![]() |
Anlatamadım &&&&& Keyifli bir gunun sarhoslugunda Duygularım karısıktı, Hayallerim dagınık Yasamak iste soyle, boyle Dilim tutulur gibi oluyordu Beni sana anlatamadım. Nasıl baslasam dedim Kelimeleri secemedim Sustum, susa kaldım Basım one egildi Kendimi yargıladım. Mısralara doktum icimi Onlar seninle konussun Ben tanık olayım Anlatılamayan sevginin Mızrakları onlar olsun. Z.S.U |
Ölüp Yeniden Doğmak İstiyorum Başka Bir Ben Olarak Sancısını çektiğim dünyanın sonsuz yasında Üstüme yığılan yüklerden bunaldım ben artık O yükler ki hiç azalmayan ve devamlı ağırlaşan Günlerin getirdiği yaşanmışlıklarda, gördüm ki, Hayatın kendini yenilediği de koskoca bir yalan Bir ağıttır çınlatıyor kulaklarımı sağır edercesine Bir acıdır kanıyor içimde hüznümden süzülürcesine Bir gölgedir mutluluğum onu bile hissetmiyorum artık Bir hayattır tadını yitirmiş gözlerimden düşercesine Oysa bir yol çizmiş yürüyordum hayallerimde Tozpembe umutlarım vardı herkes gibi benim de Kuraklıktan çürüyen çiçeklerce umutlarım da çürüdü Ve yaşanamamışlıklarımın çoraklığına döndü Gözlerimdeki ışığı da özler oldum Umut etmeyi ve sabırla beklemeyi de Gördüm ki umut, umutsuzların uydurduğu Koca bir yalandan, kandırmacadan ibaretmiş Üzüldüm ve hüzünlerin denizine attım kendimi Artık tek isteğim bu yarış haline getirilen yaşamın İçinden sıyrılmak ve kendi sonsuzluğuma dönmek, O sonsuzlukta yenilenerek, yeni bir ben olarak Bambaşka bir hayata gözlerimi açmak istiyorum artık. Gönül Bıkım |
Hülasa Ben ölsem be anacığım Nem var ki sana kalacak Ceketimi kasap alacak, Pardösömü bakkal Borcuma mahsuben... Ya aşklarım Ya şiirlerim ne olacak Ya sen ele güne karşı Nasıl bakacaksın insan yüzüne Hülasa anacığım Ne ambarda darım Ne evde karım var. Çıplak doğurdun beni Çıplak gideceğim |
BİR GECECİK Bir gececik uyuma, ne olur. Ayrılık kapısını çalma bir gececik. Bir gececik dostların gönlü olsun, ne olur sabahı et bir gececik. Bir gececik gözlerimiz seninle aydın olsun, kör olsun şeytan bir gececik. Dünyayı güzel kokular sarsın bütün. Karanlıklardan ışıklar aksın ovalara. Sofrandakiler dirilsin bir gececik. Bir gececik uyuma, ne olur. Ayrılık kapısını çalma bir gececik. Bir gececik ata bin, meydana gel. Gönüller bir gececik rahat olsun, göğüsler meydana dönsün bir gececik. Yeniler giyinelim biz kulların. Musa gibi sen bir sopa al eline. Sopa bir anda elinde yılan olsun. Süleyman gibi sen karıncaların yanına var. Karıncalar bir anda birer Süleyman olsun. Ne olur, bir gececik kapısını çalma ayrılığın. Mevlana Celaleddin Rumi |
Olmalı-Olmamalı Rüya olmalı benden amansızca ayrılışın Hayal olmalı yabancı kollara sarılşın Yaşadığımız onca güzel anıdan sonra Sebebi olmamalı kem gözler aramızdaki buzların Gerçek olmalı "SENİ SEVİYORUM"dediğin o bir tek sözün Yalan olmalı bensiz bir hayatta ölümsüzlüğün Eninde sonunda toprak olacaksa Sahte olmamalı hayat dolu o güzel yüzün Kahır olmalı sensiz geçen hayatın en acı sonu Sabır olmalı seni elde etmenin en güzel yolu Sen de aşka inanıyorsan bu dünyada Kısa olmamalı aşkımızın bu nadide yolculuğu Benim olma lı yüzdüğün denizler,çektiğin nefesler Bizim olmalı sevgi kokan çiçeklerin açtığı bahçeler Aşk yalan para her şey hayat kısa da olsa Yok olmamalı benim gibi platonik sevenler.. |
askın yalan olmus anılar aklıma gelir gözlerımden dokulur damlalar geceler sensız bıter sen sımdı uzak sehırlerde nasıl sevdım anlıyomusun sımdı nasıl kanmısım yalanlarına askın hala kalbımde yılar gıdıyo anlamadın kı onca zaman sonra sarkıların hepsı snaa senı cok sevdıgımı bıl yeter ne olur don desem donermısın sunu bıl sadece sen sın kalbımde sadece sen zaman amansızca gecer yaslandıgımın farkındayım sensız sadece tek basıma boyle hayal etmemıstık bosle ıstemmemıstık ama artık gerıye donus yok artık herkes ayrı yollarda o gunler aklıma gelır aglamakla yetınırım sadece elımde resmın ve yıne o gokyuzu kac yemın etmıstık ayrılmayız dıye ama sımdı hepsı bırer yalandan ıbaret osman kaya yağan |
Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun. Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar inansın. Bir gün yalan söyleyeceksen eğer; Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret, Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın. Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın, Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak, Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir, Kuşlar ötebildiği kadar sevimli, Bebek ağladığı kadar bebektir. Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... |
Her Şey Sende Gizli Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun. Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar inansın. Bir gün yalan söyleyeceksen eğer; Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret, Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın. Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın, Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak, Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir, Kuşlar ötebildiği kadar sevimli, Bebek ağladığı kadar bebektir. Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... [/quote] |
Olmasaydı Sonumuz Böyle Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı camları kırdı Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi Bizi yaraladı Biri şarabımızı döktü Soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu Ciğerim yanıyor Yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağında Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen birer serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında gül yaprağında Dedim ya hiç yoktan susuturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor Bitmeseydi bizim öykümüz böyle |
Güzel Aşık Cevrimizi Güzel aşık cevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi Yemeyenler kalır naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer Duyamazsın demedim mi Bu dervişlik bir dilektir Bilene büyük devlettir Yensiz yakasız gömlektir Giyemezsin demedim mi Çıkalım meydan yerine Erelim Ali sırrına Can ü başı Hak yoluna Koyamazsın demedim mi Aşıklar kara baht(ı) olur Hakk'ın katında kutl'olur Muhabbet baldan tatl'olur Yiyemezsin demedim mi Pir Sultan Abdal Şahımız Hakk'a ulaşır rahımız On İk'imam katarımız Uyamazsın demedim mi |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık