![]() |
Bir yer kaldımıki bize o eski bahçelerden Gözyaşlarımıza eşlik eder mi acaba geceler Bir akşam vakti güneşin battığı yerden Dökülür mü yollarımıza gölgeler Ağlama bulut, ağlama sevdam, ağlama deniz Kuruyan ırmak; kaybolan ne gül nede çiçektir Bir bahardır, rüzgardır gençliğimiz Ne yazikki geri gelmeyecektir Özlem dolu şarkılar söylenecek kendiliğinden Yağacak kirpiklerimize yağmur saçlarımıza kar Duyacaksın estiğini rüzgarların sesini Ve Kapanacak kapılar yüzüne vefasız... MELİHA ÜNAL.. |
Seni içimden terk ediyorum Binmediğim hiçbir otobüs, Beklemediğim hiçbir durak kalmadı bu şehirde. Gittikçe azalıyor hayat. Neyi erken yaşadıysam, Hep ona geç kalıyorum. Sana göçüyorum her sonbahar. Yolların çıkmıyor aşkıma. Unuttuğun yağmurların adı saklımda. Seni içimden terk ediyorum... Susmaktan yoruldum. Kuşlar ve şarkılar bu şehri terk edeli beri, Efkar demliyorum gözlerimde. Yaşlarımı yanağıma varmadan öldürüyorum. Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi. Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp, Seni içimden terk ediyorum... Ne unutacak kadar nefret ettin, Ne hatırlayacak kadar sevdin! Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin, Biliyorum. Beni hep bulmamak için aradın. Yanılgımdın, Yandığımdın, Yangındın... Sensizliğe yenilmek, Sana yenilmekten zor olsa da, Ardımda bir sürü belkiler bırakarak Seni içimden terk ediyorum... Şimdi İçimizde öldürülecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık; Tamamlayamadık bizi. Elimden tutmadın yalnızlığımın, Saçlarımı da uzaklarına gömdün. İçimin mavisi senin okyanusundandı. Al! Geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun. Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim, Sana bensizliği terk ediyorum. "Yarime uzanmayan bütün dallarım kırılsın" demiştin. Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi? Ne tuhaf değil mi? İçimi acıtan da sendin, Acımı dindirecek olan da... Ya öldür beni dedim, Ya da git benden. İçi bulanık bir sevdanın ucunda seni kaybettim. Aldırmadın aldırmalarıma. Bir gecede yakıp yarini, Şafaklara sattın ihanetini! Külüme basanlar bile utandı yaptığından. İşte soluk bir ömrün Son nefesi. Benden, İçimden Terk ediyorum... KAHRAMAN TAZEOĞLU |
Bir rüyadaydım Uyandım Etrafım yine karanlık Görmüyorum Umut ışığını ellerinde Sevgim burkuldu Gözyaşımı yüklediğim yağmur Pencerenden süzülürken O an gözyaşım kayboldu Gözlerini benden kaçırırken Ne ben varım şimdi hayaller âleminde Ne de sen erişilmez düşlerimde Bir şeyler kopup gitti benliğimden Sevgiye inancım kalmadı senin yüzünden Yeşermeye hazır umutlarım Solmaya başladı yeniden Eskiden belki dosttuk Birbirimiz tanımaz olduk Şimdi iki yabancı Aynı duvarda sırt sırta durduk Bir rüyadaydım Uyandım Etrafım hep karanlık Başucumda çaresizlik nöbette Kurtulamıyorum Bir türlü bu sürgünden Bitse şu paylaşılmaz yalnızlık Umutlarım tükenmeden Bir rüyadaydım Uyandım Oysa uyanıkmışım Hiç uyumamışım Aradığım ruhuma eş Senmişsin sanmışım Anladım ki ben Çok yanılmışım... SEDA COŞKUN.. |
BU VATAN KİMİN Bu vatan toprağın kara bağrında Sıradağlar gibi duranlarındır, Bir tarih boyunca onun uğrunda Kendini tarihe verenlerindir. Tutuşup kül olan ocaklarından, Şahlanıp köpüren ırmaklarından, Hudutta gaza bayraklarından Alnına ışıklar vuranlarındır. Ardına bakmadan yollara düşen, Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, Huduttan hududa yol bulup koşan, Cepheden cepheyi soranlarındır. İleri atılıp sellercesine Göğsünden vurulup tam ercesine, Bir gül bahçesine girercesine Şu kara toprağa girenlerindir. Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman, Her taşı yakut olan bu vatan Can verme sırrına erenlerindir. Gökyay'ım ne yazsan ziyade değil, Bu sevgi bir kuru ifade değil, Sencileyin hasmı rüyada değil, Topun namlusundan görenlerindir. |
Sarıl Bana, Bu gece yanında yer aç bana, Yanına geleceğim. Sırtımdaki yükümle, İçime doldurduğun sevginle. Ertelenmiş arzularım Gecikmiş özlemlerimle, Sarılacağım sana Sarıp sarmala beni Kollarında Göz yaşlarımı denize bıraktım Bütün hayata dair kırgınlıklarımı Ufaladım martılara Kaygısız kalp özümle Göz kırptım balıklara Tertemiz bir kimlikle Bu gece sana geleceğim Yanında yer aç bana Bu gece sıkıca sarıl bana Sana geleceğim mehmet büyüksarı |
Bir türkü biter sonunda biter aşkın türküsü. acı bir ağıt, halkın diline dolanır. gök kubbe siyaha, yer yüzü mateme bürünür. gelinlik kızlar, umutsuz düşler taşır çeyiz sandıklarında. her merhaba yeni bir ayrılığın başlangıç sebebi olamaya devam eder. her ayrılık... kahırlı bir yürek bırakır geride. kafiyesiz şiirler süsler hatıra defterlerinin yapraklarını. kurumuş bir yaprak sararmış bir sevdanın izini taşır üzerinde. ölümcül bir uykuya yatar aşk. kör karanlık bir kuyuya düşer sevgi. sevgi ölür sonunda sevgi gömülür sonsuzluğa gereken yapılmıştır. bir aşk daha başlerken biter son sözü hüzün söyler her aşk, kavuşmadan yitmeli yoksa aşk; aşk olmaktan çıkar... aşktan öteye yalnızlık kalır. aşktan geriye bir türkü kalır... kimsesiz sahipsiz herkesin dilinde. Cömert Yılmaz |
seni sensiz yaşamak enkötü kader olsa gerek ey benim hasret kokan sevgilim bu ayrılığa dayanırmı yürek gel desem gelemessin biliyorum ama ben seni yaşıyorum seninleyim ve TEK |
ANLAMADIN YAAR Mutlu olacaktik ama sen yaraladin, aglattin.... Yanliz kaldim terkettin, mahvettin, özlettin.... En sonunda sende sevdigime binpisman ettin.... Sen beni hic anlamadin yar.... Sana yüregimin kapilarini actim.... Saklim gizlim kalmadi herseyimi anlattim.... Yakinina gelemedim hep uzaklarinda kaldim.... Sen beni yinede hic anlamadin yar.... Sevilmedim severek mutlu olmayi bildim.... Benim sevdigim kadar sevmenide beklemedim.... Kirma incitme yüregimi sadece güven dedim.... Ama sen beni hic anlamadin yar.... Gitmek istesemde gidemem artik.... Senden geri kalanlari silemem kiyamam yazik... Gec kaldim sana, sen zamansiz bu yürekden´de kacik.... Sen bende hic kalamadinki yar..... |
bir ayrılık gününde Ne gariptir şu ayrılık günleri Bir dosttan da, düşmandan da ayrılsan Nedense bir tuhaf oluyor insan Derin bir sızı giriyor içeri Son bir defa bakarken caddelere Dükkânlara, evlere, kahvelere Hâtıra yüklü kervanlar geçiyor Dolu dolu gözlerinin önünden Bu son yadigar mı bir ayrılık gününden Ne unutulmaz zamanlar geçiyor Ağır ağır biz farkında değilken Gökler masmavi, yaprak yemyeşilken Sen istediğin kadar unutulmaz de Bu son dakika, bu vakitsiz yağmur Unutulur, azizim unutulur Başka ne yapılır böyle bir günde Kapanan bavul, çivilenen sandık Ve sonra kuru bir "Allaha ısmarladık |
Bir sonbahar rüzgarı,ölüme mahkum yapraklar Mor sevdalar üstünde gölgeler uçuyor İçimde çığlık atmak isteyen bir yer var Sebebsiz kin duyuşlarım yokluğuna Yastığa baş koyduğumda Gözlerimden kan damlıyor Soğuk rüzgarlar uçurumun tepesinden Deli gibi esmekte intiharıma Bir sonbahar rüzgarı,ölüme mahkum yapraklar Çırılçıplak bir beden can çekişmekte Ölümün sessizliği boş bir tabutun içinde Denizin mavisinde gizli Boş bir sandal meçhule karışıyor Seher Güneş |
olmuyor sensiz Baharı bekleyen çiçekler gibi Umutla bekliyorum seni Sevgimden hiç bir şey eksilmedi Ebediyen seveceğim seni rüzgarlara savurdum dertleri terk ettim kederleri düşünme yaban ellerde beni bilki hala seviyorum seni |
Ölümün nefesi ensende Heryerde ince bir çizgi Yaşamla. Aşk ölümün sevgilisi Kanatırsa kalbi İnceden inceye Sızlatır da Son nefesde Bitecek sanılan Daha artar Zaman cenderisi Yüreklerimizi çekiyor öğütüyor yuvarlanıp duruyoruz, habire başlıyoruz sonsuz devinimlere Ne var üzülecek Aşk zehirsede yüreklere Panzehiri kendi içinde Değil mi ki? Her şey geçer Zamanın getirecekleri bilinebilir mi ki? Var ve yok olacağız yalın gerçek Yaşamak rağmenlere rağmen Yaşamak Savaşmak Kimsesizliklerle ve yenilgilerle, yaratmak Kendini her gece Yaraları saracak Dostlar bulmak Hiç olmazsa Güneşe bırakmak kendini Isıtır bak güz günesi bile İzin ver Sarsın Ay yaralarını Gece öpsün dudaklarından 1 sevgili bul öpsün o geniş alnından… Tüm acılar 1 gün diner Sabredersin E n olmazsa Dost toprak Arıtır yaralarını Her şey bitecek Ne de olsa Çiçekler açar küllerinden Sonsuz devinim içinde Kozmos ol… Son durak Yıldız tozu olmak değil mi? Barış kendinle Seviş acılarınla Sarıl yarınlarına Sen de savaşırsan kendinle Kim tutacak seni ayakta…. Mutluluk içindeyken Fark etmediğimiz 1 oyun Sen oyna kendince Bulunur deva da Çarede Yeterki olmasın ölüm… TÜLAY ÇALIŞKAN.. |
İlk Sone Bir zamanlar SEN ve BEN'e bölününce Senin ORDA, benim BURDA yataklarımız Tek bir sözcüktü kararlaştırdığımız "Sana Dokunuyorum" anlamına gelen. Sevinç vermez insana bu konuşmalar Çünkü dokunmanın yeri doldurulmaz Hiç değil "o" elimizden alınamaz Ve bir cennet gibi öylece korunur. Gerekli olduğunda burda değildi burda olduğunda gerekli değildi burda değildi ya, gitmiş de değildi. Yabancılar olduğunda çevremizde sık sık kullandık bu sözcüğü. Hemence Anlardık kı, uygunduk birbirimize. (Çev. Turgay Fişekçi) Bertolt Brecht |
Soğuk Bekleyiş ... Durun ve dinleyin; O zor günün haberlerini, Yakın gönüllerinizi Yüce Elçi(S.A.V)'nin uyardıklarıyla, Ve tefekküre dalın, düşünün bir an. Ansızın gelir va'd edilen Gürültüler kopararak, Kulakları sağır eden, Gözleri dehşete düşüren, Dilleri lal eden. Kopacak kıyamet, Paramparça ederek şah damarlarını, O dehşetli gün; Koparır tüm bağları; Kaçışır dört bir yana insanlar. Tanımaz kimse kimseyi, Yaşayanlar ölür, Ölenler, toprak olanlar dirilir. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Çoraklaşır coğrafya, Korku iliklerine işler yeryüzünün, Uykular bölünür, Gündüzler kararır, Sıcaklar soğur; Dehşetiyle o anın. çözülür dizlerin bağı, Günler yıl olur, yıllar asır. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Akın akın Rabbe sevkedilir, Yakınlaşır, O'nun huzurunda buluşma anı. Tüm şeffaflığıyla serilir ortaya; Doğru-yanlış, gizli-açık. Herkes kendi amelinin dostudur. Fısıldaşır günahlar, Planlar kurarlar yine sermayesi kötülük olanlar; Yeryüzünün sahte cennetlerinin talipleri, Cehennemin yakıtları kahrolasıcalar; Derler; "kaçacak bir yer yok mu?" "Yok" ey günahkâr asiler, "Yok" ey yokolasıcalar, Yıkılır o aldatıcı saltanatlar, İşte o gün; Tüm hüküm Allah'ındır, Kalkış ve yöneliş Allah'adır. Ve o gün hesapgünüdür, Gerçek hayata adım atma günüdür, Hesapların çetinleştiği gündür. Bağışlanma umuduyla açıp ellerimi, Diz çöküp yalvardım tüm gücümle; "Ya Rabbim! Hesabımızı kolaylaştır" diye Kıyametler kopar beden dünyamda, Kanım kaynar, dalgalanır, devleşir damarlarımda. Vurur kendini yüreğimin kıyılarına, Vakitler donar bende. Gözyaşlarım çoğalır, Çoğalır hüzünlerim; Sevinçle geçen günlerime kefalet, Hesap vaktidir artık, Boynum bükük Rabbimin huzurundayım Dışarıda bir kopar, Bende binler defa kopar kıyamet. |
Lanet Olsun Lanet olsun doğduğum güne Mutlu olmak hakkım olsa Bir zalim düşürdü beni bu hale Pişmanım anam bırakmıyorlar İstemiyorum soğukta donup kalmayı Anaların yüreğine kurşun sıkmayı Veren utansın bu silahı elime Pişmanım anam bırakmıyorlar Bir zalim başımda unut diyor Ne kadar pişman olsam da anam Bu dağlardan sağ inen olmuyor Pişmanım anam bırakmıyorlar Dost bildiklerim pusuda yatıyor Kaçmaya kalksam sırtımdan vuruyor Her gece bir zalim benimle yatıyor Pişmanım anam bırakmıyorlar Her gün biraz daha azalıyorlar Çoğu zaman pişmanım diyorlar Ölüm soğuktur kaçamıyorlar Pişmanım anam bırakmıyorlar Bir gün duyarsan öldüğümü Etrafa saçılsın kanlar bedenimden İbret olsun benim bedenim genç kızlara Pişmanım anam bırakmıyorlar NOT: BU ŞİİR TOKAT IN REŞADİYE İLÇESİNİN ÜÇ YOL KÖYÜNDE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST GENÇ KIZIN CEBİNDEN ÇIKMIŞTIR |
hayatı istiyorum ufak bir cümleye devri hayata sığdırsam imdatları..görmezlere bir harfte anlatsam ve sen sussan..yabani gönül,hırçınım dinlemekten yoruldum,hayatı istiyorum! hayatı istiyorum,arnavut kaldırımında onda yıkılmakta çüremek yok sağlam adımlarda,vurulsada hayat bu dedim.kaldırımlarda neler sıraların durur.. gözlerimin önüne,susuyorum işte bir dilek benim hayatım aşkmı,insanmı dilemem gerek anlamamış..duygular zaten asmalarda koruk olmuş bu ne büyüklük,azamet dalda çürümekmi!..gerek hayatı istiyorum,sevgide bence |
al sende dursun AŞKIM COK ZOR GELECEK BANA BU AYRILIK BİLMEM YASAYABİLİRMİYİM SENSİZ BİR FİİL BİTMİŞTİR ARAMIZDAKİ AŞK VE KOYMUSSUNDUR NOKTAYI ARAMIZDAKİ AŞKA BU ŞİİR BU ŞİİRİ SANA YAZDIM AYRILIRKEN AL SENDE DURSUN BİR ŞARKIMIZ OLSAYDI SÖYLEDİGİMİZ BARİ BİR ŞİİRİMİZ OLSUN BİR HAYALİM VARDI SENLE AŞKA DAİR BAŞLANGIC HEMEN HEMEN AYNI AMA SONU BU DEYİL BİR HAYALİM VARDI AŞKA DAİR ENİ KONU BİR DELİKANLI SEVDASI NE MASALIDI NE BİR SİHİR .... disaster 2007 |
unutamadım Yıllar geçti üzerinden Çok şeyler götürdü benliğimizden Artık ayrıyız birbirimizden Ne yaptıysam seni hala unutamadım Gözlerim yaşlı yüreğim buruk İçimde kalan maziden bir kopukluk Ne ettiysem seni asla unutamadım Biz ayrı dünyaların insanıyız Sen evlisin bense yine yalnızım dünden Kim geri gelmişki ayrılıpta geri dönen Ne yaptıysam seni hala unutamadım |
Uçurumun kenarındayım Sona hiç bu kadar yaklaşmamıştım Ve hiç bu kadar mutlu olmamıştım Belki Güneş son kez batıyor benim için Ama olsun! Artık herşey bitiyor Belki Bu son görüşüm denizi Ama olsun! Artık herşey bitiyor Geride hiç birşey bırakmadım Senden başka Acılarım da yanımda Hatırlamadığın anılarımızda Hoşçakal!!! Son defa... Mustafa Şişman |
Sen Yoluna Ben Yoluma Seninle ben, Ne kadar güzel günler yaşamıştık birlikte Bilirdik ki bu günlerin yarınları olmayacak Birkaç haftalık tatilde dostça bir arkadaşlık Mehtaplı gecelerde, ağaçların altında Yalnızlığın kollarında sohbet ederdik Zenginlikten, yoksulluktan, mutluluktan, mutsuzluktan Servetten, sefaletten uzun uzun konuşmuştuk Belki de çaresini bulmuştuk Şimdi burada bizim yollarımız ayrılıyor Sen yoluna, ben yoluma Aramızda derya deniz, yüce dağlar olsa n’olur? Unuturum sanma sakın, ismin kalbimde yazılı Güle güle dert ortağım, güle güle arkadaşım Belki bir gün bir yerlerde karşılaşırız seninle Eski günleri anarız, gelecekten bahsederiz Güle güle dert ortağım, güle güle arkadaşım. |
Dinmiyor baş ağrım yokluğunda Girmiyor gözüme uyku Bitmek bilmiyor uzuyor geceler Bitse ne fayda Sensiz sabahlar da koyu Yeter artık ne olur gel Bu gidişin çok koydu Hatırlamıyorum ne kadar oldu Ama ben hala bıraktığın yerdeyim İnanır mısın burası çok kuytu İstemiyorum geceyi İstemiyorum gündüzü Dayanamayacağımı biliyorsun Haydi ne olursun Bırakma yüz üstü bu yüzsüzü... KERİME CAN.. |
O sadece o herşeyim o.. Hayata yeniden başlasam Seni tekrar isterdim ozaman unutmayı yeğlemektense düşünerek acı çekerim.. ben aşkı tek sana yakıştırdım. birlikte olmasakta seni çok seviyorum sen buna inanmasanda.. sesini son bir kez daha duyabilsem. gözlerine son birkez daha bakabilsem bir ömür yeterdi bana Sevgin için ne yaparsın benim kadar ağlarmısın kafana takmayıp aşkını hiçe mi sayarsın..... |
Geceleyin benden ayrılır ruhum, Dönünceye kadar açık kalır cam. Uyanık, başımın ucunda bir mum, Beklerim, beklerim böyle her akşam. Bilmesem de nereye gidiyor ruhum, Bütün gece sessiz, eriyip de mum, Sabah olduğunu çok biliyorum; Biliyorum, bu bir sonsuz helecan. Besbelli bir ömür böyle sürecek, O öyle uçarı, ben böyle ürkek; Bir gün ya bilerek, ya bilmeyerek, O dönmeden önce camı kapayacağım. MEHMET ŞENCAN |
İKİ GOZUM Gozlerinde mevsımleri bir bir yasıyorum. Senınle tum dertleri asiyorum. İsmımı kalpime tane tane dosuyorum. Seni seviyorum iki gozumm Papatyalar guzelligin için yarısır. Seni goren kuskun gonuller barısır. Sevgiler otesındeki askınla aklım karısır. Sensız olmuyorum iki gozum. Manalı gulusler yuzune yakısır. Gozlerim doymadan gozlerinle bakısır. Dizlerim yanında sevgiden titresir. Seni seviyorum iki gozum |
Gözyaşı içene akmak nedir, Bilir misin sen! Nerden bileceksin sevmemişsen, Nerden bileceksin bir akşam arafesinde, Gözlerinin önünden kayıp, Gitmemişse sevdiğin... Gözyaşı içine akmak nedir, Bilir misin sen? Hiç aktığını hissiettin mi! O inceden inceye, Ruhunu katleden sıcaklığı... Gözyaşı içine akmak nedir, Bilir misin sen? Yoksa sen hiç kıvranmadın mı! Gecelerce aşk acısıyla... Sevgilinin hasretiyle... Yada anlık uykundan kabuslarla, Uyanmadın mı hiç! Yoksa sabahın ilk ışıklarını, Görmek için, Neler vermezdim demedin mi hiç... Gözyaşı içine akmak nedir, Bilir misin sen? Tüm bunları yaşamadınsa; Nerden bileciksin sen... Gözyaşı içine akmak nedir, Bilir misin sen? ömer yücel |
YalanmiŞ HerŞey İnanmıştım halbuki herşeye baktımki yalanmış herşey inanmıştım sana sözlerine yalanmış sözlerin sevgin gibi kapalı şimdi yüreğim kalbim sevmiştim canım gibi vuruldum derinden inanmıştım sevdiğine beni kandırıldım belkide oynadın duygularımla yüzmüştüm mavi bulutlar üstünde mutluydum hemde çok taki üzülene kadar baktımki çekip gittin acımadan sızlamadı mı vicdanın kalbinde elini koymadın mı kalbine acımadın mı bana ağlattı yine kalbimi yalanmış herşey inanmayacağım sevmeyeceğim bir daha yalanmış meğersem nefretle bakıyorum artık sevgiye insanlara YALAN sözlere bakmayacağım bir daha kalbime seslenişim sana bumuydu sevgin bumuydun değer verdiğin sevgi aldattın beni sende kırdın kalbimi gömdün mezara yüreğimi ağlıyorum sızlanıyorum terkedildim çekip gittin hayatımdan sanadır kızgınlığım sanadır isyanım ne yaptımda çekip gittin git git istediğin yere git ona git kim dokunduysa sana ona git |
Birgün üşürse yüreğin, Sevgisizliğin çetin ayazlarında. Ve seni ısıtacak , Bir yürek ararsan tüm sıcaklığıyla. Beni hatırla… Hatırla; Senden nasıl sevgi dilendiğimi, Ve onu benden esirgediğini, Bana nasıl çok gördüğünü, Bir yudum sevgiyi… Hatırla; Seni kuşatacak bir kalb aradığında, Bir çift güzel sözün, Bir sıcacık bakışın hasretiyle yandığında Ve bulamadığında… Hatırla; Yalvarışlarımı, gözyaşlarımı, Sana döktüğüm dilleri, Ve beni nasıl feda ettiğini üç kuruşa… Ve o gün geldiğinde, Asla beni arama, Sadece hatırla, Ve beni anla. Ama sakın pişman olma Çünkü çok geç artık senden yana… NAZLI COŞKUN.. |
Sensiz Hayat Sensizliği düşündükçe Çöküyor geceler üstüme Bir kâbus gibi Ben çöküyorum yatağıma Yorgun argın Hayat bana küskün Geceler dargın Sensizlik acı veriyor Uyku girmiyor gözlerime Ferman dinletemiyorum yüreğime Aldanmış sözlerine İşlemişim seni hayatıma Hissetmişim seni iliklerime kadar Artık seni yüreğimden atmak zor Hatıralar hepsi yüreğimde birer kor Bu ateş yanar mahşere dek Bu ateş içinde hayatım sürecek O gün sen de yanarsın, ben de Beraber yanmak ne güzel şey Belki de bu beraber yaşayacağımız tek şey. 23.01.2001 Sadık Bolat |
Memleket Bir memleket havası Tütüyor burnumda kokusu Gözler onünde o görüntüsü Geliverir aklıma o mimarisi Gurbet zalim gurbet Ayırdın o güzelim yerden Hayat bizede gülecek elbet O karanlık günlerin ardından Bir memleket türküsü Geliverir aklıma öyküsü Çırpını verir birden kalbim O güzelim memleket için Osman GÜNAYDIN |
yalan dünyanın yalanı olmak korkutmuyormu seni, senin için farketmezki yalan suyunda yıkanmış yalan şarabından tatmış dogrularından arınmışsın, yalan rüzgarları gibisin her estiğin yerde yalanlarını bırakıyorsun, ::@ |
Dile Benden Dünyları Vereyim Dile Benden Dünyaları Vereyim Dile Benden Dünyaları Vereyim Eğer gelmeseydin aşk ocağına hiç bitmezdi derdim belam sultanım Kalbim kör değil ki kadrin bilmesin Sensiz cinnet olur hayat sultanım Dile benden dünyaları vereyim Dile benden başım koyup öleyim Dile benden bu canımı vereyim Senin arzuların benim üstüme Emrin canım başım gözüm üstüne Şeyda bülbül gibi güzel yüzünü Gördükçe ağlıyor gözler sultanım Gül zarı cennettir kapın eşiğin Yüreğine girmek devlet sultanım Dile benden dünyaları vereyim Dile benden başım koyup öleyim Dile benden bu canımı vereyim Senin arzuların benim üstüme Emrin canım başım gözüm üstüne |
Dilim yanar kalbim sen kokarken Boşlukta bir bavul dolusu yalnızlık Korkar karanlıktan... Firar eder bakışlarımda sensizlik Yine ben kalırım bir başıma sensiz yapayalnız... hülya kandemir |
artık gücüm kalmadı kayboldum gözlerinde her göz göze geldiğimde en onulmaz yaralar açılır kalbimin en derin yerinde ne olursun artık siyah gözlüklerini tak gözlerimi rahat bırak belki hiç bilmeyeceksin ama ölümüm senin gözlerinden olacak ali dost aydın |
Siyah Güller Siyah güller olmuş yaman Mevsim diken vurmuş zaman Kanlar akar yokmuş derman Siyah güller olmuş yaman Siyah güller yaktı beni Yorgun gözler sandı seni Bahar gelmiş andı seni Siyah güller yaktı beni Siyah güller geldi bana Yaşlar coşar aktı ona Kirpik vurur oklar yana Siyah güller geldi bana Siyah güller soldu birden Diken seni vurdu dertten Yunus Emre oldu sözden Siyah güller soldu birden |
Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum gidiyorum başımda gam gözlerimde nem toplayıp önüme düşen gölgelerimi bütün hatıraları bırakıp geride ardımdan çekip kapıyı usulca başımı alıp gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki, hiç yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan çekip gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya bütün yıldızları takıp kanatlarıma rüzgarların uğultusunda kaybolmaya gidiyorum Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında çıkıp yola dağlı bir ırmak gibi çarpa çarpa kıyılara bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içinde iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal |
Çünkü Biz Dostuz Bir gün bunalırsan ve sıkıntını paylaşmak istersen beni ara.... İki elim kanda olsa gelirim,sıkıntını yok ederim... Bir gün ağlayacak gibi olursanda ara beni .... Seni belki güldüremem ama söz veriyorum seninle birlikte ağlayabilirim.... Bir gün uzaklara kaçmak istersen beni aramaktan çekinme.... Sni belki durduramam ama senle birlikte koşabilirim..... Bir gün yüksek bir köprüden atlamaya kalkarsanda ara beni..... Senle birlkte atlayamam ama aşağıda bekler seni tutabilirim... Bir gün herhengi bir konuda kararsız kalırsan ara beni..... Seni senden çok düşünür sana fikirler verebilirim..... Bir gün kimseyi dinlememeye karar verirsende ara beni.... Ağzımı açmayacağım ve söyleyemediklerimi bile dinleyeceğim.... Bir gün beni üzdüğünü düşünürsende çekinme,yine ara.... Göreceksin sana kıyamam,kızamam,üzemem seni..... Bir gün beni ararsan ve benden bir karşılık alamazsan .... Söz ver o zaman sen ulaşacaksın bana .... Çünkü o an bir meleğe gereksinim duyacağımı bilmelisin...... |
Sen yürüsen bende kalır adımların Azıcık gülüşün bende çoğalır çoğalır Ben sana gök oldum:Yıldırımların Bende düşer, dehşeti bende kalır Ben sesinin kovalayan yankısıyım Nasıl uzak kalabilirsin benden Aşk yaranın ayrılmaz yakısıyım Farkım yok seni izleyen gölgenden Sen istediğin kadar benden kaç İçinde seni gözleyen bin ben var Birlikte oynarız her gün saklambaç Ben yorulsam gölgem seni yakalar!... SEDA ÜMRAN |
SeN BiLiRSiN Sana gülüm diyen benim Yüreğimde solamazsın Benim gibi bir seveni Çok ararsın bulamazsın Bir günün bir güne uymaz Çeşit çeşit huyların var Ya tam yar ol, yada çek git Yeter bu kadar tantana yar Sevmişim ben ta yürekten Sevda ektim dert biçerim Ne yapayım ne edeyim Vefasızmış der geçerim Paşa gönlün bilir gayri Ne ararım ne sorarım yar Gece gündüz nasıl diye Ne de kafamı yorarım |
Hasret sedasında gönlüm biçare, Son nefesi alır gibi bakıyor. Ecelin namına ecel bu yare, Her zerremi siler gibi yakıyor. İşte sırat işte ruhun mahşeri, Ne yandım ne söndüm seveli beri, Aşkımın üstünde vuslatın teri, Canı kana bular gibi döküyor. Üç ümidim var üçü de kayıpta, Gülemedim huzur bende deyipte, Gün aşırı hasret ismim sayıpta, Bir mezara salar gibi yıkıyor. Ah eylemem yaren darılır diye, Aşk görülmez sitem görülür diye, Hasret,peşim sıra yorulur diye, Seri öksüz bilir gibi büküyor. SEHER RENÇBER |
Hayalİmdekİ Sevgİlİ hayalimdeki sevgiliydin sen benim gelmeni özlemle beklerdim yıllar geçti üstünden söylesene sen nerdesin seneler sonra yine . . . ellerin ellerimde kalsaydı gözlerin gözlerime baksaydı mutlu olsaydık şimdi seneler sonra yine söylesene sen nerdesin gözlerin hala seni arıyor yüreğim için için yanıyor yıllar gecti üstünden söylesene sen nerdesin seneler sonra yine |
Ben Sustum Uzaktaki Yar! Bak ben sustum,sustum be belalim sustum Dudaklarimin arasinda ki sarki, Saclarimi oksayip giden rüzgar, Yüregimin kaniyla yazdigim siirler, Akan deryalar,nehirler sustu Sustu be uzaktaki yar sustu Hep konustumda ne oldu ki; Bitkin,kirgin,perisan yasadim Kanimla yazdim yüregime nakisladim öyle cok sevdim ki seni Sevdim de ne oldu ki; Kara sapli bicak sirtimda yasadim Sabahlara kadar inleyip, Günesi göz yasimla selamladim Hayallerime yazdim,düslerimde topladim Yüregime koydum seni, Yüregimin en derin yerine Koydumda ne oldu ki; Ben sustum sen söyle uzaktaki yar Söylesene gönül yaram ben zaten hep susmadim mi Bu dört duvar arasina hapsedilip, Susmaya makkum edilmedim mi Kizim diye sevmek hakkim degil mi Seni hayal edip seni sensiz yasamadim mi Duvardaki resmine bakip bu gözler , Kahir dolusu aglamadi mi Ben sustum yigidim sen söyle ben sustum Söylesene hasretim sana deyilmiy di; Bu yalvarislar,bu yakarislar Canim gibi sevmedim mi seni, sevipte canima katmadim mi Söyle be uzaktaki yar ; Ismini dudaklarima hece yapmadim mi ALLAH´imdan sonra ,sana tapmadim mi Seni mavi bulutlara yazip , Düslerimde toplamadim mi. Sana olan sevdami söyle ; Yildizlara haykirmadim mi Ben haykirdikca,yildizlarim bir bir kaymadi mi Söyle düsmedimi yildizlarim düsüp kaybolmadi mi Gök yüzü birden kararip , Simsekler cakip , kasirgalar kopmadi mi Cehennem gibi yanan yüregimin üstüne, Yagmurlar yagmadi mi, Yagmurlarin yüregimi söndürmedigine sahit olmadin mi Hep sana yanmadimi yüregim söyle yanmadi mi Ben sustum be adamim ben sustum sen söyle ; Ben zaten hapsedilip susmaya makkum edilmedim mi Kirli bir gömlek gibi cikarilip atilmadim mi Sabahi olmayan yorgun gecelerle hayalinle girmedim mi Hep ayni iskenceyle sabahlari beklemedim mi Söylesene birtanem sevdanla yüregimi daglamadim mi Ayaz geceleri sensiz titreyerek bitirmedim mi Söyle yarim ben sustum , ben zaten hep susmadim mi Nemli kirpiklerimde sensiz geceleri öldürmedim mi Yüregim sizlarken , yarali gönlüme kirilmadim mi Yüregime hep ayni aci , hep ayni iskence dolmadi mi taptimda sana ne oldu ki ; Hep yikilip kahir dolusu agladim Ayaz geceleri ugrunda titreyerek yasadim Diz cöküp önünde avuc acip yalvardim Yalvardimda sana ne oldu ki ; Kalbinin dilencisi , yüreginin kölesi oldum be belalim Ah!!! Ah!!! yüregim kaniyor , gözlerim agliyor Tükendim be yigidim tükendim Yoruldum , halim kalmadi , yikildim oldugum yere Yikildim be delikanlim yikildim , Ben sustum be adamim ben sustum Yemin ederim ki sustum Gönlümden her seyi alip giden kasirga sustu Hep söylemek istedigim o sarki var ya ; Dudaklarimin arasindaki o sarki sustu Penceremin camina vuran yagmur damlalari sustu Yüregim sustu konusan dilim sustu Ben sustum uzaktaki yar sen söyle Ben sustum , sustum , sustum , sustum , SUSTUM |
Sevgilim Bi bilsen içimdeki yerini Bi bilebilsen bendeki seni Görsen sana olan aşkımın büyüklüğünü Belki korkarsın aşkım Seni içimde o kadar büyüttüm ki Bazen,bazen taşıyosun göğsümden Tutamıyorum içimde seni Saklayamıyorum Haykırmak,sesimi sana duyurmak istiyorum Herkes bilsin sana olan aşkımın büyüklüğünü istiyorum Herkes duysun,görsün bendeki seni istiyorum Ama ,ama yapamıyorum Bilen bendeki seni gören ne der Kınamazlar mı beni? Ailem hor görmezmi hem bendeki seni,hemde beni? Bunları boşveriyorum O göğsüme sığmadığın anlarda Aklıma getirmek istemiyorum Sadece senin olman yetiyo varlığıma Sadece benim olman yetiyo bana. Sana bi dokunsam şimdi Bi koklamasam aşkım Bi içime hapsetsem o burnumda buram buram tüten kokunu Bi doyabilsem doyulmayan yüzüne Bi dokunabilsen gözbebeklerindeki bana Bi öpebilsen Sarabilsen beni doyasıya Göğsünde yatsam Hiç ama hiç uyanmadan Uyandığımda sadece seni görebilsem Tek seni,hep seni TUĞBA SOLMAZ |
KeNdİnn...HeM de HerşeYee Güllerde solar mı dersin bu gece, Aşkımızın,gönlümüzün solduğu gibi... Evet güller soldu çoktan. Senin gittiğin gece öldü bu yürek!!! Sakallarım yere değerken,saçlarım kazar mezarımı, Senin yokluğunsa KEFENİM olur... Yokmuş aşk maşk, Hıhhhttps://www.msxlabs.org/images/smilies/smile.gif...Tiyatroymuş yaşadıklarımız... Her insan mahkumdur yalnızlığa,mahkumdur dönen zamana Ne dünya gözüne gözükür,ne hayat seni güldürür. Seni güldüren tek şey kendinsin artık. Çünkü sen kendinsin. Gidersin sahile kendin,gidersin güneşe kendin, Ölüme bile kendin gidersin. Hatta kendine bile kendin gidersin. Ama bir yere kendin gidemezsin: GÖZLERİNİN UFUĞUNA... |
Son Veda Bu son gecem, Bu son veda, Şafağı bekliyorum, Seni bekler gibi, Şafakla birlikte doğacak umutları, Doğacak güneşi bekliyorum, Kollarımla sarmak istercesine güneşi, Sıcaklığını iliklerimde hissetmek için, Seni bekliyorum, Şafakta haykırmak için dağlarda, Güneşle sevişmeyi şafakta, Ölümü bekliyorum doğacak güneşi beklerken, İnsanları düşünüyorum, İnsanları düşündükçe leş kargaları geliyor aklıma, Fırsatçı ve çıkarcı leş kargaları, Kan emici yarasalar geliyor aklıma, Sonra seni düşünüyorum, Ümitsizce beklediğim seni, Ölümü bekliyorum, ölümü ve seni Doğacak güneşi beklerken, Bu son gecem, Bu son veda. |
Sonrasızlığa bir Barış Kimi zaman ne istediğimi bildiğim için kolay olmuştu git demek teslim olurken yalnızlığım bir itirafçı çaresizliğinde elleri yok sonrasızlığımın.. alır uykulu yüzleri papirüs sabah ezanıyla kaç kırlangıçla uçtum bırakıp kızıl dallarımı nargile dumanına dili geçmiş zamanların önsözünde ayrılık hatırlamadığım tarihçiler duymadığım ezgiler seni yazdı ve azdı ömrüm sevemeyecek kadar seni alarak ah’ ları kalansız bölündü aşklarım uzak ellere kimi zaman bana kalan yokluğun bitevi öleyazdı |
senden kalan son hatıraları yakacaktım karar vermistim seni hayatımdan söküp atacaktım işte o an elime mektubun geçti kurumamıştı hala ıslaktı göz yaşlarının damlalarıyla yazdığın son mektubundu bu buselerinle süslediğin elvada şarkıları çalıyordu tükenmiş bedenimin kulaklarında hala yıkılmıştım artık bir daha doğrulmamasına.. hani yeminlerin vardı yazmıştın duvar taşlarına hani sen bensiz bir an bile yaşayamazdın.. şimdi hiç bakmıyormusun duvar taşlarına hiçmi yüreğin sızlamıyor hiçmi bir şey hatırlatmıyor bu taşlar sana VAZGEÇMİŞTİM; gidip hepsini teker teker kazıyacaktım ismini bir daha hiç ama hiç anmayacaktım kızıpta okumadığım son mektubunu okuyuncaya kadar seni olene kadar kalbimde saklayacagım elvada canım ELVEDA.... Adem Erciyes |
Barış Akarsuya Şiir Yazdım... Hayata barışıktın barışım Gözleri sürmelim bizi bıraktın Sendin bize kapılarını açan Şimdi bir haber nerelere gidiyorsun ? Biz sana tam alışmışken Sevgimiz git gide artarken… Ölüm çıktı karşımıza Şimdi vurmayalım mı başımızı taşa Sürmelim sendin bizi doğum gününe çağıran Lütfen artık uyan… Her şey bitti dönülmez geriye ama Seni unuturuz sanma Mekanın cennet olsun Toprağın bol olsun Orada rahat uyu Buralar sensiz kuytu… |
Her nefes alışımda Ciğerlerime özlemini çekiyorum Her sigara yakışımda Hasretinin kor atesinde bende yanıyorum Anla artık; Sensiz gecen her bir anda Gözlerindeki ışıktan yoksun her karanlıkta Yüreğim sızlıyor icten ice Ve canım acıyor... Duvarlar pembe düşlerime el koymuşsa Yalnızlık son restini cekip kalbimi rehin almışsa Sana koşan ayaklarıma kör zincirler vurulmuşsa Anla işte; Düşündükce yokluğunu, andıkça ismini Hasretine sarılıp hatırladıkça o masum gözlerini Yüreğim aglıyor icten ice Ve canım acıyor... Gece yarısı yokluğunun kabuslarından korkuyla uyanıyorsam Yetim kalmışcasına Düşlerimin ortasında sadece sana aglıyorsam Anla işte; Ağladıkca hasretine, gözyaşlarım süzüldükçe toprağa Bir gün sensiz bitip bir sayfa daha ekliyorsam yalnızlığıma Yüreğim sızlıyor icten ice Ve canım acıyor... Bastığım her kaldırımda senden birseyler ararken Şehrin tam ortasında dizlerim artık yorgun düşüyorsa Sensizligin icinde ruhum yavaş yavaş kayboluyorsa Anla artık; Sehrin her ışığında hatırladıkça gözbebeklerini Anımsadıkça son gidişini Yüreğim sızlıyor icten ice Ve canım acıyor...HANDE SARPOĞLU |
Güller Ağlar İçimde Duysak ayak seslerini akşamın Ve sokaklardan el ayak çekilse Bir ürpertiyle duyarım o zaman Seni çağıran sesi uzaklardan Ne zaman ayrılık saati gelse Bir gariplik çöker içime birden Kalan tek ani gibi bir devirden Durmadan çalınır o gamlı beste Ümit Yaşar Oğuzcan |
Umuttun Sanıyordum Unuttun Sen. hiç bir ağaç bahar gelince saklamaz çiçeklerini gökyüzünden hiç bir çiçek kollarını kapamaz ona koşup gelen arıya kollarrını kapadın, çiçeklerini sakladın sen umuttun sanıyordum unuttun sen! şimdi hangi toprağı avuçlasam içinden yol arayan bir solucan çıkıyor. ve hangi denize taş atsam, gidip masum bir yunusu vuruyor. yolllarımı tıkadın hedefimi şaşırttın sen umuttun sanıyordum unuttun sen! artık kaç intihar öldürür içimde ölümsüzleşen seni ve hangi mezar kucaklar böyle nefes alırken beni şu yıllardır can kusan ruhumun ciğerlerine taptaze,mis gibi bir nefestin sen umuttun sanıyordum unuttun sen. şimdi hangi büyücü fayda eder senden büyülenmiş gözlerime ve kaç bin kırbaç kar eder sensiz küfürle dolmuş sözlerime yıllardır yazdığım aşk tezimi sayfa sayfa çürüttün sen umuttun sanıyordum unuttun sen artık hangi dağda arayayım gönlümün kırlarına yeni bir ceylan gözyaşlarım yüzümün yamaçlarında damla damla heyelan şu cehennem gibi yanan yüreğime bembeyaz,sepserin bir buluttun sen umuttun sanıyordum unuttun sen. unuttun sanıyorum umuttun sen........ |
| Saat: 15:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık