![]() |
O An Sensizliğin en sıcak mevsiminde, Hasretinle uzanırken sana; Bir pervasız "merhaba" Asıldı kulaklarıma. Sehpada bekleyen bir mahkum olup, Durdu zaman, Tam yaşamın sınırında. Bir an bakındım boşluğa, Anlamsızca... Kimin bu umarsız ses? Kimdi seni göremeyen beynimde. Kimin bu aşkı tanımayan yürek? Hangi beyhude mazeret, Seni hayallerimden, Apansız azad edecek kadar gerçek. Omzuma asılan bu el, İğne iğne batıverdi ruhuma. Sen, hiç olmadığın kadar yok, Hiç olmadığın kadar benimken, Bir nefesle parçalanan resmini, Kim gözlerime, Nakış gibi işleyecek. Kim dokundu bam telime? Kim bu? Resitalin tam ortasında, Kemanımı kıran. Notaları çivi gibi, Kalbime kalbime batıran. Kim bu kim? Hayallerimdeki Saltanatını yıkan. Geldiğini anladığım İşte o an, Bir avuç kar olup, Eridi sevdan. 06.05.2003 Hasan Yılmaz |
Biliyor O Kara lanetini Kararsızlığın, Ürkekliğini emin olamamanın, Umutsuzluğu ve umudu Gülmeyi hayata umutla, Küsmeyi hayata umutsuzlukla, Düşündü O Kaybolmayı derin gözlerinde, Erimeyi Gülücüğünde, Ümidi Bir sözcüğünde, Uyumu Teninde, Derin sırrı Öpücüğünde, Hissetti O Acaba artık yoktu, Yok oldu Anlamsızlık, Karıştı Yok yoka, Düşünmeyi Saatlerce, Anladı O Görmemeyi göze almayı Kırılır diye, Pişmanlığı Sonra, Gözyaşlarını İçe akan, Ağlamayı Gülerken, Bildi O Duydu Sessizliği Konuşurken, Anladı Sesini Sessizliğin, Onu ne çok sevdiğimi Biliyor O shamefaced (alıntı) |
ÇÖL DAHA İYİ çöle kıyısı olan kentlerin limanları sıkıcı olur kuş uçar gemi geçmez, kervan zaman içinde. böyle kentlerde insan fırtına gibi sever, sevdiği için ağlamayı. hangi türküde sevmekten bahsedilse ben hicaz olurum elimi ıslatır elinin teri ziyan olurum seni sevmekle ıslanır akşam sefalarım hangi türküde sevmekten bahsedilse bu çölde ben "şair burada yaşadığı kenti çöle benzetiyor"da bahsedilen şair olurum! Yılmaz Erdoğan... |
ÇEPNİ GÜLLERİ Kükrerim asi sel gibi Okşarım esen yel gibi Açarım gonca gül gibi Kibrim olmaz kula karşı İçim dışım birdir benim Kelamlarım sırdır benim Aşka aşkım vardır benim Payem olmaz pula karşı Ben vefayı donanırım Dostlarımla sınanırım Muhabbetle onanırım Arzum olmaz mala karşı Divane bir Kargülüyüm Dostlarımın ar gülüyüm Sevdiğimin har gülüyüm Sabrım olmaz kal''a karşı Yarim benim tahtımdadır İki cihan bahtımdadır Mihrabımda ahdımdadır Yaban olmaz Gül’e karşı Aşık Çepni''nin SELE KARŞI adlı eserine naçizane naziremdir. |
Sen varsan ölüm yok biliyorum Kefen yok musalla taşı yok tabut yok Öp beni doğur beni Bırak kıskansın Bırak çatlasın zaman Sar koynuna Yoğur beni sonsuza Dek Topukların güneşim olsun Gün doğsun avuçlarıma Sen varsan ölüm yok biliyorum Aşk sevda sevgi lokum bana celal aksu |
Hayat Bize Mutlu Olma Şansı Vermedi Hayat bize mutlu olma şansı vermedi Biz kendimizden başka Herkesin üzüntüsünü Üzüntümüz, Acısını acımız yaptık. Çünkü Dünya'nın öbür ucunda, Hiç tanımadığımız bir insanın Gözyaşı bile içimizi parçaladı... Kedilere ağladık Kuşların yasını tuttuk. Yüreğimizin yufkalığı Kimi zaman hayat karşısında Bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir İnsanın insana yanması Sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep Üzüldüm, hep yandım.. Yaşamak ne güzeldir be sevgili Sevinerek, severek, sevilerek, Düşünerek... ve o vazgeçilmez sancılarını Duyarak hayatın Yılmaz Güney | |
KOKUN BENDE KALMIŞ Kokun yastığında kalmış, Alma sakın bana bırak Sigaran yanık sevda kokulu, Şiirlerin terk etmemiş beni Güller mumlara karışmış, Aynalarda solgun yüzün Hayalin beni esir almış, Gözlerimden içime ak. PERİNUR OLGUN |
Rabbim, Nihayet Sana Rabbim, nihayet sana itaat edecegiz... Artik ne kin, ne haset, ne de yaşamak hirsi, Belki her sabah vakti, belki gece yarisi, Artik nefes almayi birakip gidecegiz... Ben artik korkmuyorum, herşeyde bir hikmet var Gecenin sonu seher, kişin sonunda bahar. Belki de bir bahçeyi müjdeliyor şu duvar, Birer agaç altinda sevgilimiz, annemiz. Gece degmemiş sema, dalga bilmeyen deniz, En güzel, en bahtiyar, en aydinlik, en temiz Ümitler içindeyim, çok sükür ölecegiz... 1941 Ziya Osman Saba | |
Durgun sular gibi dururum sakin Bir saki eline düşmüş gibiyim Çekiliyor kanım içim ürperir Pervasızca bade içmiş gibiyim Dünyanın çilesi umrumda değil Hayattan elimi çekmiş gibiyim Ezeli evrahta ölmeden evvel Kıyamet içliği giymiş gibiyim Ömrümü yel almış hazan yeriyim Baharda yaprağın dökmüş gibiyim Umudu unuttum ufku kararttım Tarihidim yanmış bitmiş gibiyim aliye budak |
İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarla geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize. Murathan Mungan |
| Saat: 05:01 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık