![]() |
♥ ♥kırmızı......anahtar........kapı........ ♥ ♥ http://img387.imageshack.us/img387/5792/i9645498469594ki5.gif kan kırmızı doğuyor güneş kapıma, yüreğimin kilitli kapısı bir masum çocuk gibi, sevdalar içinde saklı ve bekler sırasını şimdi kırmızı bir elma kadar gerçeğim kilitledim sıkıca kapımı,içerde altın sevgim geceyle ben, aşkımın anahtarı ise yüreğim kan kırmızı akışı,anahtarı elinde tutan aşkı baharın cemresi gibi düştü aşkımın anahtarı okyanusun gözlerine, rüzgarın estiği köşelere bıraktım gözyaşlarımı kan kırmızı mutluluğun anahtarı hep ellerimden kaydı....... http://img306.imageshack.us/img306/9433/cs841078nl6.gifhttp://img306.imageshack.us/img306/9433/cs841078nl6.gifhttp://img306.imageshack.us/img306/9433/cs841078nl6.gif |
...aylar nasil geçiyor zaman hiç geçmezken kapilar kapali, dünya buzlu cam uyusmus gözlerimin önünde hayat akip gidiyor hiç kimildamadan ikimizin yerine dinliyorum sevdigin sarkilari, siyah tisörtünü giyiyorum yatarken gömleklerini, kazaklarini, kokunu senin rüyalarini görüyorum ölür gibi uyurken gün boyu elimde kahve fincani kapiyi açmiyorum telefonlara çikmiyorum basini bekliyorum gelecegi olmayan hatiralarin nasil da kayitsiz gülüyorsun hayata öldügünden haberi yok fotograflarinin... |
Bin kez öptüm yine İstanbul'u bugün Yağmur mu yoksa ben mi ağlıyorum Yalnız bütün şehirden özür dile Bir gün gelirsen buralara Sayende İstanbul sırılsıklam... Herhangibir akşamüstü Sensizlik yine beni yakaladı suçüstü Şu an baktığım denizden Ne vardı sevdalarım bir bir çıksa İçimdeki karanlığı alsa Kızıl saçların omuzlarımda dolaşsa Birdaha ağlarmıyım acaba |
Uzak Sevdalar Beni uzak sevdalara mahkûm eden sevgili Senin için kaç düzine yıldız topladım gökyüzünden Senin yanında yaldızı döküldü yıldızların Gonca gülün benzi soldu cemaline değince Mesafeler uzadıkça büyüdü hasretin ve güzelliğin Sana yakın olan tenim kaybetti büyüsünü Aynalar sakladı gül yüzünün hatırasını belleğinde Dudaklarımda donup kaldı zaman beyhude Şimdi elimde yırtık bir resmin eskimiş, avuçlarımda Duygularım olanca tazeliğiyle dolaşıyor damarlarımda Yüreğime sapladığın hançerin izi belli belirsiz Lakin kanım akıyor hâlâ tuzlu, sımsıcak Hayat, hayatını kaybetmiş senden uzakta Gölgelerin dolaşıyor kentin sokaklarında Tutunuyorum düşlerimin yamacına bir başıma Melâlimi avutmuyor hiçbir şey sevdanın ırağında Yaprak yaprak açıyorsun her damla mürekkepte Hayallerim kavruluyor suların yangınında Sükûneti kaybettim şehrin uğultusunda Bekliyorum güneşi şafağın kıyısında Yerçekimine direniyor ayaklarım ufkun kapılarında Kaldırımlar taşımıyor sevda yüküyle ağırlaşan tenimi Sağnak sağnak yağıyor, gözyaşlarım yüklenince bulutlara Tartamıyor teraziler yüreğime yüklediğin özlemi Islanmış gömleğimin cebinde duruyor hâlâ sakladığım resmin Hasretinle kanıyor sözcükler dudağımda Çöllere düşen Mecnun’dan umarsız ve pervasızım Her bir kum tanesine bin mana yüklüyorum aşkına dair Bir dünya kuruyorum buğulu bakışlarında Zümrüdüanka gibi hayalin Kaf Dağı’nda Teninin sıcaklığı durur avuçlarımda Gölgeni gözlüyorum ay ışığı altında |
Uzaklarda bir adam sevdim Kendimin ne yanına dönsem onu anlatırdı Ömrümün ne yanına kaçsam onu tutardı. Adı neydi? Umudumun içinden geçti. Adı neydi? Gri, dumanlıydı gözleri Kor parçaları gizlenirdi derinlerinde Öptüğümde dudaklarımı yakardı gözleri. Sevdiğinde gün batar gibi Sevdiğinde akşam gibi bakardı. Çocuktu gözlerinin külleri Özlediğinde yetim gibi bakardı. Uzaklardan bir adam sevdim Beni ıssızlığına aldı. Adı neydi? Her sesi hoşça kal der gibiydi Her bakışı bırakma beni... |
Özletiyor Seni Bu Yağmurlar Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel ilk otobüsle Buğulanan camlara usulca Yüzünü çiziyorum ki yüzün Bir yağmur damlası olup Düşüyor yapraklarına gülün Burada yağmur yağıyor ama sen Şemsiyeni almadan gel yine de Özletiyor bu çılgın sağanak seni Sırılsıklam özletiyor biliyor musun. |
http://img222.imageshack.us/img222/1981/adsc4b1z2sl6.jpg SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA Unutma, senden bir tane daha yok bu dünyada! Gülümsemeyi asla unutma. Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve her zaman nemli kalsın göz pınarların. Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı. Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna. Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma. Unutma. Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından biri olmaya mahkum olacağını unutma. Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere. Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır. Ve sen bir tane olduğun için şu koca dünyada, gir günaha çekinmeden, çiğne yasayı. Aydedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini. Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma. İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmibeş yaşında kalman gerektiğini unutma. Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından. Onurlu bir yasam sürebilmen için, sartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma. İçindeki seni katletmeye kalkma sakın. Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma. Korkma mahallenin delisi olmaktan. Doğrucu Davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende, hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma. Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım diye de yakıp geçme yıllarını. Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta. Korkma insanca korkularından. Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma. Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların. Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım. Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin, rüzgarı önüne katarak perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların. Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse. Umutların bitmesin asla ve umutların bittiği yerin, hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma. Ve şaire kulak ver: " Senden bir tane daha yok bu dünyada." |
Seni Sevdiğimi Sadece Kuşlar Bilecek… Gideceğim buralardan ıssız vadilere Bu canı, sadece kuşlar görecek, Uçacağım göklerin sonsuz maviliğinde Bu canımla beraber, sadece kuşlar uçacak, “Sen üzülme; ben varım” şarkımızı Alaca karanlıkta, sadece kuşlar duyacak, Ağlayacağım sensizliğine, gözyaşlarım sel olacak Gözyaşlarımı gelip,sadece kuşlar içecek Bir söz söyleyeceğim bağırarak ıssız vadilere, Yankılanacak sözümü, sadece kuşlar bilecek, Seni sevdiğimi sonsuza dek sır gibi saklayacağım, Seni sevdiğimi, sadece kuşlar bilecek… |
sevginin bittiği yerde sarıl bana heyecanların tükendiği ve artık yapacak hiçbir şeyin kalmadığı bir anda çek kolumdan../..gözlerimi daya gözlerine bir anda dalıp git bana ismini anmaktan usanmayan dudaklarımı öp.. düşlerimizin yorulduğu yerde tutun bana beni çağıramayacak kadar uzakta ol ve ben gelemeyecek kadar koşayım sana imkansızı iste mesela "unut", de dudaklarım değil gözlerim boşalsın o dakika giderken unutamadığım yerden dönüp bakayım sana özlemlerine gebe kalan bedenimi öp.. üşümeye başladığın yerde ısın bana gözlerim ağlamaktan şişmiş olabilir../..aldırma her halimle güzel bul beni her halimle karış bana bir demet papatyayla bile kandırabilirsin beni sakın unutma sende tutunduğum yer kadar yüreğimi öp.. |
Sen, hep bir su olduğunu düşün. Su gibi güzel, su gibi yararlı, su gibi vazgeçilmez... Ve su gibi hayat kaynağı olduğunu düşün. Ama su gibi yaşatıcı ol, su gibi yıkıcı, sürükleyici ve öldürücü değil!.. Sen bir su ol... Ama rahmet ol, afet değil! Su isen tarlalarını basma insanların, yuvalarını yıkma, ocaklarını söndürme, sana felaket denmesin! Su isen bir bardağa sığabil ki; damarlara giresin!.. Su yüce Allahın insanlar için yarattığı en büyük nimetlerden biri... Suya benzediğini unutma! Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi faydalı, su gibi lüzumlu ve su gibi bitmez, tükenmez olduğunu da unutma. Ayrıca su gibi sakin olabileceğin gibi, su gibi de kiyametler koparıcı olabileceğini unutma... Unutma; senin işin rahmet olmak, afet değil ! Hadi... Sen şimdi su olduğunu düşün, ve kendini su gibi hisset... Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararlı... Su gibi hayat kaynağı ve su gibi bitmez, tükenmez olduğunu hatırla... Ama yine su gibi bir küçük bardağın içine sığdır ki kendini; girebilmeyi öğren insanların damarlarına. Hayat ver... Vazgeçilmez ol !!.. |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık