların, suyu olmadığı gibi yağmurun Denizin mavisi yok, tıpkı gözlerin gibi Gözlerin her yerde, ne yana baksam gözlerin Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Dostu yok gecelerin, geceler çok uzun Geceler bir ömür, ömür dediğin bir tutam ümit Ümidi yok yarınların, Tıpkı senin yokluğun gibi Ve ben biraz daha sana hasret Hasret bir ip boğazıma düğümlenmiş Düğümler her tarafımda, bütün yollar kör düğüm Ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında Yalnızlığını ben yazarım şiirlerin, ayrılığını ben Karamsarlıkları hep senden Hayalinle süslenen bu şehir Ve ben ölüyorum bu şehirde sensizlik ortasında |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık