![]() |
Sana Bir Sevda Getireceğim sana bir şiir yazacağım menekşe yaprağına burcu, burcu sevgi kokacak her kelimesi aşkın iksirini dökeceğim tüm hecelere bekle sevdasına kurban olduğum simdi sisler çökmüş yüreğime karlar yağar düşlerime hele bir bahar gelsin dallar tomurcuk versin iste o zaman böyle kelepçede kalmayacak duygular güvercinler uçuracağım senin göklerine sana bir şiir yazacağım içinde hasret olmayan güneş doğacak kaf dağından geceler böyle avare, yaşanan saatler böyle sessiz olmayacak sana yemin gözbebeğim artık aşkımızın ateş rengi gülleri solmayacak bu son fasıl olacak gönlümüzde açıdan, kederden yana ben saçının bir teline sevapları satmışım kalbinin her kösesine geçmiş gelecek yıllarımı yazmışım senin ırmaklarında yaşanacak en büyük günahlar şu bulutlar bir dağılsın nerde olduğumuzu bilelim dudakların kadehler de dudak izlerimi aramayacak hele dönsün su mevsim bu yalnızlığın, kimsesizliğin uğultusunda gidecek kulaklarımızdan bir şarkı dinleteceğim sana sevdadan yana kelimeler böyle kifayetsiz kalmayacak böyle mühürlü olmayacak dudaklarım sen yüreğimde sır değil, sözcüklerimde yangınım olacaksın bu sevda böyle sürgünlerde, böyle tutuklu kalmayacak bi’ tanem bekle sevdiğim fidanlar yeşersin, acilsin su hasrete uzayan yollar, karlı dağlar göçmen kuşlar dönsün yuvaya bu havanın nemidir bi’ tanem sen nisan yağmurlarına sakla sevdayla yanan bedenini baharda ıslanmalı güz vurmuş dudaklar istemem beni böyle perişan, böyle çaresiz göresin bahara bıraktım umutları bir yeşersin su menekşeler, sümbüller iste o zaman değmeli gözlerin gözlerime iste o zaman bir şiir yazacağım sana menekşe yaprağına iste o zaman bir sevda getireceğim sana |
*ACI BİR TEK SENDEN GELECEKSE KABULÜM*/* Acı bir tek senden gelecekse kabulümdür. Anlamsız hiçbir acıya tepki vermiyor kalemim. Dört köşe bir tabela saplanıyor içime heybetli bir acıyla. Kabulümdür… senin ben harici varışlarının başlangıç durağı... Yanlış duraktayım… Hayat biçimimse eğer yazmak; alfabenin sonundan başlıyorum, başına vardığımda bitirmek için anlamları. 29 harfe gerek bile yok, içinden seçtiğim 6 harf yetiyor hayatımın anlamını özetlemeye. Tek bir kelimeye sığdırabiliyorum ben koskoca hayatı. sen sığdırabilir misin usuna, sana yüklediğim anlamları? Tam ortasındayım alfabenin… Kelimelerden ölüm yapışıyor kalemime... Kabullenmiyorum, tanımıyorum ki; o da bir gün beni tanımasın. Halbuki soluduğum havada nefesime ne kadar da yakınmış. Tutuyorum şimdi nefesimi…. Boğulmaların en kalın boğumundayım… Çözemiyorum düğümünü hayatın. Kabul ediyorum hayat olması gerektiği gibi değil olduğu gibi… “gibi”ler ağırlaşmaya başladı omzumda. Yine sana yaslanıyorum. Devriliyorum sevdanın en şaşalı devrine… İçimin isyanları şehrimi toza dumana katarken, sınırlarımdan katarlar geçiyor sabır yüklü. Zamana yeniliyorum, teslim edip tacımı çekiliyorum bol yağmur düşen şehirlere. Dalgın zamanlarda vurgunlar yiyorum. Durgun,vurgun ve mecburi suskun… Susmaların bam telindeyim… Dilek mumları yakıyorum her gece kibritsiz. Çok söylenen ama kibirsiz bir sevda benim ki; kendine yetebilen, gölgelerden sen yaratabilen... Eğri doğrularım var; her kıvrımı sana çıkan... Kıvrımların en keskin uçurumlarındayım. Düşsem de acımam artık.. Acı bir tek senden gelecekse kabulümdür.. Anlamsız hiçbir acıya tepki vermiyor bedenim…. İçtenlikle sarıldığım özlemin kollarındayım. Ve yine ince ince sızlıyorum …. ***************** |
Yokluğunda ne ateşleri hasretimle yaktım da.... Bir seni yakamadım, beni yaktığın gibi... Çölde su, mah****a gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni.... Sense araya korkular koydun. Yasaklar koydun... Şimdi nerdesin diye sakın sorma ... Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara, Yağmurlu havalara... Bu kasvetli akşamlara ... Sen varken Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... Yıkılmazdım biten sevdaların ardından ... Gidenlere küsmezdim.. Kalanlara acımazdım... Sen varken böyle üşümezdim-titremezdim... Masumdum, çocuklar gibi Böyle delirmezdim.. küfretmezdim... Hele ölmeyi hiç düşünmezdim.... Şimdi soruyorum sana Adı sevdaysa bu cehennemin... Sen yaktın da ben yanmadım mı ? |
http://www.myehost.de/resim/images/9uj88533.gifhttp://www.kircicekleri.com/siir3/teksendebryazi.jpghttp://www.myehost.de/resim/images/9uj88533.gif http://www.myehost.de/resim/images/9uj88533.gif aşksız yaşamaktan bulanık yüreğim ah eder kirlenmiş mi herkes dilsiz gezer kim kimi dinler mızrapta inleyen teller benim sevdamı söyler uzat gülüşünü gönül pınarım sana aksın hovardaca harcadım hayatı artık huysuzum Kerbelada unutuldum bir sevgiye susuzum gölgeli telaş sardı her yanımı uykusuzum uzat dizini başımı dayayıp dinleneyim çatlayan bir serap oldu hayatımda ne oldu adrese varmayan pulsuz postaya döndü soldu içimde kendimi dolaşırım yollar yoruldu uzat ellerini tutsana beni çok bitkinim günler askıda kuruyan yaprak yaşamıyorum kırılmış narin çiçeğim mutsuzluk saçıyorum başkaldırdım anılara kendimden kaçıyorum uzat bakışını yoktan gelip tüme varayım tek sende kalayım.... http://www.myehost.de/resim/images/9uj88533.gif |
Yine Buradayım Yine buradayım Seni düşündüğüm bu gece de Bilirim senin beni sevmediğini Yine de yaşarım sensizliği Geçmez geceler, günler Seninle birlikte hem de sensiz Bir hayal, bir de benle beraber Yaşarım belki de delirmişçesine Seni hep severim mutsuz olsamda Ne olur sende gelsene Bu büyük aşka karşılık versene Geçen yıllarla beraber Bu aşkın küllenmesine izin verme Belkide mutlu oluruz senle Denemek belkide mutluluk demek Ne olur gücenme Bu hayallere Yaşamak sensiz, ölüm demek Belki de 1000 ölmek demek Benimle beraber bir hayat sürmek Belki de gerçek mutluluğu bilmek Hep mutlu olmak varken Böyle acı çekmek niye Belki de birlikte seninle, Yaşarız... Olmasa da bu hayaller seninle, Bitmez bu sevgi kalbimde, Bitse de her şey Yine BuradayımYine buradayım Seni düşündüğüm bu gece de Bilirim senin beni sevmediğini Yine de yaşarım sensizliği Geçmez geceler, günler Seninle birlikte hem de sensiz Bir hayal, bir de benle beraber Yaşarım belki de delirmişçesine Seni hep severim mutsuz olsamda Ne olur sende gelsene Bu büyük aşka karşılık versene Geçen yıllarla beraber Bu aşkın küllenmesine izin verme Belkide mutlu oluruz senle Denemek belkide mutluluk demek Ne olur gücenme Bu hayallere Yaşamak sensiz, ölüm demek Belki de 1000 ölmek demek Benimle beraber bir hayat sürmek Belki de gerçek mutluluğu bilmek Hep mutlu olmak varken Böyle acı çekmek niye Belki de birlikte seninle, Yaşarız... Olmasa da bu hayaller seninle, Bitmez bu sevgi kalbimde, Bitse de her şey Sürer bir ömür boyu bu sevgi her şeyiyle! Unutmak istedim seni her gece Yapamadım bunu; unutmadım seni Geçmeyen gece de hep seninle Yaşadım hayatı ümitsizce Her sabah o hüzünle Uyanıp sadece kendimle Hatırlayıp seni kederle Yaşadım, yaşarım hep hayallerle Sürer bir ömür boyu bu sevgi her şeyiyle! Unutmak istedim seni her gece Yapamadım bunu; unutmadım seni Geçmeyen gece de hep seninle Yaşadım hayatı ümitsizce Her sabah o hüzünle Uyanıp sadece kendimle Hatırlayıp seni kederle Yaşadım, yaşarım hep hayallerle SAVAŞ AY |
Beklemek SeniSeni kirli bir yaşamın kıyısında bekliyorum Yüreğimi koymuşum cebime İçim yangın yeri Bilmem ki neler istiyorum Geleceksen eğer Sol cebine gökyüzü doldurmadan gelme Vakit ne olursa olsun Seni bağışlamayacağımı bildiğin halde Yüreğine umut doldurmadan gelme.. |
KISA BİR MASAL Bitmesin Bu MasalBir gece yarısı sessizliğinde, Martı kanatlarına adımızı yazdım, Mavilerin sensizliğinde. Sonra uçuşlarını seyrettim uzun uzun, İçimde derin bir hüzün... Kumsaldayım yine sevgilerin kimsesizliğinde, Şimdi kim bilir kiminlesin, nerede? Eğer düşmeseydim ayrılıklarla derde, Seninle çok mutlu olurdum; Olur, olmaz her yerde... Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal... http://img93.imageshack.us/img93/7614/hikaye1001729bd.gif |
SU Simdi sen SU olduğunu düşün. Su kadar özel, su kadar faydalı ve su gibi hayat kaynağı olduğunu düşün. İnanıyorum ki gerçekten de öylesin! Ama ister çeşmelerden dökül, ister göklerden yağ, İster nehirler dolusu ak; Dibi olmayan bir kovayı dolduramazsın! Yani seni dinlemeyenlere sesini duyuramazsın. Unutma, daha çok bağırdığında daha çok dinlenmezsin. Gürültünün parçası olursun sadece... Suyun yanında olanlar, suyu en az içenlerdir. Çünkü; “Su nasılsa burada, lüzum yok ki içmeye” diye düşünürler... Aynen, sesini sürekli duyanların seni dinlemedikleri gibi...! Su gibi yaşatıcı ol; Sel gibi yıkıcı, sürükleyici ve öldürücü değil! Sen bir su ol... Ama rahmet ol; Afet değil! Vadiler varken önünde ve ovalar varken, yayılabileceğin; Küçük ırmaklara ayırabiliyorsan kendini ve bardaklara bölebiliyorsan, hayat verirsin çevrene... Ve yasayabilirsin dünya dönmesine devam ettiği müddetçe. Yoksa hep duyulmayan, dinlenmeyen, korkulan ve kaçılan olursun seller ve afetler gibi! Tercih elindeydi hep ve hep de senin ellerinde olacak! Ya tutmayı öğreneceksin dilini veya hiç durmadan konuştuğun için, Sadece bomboş ve anlamsız sesler çıkartan birisi olduğunu zannettireceksin çevrendeki insanlara! Yapman gereken şey; Düşüneceksin ne zaman ne söyleyeceğini, Düşüneceksin kimin dinleyip kimin dinlemediğini, Düşüneceksin kimin anlayıp anlamadığını, Düşüneceksin anlatmak istediklerinin ne kadarını anlatabildiğini, Hatta anlayanların anladıklarında senin anlattıklarının Ne kadarı olduğunu düşüneceksin ... Ve konuşmak için en uygun zamanı bekleyecek, En az ama en uygun kelimeleri seçmeye çalışacaksın! Ağzını açıp şelaleden dökülen suyu içmeye çalışan bir tavsan gördün mü hiç? Kaplanlar bile, içebilmek için suyun durulmasını bekler. Beyni olan her yaratık gibi! Simdi sen, SU olduğunu düşün. Su kadar özel, su kadar faydalı ve su kadar tükenmez! Su gibi hayat kaynağı olduğunu düşün. Ve son olarak; Su gibi bir küçük bardağın içine sığdır ki kendini; Girebilmeyi öğren insanların damarlarına ..! HAYAT VER... VAZGEÇİLMEZ OL ...! |
Gittiğin Her Yer Yalnızlığımdır şiir biter sen gidersin ne kalır geride yağmur yağar ıslanır kirpiklerim savurur yüzüme ayrılığı şehir bir ben yalnız kalırım şiir biterse senin gittiğin her yerde yağmur yağar üzerime ateş üşür acı kanatır kendini sen yine de gidersin silerek ardındaki ayakizlerini bir bela olur yaşamak senin gittiğin her yerde uçurumlar büyür aşka şiir biter büyür o mavi derinlik sabah çözer gecenin gizini ipi kopan bir uçurtma yalnızlığına ağlar gökyüzünde senin gittiğin her yer yalnızlığımdır benim Bayram BALCI |
SENSİZ Yağmurun tadı yok sensiz Ne kış ne bahar Mehtap bile inek gibi bakar Mavi bir boşluk deniz. Tadı kalmadı şarkıların İçki kadehi soğuk Dün , bugün , yarın Manasız donuk Sen olsaydın eğer Seninle gelseydi yağmur Kar , tipi , çamur Koymazdı bu kadar . Mehtap göz kırpardı tatlı tatlı Zeki ve çapkın Ses ve ışık dolardı deniz Dalgalar cana yakın . Varsın bağırsın sarhoşlar , satıcılar Kar kış kıyamet kopsun Bahar canı isterse olsun Akşam da olmayaydı sabahta Beraberdik sevapta , beraberdik günahta Yağmurun tadı yok sensiz Ne kış ne bahar Mehtap bile inek gibi bakar , Mavi bir boşluk deniz ... |
| Saat: 02:44 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık