![]() |
Özlem.. Özlem kokar bu şehir,bu topraklar,özlem kokar sensiz,renksiz ve yorgun şafaklar. Seni arar biçare mahsun gözler hasret dolar,kahır süzülür tenime,özlem kokar ıslak ıslak. Üşür sensiz yüreğim,titrer garip,bensiz bedenim,ince bir sızı çalar kapımı,açsam özlem girer,kapatsam umutlar söner. Kendimden uzağım şimdi,sana yakın olduğum kadar,hayalin bıçak kadar keskin,paramparça bu şehir,oluk oluk akar geçer önümden,hatıralar kan özlem kokar bu nehir. Baharın renginde yüzün,yaprak yaprak özlem açar,yeşilin her tonunda ömrüm kısalır,son nefesimde buram buram özlem kokar ecelim.. |
Gece her gece tenin tenime göz kırpar rüyalarımda ama ne fayda uzaktasın asırlarca yıl kadar giderken yüreğimide yağmalayıp gittin bomboş şimdi ne öfke nede hüzün nasıl oldu bilmem sadece özlem var yüreğimin attığı yerde ne zaman geldi, nasıl oluştu sen yanımdaykende böylemiydi yüreğim hep sana özlem |
Aşkın da köle çağı vardır yükledim mor sümbüller gibi gemilerime hüzünlerimi eskittim yıldızları çolpan aramaktan. -günahtan bordaları kuzguni siyahtan çekilmiş çileden yelkenin ilmeği ibrişim ibrişim gümüş zülfü örülü gemilerim.- dolaştım tam yedi iklim beş deniz üç zaman peşim sıra bir imparatorluk kalabalığı yalnızlıkta demirleyip sığındımsa da boşuna kurtulmak için acıdan büyük aşkların koruganına. -kilitledim kapıları çözdüm palamarları ve bir gün o limanda.- gördüm bir sıcak öpüşün kiliminden dokunanı utandım bağrımda eskiden çini mürekkepli dövmelerimden küreledim sevda tavında alazlaşanı yoksulluğun kavında yanan bir hallacın yere düşen terinden ve anladım ki her şey sevmekle başlar insanı. |
Nerden Aklına Geldi Halimi Sormak Kaçamak tutkuların gece bekçisi, Kabuslar rüyalarımın tetikçisi, Gözyaşlarımında yok bir gerekçesi, Sadece mutsuz bir insanım hepsi bu... Senden uzak yaşamak ve nefes almak, Senden sonra yasak bana mutlu olmak, Nerden aklına geldi halimi sormak? Yalnızca bitkin bir insanım hepsi bu... Mektubuma noktayı koydum böylece, Mutluluklar dilerim sana ömrünce, Tevazu gösterip beni düşünme, Sadece kırgın bir insanım hepsi bu... |
Bu satırda, Hasret, hasret bulaşır yokluğun geceme Şiirlerimdeki sensizliktir bu heceme Kalem iziyle, gönül hissiyle bu kelime Yazdırıyor bana hasretini bu dizelere Hasretin öylesine koyuyor bana hazanda Bakışının bir izini arar, arar bulamam da Sen gel yeter bana, hezeyan bu yaşamda Muhtacım sana senin bu yokluğun da Kararsız bakışlarım duvar arasında Kokun duruyor gitmiyor ki odamda Hasretinin izi salt bu satırlar da Geceye söven, geceyi kovan isyanda Aratıyorsun beni, zulüm, işkencede Yakıyorsun beni, özlem, özlem haince Artıyor eksilmiyorsun sen gönülde Seni bulmanın bu hain telaşında Yükleniyorsun sen bana satırda |
Bakarsak Zarif bir huzundur bembeyaz dolasan kuguya bakarsak Mucevher titresimleriyle mutereddit bir aksam suya bakarsak Fazlasiyla isindi deniz kaynadi kaynayacak Dipten bir deprem yaklasiyor suyun uzerindeki buguya bakarsak Ne kadar yoksul ve ciplak gorunurse gorunsun agaclar O kadar yakindir ilkbahar ozsuyu yurumus dallara ugultuyla bakarsak |
Yalnızlık Şiiri Bilmezler yalnız yasamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. Orhan Veli Kanık |
Nerden Bilirdim Karanlik dunyamda bir isik gibiydin Sonunda sonecegini nerden bilirdim Beni terk edecegini Birakipda da gidecegini nerden bilirdim. Seni cok sevmistim canim cok sevmis Senin beni sevmiyecegini nerden bilirdim Caresiz yine sana geldim Bana yuz cevirecegini neren bilirdim. |
Bahara doğru Günler nisandan mayısa doğru gidiyor Dumanlı dağların üstünde bir yeri Bir yeri gözlüyorum O kar adası gittikçe ereyip bitiyor Ah oralarda olmak şimdi Karışmak dağlardaki sessizliğe Bir su damlası gibi kendiliğinden Ulaşmak o yalnızlığa kimsesizliğe |
Yüreğin Üşüdüğü Gün Yüreğin üşüdüğü gün sıcacık bir günü düşün sıcacık bir bahar gününü umudun büyüklüğünü ve sonsuz maviliğini göğün yüreğin üşüdüğü gün bir çocuğun gülüşünü düşün bir çocuğun beyaz düşünü göveren dal uçlarını çatlayan tomurcuğu ve çiçeklenen yerini her öpüşün yüreğin üşüdüğü gün bir ormanın gümbürtüsünü düşün bir ırmağın türküsünü bulutların beyazlığını güneşin kızıllığını ve ısıtan yanını özğürlüğün |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık