![]() |
BİR GÜN DAHA GEÇTİ SENSİZ BİR NEFES DAHA ALIYORUMSENSİZ BİR KEZ DAHA AĞLIYORUM,SENSİZİM... İKİ BAHAR GEÇTİ SENSİZ İKİ GÜN İKİ HAFTA İKİ AY İKİ SANİYE BİLE ÇİLEDEN ÇIKARIYOR BENİ SENSİZİM... UMUTLARIMI YİTİRDİM HAYALLERİMDEN VAZGEÇTİM ÖMRÜMÜ YOLUNA SERDİM SENSİZİM |
Yalnızlığımdır dostum Yalnızlık! Yüreğimde çaglayan! Ellerimde dua; Ve kulaklaeımda anonim mısralar; 'Ey insanlar! Yalnızlığım dadır bütün rahatım! Ve tüm belaların kalabalık eğlencelerimde Her kiminle dost olduysam azıcık! Ayıplarımı açtılar hep ve yaydılar sürçmelerimi Onlardan gerçek sadık bir dost bulamadım. Sevgimi saklayacak,onurumu gözetecek Gerçek dost bulamadım! Onlardan kopuşum,onları küçük düşürmek değil! Zira ki benim şerefim yalnızlığımdadır.' Sen varlıgımsın yanlızlık! |
Baktım... Baktım her yerde senden birşeyler var biliyormusun Çimenlerin üstüne küçük bir kuşun gölgesi düşmüş Arada bir gözüm takılır benim Derinlerden gelen ve gözlerime yerleşen bir yalnızlığın etkisiyle öylece bakarım bazen Aslında o gölgeyi takip etsem bir yere giderim biliyorum Çok değil aslında..birkaç gün önce yanıma kitaplarımı ve elmalarımı alıp serin bir gölgeliğe oturdum seni düşünerek.. Üstelik hayattan pekte zevk almıştım Yüreğimdeki herşey çözülmüştü o an Peki şimdi bu yaşadığım kırgınlık bu hesaplaşmada neyin nesi söylesene Ne büyük bir sessizlik ne büyük bir sadakat bu ne büyük bir sakinlik Acaba birbirini kovalayan günlere umutlarım yenikmi düşüyor söylesene Arada bir serin bir rüzgar ürpertiyor yanaklarımı Peki söylesene bu kısık gözlerimdeki yangın neden? Kim verecek bunların cevaplarını Ne zaman verecek yada cevap var mı? Ilık bir İzmir gecesinde,parçalandığımı hissederek Kızgın ve yalnızlığımı yaşıyorum iliklerime kadar Aklıma gelenler yapabileceklerimin o kadar çok uzağında ki Hayatın neresinde kalmışım bilmiyorum İstersem başlarmıyım yada başlayabilirmiyim sorusu beynimi kemirip duruyor.. En son ne zaman uzattım ellerimi kimselerin acıtmayacağından emin sorusuna hiçbir yanıt veremiyorum.. İzmirrr... Hani senin hep kızdığın ama asla vazgeçemediğin sehir Seni o kadar çok özlemiş ki Saklamıyor özlemini hiç saklamıyor Dost sohbetlerinde açık açık söylüyor seni ne kadar özlediğini Bir bana söylemiyor ama,bir tek benden gizliyor Çünkü benim özlemimin yanında onunkinin ne kadar hafif kaldığını biliyor Sende biliyorsun.. İzmir... İzmir yağmurlu günlerinden birinde belki de Yağmur,sensizliğin hüznünü üstümden sıyırdı ve akıttı yere Bir gölgeye basar gibi basıp gittim o hüzne Şimdi benden başka herkes yağmuru kıskandı Ve biliyormusun artık herkes yağan yağmurla kavgalı Yağmur sadece,sanki bir senin için.. birde benim için yağıyor, belkide birde sevgimiz için...... |
TERKETTİN BENİ BİR KALEMDE SİLDİN ÖYLECE BIRAKIP GİTTİN SEN BENİ GERÇEKTEN SEVMEDİN BENİ TERKETTİN TERKETTİN DUMANGÖZLÜM BAŞKALARINA KANDIN ONLARA ALDANDIN HATA YAPTIN BEBEĞİM HATA SEN BENİ TERKETTİN TERKETTİN DUMANGÖZLÜM |
İstanbula Geliyorum Ve Sana istanbula geliyorum ve sana yaz çiçekleri açıyor üsküdarda mavi gözlü boğaz ortasında güneş şafaklarımıza çekiliyor akşam kızıllığında söyleniyor şarkımız başımdaki duman duman sevdayla istanbula geliyorum ve sana boğaziçini sıvazlıyorum gözlerimle hasretin özünden silkinerek buruk bir tadla yaslanıyorum yaşama gül kokusunda deniz tuzunda şiirler okuyan ruhuma dokunuyorum bekle beni bulutlar kadar sabırla istanbula geliyorum ve sana gönlüm senden beri boş senden beri onurlu öksüz kalmış sevdamın sığınağı hasretle dolmuş aşkımın oluğu yolların ölü yüzünü sıvazlıyor sıla yolcusu arabalar bekle sende beni gözlerimde parlayan nur tüm hatıraları toplayarak bavula istanbula geliyorum ve sana... |
Bağır Beni Bütün sesimi sana bırakıyorum Bütün rüzgârlarımı Çekip gidiyorum işte Küskün atlılar peşinden Dönüşüne yasak konmuş yolcuyum. İzlerimin üzerinde gezinirken bulutlar Dağ yamaçlarında, yol boylarında Avcılar izimi sürer bir dalın uçlarında Yaprağında yeşilin Kuşatmaya alırlar bir çiçeğin rengini Oysa ki ustasıyım, tarihiyle yaşıtım Yenilginin, bozgunun Sular ısınıverir birden Bir takla güvercin döner havada Bahar firara çıkmıştır Suçum subuta erer, hüküm kesindir Sabıkam tescillenir Aranan iki kişiyiz Küskün bir şair, kaçak bir bahar İkimiz de firariyiz. Çekip gidiyorum bir yıldıza tutunarak Her gece oradayım işte Her bahar samanyolunda. Bütün sesimi sana bırakıyorum Bütün rüzgârlarımı Bağır beni. |
Nostalji Şimdi nisan ayında olmak vardı… Yağmurlu ikindi… köy yollarında bastığım çamurlar iz iz dolardı, Kök kök sarı çiğdem avuçlarımda… Evde soba hafif hafif yanıyor, Kalaylı tencerede yine bir şey kaynıyor, Ebem, seccadesinde dua mırıldanıyor Dün kuzlayan koyunun kuzusu kucağımda Önce ekmekle gelir günün çorba kokusu, Bir de kavrulmuş belli şifalı dut kurusu Ne kadar aç olsam da, sarar akşam Uykusu… Öylesine yorgunum çardağın Kenarında. Derken… misafir gelir teebessümler… hoş-sefa, Emmiler hemen de dalar askerliğinden Lafa, Demlikte çay tükenir… gönül ister ki daha... O, gün görmüş sohbetler hala kulaklarımda… Ordan burdan… Yine gelir sonunda sıra bana Her gün de nazlanırım… Ama hiç kıramam da Halam yine duygulu; illa “Yemen” der bana “Giden Gelmiyor…” diyemem, kitlenir boğazımda Anam Hacı’yı hatırlar yiğit, uzun boyuyla Halam da Hüsnü’sünü… Kalan dört çocuğuyla Ben hava değişsin Diye… Bir de… Yar arzusuyla “Suna Boylumu” söylerim… Yürekten, duya duya Sıradan bir gecedir, döşeğime uzanıp Uykumu ürkütürüm hayalimle anlaşıp Aklım şiir kesilir…. Sonra biraz uslanıp Pınarda buluşuruz rüya rüya Suna'mla Sabah ne eken gelir, horoz ne aceleci Kuşların toy düğünü, koyun-kuzu sesleri Akşam hüznünü çoktan atmış kır çiçekleri Dalga dalga son bulur tan yeli yanağımda Serinliğinde seni, canlılığında Toprak kokularında… Kuş seslerinde Günün mor ufuklardan yükselişinde Seni… Mendil sallayışını, göz göze bakışını… Kahvaltıda düşünmek, hep mi hep hayalimde…Kazanç Ortaklığı |
Şiir şiir ne güzel şeydir; sana anlatamadığım sevgimi yazdığım... kuşları, gökyüzünü her gün sıkılmadan doğan güneşi seninle güzel olan dünyayı anlattığım... şiir ne güzel şeydir; benim dünyam, suyu toprağı sen olan kağıtlara dökülen hülyan sevgi ne güzel şeydir şiirlerimde yazdığım, sende tattığım mısraları sıralayan... |
O O Her şey onun suçu Hasretinde yalnızlığın da sebebi o Seni özleme nedenlerimin de Geceleri isyana yeltenen yüreğimi Sıkıştıran da o Sadece o Seni benden alıp gidende Beni beklemeye mecbur eden de O Ve sen Kurtul da gel artık Bırak biraz da o sensiz kalsın Bırak her şeyi onun olsun Adına yazılmış şiirleri de Her köşe başında çalınan şarkılarını da Bırak Bir kere de sen onu terk et de gel, Beklemeyi benden devralsın Yıkıp da gel artık onu Adı uzak şehir İstanbul kalsın Sen gel de hasretine İstanbul yansın. |
Gelirsen Gelirsen, gözlerini uğur taşı yaparım bebelerin göğsüne. Gelişinle kötülükler utanır kendinden. Yürüdüğün de ayaklarına üşüşür şiirler… Ölünesi aşklar da nesi? Yokluğunun acıtan, yüreğimi kanatan elleriyle kendi mezarımı kazabilirim. Sonra da uzanıp içine felaketimi beklerim. Bilirsin! Korkularım yok benim. Tek korkum sensizliğim. Başım da ölüm bekleye dursun, sevmeden yaşayabileceğim kadın değilsin. Yolunda destanlaşmak vardı ya, Neylersin! Şimdi deli çağım değil. Şimdi yaman çağım. |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık