![]() |
BENİ UNUTMA!!! yine kendime dönüşümü kutluyorum her zamanki gibi sızısı şakaklarımda çekmecede duran ilaçlarla muhabetteyiz alay konusu, benim bitiş çizgilerim hep ilk geçen olsamda o çizgiden yarışta sonuncu oluşlarım... yine meze olduk, ben sarhoşlarının diline bak yine bittik, yittik, sindik köşemize onca şey ögrendik, bildik, bulduk birbirimizde ama seninde bir tokan kaldı elimde mahşer yangını saçlarından kayıp düşen.. yani yine başa döndük anlıyacağın yalnızlığın baş harfi olmuşuz biz güzelim toplumun göz bebegi, ellerin dili kemale ermiş tek başına bir bütün bölünüp de başka bir yarımla birleşmeye aykırı bedenim, elim, gözüm, kulağım bedenin, elin, gözün, kulağın yüz karasıyız biz, biz olmanın affedilmiyeniyiz hayatın tanrının unuttuğu köşesindeyiz dünyanın... bak yine telefonum hiç susmuyor ama taşa kesmiş heryanım, onlardan kime ne? elimde bakkaldan aldığım tek sigaram seni düşünmekten alamıyorum kendimi mekik dokuyorum beynimdeki ayaklanmanın arasında gitsem mi, yoksa dizinde ağlayıp affedilmeyi mi beklesem? kocaman bir "GİT" diyorsun şimdi bilirim doğru ya hiç affedilmiyeniz biz... son bir söz olsun ister herkes şatafatlı olsun der, umut bağlar son söze belki döner, döner de yine sever diye senin için en güzelini seçtim ama en klasiğini işte oda; BENİ UNUTMA!!! |
http://img377.imageshack.us/img377/5677/kalp9ag5ry1uf.jpg Senin baharların vardı kışlarda Yangınların vardı karlarda Umutların vardı savaşlarda Tam seninle korkusuzca Sen olmuşken Sessizce büyüttüğün Sensizliğin çıktı karşıma Kışlarda baharları Karlarda yangınları aradım Savaşlarda umutları Zordu alışmak Sadece ben olmaya Eksik yaşamak zordu Yine de uzattım ellerimi Görebilsen Dokunabilsen Okyanuslar var avuçlarımda Sonsuzluk kadar güzel bir Sevda var avuçlarımda Sadece sana Sadece senin için Öyle bir sen var ki yüreğimde Gitmen imkansız Bitmen imkansız Yine de uzattım ellerimi Yılmadan Seni özlemekte güzel Seni beklemekte Bakacaksın ki yağmurlar yağacak Günlerce Gecelerce Göz yaşlarımla ıslanacaksın O her damla bir ben O her damla bir haykırış yağacak Yine de uzattım ellerimi Her şeyim olan sana Gururumu Çaresizliğimi Tükenmişliğimi Kenetlediğim sana Yorgunum Kırgınım artık Çok ağır sadece ben olmak Yine de uzattım ellerimi Görebilsen Dokunabilsen!!!!!!! alinti... |
BENCE MALUMDUR dikenin kalbime battığı bir sonbahar günüdür sen elini bulutların içinde gezdirirsin bulutlar senin gözlerinin üstünde yürürler içini kurtlar kemirir bence malumdur buğulanmış camların arkasında masmavi yüzün senin ateşler içinde olduğun bence malumdur ellerin muhakkak çocuk elleridir hep kimsenin bilmediği türküler düşünürsün onlar neden daima okul türküleridir süleymancıktan bahseder kara toprakta açık yeşil bir yıldız gibi akıp giden süleymancıktan ve karınca yuvalarından bahseder ışıksız kömürsüz karınca yuvalarından gökyüzünde kızıl bir hilalin kaydığını görürsün sen ansızın gökyüzünde görünürsün gözlerinin rengi bence malumdur elinde değildir akşam serinliğinde üşüsün eylül'den itibaren geceler hazindir uzundur sokaklar yorulur uykuya varıp gelirler sokakların üstüne bulutlar gelirler bulutların üstüne yıldızların gözleri gelir bir yıldız bir yıldızın ardınca gider yıldızların kaybolduklari yer bence malumdur karanlıkta bir şeyler kopar dağılır uzaktan yabancı sesler duyulur sen elini bulutların içinde gezdirirsin elin hayallerimi dağıtır bilirsin sen elini bulutların içinde gezdirirsin |
Sana uyandım Sana uyandım yine bugün…. Gözümü açtığımda, hayalin vardı yatağım bir ucunda Öyle masum, öyle içten bir halin vardı ki, Bakmaya bile kıyamadım….. Oysa ne çok Tutmak istedim ellerini, ve ne çok sarılmak istedim o hayaline…. Ama korktum, seni bir kez daha yitireceğim kaybedeceğim diye korktum Tutamadım, yaklaşamadım yanına bile sen yeter ki yanımdan gitme diye Özlemişim seni biliyor musun? görünce anladım ,Yüreğim ısınınca, hayalin karşımda öyle dikili durunca anladım Gece uzaktı oysa… ne kadar bakarsam sana, o kadar kaybolacaktım yanında sesin karışsın istedim her bir kelimeme isyan olsun istedim seninle de, sensizde gecen, her gün her gece kim bilir beklide bu yüzden istedim çok önce ben seni unutmayı belki de bu yüzden git diyemedim sana ben kendim gitmeden önce sen ki,geceler boyu hasretine sarılıp uyuduğum sen ki,bütün sevgilerin üzerine koyduğum, sevdiğim… kim bilir, kaç aralık sabahını daha yaşatacaksın bana kim bilir, kaç sabahıma daha misafir olacaksın öyle usulca kim bilir, hangi rüya beni sana, seni de bana getirecek.. hiç bilmiyorum….. oysa bakıyorum da, özlemin ağır basmış içime sesim ondan çıkmamış dokunmak isterken bile dokunamamışım ellerim kanamış, ellerim ağlamış ‘kime’ yada ‘neye’ isyan bu bilmiyorum bildiğim tek bir şey var ben her sabah seni aynı yerde görüyorum o yüzden değişmiyorum bile çarşaflarımı kokun gitmesin, izin silinmesin diye oradan zamanla alışıyorum galiba seninle olmaya yokluğunu bile getirmiyorum aklıma hatta yok olabilme ihtimalini bile düşünemiyorum ne garip değil mi? ellerin yok,yüzün yok,tenin yok, bedenin yok…. Ama ben seni bu yoklar içinde bile varmışsın gibi yaşatıyorum Aslında hiç olmadığın kadar oluyorsun o an yanımda Ve ben o sureti bile seviyorum aslında yanımda Hadi şimdi hazırlan gitme vakti Karanlık yüzünü göstermeye başladı bile Giderken bi sarılsam sana diyorum ama olmuyor… Hadi git şimdi durma git… Ama yarın yine gel sabahıma… Ben yine seninle uyanacağım sabaha Ve sen yine benimle olacaksın karanlığa inat dünyamda Hadi git şimdi git… tek bir kelime söyle ve git Yarın görüşmek üzere…… seni seviyorum |
BENI UNUTMA Bir gün gelir de unuturmuş insan En sevdiği hatıraları bile Bari sen her gece yorgun sesiyle Saat on ikiyi vurduğu zaman Beni unutma Çünkü ben her gece o saatlerde Seni yaşar ve seni düşünürüm Hayal içinde perişan yürürüm Sen de karanlığın sustuğu yerde Beni unutma O saatlerde serpilir gülüşün Bir avuç su gibi içime, ey yar Senin de başına o çılgın rüzgar Deli deli esiverirse bir gün Beni unutma Ben ayağımda çarık, elimde asa Senin için şu yollara düşmüşüm Senelerce sonra sana dönüşüm Bir mahşer gününe de rastlasa Beni unutma Hala duruyorsa yeşil elbisen Onu bir gün yalnız benim için giy Saksındaki pembe karanfilde çiğ Ve bahçende yorgun bir kuş görürsen Beni unutma Büyük acılarla tutuştuğum gün Çok uzaklarda da olsan yine gel Bu ölürcesine sevdiğine gel Ne olur Tanrıya kavuştuğum gün Beni unutma |
ölümün sırrı Ölümün sırrını sordum bir gence Güldü de bu ani suale önce Ölüm dedi, ölüm bir hiçtir bence Gençliğimi yalnız aşk ile ördüm Rast geldim ak saçlı bir ihtiyara Lanetler ederdi bir eski yare Sorunca ölümü dedi bir çare Çünkü rüya gibi bir hayat sürdüm Bu sırrı sormağa karar verdim ben Hayatı hicranla dolu ölüden Baktı boş gözlerle ayet okurken Dedi ben hayatı ölümde gördüm nazım hikmet ran |
sensiz 14 şubat Sensiz ilk 14 şubatım bugünsen varken bir çocuk gibi sevinen gönlüm şimdilerde karanlık mekanlarda, yanlızlıga sürgün... ellerim ceblerimde başım yerde,gezinirim caddelerde elalem sevgilisiyle beraberken,ben senden ayrı hasretlerde sende benden ayrı dönüşü olmayan gurbetlerde.. Oy sevdigim oy , söz vermiştik hani ayrılmak yoktu hani acı çektirmek, ağlatmak yoktu ne acım bitiyor, ne gözyaşım diniyor hani bir başına çaresiz bırakmak yoktu.... Ben senden habersiz atmazken bir adım, sen haber vermeden, sen elveda demeden apansız ve aniden çekip gittin, Hiç düşünmedinmi beni beni canımdan ettin beni sitemkar ettin.. Şimdi kalmadı hayattan beklentim ben dualarımda bir tek seni dilerdim Rabbim affetsin beni kıycam bu cana çünkü birtanem seni çok özledim.... Sevgilim onca gün oldu daha sensizlige alışamadım ölünle ölünmez derler ama ben sensiz yaşayamadım.... Mustafa Özoğlu |
NASIL UNUTULUR BÖYLE SEVGİLER NELER YAŞAMIŞTIK BİR DÜŞÜN NELER HER KÖŞEDE DURUR SENDEN GÖLGELER VAR GİT GÖZLERİMDEN, VAR GİT BU AKŞAM ALDIĞIM HER NEFES SENİ FISILDAR GELİR TA KALBİMDEN VURUR ŞARKILAR SANAMI SÖZLENMİŞ BÜTÜN AKŞAMLAR VAR GİT ANILARDAN, VAR GİT BU AKŞAM... |
YÜREĞİMİZ DURULUR Yine de toprak suyu dışına salar Kan boşaltır güneş beyinlerimize İki özgür ruhun kucaklaşmasıdır Birbirimize çektiğimiz hançerle Yine de tıpkı bana benzer Senin açtığın ilk kişiliğimin döngüsü Yine zevk içinde güzel bedeninden Doğanın en soylu sessizliği Mıhlanır yıldızların gücüne. Tanrısal bir şölendir Umutlara bağlıdır görüntümüz Birbirimize inancımız ya da Sudan geçer gibi ellerimiz Birbirine değmeden dokunur Ve konaklamadan hiçbir yerde Sadece sonsuzda, o bomboş ıssızlkta Yüreğimiz durulur |
Gece Düşleri gece düşleri alır götürür beni sığınmacı akşamların hüznüne -ne çok şey anlatılır ya da anlatılamaz baskının direnmeye davetine ölümlerin yeniden dirilmelerine bir kent düşünün her evde bir yaralı -ya ölüler ya ölemeyenler ya ölümü bekleyenler düğünlere kan bulaşmış bir kez -sevgiler tutsak tek kişilik hücrelerde sular da çürür yetmişiki gün boyunca gece düşleri alır götürür beni dimdik yüreklerin yanında nöbete şarkı, türkü, şiirle dolmaya kilit vurulmuş denizlerin dilinde balıkçıların ağında mavi köpük olmaya yabancı akşamların karanlık gülleri mektupların yanıtsız kaldığı günler acı haberler bizleri bekler kuytularda yapraklar sessizce hıçkırır ezgilerimizi gözlerin, dost gözlerin sönmeyen sevgisi gece düşleri alır götürür beni elimde bir gül fidanı kaşların namlu gibi çatıldığı sedirlere dillerin bıçak açmaz suskunluğu kararlılıklara, antlara, akşamalacalarına ve sen gelirsin şafağın ilk rengiyle penceremde kuş olmaya |
| Saat: 10:58 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık