![]() |
Şiir Olsak İkimiz Gözlerin bakamayıp daldığı yerde Ellerin tutamayıp durduğu yerde Dillerin dönemeyip sustuğu yerde Şiir olsak ikimiz... Kitaplarda yazmasın hiç de duyulmasak Biraz imge biraz ahenk heceye de uymasak Birkaç dizemiz olsun eksik de kalsak Şiir olsak ikimiz... |
Zamanın Kıyısında Tükeniyorum zamanın kuytuluğunda. Acılarım yokluğundandır. Kandan yuva yapmakta ciğerlerime gidişin. Gözyaşımla şerbetliyorum acılarımı, Dostlarımız ağladığımı görmesinler diye… Darmadağın oldu kozalaklarım. Korkuyorum bir başıma, Sen anlamsız ve zamansız gidişine tutundun. Yok saydın bıraktıklarını. Şiirler öksüz, şarkılar suskun, tuval fırça kabul etmiyor şimdi. Benim gidişimde yok, duruşum da… Ayakkabılarım şimdi daha geç eskiyor. Yürümüyor zaman. Grevdemidir, nedir? Şimdi yel vurmuş yaprak misali savrulmaktayım. Hey anam hey, tutunacak bir dalım da yok |
O Akşam Gelmeliydin Kanım dondu sandım, seni beklerken, Gelenleri hep sen sandım bir tanem, Herkes bana baktı belki acıdı, Ben de böyle beklermişim demek ki ! Gelenlerden biri sen olmalıydın, Dakkalar dursaydı kalbim dursaydı, 365 günde dün olmasaydı, Ben de böyle beklermişim demek ki ! İçime aktı ılık bir sancı, Ellerim terledi, ayaklarım titredi, Dedim ya benim için çook önemliydi, Ben de böyle beklermişim demek ki ! Allah ömür verdi hiç bekletmedim, İnsanları üzmedim kendim üzüldüm, Bu da son cezammış hayata küstüm, Ben de böyle beklermişim demek ki ! Belki bu vedaydı son buluşmaydı, Ne olurdu gelseydin, hiç mi hatırım yoktu, Katı kalbinde hiç mi insaf kalmadı, Ben de böyle beklermişim demek ki ! Bütün bunlar senin için hikaye, Haklısın ben lades dedim bile bile, Sen kazandın bravo al sana bir bye, Ben de böyle beklermişim demek ki ! |
BİLMECE Sen bir dere istersin Kayalardan köpük köpük çağlayan Oysa ki gölüm ben . Sen bağ bahçe istersin Yeşillikler içinde Oysa ki çölüm ben . Yıldırım düşsün istersin karşı kayalara Yansın , yaksın istersin Gözlerinde tutkuların kıvılcımı Alev alev kor dolu avuçların Oysa ki külüm ben . Bir coşkunluk senin istediğin Büyük büyük kentlerde bir yaşantı Pırıl pırıl asfalt caddeler Oysa ki Taş toprak içinde tozuyan Bir yolum ben . Bir goncasın sen bakımlı bahçelerde Veya bir leylak balkonları süsleyen Ben serin çınarlarda bir dalım Bir kolum ben ... Umutsuz bakma gene de Belki bendedir aradıkların İşte bıçak parça parça böl beni Parçalardan birindeyim Bul beni ... |
Denizin İsteği deniz sevilmek için yürek ister yüreği elinde adam ister yanardağlar gibi tutuşan gönül ister deniz yangınlarda alev alev su ister söylenmeyen sözler gibi yas tutar deniz çığlıklarında kura çeker bir kurşun atımlık yollarda deniz sular misali yangınlar bekler deniz suların susuz kaldığı bir demde yığınlarla yağanlarla gelmek ister yüreklerin aşksızlığına başkaldırıp birde denizler dolusu sular gibi sevdalar ister deniz gözlerinde buram buram sevdalarıyla içleri susuzluğunda yanmış aşık ister gece geldiğinde yakamozlar gibi saikalarıyla deniz gözlerle tutuşturulan aşk ister. |
S a a t i D i n l e r k e n Saten yastıkta dudak baskıları Gene habersiz elveda öpücükleri Bizimkisi çıtkırıldım bir tuhaf geçimsizlik Sıcaklığın yanımda sen yoksun Guguklu saatim kime kalk diyeyim Sebzeleri şunu bunu ayıkladım Merak etme titizliğinle hazırladım Sade çorba zeytin ezmesi taze peynir Tuzsuz pide dilimleri sebzeli pilav Göbekte kuzu kızartması m e y v e l e r i ç e c e k l e r Kaşık çatal bıçak bardaklar El bezi peçeteler Eften püften başka şeyler Geçemedim masaya sandalyen boş Ne vardı aramızda sana göre Guguklu saatin gugukları mı Öteye kilime yaydım soframı Salçalı tava aşı bir tas ayran y e ş i l s o ğ a n Masada torunum kilimde dedem Aslında hazırlamadım yemekleri İlgili sözcüklere yedirdim sofraları Saatin guguklarını dinlerken. |
O An O akşam gözlerimi alamadım senden Hasretle tüten yıllara inat Anlatmak zor geldi duygularımı,korktum Sensiz geçen sabahları hayra yordum Güneş kadar sıcaktın o an Kar tanesi kadar berrak Yağmur kadar saf ve temizdin o an .... Mutluluğun ve sevginin resmini çizen ressam olmak istedim o an öyle güzeldin ki fırçalara hükmedemedim Gözlerimde renk,kulağımda tatlı bir sestin o an .... Gülleri düşündüm hepsi güzel ne çare; Sen,daha güzeldin o an ve her an Gözlerine tutulmuştum,sözlerine vurulmuştum Huzurluydum gözlerine baktığım zaman Sen,okuyup da bitiremeyeceğim roman Sen,eşi benzeri olmayan güzelliktin O AN... |
Adını Koyamadım Soramadım hüzünlere sorularımı Uyanamadım sarhoş gözlerin derinliğinde Susmak acıtıyor duygularımı Bekleyişlerim kayboluyor yitikliğinde, Kentler uyanıyor nefes aldığımda Yavaş yavaş rengini kaybediyor düşlerim, Özlemim sensizliğin başucunda Hayallerim tedirgin Seni bekliyor hala, Gizlenme bulutların ardına Ansızın gel bana… Her rüya gördüğümde Şarkılar söyler umutlarım Ben gökyüzü, sen dolunay Geceye saklanır dualarım Damla damla akarken yağmurlarım Bir sen kalırsın yüreğimde Seni özlerim Bir dilek dilerim ürkekçe, Hükmü yoktur haykırışların Anlamı kalmaz feryatların Yemin ederim ağlamayacağım Teselli istemem Sen giderken yanımdan Benide al… Bilirim yolum sana doğru Bilirim dünyam karanlık sorgu Yalnızlığıma yaslanırım Bir sokak duvarında Bütün sabahlar gibi Takılırsın dudaklarıma Sancılanır sevdam kavuşamayanlara, Bir ateş ki hiç sönmez Bir rüzgar ki hiç dinmez Bütün umutlarım yaralı Yalnızlık bahçemde hazanlar saklı Avuturken kendimi yalanlarla Tebessüm eder gül dalında, Dikenine aldırmadan Derim yanımda kal. Sen beni sevmedikçe Ellerim üşüyecek öksüzce Kaç güneş doğup batacak Kaç mevsim yorulacak, Sevdamın ninnisinde Yüreğim susmayacak Tutuklu kalacağım teninde, Gözyaşlarım mahzun ve sessiz Veda vakti peşimde Biliyorum gideceğim bir vakit Verdiğim söze gökyüzü şahit Çekerken ellerimi ellerinden Son bir isteğim olacak senden Ardına bakmadan git ama Beni unutma. |
İLHAMLAR Dedim ya Sevdiğim kadınlarla dolu dünya. İlkim değilsin sen Sonuncu olman da hülya ... Yaşamak için severim ben Ölmemek için severim Severim ya . Sen ömrümden bir zaman parçası Ciğerlerimde nefessin Sevdiğim müddetçe yaşarım seni Ve sevmek güçleşirse eğer Gelir bir başkası Dedim ya Sevdiğim kadınlarla dolu dünya ... |
Sen Giderken (Ben Ağlıyordum) benden geriye sen kaldın yeni aşklara dair umut içinde senden bana kalan ise bir çığ gibi büyüdü içimde saikalar sardı dört yanı içim yangın yerinden beter şimdi yıldızlar saçıldı, dağlar oynadı temelinden yanardağ gibi yüreğim soğudu dağ misali sevdam yandı çığ düştü say ki gönlüme sen giderken. ağlıyordum ben gözyaşım yoktu fakat suya hasret fidan gibi bükülmüştü boynum ve yanaklarım sırılsıklam olmuştu ağlıyordum ben sen giderken. avutmadı içimdeki delikanlıyı hiçbir şarkı, hiçbir çaba susturamadı gecenin çığlığını bin bir nağme düşlerim gitmişti sen gelirken sende alıp başını gideceksin sen giderken ağlıyordum ben. başı dumanlı dağlar gibiydim dizgin vurulmaz doru taylar gibi dolu dizgin koştum sana sevdam isyandı, şandı senin adın isyandı bende acı çekmeyeyim diye vurdular beni sessizce ölüyordum ben sen giderken. boğazında ilmek kalan yüreğim firak yangınıyla sustu ne kadar yansam ve yakılsam aşk başımda bela içerimde hala yangın vardı ölüp ölüp diriliyordum sen gidiyorken ben ağlıyordum. |
| Saat: 01:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık