![]() |
______________ SONSuZ Bunca yıl, Kahrını çektiğimiz... Sonrası ne olacak ______________ Yaşananların...? Ne sevgililer gördük, _______________Bağlandığımız...! Çılgınca sevdiğimiz, _______________Vefasız...! Neler göreceğiz daha Aldanmak pahasına... Esmer,kumral,sarışın Hepsi bir rüzgar, _______________Ağustos da Hapsi bir yalan, _______________Çocukcasına Boşuna aldanmalar artık. Bunca yıl, Kahrını çektiğimiz Sonrası ne olacak ______________ Yaşananların...? |
Kulaklarım çınlıyor bazen ama daha çok hafta sonları kulaklarım çınlıyor. herhalde diyorum beni anıyordur eh, ben öyle olsun istiyorum ya.. hem ne zararı var ki böyle düşünmenin. yoksa, sahiden de ara sıra da olsa beni anıyor musun hafta sonları.. dilerim anıyorsundur... ama yanılıyorsam da ne gam.. ben zaten her an seni anıyorum... Mart 1997 İzmir |
Sensiz Sen'ler kaç sevgilide seni unuttuğumu sansam o kadar hatırlattılar seni bana kendimden çok sevdiğim senler oldu beni sevdiğini söyleyenler oldu bir ben sevemedim kendimi sevmedim sanma kaç sevgiliyle seviştim ama bir elini tutmanın yerine geçemedi hatta senin gözlerine bakmayı hayal etmeyi kaç sevgilinin kendisiyle değiştim bir sen değişmedin dönmedin bana kaç sevgiliye senler anlattım sen olsun diye benden benleri götürdü den kaldı o da senden oldu belki de sadece sevememenden oldu sevmedin ya... |
Ölmek Sadece Bir İp miydi DENİZ Bir ölü nasıl bakar Deniz Ve susuzluğunu yağmurdan mı giderir Neden saz çalar Ağustos böcekleri Neden bu kadar hızlıdır karıncalar Senin beynime bir yıldırım gibi düşmen Ve sen düşerken incinme diye Kollarımı açmam sadece reflekstenmidir… Ne zaman bana dolansan Kolların yarım metre daha uzar Ve ben ne zaman gözlerine acıksam İçim hep bakışınla doyar Gözlerin ekmek midir Deniz... Demincek bir tabutun başındaydık seninle Benden başka kimsecikler görmüyordu Kimseler bize şehit demiyordu Bizler kimin için ölüyorduk Yol ne demekti Daş ne demekti Yoldaş neydi Deniz… Ben ne zaman delirsem Annem dağlara küfrederdi Bilinçsizce postallarımı gizlerdi Sonra çamaşır ipini makasla keserdi ÖLMEK SADECE BİR İP MİYDİ DENİZ… Hep merak ederim Bildiriler yazmaktan bir an uzaklaşıpta İki satır şiir yazdın mı aşka Bir mektubun varmıydı mesela Yada kaç bebe hayalin vardı us unda… Sahi sen hiç aşık oldun mu Hiç bulutlara dokundun mu Bir serçede özgürlüğü unutup Sadece aşka uçtun mu Ülkene sevdalandığın kadar Bir kıza tutuştun mu Deniz… Sana bir haberim var Artık kimseyi asmıyorlar Kundakta bebekleri kurşunlayanlara Kos koca bir ada veriyorlar Promosyon olarak ta avakado… Utanıyorum Deniz Utancımdan bakamıyorum dağlara Serçelere mahcup Postallarıma ezik olmam bu yüzden Sol kolum kalkmıyor havaya Yumruk yapamıyorum alanlarda Bu halaylar var ya Hani bu gülüşmeler alanlarda Yüzümü kızartıyor Ar damarım çatlıyor… SANA GİDİYORUM YA KALK BERABERCE ÖLELİM YADA KAL SENİNLE GÖMÜLEYİM ÖLMEK SADECE BİR İP MİYDİ DENİZ |
Satılık Rüyalar satılık rüyalarım var alırmısınız - kırmızı balonlu çocuk; parmağına takılı iple balon peşinde koşan. - mavi bisikletli küçük kız; küçücük ayaklarıyla var gücüyle pedal çeviren. - beyaz yelkenliler; masmavi gökyüzü altında rüzgarla dans eden. - çiçekli balkondaki güzel kız; gözleri hep ufka takılı sevdiğini özleyen. ben hep mutluluk rüyaları satarım, satılık rüyalarım var, alırmısınız.? İzmir, 14.05.2006 |
Benden,seni anlatmamı isteselerdi, Bir yürek anlatırdım ... içinde, Koskocaman bir dünya, Dünyada kocaman bir fener Ve sevgi yolunu aydınlatan... Deselerdi yaz onu; Yazardım en güzel şiirleri, Dilsiz,istekleri dipsiz kuyuda yuvarlanan, Aşkları yazardım; Parmaklarım morarıncaya kadar Yazardım..... Yüreğim yorulup duruluncaya kadar.... Deselerdi çiz onu;... Çizerdim dünyayı, Hertarafı yedi veren gülleri,yedi renk açan En mevsimsiz çiçeklerin açtığı, Nakışlı,oyalı,özenlibir dünya ve korkardım. Kendi çizdiğim dünyaya dokunmaya korkardım, Çiçeklerin,yaprakların,solmasından... Deselerdi kim O ?... O derdim, o işte, Yüreğnde deryaları taşıyıpta... Tek bir dünyalıya konuşamayan, O sınırsız sevgi deryasında yelken açıp, Giderken sevgisini utangaç kişiliğine, Gömen biri idi..... Ve o derdim... Beni son bahara kadar kendisini düşünmek Zorunda bırakan İNSAFSIZ biri.... O konuşsa yüreğindeki allı tebessümlerde, Kaybolurdum. Konuşsa,yanmadan yıkılmadan söndürürdü beni Derdim.... Sigaram kadar tiryakisi olduğum, İçkim kadar başımı döndüren, Görmediğim kadar özlediğim, Özlediğim kadar dokunamadığım, Dokunamadığım kadar ÜRKEK;.... Ve o derdim... Yaşayıpta yitirdiğim deyil, Yaşayıpta bilmek istediğim, Konuşmasını beklediğim, kızıl dudaklarına HASRETLENDİĞİM.... Hasreti ile eridiğim, Yanımda iken bile özlediğim, Gittiği yolu kıskandığım, Aradığım ama bulamadığım, Aydınlık günlerimin tek sahibi O DERDİM İŞTE......... |
O Bahar Gelecekmi Menekşeleri bir bir devireceğim gözlerine İç kana kana rengini içinde kaybol diye Bu bahar yalan bahar hiç boşuna üzülme Sana gül kokan aşkları en gerçek duyguları getireceğim Göreceksin baharı o sevgi bahçesinde Ne güneşler doğar batar üstümde Ne tebessüm var nede gözümde bir yaş Bir granit heykel gibi kaldım öylece Kalan yüreğimde son hatıran bir de yaş.... |
- - - ELİM UTANDI - - - İnsan bildim gördüğüm her insanı Onları andıkça dilim utandı! Yazsa da kalemim bir çok lisanı Sözlüğüm yazdıkça bilim utandı! * * * Karanlık sokakta yollara düştün Aydınlık yüreğe hep mezar eştin Aniden bir gece aklıma düştün Fenerim yandıkça ferim utandı! * * * Belkide adına türkü yakıldı Nameleri dudağımdan döküldü Duvarda sazımın boynu büküldü Mızrabım vurdukça telim utandı! * * * Gezdirdim gönlümü bahçede,bağda Bir akıl aradım ölüde,sağda Dediler olur mu,hele bu çağda Anlattım! Derdikçe gülüm utandı! * * * Yüzbaşıma pusu kurmuş hainler Geriye baktım da,milyonlar inler Gönlümde bu volkan ne zaman diner Toprağı kazdıkça,ölüm utandı! * * * Mehmet Levent yazdı,okuyan olur Etrafında böyle kimleri bulur Seni bilmem ama,duyan çok olur Onları yazdıkça,elim utandı! Onları yazdıkça,elim utandı..! |
Unutamam şimdi gidiyorum kal desen kalırdım gerçi sonra gel desen de hemen gelirim değiş desen değişirim çirkin desen çirkinim şirin desen şirin bir gün belki yaza de yaza güze de güze seneler sonraya bile bekle de bekleyeyim ona da tamam ama unut deme unutamam... |
Söz verdim yüreğime,acıtmayacağım Bir akşam üstü hava çakır keyf Düşüncelerim dağınık Kulağımda bir ayrılık şarkısı Gözlerimde uzuyor yollar Bu yollar ki beni sana getiren ve şimdi seni benden alıp götüren Uzadıkça uzuyor yollar uzadıkça uzuyor Korkak yağmur damlaları camda Direksiyonda ellerim titriyor Geçtikçe yollarda hep senin izlerin Hatırladıkça inan çok canım acıyor Oysa söz verdim yüreğime ağlamayacağım Oysa söz verdim yüreğime ağlatmayacağım Oysa söz verdim yüreğime acıtmayacağım Yüreğimin karşısında belim bükülüyor ahh bu yollar yollar uzadıkça uzuyor Gururumun pençesinde bu akşam Amansızca bir kaçış yaşıyor Oysa bu kaçışlar yaşanmışlıklarda boğuluyor Yollar uzuyor uzadıkça uzuyor Yağmur hıçınlaştı camlarda şakıyor Bir veda şarkısı kullağımda bitmiyor Bu şarkılar hep dönüp dolaşıp seni bana getiriyor Oysa kapatsam susacak biliyorum Sessizlik saracak bedenimi Sensiz kalacak sensiz herşey Yollar bitecek biliyorum Kaçışlar bitecek Yaşanmışlığa dair herşey bitecek Bu yollarında sonu var Bu yollar da bitecek biliyorum Bir sigara yakıyorum Camdan içeri bir rüzgar çılgınca sarkıyor çam ve toprak kokusu getirip ruhumu okşuyor Birkaç kaçamak yağmur damlası yüzümde Dayanılmazlığın büyüsünde ani bir fren beni durduruyor. Kahkahalar atıp tüm çılgınlığımla Yağmurları kucaklıyorum yağmurlar kucaklıyor beni Bu hayat benim bir BEN daha yok olmayacakta Üzüntüler neden Kahroluşlar neden Kaybolmalar neden Yine yollardayım yollar tüm güzelliği ile karşımda Dilimde dolanan tatlı bir melodi Söz verdim yüreğime ağlamayacağım Söz verdim yüreğime acıtmayacağım Zaman zaman kayboluşlar yaşasamda, Söz verdim hayat sana Seni yudum yudum içeceğim |
| Saat: 07:50 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık