![]() |
***Kapat gözlerini.... Bir gün gelecektir sevdiğin Bakışı yakacak kirpiklerini Aşk pırıltısı güneşinde Uçacaksın pembeliklere Bekle sevgili, gülecektir gamzelerin Topraktan fışkıracak filizlerin Kavuracak ateşi ellerinin Enginlere açılan dualarında Çağlayacaksın kokusuna sevginin Bekle sevgili, bitecektir hasretlerin Rüyalarında uyanacaksın apansız Saçlarında sarmaşıkların Vuslatın nur ışığında Sevdaya sarılacak bedenin Bekle sevgili,olacaktır dileklerin Nefesin yanacak kalp atışlarında Suskun kelimelerin şakıyacak Günbatımlarında elele Şaşkın telaşın ürpertisinde Bekle sevgili, kavuşacaktır gözlerin Maviliklerde bulacaksın tenini Uçsuz bucaksız sevgiye Kucak açmışlığın gölgesinde Berrak sularda bulacaksın kendini Bekle sevgili, yeşerecektir ümitlerin Ömür boyunca, sızlatan özlemi Sona erecek..gelecek sevgili Bir tatlı düş saracak benliğini O gün gelecek…şimdi kapat gözlerini Bekle sevgili…yeniden doğacaktır yüreğin.. |
Şiirce ................-inancım sonsuz yüksek .................erişilmez, çıkılmaz .................meltemle titrer ruhum .................kasırgayla yıkılmaz- Bir şiir yazmaktı muradım Gerçek bir şiir gibi Konuşturmak mısralarda Aşkı sevdayı güzeli güzelliği Usta bir şair gibi Gönlümü coşturmak muştularla Çılgın bir nehir gibi Bir şeyler katmak benden Işıyan aydınlanan güne geceye Kör bir mum erir gibi Dizdikçe mısraları Görmek kendimi Geçmişim umutlarım hayatım Acıyı ızdırabı çelişkiyi Yudumlamış zehir gibi Körelmiş katılaşmışım Su için demir gibi! ...............-yüreğimi delseniz ................faziletim dökülmez ................belki kırılır belim ................fakat asla bükülmez- |
Bir hayat hediyem var Şiirim dudaklara gönlüm yollara düşecek hasret ruhuma aşk nefretime işleyecek ellerime birer mum yakıp gözlerime birer fener takıp yol arayacağım karanlıklarımdan ve sessiz bir ölüm olacak haykırışlarım kulaklarda çınlayaan bir kokum kalacak geriye bütün çiçeklere inat ve bir sözüm kalacak geriye bütün yazılmışlara inat bir ikindi vakti son cemre olarak düşeceğim gökten bütün yüreklere ve gidişim yeni bir doğuş olacak bütün çaresizlerin yüreğinde bekleyen ceninlere. |
Şehit dayıma İntikamım alın diye Şehit dayım inleme Rahat otur Bana bakıp beni öyle titretme İntikamın alınacak sen ey Şehitlerin evladı İntikamın alınacak sen ey Oğuzların ahfadı |
Neye Yarar Kalbimi kapladı, zifiri karanlık, Ayrılık yetti desem de,neye yarar, Hatıramda canlandın,şöyle bir anlık, Seni görmek istesem,neye yarar. Gönlüm karlarla kaplı dumanlı dağdır, Kış bitip de bahar gelse,neye yarar, Ufukta doğacak gün,yeni bir ağdır, Sensiz doğan güzel günler,neye yarar. Rüyalarım, hülyalarım inan senindir, Beni sevmezsen, hayalim neye yarar, Gözyaşımı coşturan senin sevgindir, Farkında değilsen,sevgim neye yarar. |
ŞEHRİNİZDE KALAMAM Tan yerine kadar yokuş geceler Gözlerim fersiz dizlerim bitap Gayret biçare acısına dayanamam Anladım ki Hasretimin yükü ağır Bu yükle ben yaşayamam Şehrinizi sevemedim buralara alışamam. Dar sokaklara şamar sesleri İndiren rüzgardan duvarlar sersem Ağaçtan dökülen yapraklar hicaz Yağmurları hüzzam Korkarım ki buralardan Hüsranımı duyuramam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Varsa mavisinin tadı Sizin olsun şu gökyüzü Çiçeklerini saklayan dallar sizin olsun Sizin olsun güz suratlı sokaklar Nemrut bulutlu mevsim Sarhoş naralı akşamlar Yalancı gece sizin olsun Anladım ki buralara alışamam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Hiç çocuklar görmedim çakıl taşla oynayan Türküler dinlemedim açık pencerelerden Ne kumaş dokuyan tezgahın sesi vardı Ne dantel ören kadın otururdu kapı eşiğinde Kuşlar bile terk etmiş ki besbelli Solucanlar bayram sevincinde. Anladım ki buralarda duramam Bu şehri ben sevemedim şehrinizde kalamam. Selamsız insanların insandan kaçışından Bitap düşmüş dizlerin adımları atışından Sevdasız yüreklerin fersiz boş bakışından Ölü şehrin yasındalar anladım ki Havanızı paylaşamam Şehrinizi sevemedim buralarda yaşayamam. |
Neye Yarar Mehtabım Hayalimden çıkmıyor, giderken son duruşun Boğazıma sarılıp, hıçkırıkla vuruşun Kaç yaz geçti aradan, bakarım yollarına O gün, bugün almadım kimseyi kollarıma Çok acılar çekmişim, sen bilmezsin sensizken Karanlığında kaldım, Güneş doğacak derken Çıkmasın ayla,yıldız, yanımda olmayınca Neye yarar mehtabım, seninle dolmayınca O ağacın altında artık hiç yatmıyorum Bilir misin denize, taş bile atmıyorum Uzaklara çoğu kez, yüzer gibi dalarım Artık eskisi gibi, tadı yok buraların Yorgun argın gözlerim, görmüyor ırağını Bana aşk ayazının, yedirdin kırağını Can dediğin taş değil, atılmaz ki atasın Sen yoksan neye yarar, varsın o da olmasın Aramız da aşılmaz, dumanlı dağlar mı var Hala yıkılmadı mı, senin orda duvarlar Yoksa seni dünya’nın, dışına mı attılar Sevda kitabımızı böyle mi kapattılar |
Şehir ve Sen Şu Ankara şehri, şu koca başkent Hiç beş para etmez, sen yoksan eğer Sen ordaysan, bana öyle gelir ki Değiştirsek onu, cihana değer Sensin bu şehirin en güzel gülü Seninle mest eder şehir gönülü Şu fani dünyanın nefis ödülü Bana bahşedilen yegane eser Sen aydınlatırsın sokaklarını Sen yeşerttin parkın yapraklarını Saçının telini, tırnaklarını.. Bütünüyle sensin, bence muteber Meftunum bu şehre, sen varsın diye Bozmam adresimi, ararsın diye Sen tam bana göre bir yarsın diye Sırf senin adındır bildiğim ezber Şehir ve sen canım, bütün günümsün İstikbalim sensin, sen hem dünümsün Sağım, solum, yanım, arkam, önümsün Şehirden bana ne, bana sen yeter |
BAŞKA YARINLAR Bugün yüzünde bir başka güzellik var senin, bugün dudağında başka bir tad var, boyunda başka bir yücelik. Bugün kırmızı gülün bir başka daldan. Ayın gökyüzüne bugün sığmamış. Göklere benzeyen göğsün bugün daha geniş. Hangi yanından kalktın bu sabah, söyle, bir başka kavga var dünyada senin yüzünden, dünyada bir başka gidiş Biz senin gözlerinden gördük arslanlara meydan okuyan o ceylanı, Başka bir ovası var o ceylanın bugün iki cihandan da dışarı Seven insanın ayağı mı yok, işte ona ölümsüzlük kapandı. Yukarlarda onunla uçar gider. Gözlerinin denizinde onu arama. Oinci bir başka denizde. Bakarsın bugün sever bu yürek, yarın sevilir bakarsın. Yüreğimin özünde başka yarınlar var. Mevlana Celaleddin Rumi |
Şarap gibi -şair arkadaşım oktay akıncı'ya- arkadaşım benim bilirim yine ayakların deniz kabuklarındadır ellerinse taşıyor gökyüzünün bütün köpüklerini. bilirim, burda ben vurunca dağlara orda sen bir dağ arayacaksın kendine denizin dibinde, daralınca senin gökyüzün daralacaktır benimkisi de. kalbinin gümbürtüsü hep yanı başımda hep yanı başında, kalbimin gümbürtüsü arkadaşım benim pıhtılaşmış şarap gibi. |
| Saat: 07:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık