![]() |
O Gece Aklımdan çıkmaz, çıkmayacak hiçbir zaman gülüm, Her elimle çektiğimde direnmeden göğsüme sokuluşun, Bir kuş gibi ana kucağı gibi, benimseyişin, O gece birtanem o gece direnmeden beni sevişin. Seni neden böyle karşılıksız sevmişim, O gece anladım birtanem seni gerçekten çook sevmişim, Sen de beni sevmişsin, evet karşılıksız sevmişsin, Anladım ki sen de sevmişsin, o gece. |
Dağlar Bakamam ki bulut sarmış başına Adın hasret sanın gurbet ağlarım Kazma vursam geçit vermez döşüne Döşün hasret başın gurbet ağlarım Yolun yoktu aşırdılar tependen Bağrın delip hız aldılar yapından Gözyaşları eksik olmaz kapından Önün hasret ardın gurbet ağlarım Yâri giden gurbet eder yüzünü Ağıt yakar çalar dertli sazını Sitem eder söyler acı sözünü Sazın hasret sözün gurbet ağlarım Keremleri kapı kulun eylettin Köroğlu’nu Çamlı Belde yaylattın Kederini Pir Sultan’a söylettin Türkün hasret şarkın gurbet ağlarım Lale sümbül rengin alır allanır Kurdu kuşu karnı doyar dillenir Bağrı yanan rüzgârında yellenir Alın hasret yelin gurbet ağlarım Gün girmezmiş yerli yersiz sözüne Aslan inmiş bir zamanlar düzüne Ceylan mı var köle olsun nazına Nazın hasret düzün gurbet ağlarım Eşkıyayı sır küpüne kararsın Fethedilmez kale gibi durursun Göğsün açar her cana süt verirsin Sütün hasret aşın gurbet ağlarım Kanın aktı of demedin dövüşte Yiğitliğin tescillendi savaşta Vakur gölgen güven verir barışta Alpın hasret cismin gurbet ağlarım Hıncın olmaz bağrın açıp delene Elin kalkmaz saçlarını yolana Sesin çıkmaz mücevherin alana İşin hasret gücün gurbet ağlarım Suçun neydi yaktılar genç yaşını Kor ettiler taze bahar düşünü Neye yarar başa vursam taşını Taşın hasret düşün gurbet ağlarım Bele beni sırla dolu şanına Erdemoğlu şahit olsun anına Cümle âlem konup göçsün hanına Dünün hasret günün gurbet ağlarım |
O Gidiyor İzliyorum şehrin kırpışan ışıklarını, Aklımda bin bir türlü düşünceler. Sen orda bir yerdesin Ve ben aslında sana bakıyorum. Bu şehri paylaşmamızın son zamanları bunlar. Şimdi ne güzel gözüküyor bir yaz gecesi Bursa. Bir daha böyle gözükmeyecek belki. Sana ulaşamamak senin yanında olamamak bir yana, En kötüsü gideceğini bilmek hiç bilmediğim yerlere. En kötüsü hiçbir şeyin gelmemesi elimden… Olmuyor… İyice daralıyorum. Bitmek bilmeyen düşünceler, Haftalardır seni konuşmak. Atamıyorum seni bu bedenden. Canımı, ruhumu atabilirim istesem, Ama seni atamıyorum. Olmuyor… Daha da daralıyorum. Bir sigara yakıyorum şehre karşı. İçime çekiyorum sanki seni içime çeker gibi. O da olmuyor. Ya burnumdan çıkıyor ya kulağımdan. Zehri kalıyor kanımda, Senin bende bıraktığın gibi… Elini tutmak değildi ki herşey. Bir kere sıcacık bakmasanda olurdu. Yanında olmaktı istediğim. Ama olmuyor işte. Sen gidiyorsun, Ben son zamanın hüznünü yaşıyorum. Kimseden habersiz, tek başıma. Söndür ışıklarını Bursa!! O gidiyor!.. O giderken sende sön Bursa!! Benim söndüğüm gibi sende sön. …yalvarırım sessiz kalma. Bu sözlerimi duymasanda, Sarılarak yolcu edemesemde seni, Mani olmadan gidişine… Güle Güle Serçin! Güle Güle içimde kalan SON umudum. Güle Güle… |
Gecenin Sessiz Çığlığı Şimdi dışarı çıkıp, Gecenin koyusunda dolaşmak.. Elimde sigaram yıldızlarla sohbet etmek istiyorum.. Belki karamsar ama aslında duygusal.. Şarkılar söylemek istiyorum,seni anlatan.. Bağırmak geliyor içimden.. Vay seni acımasız hayat! diye.. Ağlamak istiyorum.. Aya bakarak.. Gözümü almalı güneşin ilk ışıkları.. Uzanmak istiyorum ıslak çimlere.. Üşütmeli sensizlik içimi.. Rüya olmasın diyorum.. bu gece. Haykırıyorum.. Boşalıyor içimdeki hüzünler.. Gözyaşlarımla.. Bitsin diyorum.. Gökyüzü bana gülümsüyor sanki. Beni mi çağırıyor yoksa.. Gitsem mi diye düşünüyorum.. Elimi uzatıyorum, Olmuyor.. Artık söylemek istiyorum.. Seni Seviyorum.. |
Tütünde Kızlar 2. cibali'den biri kız sen okunmamış şiirler gibisin her yanın bir yağmur sonrası tazeliğinde gülüşün filizlenir içimde, kışkırtır beni kanırttırır tomurcukları, yakama taktırır kız sen giyilmemiş gelinlikler gibisin tütünün önünde, işlersin yaprak yaprak palabıyıklılara, askerlere, dedelere yorgunsun, kırlara uzanmayı özlemektesin sevgiler kurmadasın içten içe fakat biliyorsun artık, bir dâvâ haline geldiğini hayatın ve yürekli kişiler olmadıklarını filmlerdeki atlıların |
O Gözlerin Kaldı Aklımda Gözlerin var ya o güzel gözlerin, beni benden aldı. Beni tekrar hayata bağladı, Gözlerin var ya o ilk bakisin, bende kalışın, hani gözlerinle beni sevdiğini anlatışın, hep aklımda kaldı. Gözlerine baktığımda, bir an dünyadan uzaklaştım O an tek sana baktım, o kadar güzeldi ki o kadar masumdu ki gözlerin. Farz et senin gözlerin bir şelale gibi, durmadan akarsu, ben ise o şelalenin içinde kendimi bırakıp dalgalanıyorum. Farz et gece olduğunda o yıldızların arasında ışıldayan tek yıldızım senin gözlerin. Seni sevmek: benim boynumun borcu, sana değer vermek:Yüreğimin korkusu Sana alıştım ve bağlandım derken: O GOZLERIN KAYBOLDU.... |
Efsane Bir zamanlardı bu gamhanede bir dem vardı Gece sahilde sular fecre kadar çağlardı O çağıltıyla beraber döğünürken def ü cenk Bir güneş dalgalar üstünde doğar rengarenk Mavi bir gökyüzü titrerdi güzel bir histe Rindler müğbeçeler mest bütün mecliste Ve o haletle bütün kahkahalar nağmeleşir Dilde Yahya Kemal'in şarkısı şehnameleşir O gürültüyle sular çalkalanır çağlardı Bir zamanlardı bu gamhanede bir dem vardı Lakin artık o hayal alemi bir efsane Ses seda yok bu değil sanki o devlethane |
O Gün Bu Gün Ben Sendeyim O alemde bu alemde Ne kaldıki ellerimde Bulamazsın beni bende O gün bu gün ben sendeyim Ne ben bende ne yad elde Ne bilinmez başka yerde Ne dikende nede gülde O gün bu gün ben sendeyim Yalan ise özüm solsun Gözlerime toprak dolsun Bir sevdaki yemin olsun O gün bu gün ben sendeyim Ne gökteyim nede yerde Ne yabancı bir yürekde Hiç arama beni bende O gün bu gün ben sendeyim |
Nagihan Al dedi deli adam bir yürek sevgi sana, yanında bir hayat ve bir de ben, hiç yanından ayrılmadan sevgiyi ve hayatı koruyacak olan, yani bir de ben. Durdu, sevgi dolu bir kuşkuyla dokundu yüreğine adamın Kokladı sevgiyi Anladı sahiciymiş Hayatın içine koydu Şöyle bir geriden seyretti manzarayı Sevgi dolu bir hayat Hiç bilmediği Ve hiç görmediği Ta ciğerlerine çekti ağzındaki sigarayı Gri bir geçmişten gelen yolda yürüyordu Sevilmeyi bilmiyordu Güzel yemek yapardı Nagihan Güzel çocuk büyütürdü Her ninnide Hem çocukları Hem kendini uyuturdu Sevgi dediği şey Annesinin üstüne diktiği elbiseydi Düşündü kaç yıl geçmiş Bir giyebilseydi Sandık odalarında Gözünden bile koruyarak saklamıştı Ona sevgiyi giydirecek bir koca beklemişti Sohbeti severdi Nagihan Sevilmeden sevmeyi öğrenmişti Almadan vermeyi Her savaştan bin yarayla galip çıkmış bir amazon kraliçesi Bir kanatsız kuş Bir ceylan, koşmayı unutmuş Al dedi deli adam, bir çift kanat sana ve ayaklar yardım edecek koşmana, ve bir de ben yanından hiç ayrılmadan sana sevgiyi taşıyacak, yani ben seninle yaşayacak. Herkes nefesini tutmuş bekliyor Nagihan ne yapacak |
SESSİZ ÇIĞLIK Yüreğim adeta bir çığlık atıyordu Ne var ki sessiz bir çığlık Seni istiyor, seni çağırıyordu Ama yoktu senden bir umut, bir ışık Bakarken gözlerim sana yalvarıyordu Görmedin gözlerimi, göremedin Kalbim sessiz sessiz ağlıyordu Duymadın sesini, duyamadın Yüreğim sesleniyordu; yakala gönlümü Belki sitem ediyordu, belki de isyan Sus deyip durduramıyordum gönlümü O, susmak bilmeyen, durmayan bir çağlayan Yanaklarımdan süzülüp dudağıma konan Yağmur damlacıkları; ne büyük sırdaşımdı bir zaman Ama şimdi yağmur değildi yanaklarımdan kayan damlacıklar Gözlerimdi, kalbimdi, böylesine içten ağlayan Dün yine nisan yağmuru yağıyordu ılık ılık, Artık yağmurlar da edemiyordu bana sırdaşlık Ve yükseliyordu gittikçe, içimdeki çığlık, Gel gör ki hala yoktu senden bir umut, bir ışık serdar eylul - 2006-08-25 10:04:35 |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık