![]() |
Ona O verdiğin son resmini, yıllar yılı hep sakladım. Sensiz geçen günlerimde, ona bakıp,seni andım. Mazim ile bir köprüdür, karşımda ki hatıralar. Ruhumda ki bir törpüdür, sensiz geçip giden yıllar. Geçip yıllar,ömrüm bitse, bir nefessin sen içimde. İsmin olur son kelime, o nefesi verdiğimde. Zaman geçip,geldiğinde. Gömdülerse beni kabre. El sürersen toprağıma, huzur bulur,ruhum yine |
Sade duruş. Sessiz bekleyiş. Basit bir aşk... Garip bir aşk bizimkisi. Sevmek. Sevdiğini söyleyememek... Sevdiğini hissedebilmek. Beklemek. Sevgini hissettirmek... Olduğun yerde takılıp kalmak. Durmak. Düşüncelere dalmak... Değişimi istemek. Zorlamak. Cesaret edememek... Zamana güvenmemek. Gözlerini kapatmamak. Dedim ya; Garip bir aşk bizimkisi... |
Onarmak Zordur Şarkılar değil de Hep kulaklar bitiyor, Onarmak zordur. Bir yürek üşümüş Kapamış kapılarını, Onarmak zordur. Bir şey yitirilmiş Hiç eskimeyecektir, Onarmak zordur. İnsanın içine düşen korku Özgürlüğünden olmustur, Onarmak zordur. Ölümü düşünmek yenilmek, Sevmek ölümü yenmektir, Onarmak zordur. |
ÜŞÜYEN BİR KUŞ GÖRSEK Ağlaşırız,gülüşürüz, Umutlarla görüşürüz, Tâ yürekten görüşürüz, Ne zaman bir lokma bulsak; Kırk kişiyle bölüşürüz. Eller ile,diller ile, Seher vakti yeller ile, Güzel açmış güller ile, Ne zaman yolda kalmış görsek; Karşılarız türkülerle. Azımızla,çoğumuzla, Varımızla,yoğumuzla, Şu adanmış canımızla, Ne zaman darda kalmış görsek; Doyururuz gönlümüzle. Sazımızla sözümüzle, Hiç sönmeyen közümüzle, Saf tertemiz özümüzle, Ne zaman üşüyen bir kuş görsek; Isıtırız yüreğimizle. Durdu ŞAHİN |
Özledigim Kadar Sana özledigim kadar Çabuk gelecegim Hazir et kollarini Seni deli gibi öpecegim Yakin tut dudaklarini Alevin yakişi gibi Güneşin batişi gibi Senin herşeyin ayni olmali Sana özledigim kadar Özlemli gelecegim Sana mum aydinligindan Güneş yapip verecegim Sana kilometreleri Metre metre katlayip getirecegim Bekle özledigim kadar Çilgin gelecegim Yildizlari çuvallayip Ayi kundaklayip Karanligi aralayip Seni bambaşka sevecegim. |
Onlar Sevdiğine Varacak Bir gün oturuyorken,öylece dalgın evinizin camlarına kaydı gözlerim, Görünmedin. Sonra o küçük çeşmeye baktım, Evinizin önündeki. Bir küçük kız su dolduruyordu, Sen yoktun. Birden eskilere doğru yürüdü, düşüncem hayalim. Ve inan... İlk defa ooofff çekmedim. Duymuştum seni istediklerini, Verildiğini. Ve yarım milyona ulaşmış değerin, Duymuştum. Memnunsundur umarım, Mutlusundur. Sen hiç merak etme beni, mutluyum ben de. Dolaşıyorum köyün sokaklarında, Tarlalarında,dağlarında. Elimde dayak sığır güdüyorum. Kiraz yiyorum dalında. Biliyor musun?Buğdaylar şimdi başak.. Başak, Ve altın sarısı doğa. Geceleri ise anılarım düşlerim, dostlarla yüklü hep. Ve diğer bir mutluluğum, yarın.... Pek yakın bir yarın. Evinizin önündeki çeşmeden su dolduran o küçük kız Ve diğerleri babalarının ceplerinde eritmeyecekler Sevdalarını. Onlar gülüm... Onlar sevdiğine varacak,biliyorum. |
Seni Unutamiyorum.... Bir basima bu kentin sokaklarinda yürüyorum Ne kadar uzaksan bana , o kadar soguk hava Sen yokken, sycaklik hep mevsimin altinda Umurumda degil zaten Karmi yagiyor, yoksa yagmur mu? bana ne Ben senin hasretinle syrylsyklamym zaten Daha ne kadar islanabilirim ki!!! Yoklugunu yürüyorum sokaklarda Yoklugunu iciyorum kadeh kadeh... Hangi yola vursam basimi Hangi yolculuga ciksam Seni arayislarin ortasinda buluyorum kendimi Kendimle kalmak isterken, Bakiyorum senin pesindeyim Seni ariyorum.... Sonsuz bir arayis bu belkide Özlemin büyüdükce büyüyor icimde Sensiz kalmayi kaldiramiyor yüregim Ayrilik hüzün dolu geceler yasatiyor bana Seni özlüyorum.... Sensizken her güne yorgun uyaniyorum Her gecen gün icimdeki sen büyüyor Biliyorum birgün sygmayacak, tasacaksyn Seni özlemek tüketiyor, yylyorum Seni seninle yasamak icin Seni kendimde ariyorum.... Ve ben canym sevgilim Hergün seni sevmekten baska birsey yapamiyorum Ve seni unutamiyorum..... Fadime Gül - 2006-08-31 21:18:19 |
Onsuz Uğrunda ölecek kadar seversen, Bu asrın mecnun'u demeli sana... Vuslata ermeden, canın verirsen, Aşk, ahrette borçlu, kalmalı sana... Çabalar nafile, o, dönmeyecek, Her an ansan bile, o, anmayacak, Besbelli bu hasret tükenmeyecek, Onsuzluk ölüm se; gelmeli sana... Sözcükler tükendi, bu öykü biter, O derya kurudu, onunla bir vaha yeter, Can yanar, o, dönmez, bir duman tüter, Mecnun, kerem, ferhat yanmalı sana... |
::: KORKUYORUM ::: Sessizce daldığım şu uykudan Korkuyorum çıkmadan ölür gidersem Sessizce daldığım şu kuyudan Korkuyorum çıkmadan ölür gidersem Korkuyorum, nazlı sevgilinin, O cemali aklımda ölür gidersem Bir yudum içtiğim "şu" sevginin, Tadı damağımda ölür gidersem. Hiçbir şey alamazsa yerini senin, İçimi kemiren ürperişinin, Korkuyorum, esrarlı "şu" hayalinin, Sesi kulağımda, ölür gidersem. Oğuzhan TUNÇER (2005) |
Onsuz Olmak Sayfalar dolusu yazmak istiyorum, Onsuz olmayı, Sevisiz kalmayı... Beklentisi bol rüzgarların içinde, Bende bir esintiyim artık Ve farkım kalmadı, Beklentisi bol, Beklediğim rüzgerlardan. Söylenmesi zor sözlerin içinde bende iki kelimeyim artık Ve farkım kalmadı, Söylenmesi zor sözlerden, Sözcüklerden... Kafam dağınık, Kaldırımlar boyu yürümek istiyorum, Haykırmak istiyorum, Her çam ağacına,her uğur böceğine,her papatyaya Ve herkese, Onsuz olmayı, Sevisiz kalmayı... |
| Saat: 00:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık