![]() |
Ruhumda Bir Tel Kopar Gözlerimden vurdular beni, can evi’mden Ceylanları zincirlediler gözlerinden Aşka türkü yaktılar, çirkini kovdular, Yine dert eksilmedi kalan sözlerinden. Kavalın söylediği hüzün şarkıları Erir gözlerinde güvercinlerin, dinle Özlemim sel olur, dökülür denizlere Ruhumda bir tel kopar ölürüm seninle. Rüzgâr dallara ne dallar rüzgâra söyler Yıllardır bir özlem yakar durur içimi Gözlerinde güvercinlerin hüzün erir Bir başka yerlere özlem taşır postacı! |
Adak yaptığım hüznüm kaybolacak hüznüm bir gün bu dağlarda sözüm şu ki arkamdan ağıt yakacak kadınlara ben neden cenge tutuşmuştum çürümüş zamanla öğretin kuşlara aşk derdiyle avunanlara söylediğim antika türküleri saydıkca, sayıları tükettim tükenmedim rüzgar törpüledikce taze ümitlerimi şiirim dedim can versin ağıtlarınıza. Şen kızlardan dinlediğim truvaya aşık adamın köhne hikayesine şimdi de dağlarda sadalarca rastlamak ne kötü bakışlarıyla türküleri altın yaldızlı yapan adamın sömürüşü yamalı urbalı sevgilileri ne kötü yavrusunu yüreğine saran ananın yanında kutsanmış ezgilere feda edilen anaları görmek ölüm gecesinde mutluydu dedem, ölüpte gidince yaş bilmeyen gözlerim sel oldu dedi ninem uysal kasırgalara yaktığım türkülerden beni azad edin kapanmış yaraları depreştirmemi hoş görün tabiblerin yaşamaz dediklerini kara bulutlarda saklayışımı da şanlı suları zafer fermanlarını yakışımıda olacaksa af'sız kalacak tek şeyim bir gün bu dağlarda kaybolacak hüznüm. Adem Özbay |
Umutlarım Can Çekişiyor Ağlamak istiyorum hıçkırıklarla Yokluğuna sitemler yağdırmak geliyor içimden Ve sesim kısılasıya kadar bağırmak Seni deliler gibi sevdiğimi haykırmak istiyorum Bir kurşun olmak istiyorum kimi zaman Yalnızlığın beynine çakılmak için Kimi zaman da hain bir bıcak Kaderin göğsüne saplanmak için Bozguna uğradı hasretinden Gönlümün tüm sahilleri Umutlarım can çekişiyor Gelmeni istiyorum Kara bulutlar çökmeden Ağıtlar yakılmadan gençlik günlerime İsyan etmek istiyorum bu sonsuz eziyete Bazen acımasız kasırgalar esiyor içimde Her gün batışında semaya uzanan ellerimi Duvarlara taslara vurup kırmak Karşı koyamadığım bu sonsuz eziyete Bazen de bir şiir olmak istiyorum Hasretine yazılmış Yokluğunun acı zulüm ve ölüm olduğunu anlatıp Ve sensizliğin matemine gömülmek istiyorum Bir dünya istiyorum Acıdan kederden yıkımdan uzak Seninle paylaşmalıyım tüm güzellikleri Yalnızlığın olmadığı Pembe dünyamda varlığının Saadetine erişmek istiyorum |
Selamlar Bakma bana Öyle mahsun kara kıtanın siyah çocuğu soru, soran gözlerinde Ülkemin katledilen Çocukları var... Uzatma ellerini Somalili, Etopyalı Aç kadın... Avuçlarına koyacağım Buğdayı yeşertecek Bir avuç toprağa Hasret bırakıldım. Ülkemde yeşeren Açlık Savaş Kan, Biliyorum Dünyanın bu yüz karalarından Sizde de var... Yüreğimi yolluyorum size İnsan olmanın onuruyla... Ülkemden Ülkenize Dostça Selamlar |
CENNET CEHENNEM Sevgiyle yoğurulmamışsa yüreğin, Tekkede manastırda eremezsin. Bir kez gerçekten sevdinmi bu dünyada, Cennetin, Cehennemin üstündesin. ÖMER HAYYAM |
Ağlama Viran gönüller, ıssız sevgiler, Isınmıştı yine de yüreğim. Yorgun ayaklar daha kaç adım atacaktı? Titriyordum. Tüm vücudumda hissettim benliğimle, Mevsimler birbirinden kopuyordu, Toprakla yaprak ne güzel sevişiyordu, Öyle ya hep toprağın kollarına. İlk kışım değil seninle geçen, Üşüyen ayaklar tüm şehrin ayazını yiyordu. İstanbul’a değil sana takıldı gözlerim. Ne tuhaftı!.. İçlerinde sen yoktun İstanbul. Ellerimle sımsıkı tuttuğum balonlar artık uçmayacaktı. Bulanık denizleri çırpındıran nedir? Nedir bu çalkantı, nedir bu yöneliş? Doğan güne değil, sana daldı gözlerim, O ulvî güzellikteki muhteşemlik, Yoktu gözlerinde İstanbul. Biçareydim, yalnızdım. Belki de kimsesizdim ama sen vardın. Su olup akmak geldi gözlerinden, Ama yine de ağlama Yavuz Bayram |
DİKENLERE GİDİYORUM Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum. http://ozel.balca.net/resima/ivirzivir/siir10169-gul.gif Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca |
Eger Eger bir gun telefonun calmazsa Eger bir gun mektupların gelmezse Eger bir gun kapını calan olmazsa Uzulme .....yanında ben olacagım Eger bir gun aglayacak olursan Eger bir gun sarılacak olursan Eger bir gun haykıracak olursan Uzulme ....yanında ben olacagım Eger bir gun gunesler acmazsa Uzulme..seni ben ısıtacagım Eger bir gun yagmur yagmazsa Uzulme ..seni ben ıslatacagım Eger bir gun seni seven olmazsa UZULME SENİ SONSUZA KADAR SEVECEGİM |
Saçların örülmüş olmalı Seni birden hatirlarim aksamlar icinde fevkalade tatli bir sesin soyledigi soyle kolay dokunakli aydinlik ve temiz gittikce yakinlasan bir melodi gibi kalbim artik urperen bir mandoline benzer ne guzel seydir seni hatirlamak saclarin orulmus orulmus olsun ve beyaz ellerin geceye karsi ciplak porselen tabakta yikanmis kayisilar yere dusmus bir kitap bir siir kitabi icinde hurriyetten bahseden misralar insan bir dusunse ne cok sey bulabilir hatirlamak gulmek ve aglamak icin arzularimiz nereye surukluyor bizi neredeydik hangi ruzgara karistik ve simdi ne tur manzaralar cekiyor karanlik icinde acilmis gozlerimizi saclarin mutlaka orulmus olmali mektepli bir kiza benzemelisin aklinda kimbilir kimden bir misra gozlerin nur gibi parlasin saadetten |
Susuyorum Hic İstemeden Hem de Seni uzdum kendimi uzdum elimde olmadan Dusmesin diye tutmaya calıstıgım kristal bir bardak gibi.. Ama ben tutamadım O simdi yerde Ve paramparca Ne yapsam olmayacak eskisi gibi Kucukken herseyin tamirini cok kolay sanırdı cocuk kalbim Birisi kırsa da oyuncagımı Ozur diledimmi yuzumde guller acardı Beraber oynamaya baslardık kaldıgımız yerden Cocuk cocuk nasıl gulerdim Hala bir resmim var oyle arasıra bakarım Ne zaman birisi kırsa beni ne zaman ben kırılsam birine Ama cocuklugumda ki gibi hissedemiyorum artık ben bile Unutmuyor yuregim bazen ne yapsam Ozurler artık pazarlarda satılık Ve uzuntuleri gozlerinden kimse okuyamıyor Anlatmak uzun zaman aldıgından degil Dinleyecek kimseyi bulmayacagından gonul susuyor Soylesem tesiri yok,sussam gonul razı degil desende Susuyorum hic istemeden hem de Z.S.U |
| Saat: 13:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık