![]() |
Beyaz Rüya bir hazan baharı uykusunda gördüm seni bir şafak atımında tanıştım gözlerinle seher yeli kokusundaydı gülen güzelliğin ve güneş gibi parlıyordun yüreğinle ağlayan bir gecede doğmuştun aniden uykuyu unutan gözlerime öyle bir süzüldün kumru kanadı hafifliğindeydi bedenin gül yaprağında çiy tanesi gibi tazeydin rüya rüya aradığım o dilberdin yokluğunda saçları kömür karası o esmer sendin yıldızlar ülkesinin en suskun yıldızı büyü tanrıçası şatafatlı peri kızı ve bu hayali aşkın en büyük armağanıydın en büyük mutluluktun varlığına sevinemediğim en beyaz rüyaydın gözlerimde belirdiğin ve şimdi sen en kayıp sevdamsın uyurken uymazken dilimdeki duamsın ulaşılması en zor yerdeki bitecik aşkımsın uzanıpta ellerimle tutamadığımsın..... İsmail Baharşen |
Nicedir özlemişim Nicedir özlemişim Bu rüzgarı Hani doğu'dan eser Bahar akşamları Nicedir özlemişim Bir elma ağacının Dibine oturmayı Nicedir özlemişim Şoseleri,dağları Nicedir özlemişim Bir dosta sarılıp Ağlamayı. |
Kırık Kelimeler Buz tutturma ellerine Ağustos sıcağında kaşıma kanamakta olan yaralarını Düşürme kabuklarını gözünün önüne Adımlarını atma geriye Çevir yolların bitimini ileriye… Saplanma karanlığın böğrüne Çekinme iki kırık kelimeyi birleştirmeye Bırak dökülsünler dilinden korkma! Ayağın takılsa da yüzeydeki çöplere Derinlere dalmaya korkma Unutma ki dipte olur en nadide inciler… İmtiyaz bekleme ömürden Tut elinden hayat yanından geçip gitmeden Sızlatma avuçlarını hazan esintisinden Dök bir kerecik içini hesap etmeden Al intikamını yüzünü yere düşürenden Yor yüreğini yine de vazgeçme sevmekten Korkma hak edene hakkını vermekten |
Niçin Sana seni seviyorum diyorum Sabahlara kadar uyuyamadığımda Aklımda bir tek sen olduğun için Sana seni seviyorum diyorum Seni görünce içimde fırtınalar koptuğu için Sana seni seviyorum diyorum Herkesin dediği için değil İlk defa kendimi böyle hissettiğim için Ve sana ömrümün sonuna dek Seni seviyorum diyeceğim Kara sevda dediklerinin bende olduğu için |
NEDENSİZ ÇİÇEKLER Kara bulutlarla uçuyorum Nedensiz çiçekleri üzerime çekiyor Sarhoş algılamalarım Toprağın içini delen asittir gaz yaşlarım Nedensiz çiçekleri şimşeklerle Kendine getiriyor aksırmalarım Yaklaşan boşluğa doğru Yol alan sonsuz sonsuzluğum Acının gök yüzünü içine Çeken aynadır ölüm Kafatasımda ki belleğim kurbanını Gözlerimin önüne seriyor Kızgın acımasız tapınağım Kalbimin sancılarıyla Yer yüzünü sarsıyor Renk değiştirmelerimle Gelen falez gözlerimi Narince incitiyor İçimi kasıp kavuran Dumanın ateşiyim Kan göz yaşlarımla İnanılmazlığın girdaplarını Savuran linç Küçük dilimdeki enstantanelerle Yer yüzünü dalgalar Büyük dilimde ki Bulanık efor Ve havada nimbuslardan Yer yüzüne düşer Damla damla Hafızalarımdaki düşüncelerim |
Nisan Nisan! Ortanca kızı ilkyazın Bir harf istesem senden satar mısın. Hayır ikincisi...eksilmezsin onsuz Yadigâr azabıma kefaretin olsun Onu kendim kıldığım bir koku/ sun Derince bir kâse: nun Ben de bir harf vereyim sana Sırt sırta iki n, istersen İlk harfim benim senin sonuncun olsun Ben hamdeden sen sırsız aynam Portakalçiçeğim: aylardan Nisan. |
ENGELLİ SEVDA Kör, sağır ve dilsizdi bizim sevdamız… Sen görmedin aşkımı, Ya da görmek istemedin ardında boynu bükük kalışımı… Ben, duymadım kalbinin atışını, Ya da duyamadım sevdanın çığlığını… Ne sen söyledin bana sevdiğini, ne de ben sana yandığımı… Şimdi felç oldu aşkımız… Ayakta duramıyor sensiz ve bensiz.. Yataklara düştü, yorgun, çaresiz… Son demlerini yaşıyor ömrünün… Gözyaşları içinde bekliyor bizden bir umut, Ya senden bir gülüş, ya da benden bir bakış… |
Nisan Sabahı Bir sabah uyandım gözlerim nemli Ellerim kararmış içim alemli O zalim bir mektup bırakıp terketti beni Yine yalnız kaldım nisan sabahı |
Tadı Kalmadı Sen beni bırakıp çekip gittin ya Aldığım nefesin tadı kalmadı Bir zindandan farksız sensiz bu dünya Aldığım nefesin tadı kalmadı Sen gittin her şeyim yerle bir oldu Nerde bir dert varsa hep beni buldu Hayaller yıkıldı ümit yok oldu Aldığım nefesin tadı kalmadı Gönlümde izin var silemiyorum Bu zalim hasreti haketmiyorum Halim ne olacak bilemiyorum Aldığım nefesin tadı kalmadı |
Yalnızlık Değer verdiğim kişiler şimdi, Yok, oluyor gözümden. Dayanamadı bu acıya dizlerim Tutmuyor, ne olur tut elimden. Sevmenin diğer adının da Yalnızlık olduğunu bilseydim Bu kadar üzülmezdim. Seven insan ayrı kaldığında özlermiş Bende özlüyorum seni Seninde düşündüğünü biliyorum Yâda. Aklından bile GEÇMİYORUM... |
| Saat: 10:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık