![]() |
Nasil Anmazsin Nasil anmazsin o çocukluk günlerini! Dalda bülbülü vardi, gökte beyaz bulutu. Annem vardi, babam vardi. Bahçemizde, ilik, uzayan günlerdi yaz, Bir beyaz âlemdi kiş. Başkaydi günesi, böyle degildi ayi. Artik istemiyorum yaşamayi! Bir gün ver bana Tanrim, Ta çocuklugumdan kalmiş... |
Olmadı ağaç oldum: dallarımı kestiler, meyvalarımı taşladılar olmadı. kuş oldum; kafese koydular, yerimden yurdumdan ettiler, olmadı. çiçek oldum; yapraklarımı kopardılar, sonbaharda soldum, olmadı. böcek oldum; horladılar korktular, zehirleyip yok ettiler, olmadı. mevsim oldum ,kış oldum, sevmediler,lanet ettiler, olmadı. usta oldum; kıymetimi bilmediler, itip kaktılar, olmadı. şair oldum, gülüp geçtiler, aşık olmuş dediler, olmadı. aşık oldum; sevdiğimi vermediler, sevği karın doyurmaz dediler, olmadı. |
Nasihat (Değil elbet sade sana / küpe olsun anlayana…) Hayat nedir, sadece nefes alıp vermek mi? Yemek, içmek, eğlenip sefahat devşirmek mi? Ölüm Tanrı’nın emri, zaferi(!) tevekkülün: Ateş söndükten sonra ne değeri var külün?.. Tevekkül Allah’adır, hayatı iyi tanı: Bir sureti sefalet, sefahat diğer yanı! ‘’Hayat üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su!’’ Ceset, toylu yılların değersiz bir tortusu! Sen sen ol, bu dünyâyı kimsesiz sanma sakın! İhtirâma hazır ol, sonun gölgesi yakın! |
Gonlunden Bir Gul Calamiyorum Bedduan tutmus gulemiyorum Gozumden yaslari silemiyorum Bendemiydi hatalar bilemiyorum Sana hic beddua yakismiyor yar Zamani gecti donemiyorum Yillardir yuzunu goremiyorum Gonlunden bir gul calamiyorum Sana hic beddua yakismiyor yar Kahrimdan yanipta kule donmusum Gonca guller gibi benzi solmusum Yasar! ken acilarla dolup olmusum Sana hic beddua yakismiyor yar Yasar Gurlek |
Olmadı Her gece gözlerim buluttu inan Ağladım inledim duyan olmadı Sevgiydi içimde yalnızca coşan Yalvardım yakardım seven olmadı Sevgiydin belki de her gün bir damla İçime aktın da silen olmadı Ağlamak az gelir böyle bir aşka Yalnızdım halimi soran olmadı |
Seni seviyorum diyorum Sen ise ispatla diyorsun Bakişlar,sözler yetmezmi Söyle nasil ispatlayayim Akan nehirleri tersinemi çevireyim Dünyayimi durdurayim Bulutlari pembemi yapayim Söyle nasil ispatlayayim Kalbimi söküp elinemi vereyim Damarlarimda akan kanimin Önlerine setmi kutayim Cigerlerime nefes girmesinimi engelleyeyim Söyle nasil ispatlayayim Ben bütün bunlari yaparim Ben her türlü aşkimizi ispatlarim Ne istersen iste onu yaparim Ama ben sana aşkimizi ispatla Dedigim zaman ne yapacaksin |
Olmadı Bu şehirde durabilir miyim ben, Yeniden çıkıp sokaklara Avazım çıktığı kadar bağırabilir miyim. Şarkılar söyleyebilir miyim artık, Gözlerimde bu hüzün, kalbimde sızın varken Oysa ne hayaller kurumuştum senin üsütüne Şiirler yazmıştım adına Bu gün bizim yarında bizim olacaktı. Yıldızların altında elele yürüyecektik. Gece ay, gündüz güneş kıskanacaktı Olmadı işte Ben koştum ardından sense kaçtın Yetişemedim. Her yolu denedim her şeyi söyledim. Olmadı Sen, beni sevmeyi beceremedin Bense sensiz olmayı Hazanda kuruyan yapraklar gibiyim Ne yana savursa rüzgar o yana gidiyorum Bahara döner mi ömrüm Bu kışta yaza çıkar mı bilmem Ağlasam sızlar mı yüreğin Yalvarsam döner misin geri Sen... Sen bende hayallerin gerçek olmasıydın Sen umuttun sevgiydin Sen yaşama sebebim olabilirdin. Şimdi yoksun Ben var mıyım bilmiyorum. Sesini duysam seni görmek isterim Seni görsem elini tutmak isterim Elini tutsam sarılıp öpmek isterim Eğer öpebilsem ben kendimden geçerim. Aslında kırgın değilim sana Dargın değilim Olmayınca olmuyor aşkım. Oysa ben neler vermezdim senin uğruna Canım canına can olsa al senin olsun derdim. Seninle bir gün için ömrümü verirdim Olmadı Ben Anladım ki senin hayatında Benim istediğim yer yok bana Bırak beni nolur git artık bu şehirden Kendi sevdalarına Sen kendi dünyana ben kendi dünyama Güle güle aşkım güle güle |
Natalya Gözlerimde bir Mawskowski caddesi Petersburg’ta aşkım kaldı Natalya Kulağımda Bugaçova’nın sesi Bir yaralı şarkım kaldı Natalya Şimdi senden dünya kadar uzakta Hasretinle bir gönül kavrulmakta Ne yanmakta çare ne ağlamakta Düşlerimiz yarım kaldı Natalya Ne hayallerimde ol ne de rüyamda Artık seni taşıyamam Natalya Yüzmeye çalışma gönül deryamda Boğulursun.. Yaşayamam Natalya Ateşte hüzünler dumansız yansın Bırak!.. Umutlar da gitsin Natalya Puşkin hatırası amansız yansın Bu serüven böyle bitsin Natalya |
Olmadı mı Hiç Seni Seven? Kimdi seni sevgiye hasret koyan? Kelimeleri sıralayıp destan yazdıran? Hep yabancı gibi mi geldi sana gelen? Olmadı hiç seni seven? Hep suratı asık mıydı sevdiğinin Yoksa çok mu insafsızdı? Kimdi sana hiç değer vermeyen Olmadı hiç seni seven? Kaçmalıydın bu ızdıraplı sevdadan Bir hediye,akıl veren olmadı mı? Hiç yakışır mı böyle bir aşkı iki güne sığdırmak, Hiç yakışır mı seni bırakıp uzak kentlere gitmek Kırık düşler ülkesinin prensesi Olur mu hiç seni sevmemek? |
Uçmakta, konmadan, kıyısız bir denizde ruh; Benzer mi böyle bir kuşa Tufan içinde Nuh? Üstünde gök, sürekli bulutlarla, yüklüdür; Altında gür deniz ki ezelden köpüklüdür. Çalkaltısında dalgası bilmez nedir sayı; Milyonca dalga sürmede milyonca dalgayı; Hiç durmayan gürültüsü bir türküdür, geniş, Milyonca haykırıs dolu, milyonca sesleniş. Yıldızlar ülkesinde açıldıkça yükseğe, Başlar hayal edindiği alem görünmeğe. Bir ruhu besliyen hava yalnız yukardadır. Hulyayı daima uçuran duygulardadır. Yalnız bu katta mümkün olur daimi uçuş. Her hamlesiyle, ruh, o çelikten kanatlı kuş, Ufkunda bir dakika görunmeksizin kara, Hür gökte, hür denizde uçar, hür ufuklara. |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık