![]() |
Başkasını sevsem sen gibi bakacak mı? Gözlerime Engin denizler gibi Sen gibi gülecek mi? Gülerken baharlar açacak mı? Kış ortasında bile konuşurken sen gibi titretecek mi? Yüreğimi. Sen gibi hayaller kurduracak mı? Geleceğe dair rüyalarıma girecek mi? Sen gibi bekleyecek miyim? Yağmurun altında Seni beklediğim gibi. Yıldız kaydıracak mıyım? Gözlerimden Sevdam için Dünya yeniden kurulacak mı? Yarınım umutlu olacak mı? Senden başka bana herkes yabancı, herkes el; Bir başkası sen gibi olacak mı? Bir sensin yüreğime eş... |
Neydi Aşk gözlerinde cenneti gürdüm sen cehheneme çevirdin yüreğinde umudu gürdüm sen umutsuzluk eyledin sende özgürlüğü gürdüm sen darağacına yolladın bakışlarında sevgiyi gürdüm sen ihaneti sevdin elimi uzatım kolumu kopardın gözlerine baktım güzlerimde güzyaşı gürdüm sana göre aşk yoktu olamazdı da belki de gerçekten yoktu hayır sevgili vardı aşk gürdüğüm cennet hissetiğim umut adı sen koyduğum özgürlük kavuşamadığım sevgi anlıyamadığın gözyaşım |
Gece yağan yağmur hep korkutmuştur beni, Aslında yağmur değildi,içimdeki ürpertinin nedeni!! Yalnızlığımdı,besbelli. Pençereleri damla damla,ince ince yalayan yanlızlığım.... O sessizlikti.... Sonu gelmeyen,bir geçişti benim hayatımda. Hep bir yerlerde buram buram kokan yarım kalmışlık kokusu vardı... Hisedebiliyordum,biliyordum, Bu yarım kalanın yarısının ben olduğumu... Ama diğer yarı nerdeydi? Belkide yarıyı arama süreci , korkutuyordu beni, İçimi sinsi sinsi kemiren bu korku.... Ardından sonu gelmeyen dipsiz bir karanlık Karanlıklar içinde kayboluş süreci.... Sonrası çaresiz bir çıldırış. Ve nedenini benim de bilmediğim, Koskoca bir boşluk..... |
Doğan Kuytu, karanlık bir yolda yürürken ben, cırcır böceği tekdüze bir şarkı tutturuyor. Salyangoz kırların serserisi evi sırtında bir yerlere gidiyor. Sarhoş bir kırlangıç Toprağın üzerinde yalpalayarak uçuyor... Kuytu, karanlık bir yolda yürürken ben |
Sustum! Ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... sustum sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız! sustum! bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... saçı ağarmış hayaller nemli kirpiklerle bulutlandığında gözlerim gökte şimşek olup çakıyorum kimse görmüyor... Sustum! tuz basıp yaralarıma! sustum içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece kimse bilmiyor... sustum! sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse görmüyor sustum! saçlarını kokluyorum rüzgarların dudaklarından öpüyorum hayatı içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara mendil silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor sustum sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman sustum yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse duymuyor sustum! İçimdeki dalgalar kabardıkça volkanlar gibi sustum sustu dudaklarım, sustu gözyaşlarım sustu gözlerimdeki şiir gönlümdeki nehir bulutlar haykırdı isyanımı şimşekler haykırdı sadece ben duydum sadece ben ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor her gece dışarda inleyen rüzgar gelmiyor bahar kuşlar sevinmiyor yıldızlar küs ay üzgün güneş doğmuyor acılar dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... |
Derinlerde Ne zaman tutsam ellerini Gozlerimin onunden mevsimler gecer Ne zaman gozlerin gozlerime degse Samanyolundan bir yildiz duser Yasanmis, yasanacak zamanlar icinde En guzeli aksam saatleri, bulustugumuz Gozgoze, iki buyuk yangin gibi O yanip yanip tutustugumuz Basdonduren o sonsuz heyecan Cildirtan arzular kesen nefesi En guzel buyun korkularin Bu ateste bir bir erimesi Son degil o baslangic yaklasan Tenin bir yerde aska hazirligi Bir bugu halinde gecen zaman Ve gozlerde sabahin ilk aydinligi Yillarla buyutmek her dakikati Inmek seninle derinlerine askin Opulen butun nimetler icinde En guzeli senin dudaklarin. |
Neydi Senin Adın Kalbime girmişsin sen yıllar önce Neydi senin adın hatırlamadım Aşkımla yanmışsın sen ondan önce Neydi senin adın hatırlamadım. Yıkılmaz denilen sevgiye kanmış Uğrunda aştığı engeller varmış Dediler gözleri sanki baharmış Neydi onun adı hatırlamadım. Yoluna yazdığım şiirler varmış Ölümsüz sevgimi şarkılar kapmış Nedendir bilinmez bir inat yapmış Neydi bunun adı hatırlamadım. |
Bir yürek atımı mesafesinde yaşanır aşk denize kavuşmak için dağların derin vadilerinden, kıvrıla kıvrıla akan bir ırmağın sevinci gibidir. yüzyıllarca hep aynı yerlerden hep aynı şeyleri taşımanın yorgunluğu olsada üzerinde alırken kaynağından saf,temiz pınarlarından suyunu benimde sana verdiğim kalbim gibi, hep o ilk heyacanı taşır gizlese de sevilmek ümidini. çelişkiler yumağında yaşamaktır aşk hep istemenin, hep yanında olmanın tarifsiz imkansızlığını yaşamaktır, kaybetmenin hep beklediğini bilsede ummamaktır o anın hiç bir zaman gelmeyeceğini. yüzyıllardır akan bir ırmak ki sevgilisi denizdir ona kavuşmak icin, dağların yalçın kayalarına vururken kendini, bize aslında birşeylerin dersini verir gibidir. vuslata ereceği hayali ile kendisinnden bir şeyler azalır fırat gibi,dicle gibi kurulup, yıkılan medeniyetlerin gölgesinde o muhteşem mezopotamya ovasında akar sevgilisi ile kavrulmak için aşk belkide kendini yıpratmakmıdır? kendini harcamak mıdır, harcatmakmıdır? bir gençlik hatası diye damgalamakmıdır? cok sonraları pişman oldugumuzda yaşadıklarımızdan. aşk,hep istenen,hep beklenen, tadına varıldığında alışılan, zaten ilk seferki gibi olmayan sonraları acılı bir şarkıyı dinlerken eşlik etmekmiş aslında var olan, bittiğinde ise yenisini aranan bir garip duygu, yürekleri dağlayan... BUBUN ADI AŞK.... |
Dosta doğru İçimde uzayan her yol Çıkar gider dosta doğru Menekşe, nergis. ıtır, gül Kokar gider dosta doğru Zamanım yoğrulur gamla Birleşir sabah akşamla Ilık kanım damla damla Akar gider dosta doğru Gel bende gör, sen gel beni Durduramaz engel beni Görmediğim bir el beni Çeker gider dosta doğru Beynim fırın, bağrım tandır Yanarım hayli zamandır Sevgim bir yavru ceylandir Şeker gider dosta doğru Ne saklarım ne gizlerim Yalnızca onu özlerim Tabutta bile gözlerim Bakar gider dosta doğru |
Sen ne güzelsin Sen ne mutlusun bebeğim.. Seni mevsimlerle anlatmak istiyorum, mevsimler yeter mi? anlatır mı? ilkbahar desem? Ah o sevdiğim mevsim.. Ama yine acıtıyor içimi yetmiyor yetmiyor yetmiyor... Yaz desem? Hani ne çoşkudur o; sıcağın, kanını kaynatan o güzelliği, denizin tuzu, kumsalın kumu, güneşin buğusu ah o güzel mevsim, işte o da olmuyor.. Sonbahar, sonbahar yaprakları, yağmurun sesi tadı her şeyi sen, sen olsan, belki insanlar seni bilse hüzün mevsimi olmazdı sohbahar. Ama bilmiyorlar ki, bilmiyor benden başka kimseler.. Hayır olmuyor canım olmuyor yetmiyor yetmiyor.. Kış ise, unuttum var mı? Soğuk mu? Artık üşümüyorum, artık o çocuklara has titremeleri çocuksu üşümeleri, titrerken mutsuz dökülen gözyaşlarını unuttum.. Seni nasıl anlatsam bilmiyorum.. Biliyorum ki seni soracaklar bana, sevdiğin nasıl biri diyecekler. Ben ne diyeceğim, ne söyleyeceğim? Seni nasıl sevmek, nasıl seni özlemek insanlar bilse, bilse .. Nerden başlasam? Mavi nehrin sularında elimi gezindirirken gözlerimden yaşlar dökülür, yumuşak saçlarındır elimden akan, parmaklarımın ucundan süzülen.. Tanrım, ışık mı? Gecenin tayfı vurmuş yeryüzü aydınlık.. Gözlerin, gözlerin ne kadar güzel bakamam bakamam ışığım azalır mı? korkuyorum korkuyorum.. Seni çok seviyorum yeter mi bu soranlara? Desem ki yalnızca, ben onu çok seviyorum.. Seni sevmelerin en güzel yerindeyim, seni bilmenin anlamanın yolundan geçtim, bir cennet bahçesine düştüm sen 'benim kalbimdesin' dediğinde.. Öncesi yalnızlığın bunaltıları çöl sıcağında ufuksuz.. Seni sevmelerin en güzel yerindeyim, sıcağınla avuttuğum düşlerim, sıcağında mutluluğundayım gerçeklerin.. Çöl sıcaklarına hazırlıklıyım kuşandığım bir gücüm var artık yıkılmayacak umudum, kollarının arasında şefkatin sıcağını anladığımdan beri.. Seni sevmelerin içinde seninleyim. Sen ne güzelsin sen ne mutlusun, bebeğim.. |
| Saat: 07:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık