![]() |
YÜREK. . Bir yürek ki yanmaz yürek denir mi ona Sevmek haram yüreğinde ateş olmayana Bir günü sevgisiz geçirdinse yazık En boş geçen günün o gündür inan bana ÖMER HAYYAM |
AYRILIK ŞİİRİ Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... |
Mavi Gece Bir mavi gecede başlamıştı sevdamız Ve maviye çalmıştı bütün umutlarım o gece Unutturmuştun bana karanlığın siyah olduğunu Ve gözlerinde farkettim ilk kez Bütün gecelerin mavi olduğunu Bir mavi geceydi o Bütün gecelerden güzel Bir mavi geceydi o Benim için ömre bedel Ve sonra... Bir gidişin vardı ki Mutluluğuma inat Bir gidişin vardı ki Kırıldı içimde kol kanat Umutlarımın mavisini alıp gittin Denizlerimin mavisini çalıp gittin Masmavi dünyama Simsiyah bir çivi çakıp gittin... Gittin Ve sen de her yalan gibi Bittin... |
Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... |
SEVGİDİR YOLUM SEVGİDİR YOLUM Yollar bağlar köyleri,şehirleri,ülkeleri. Yollar birleştirir,ayırır insanları. Kimi düz,kimi engebeli, Kimi uzun,kimi kısa yolların. Bazılarının sevgiden geçer yolu, Bazısının menfaatten. Çıkmaz sokak olurken menfaat yolları. Bir gün bir yerde, Buluşturacaktır sevgi yolları. SEVGİdir yolum!.. |
Büyüklerle ben yapamıyorum çocuklar da almıyor beni oyunlarına devlet dairesinde yangından kurtarılmayacak sıkışmış bir çekmece gibiyim açılamıyorum sana Kardeşiyle sokaklarda hep bir örnek giydirilen sen nasıl sevmezsin eşitliği yürürken düşen çoraplarını aynı hizaya getirmek için annen değil miydi önünde diz çöken Öpüşme sahnesinin tam ortasında içeri girdiğin yazlık sinemanın yer göstericisiyim yürüyorsun fenerimin ışığında yer: Kız Kulesi ve sonu ayrılıkla bitecek hüzünlü bir aşk filmini oynuyor beyaz duvarında Bir kez olsun çıkmazken ağzından seni sevdiğimi her gün söylememi yadırgama bil ki bu şehirde iskelenin verilmesini beklemeden atlarım vapurlara Son karesi gibi Red Kit'in batan güneşe doğru sürerken atımı gitme kal demeni bekliyorum ama yalnızca rüzgar çekiştiriyor atkımı |
Baharı Beklerken Güneşe hasret Bir kışın ardından Baharı bekliyoruz Sevdalımızı bekler gibi Uzun süren kışlar Nekahat devresi,bahar Yaz da sağlık,mutluluk Kavuşun sevdalılar. |
Çay bardağında Bırakılan dudak payı Kadar bile Uzak kalamam Gözlerine Yakın olsun isterim Ellerime ellerin Yanındaki beton binaya Yaslanması gibi Köhne bir evin Seni bir çivi Gibi çaktım Çünkü beynime Ve toplayıp Bütün kerpetenleri Attım denize |
Düşsel süvari Suvar atını sen düşsel süvâri, Serin sularında göklerin... Bir daha olmayacak ki seferin. Bizi kiminle bilirdin ey can? Bu kent, Herşeyin kirlendiği bir şehirdir Of çocuk elemler sana göredir Hüzün senin için biçilmiş kaftan, Sahi ben bizi kiminle bilirdin ey can? Çocuk, seni gördüğümü kim söyleyebilir Nerde düşsel refret ve su içtiği nehir, Nerde düşlerde dolu içiren pir? Kim duvardaki sazı indirebilir... Düşsel süvâriyi kim getirebilir? Ah çocuk, elemler sana göredir. |
Meccanen... bazen ben aptalcada olsa, okyanusların ıssızlığını,gökyüzünün maviliğini düşünürüm... kuşların kanat çırpışını,çöldeki susuzluğu düşünürüm... bazen ben aptalcada olsa, dağların heybetini,göllerin ezilmişliğini düşünürüm... tarlaya ekilen tahılı,biçilen buğdayı düşünürüm... bazen ben aptalcada olsa, beni ısıtan ateşi,can veren suyu düşünürüm... parçam olan toprağı,nefes aldığım havayı düşünürüm... bazen ben aptalcada olsa, yaşamın kahrını,hayatın acımasızlığını düşünürüm... meleklerin sesini duyar onların şeklini düşünürüm... aslında ben aptalca olmayan bir tek şey düşündüğümü düşünüp seni düşünürüm... |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık