![]() |
Dudak payı Çay bardağında bırakılan dudak payı kadar bile uzak kalamam gözlerine Yakın olsun isterim ellerime ellerin yanındakı beton binaya yaslanması gibi köhne bir evin Seni bir çivi gibi çaktım çünkü beynime ve toplayıp bütün kerpetenleri attım denize |
Nerdesin Nerde Kimse senin yerini doldurmuyor Kimse dokunmuyor kalbime Senin gibi Kimse sevmiyor beni Benim seni sevdiğim gibi Nerdesin nerde Hasretinle dolmuyor yerin Gülüşün yetmiyor beni mutlu etmeye Gözlerin unutmaya yetmiyor seni Kimse ellerimi tutmuyor senin gibi Nerdesin nerde Kimse bakmıyor gözlerime Senin baktığın gibi Hiçbiri hasretini doldurmaya yetmiyor Hiç biri senin gibi gerçek değil Nerdesin nerde Kara saplı kör bir bıçak gibi Sapladın hasretini sineme Yetmiyor kokun Yetmiyor boş odalarla konuşmak Yetmiyor anılarla yaşamak Kimse senin yerini doldurmuyor Kimse dokunamıyor kalbime Senin dokunduğun gibi Kimse sevmiyor beni Benim seni sevdiğim gibi Yetmiyor unutmaya seni Sensiz geçen günler Nerdesin nerde hayat sevincim nerde Yetmiyor şarkılar seni unutturmaya Yetmiyor cümlelere sensiz başlamak Yetmiyor hasretini koynuma alıp yatmak Uykusuz sabahlara kadar seni düşünmek Yetmiyor geldi, gelecek demek Kendimi kandırmak yetmiyor bana Başım ağrıyana, uykusuz kalana Kadar seni düşünmek Boynu bükük geceleri Akıp giden zamanı durdurmaya Yalnızlığımı, hasretini dindirmeye Yetmiyor Nerdesin nerde benim hayat ışığım |
Bana Bakislarin Bana bakislarin sanki bir ok, Ok yaydan çikti, Çiktida kalbime saplandi sanki, Bakislarin varya, Okadar güzelki, Beni benden alip, Senli dünyalara götürüyor. Yillardir hep agladim, Insanlardan uzak kaldim, Hergün geçmisime daldim. Birini sevdim sandim, Ama yine aldandim. Benim sevdigim simdi sensin. Bana bakislarinda, Sevdayi görüyorum. Her baktiginda birkez daha ölüyorum, Bir tek seni seviyorum, Senin için agliyorum. Sensiz sanki her saniyem bir yil, Bir yil degil sanki bir ömür. Geçmek bilmiyor. Simdi ben zamana, Zamanda bana düsman. Ben zamana düsmanim, Seni görmemi engellemek içim, Yavas ilerliyor, Zamansa bana düsman, Zamani ileriye aldigim için. Kararsizsin, Bende karamsar. Hayata iyi yönden bakarsin, Bense kötü yönden. Sen sevmekten korkarsin, Bende sevilmemekten. Ayri dünyalarin insanlariyiz. Ama biz yine bir olmaliyiz. Mustafa Aslan (Dertli Şair) |
Ne anlatır kuşlar sana, ne gösterir şu ağaç, bu çöl kentin ortasında, yeşil bir seraptır bu, işte bize bıraktığın.... Düştür bizi kollarına çağıran, uçurumlara düşmenin hayali. En son dokunduğumuz, karanlıktır halbuki! Yalnızlıktan boş kalan odalarda, beliren aniden ayak izleri ve duvarlarda yankısı o bizim, bir düşten diğerine gitmelerimizin. |
Hayal Bir hayalin peşinden koşmak nedir bilir misin? Savrulmak bilmediklerinin ardından Yaşlı gözlerini gökyüzüne çevirdiğinde canının acıması nasıldır bilir misin? Hayallerimin en titrek zamanında cemre düştü yüreğime. Tüm bilinmezliklerden sıyırıp bedenimi takıldım hayallerimin peşine. Yeşilliklerin arasında bir fincan kahve dumanında paylaşmalıydım hayallerimi. Sessizliğinin anahtarı soramadıklarımdı. Suskunluğumun kilidi açılmazdı. Düşlediklerimle düşleyemediklerimin toplamıydım ben, Yarım kalmışlığım geçmişimden hatıraydı. Bir sokak çocuğunun gözlerine saklamıştım hayallerimi, Kimsesiz her çocuğun göz yaşına saklamıştım. Gecenin lacivertliğinde kayan bir yıldızın parlayışıydı hayallerim ama sen yıldızın kaydığını görmemiştin. Bilmezdin yakıcı güneşin alnında hayal toplamayı, Sağnak yağmurda şemsiyeni evde bırakıp, hayallerinle ıslanmayı bilmezdin. Bir savruluştu her şey senin için; Rüzgarın yönü, güzel bir kadının kokusuydu savruluşun. Sen öylesine yaşardın, ben hayallerim için. Param yoktu ama hayallerim vardı. Paran yoktu ama paranın kokusunu seviyordun. Çok uzaklarda yanan bir ışığa adardım hayallerimi. sokaktan geçen yalnız bir adamın ıslığıydı zenginliğim. Yaşlı gözlerle gökyüzüne her baktığımda canım acırdı yine de hayal ederdim. Çünkü; Yaşamın en güleç yüzüydü hayallerim. Ya senin gibi hayallerimi de yitirseydim... Bir hayalin peşinden koşmak nedir bilir misin? Bir çocuğun gözyaşlarına saklamak hayalleri Hayal etmek ne demektir bilir misin? |
Dost Bildiklerim Sanırım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim Hepsi varken baharımda, yazımda; Kışın bir burukluk kaldı ağzımda Seneler senesi oysa gözümde Cihana eşitti dost bildiklerim Nerde o sözlere kandığım günler? Her gülen yüzü dost sandığım günler Acıdan kahrolup yandığım günler Ta canıma yetti dost bildiklerim Meydana çıkalı asıl çehreler Aydınlanmaz oldu artık geceler Yalanlar tükendi, indi maskeler Birer birer bitti dost bildiklerim Korkar oldum bana "dostum" diyenden Yoksa yok olandan, varsa yiyenden Ne onlardan eser kaldı ne benden Beni benden etti dost bildiklerim |
Nerdesin? Firari uykuların güler yüzlü meleği Nerdesin? O kadar açım ki sana Bir o kadar aciz Yitirdim işte eski neşemi Sen gideli Sen gideli ne çok şarkı eskidi Kalbim kırıldı çok kez Gözlerim ağlamaktan kesildi Şiir yazmayı unuttum nerdeyse Nerdeyse gülmeyi Hani dans ederdik seninle gece gönlümüze çökünce hıçkıra hıçkıra ağlayarak Hani ben söylerdim Sen yazardın Altına bu benim için Ne çok şiir yazdım ben senin için Peki şimdi nerdesin Ben o kadar muhtaçken sana Neden gelmiyorsun artık Üstelik kalbim kırık yüreğim acıyor, ağlayamıyorum bile Nerdesin? Firari uykuların güler yüzlü meleği |
Dostumla Girdik muhabbet bagina Caldik söyledik dostumla Vardik pirler ocagina Kelam eyledik dostumla Aski muhabbet tatlidir Hayat yolu firkatlidir Kul olanlar hep dertlidir Figan eyledik dostumla Söylestik biz telleriyle Hep yerinde karar ile Yaralandik biz yar ile Bir mesk eyledik dostumla Gönülleri sad eyledik Gecmisi biz yadeyledik Bizim türküyü söyledik Eyi eyledik dostumla Seherlerde bülbül olduk Dolanip gecmise daldik INCE bir cizgide bulduk Kavil eyledik dostumla |
Aşkın gözü kapalı, ölmeye her an hazır olandır aşk. Hastalığın amansız bir aslı, Bir karşılaşma,savaş oyunudur aşk. Bir taraf ağır yaralı, ağır ağır yara alırken,eksilirken diğer taraf onu görüp kahrolandır aşk. Aşk bilinmeyen, uçsuz bucaksız duygu seli. Aşk labirentlerle dolu, her zaman sıfıra eşit olan, hayat denkleminin çözeni en çok uğraştıran, en karmaşık olandır aşk. Birinin ardından koşuyorsan, o senin olsun diye! O senden kaçıyor demektir ama korkma oyunun kuralı bu, Budur aşk. |
Uzaklara kaçtım kurtulabilmek için sevdalardan Fakat bilmeden,istemeden yakınına düşmüşüm acıların Dayanamadım bu sensiz çarpan kalbe Vurdum kendimi medetsiz sevdalara Sen bir sevda yamağı ben aşk tiryakisi Çarpar oldu her yağmur zerresi Gönlümün orta yerine Sızladı gönlüm ayak uçlarından yukarıya Saatlerin akrepleri beni sokar oldu Yelkovan dondu kaldı olduğu yerde Ben seni sevdim yaradana imanımdan Yaralar kapanmak bilmezken elime dikeni bati En acımasız duyguların Kara sevdaların en karaları Bu sevda bitmez gönlümde yeller estikçe aklın boşluğunda Sen hatırlamasan da beni ben seni unutmuyorum Ey Gözyaşlarımın katili |
| Saat: 07:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık