![]() |
Ne Fayda Geç Kaldın Onbeş sene geç duyulan bir sevdanın Gönülden gönüle akışı gibisin Kapatma kirpiklerin eğme başını Bülbülün güle bakışı gibisin Sevdasız merdiven dayadım kırkına Saygı duydum heyecanına korkuna Bir baktım ki aradaki yaş farkına Erişilmez sevdanın yokuşu gibisin Bu sevda duyulmalıydı yirmi yaşında Ömür yarılandı artık zaman taşında Bir köy güzelinin yayla başında Saç tellerine sümbül takışı gibisin Bu sevda yasak bir sevda yasak bir his O yüzdendir yüreğimde kalmalı habis Doktorlar derecesiyle koyamaz teşhis Cehennem ateşinin yakışı gibisin Öyle güzelsin ki kıvancısın ilahın Bakışların senin en mükemmel silahın Kul üstünde emek çeken Allahın Dantele işlediği nakışı gibisin |
O Zaman Gün gelir sevdiklerin bile terkeder En derinden duyduğun ses seni kahreder Bakarsın tüm yollar bir yerde biter Kimin baki kalacağını anlarsın o zaman Gökten bir yıldırım düşer tepene Savrulur tüm hücrelerin her bir yere O lanet olası aklına belki son bir kere Bir şeyler gelir o zaman Bağırır çağırırsın duyan olmaz sesini Eyvah demeye yetiremezsin artık nefesini Arkadaşın iblis ile son piyesini Seyircisiz ve sessiz oynarsın o zaman Bilinmezlerde arama bulamazsın teselliyi Aklın şaşar bilemezsin kırkı elliyi Bana söyletme artık bundan geriyi Senin bir şeyler görmen vaktidir o zaman |
KIRILDIM Vurdun kalbime yine öldürücü darbelerini yaraladin beni Kolumu hemde kanadimi kirdin yaraladin yine sen beni Neden neler oluyor yine bagirimi dagladinda üzdün beni Söyle hersey yalanmiydi bir gün uyanacagimiz ruyamiydi Ben bir sana inanmadimmi sana ve sözlerine güvenmedimmi SEni sevdigimi hala anlayamadinmi göz yasimi göremedinmi Bana hasretini cektiriyorsun sende beni birazicik sevmedinmi Sev dedinde sevmedimmi bende askimi tek sana vermedimmi Senin kalbin tastanmi kacdigin kimden kendindenmi yoksa askimdanmi Dürüstlük diyorsun bunu senmi söylüyorsun kime bunu banami diyorsun Baskalarinin günahini bana yüklüyorsun hep sensin senin sucun diyorsun Ey allahim ben ne yapayim nereye gideyim kimlere derdimi acip yanayim Birtanem beni sevdin kiskandinda bende seni sevdim elden kiskanamammi Sen insandin candinda ben tenimde can tasimiyormuyumki hic düsünmedinmi Canim beni korumadin kalbime girip okumadin tek seni sevdigime inanmadinmi En kötü günümde bile beni sen hep yalniz biraktin gözlerimin yasini hic silmedin |
Giderim üç beş güzel an Bavulum dolusu kırgınlıkla Aldırmam içimde solanlara Gölgede yıkar yaralarımı Güneşinde yanar giderim Belki saçının kokusu gelir omzuma başını koyduğun yerden Anılar kapaklanır üstüme Sevdan yapışır paçalarıma Yinede düştüğüm yerden kalkar giderim Yaslar tutarım kendime Mutluluklar kiralarım yüzüme Bir kaç damla gözyaşı bırakıp ardımda Sensizliğe giderim Unuturum gözlerini... Tutmaya kıyamadığım ellerini Tenimdeki ürpertilerini Paramparça yüreğimi kapına... koyar giderim Uyurken seni seyreden gözlerime yoldaş ay ışığını Gecenin mavisini Şahit kalmasın vurur giderim İnkar ederim sevgimi Sana aldığım çiçekleri uykusuz geceleri... Göremezsin ıslak gözlerimi Sırtımı döner giderim Ben giderim,gitmesinede.. Ya sen gelirsin benle Yada ben,kalırım sende.. |
O Zaman Beni Anlarsın Bir gün olur da delice seversen, O zaman beni anlarsın. Düştüğüm yollara sen de düşersen, O zaman beni anlarsın. Ağlamaz dediğin gözlerin, Taşlaşmış olan şu kalbin, Kanarsa birgün yüreğin, O zaman beni anlarsın. Yastığa koyunca seven başını, Kabuslar bölerse uykularını, Gözlerin ararsa bulamadığını, O zaman beni anlarsın. Hor görürse dostların seni, O zaman anlarsın beni, Kulağın çınlarsa geceleri, O zaman beni anlarsın. Gecenin soğuğunda yanarken, Sevgilinin hayaliyle yatarken, Derinden derine of çekerken, O zaman beni anlarsın. Yaşamak boş gelirse bir gün, Şarabın kokusuna düştüğün gün, Sokaklarda sızıp yattığın gün, O zaman beni anlarsın. Evinin önünde sabahlerken, Son sigaranla başbaşayken, Bir mektupta teselli ararken, O zaman beni anlarsın. Çilekeş olan ömründe, Kadere isyan ettiğinde, Mezartaşımda adımı gördüğünde, O zaman beni anlarsın. Bir .... vardı diye hatırlayıp, Benim gibi sen de kurtulamayıp, Ecele koşarken kucak açıp, O zaman beni anlarsın. |
Bilemezsin ki Seni nasıl sevdiğimi, bilemezsin ki Özlemek nasıl olur özlemeyince Hayal etmeyi hayallerde yaşamayinca Her nefeste hava gibi, su gibi içmedikçe Bilemezsin ki. Nereye baksam sen varsın, Rüzgarda kıpırdanan her yaprakta, Denizde oynaşan her dalgada, Semadan yere düşen her damlada Göremezsin ki. Sevdam bana her geçen gün keder verse de, Şahit olan herkes “sen aşıksın” dese de, Her parlayan hüzmeye sen diye süzülsem de, Sana her saniye, seviyorum desem de Duyamazsin ki. Gördüğüm her rüyayı sana yorsam da, İnsanlara umarsız seni sorsam da, Akan gözyaşlarımla kendimi boğsam da, Ömrüm boyunca her gün sen diye solsam da Sezemezsin ki. Sensizliği sevgilim sen, bilemezsin ki. |
Ne Deyim Denizleri kim uyutmuş Gölümü balıklar yutmuş Aylar da beni unutmuş Bahara güze ne deyim Gün günlerle değiş tokuş Hani güzel öten o kuş Yolun başı sonu yokuş Varılmaz düze ne deyim Karıncanın yükü dağdır Çağımız böylesi çağdır Anası babası sağdır Böyle öksüze ne deyim Sütler bozuk tutmaz maya Gücüm yetmez ağlamaya Yol Kaf Dağı yolcu yaya Götürmez füze ne deyim Burda sual orda sual Arşı alem zühre zühal Yığmışlar dağ gibi vebal Çekemez dize ne deyim Nice evladı okuttuk Düşmesinler diye tuttuk Şimdi biz bizi unuttuk Şu bizsiz bize ne deyim Sen bir hiçsin kainat fil Gel gönül sen kendini bil Bir karından Habil Kabil Gelmez diz dize ne deyim Yol tükenir azar azar Tüm yolların sonu mezar Kul bahtını kullar bozar Boz çize çize ne deyim Kitli kapılar odalar Saatler beyhude çalar Umut deryası dualar Git yüze yüze ne deyim Turan niçin çekersin ah Bir gün gece bir gün sabah Elbet er geç sevap günah Gelir yüz yüze ne deyim |
Sessizlik Her yer sessiz Ay gizlenmiş karartmış geceyi Duygular susmuş Haykıramaz olmuş Sevdayı Sen gittin diye Sessiz çığlıklara dönmüş Haykırışlar özlemler El açıp tanrıya yalvarmalar Gecenin suskunluğunda Sessiz çığlıklar duyulmuş İçini acıtan insanın Karanlıklarda kaybolup giden Sevdasının ardından… |
Yüregimdeki çocuk Yüregimde bir çocuk Sevinçle hüznü Bir arada yaşıyor Bir elinde umut çiçekleri Digerinde mutsuzluk dikenleri... Yüregimdeki bu çocuk aglıyor, Batmış eline Mutsuzluk dikenleri... Umut çiçekleri Gönlünü okşuyor... Kendisini Bekleyen geleceği Umut çiçeklerinde Biliyor... Yüregimdeki çocuk Ellerin de Umut çiçekleri, Gözlerinde Bir ümit ışıgı yanıp sönerken Kendisine sevgiyle uzanacak Bir dost eli bekliyor... Yüregimdeki çocuk Bir elinde umutsuz dikenleri Digerinde umut çiçekleri Gözlerinin içi gülüyor... Yüregimdeki bu çocuk Gelecekten umutlu Hayatla barışık yaşıyor... |
O’nun İçin Seni şiirlerime de yazdım Kalbimden ve gönlümden sonra, Seni düşündüm, sen oldum Bütün kapıları kapattım gönül sarayimin Senden başkasına yer yok Sadece sana bıraktım.. Beyaz, bembeyaz bir sayfa Dokunulmamış, kirlenmemiş bir sayfa önümde senin için Kalemi elime alıyorum Ve alfabemin ilk harfini “Elif” diye yazıyorum Sonra nameler dökülür kağıda; elifnameler Şimdiye kadar hiç duyulmamış ve hiç yazılmış nameler bunlar.. Mecnun Leyla’sını Allah’a satmış Ve Leyla da bile Mevla’yı bulmuş Leyla; iki “lam”, iki “ye” Leyla’lar gitti Mevla kaldı geriye.. İlahi bir ses ferman etti: “Allah, muhakkak müminlerden cennet karşılığında Canlarını ve mallarını satın almıştır” Önce korktum Ama sonra anladım ki Ben seni zaten O’nun için sevmişim.. |
| Saat: 01:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık