![]() |
Özlediğin Gidip Göremediğindir Özlediğin, gidip göremediğindir; ama, gidip görmek istediğin Özlem, gidip görememendir; ama gidip görmek istemen Özlediğin, gidip görmek istediğin- ama gidip göremediğin Özlem, gidip görmek istemen- ama, gidememen, görememen; gene de, istemen |
GÖZ YAŞLARIMI YAĞMURLARA EKLEDİM şimdi mevsim sonbahar kopan yapraklar mıdır rüzgarın değdiği yoksa tükenen takvim sayfalarıyla yaşamım mı aynı makamda çalan bu kaçıncı hüzün şarkısıdır gidişinle dinlediğim ve bu kaçıncı yalnızlığımdır her sevdada yeniden başlayan şimdi mevsim sonbahar hava yağmur kokarken hiç doğmayacak bir sevdaya gebe yüreğim ve sana dokunamayan ellerimle yalnızlığımın sindiği hüzün sokaklarının her köşesine adını yazar bir gölge gibi dolanırken peşimde yalnızlık yolların ıslaklığında ayak izlerini ararım ahh bu ne hüzzam sevdadır bu ne yalnızlık şimdi mevsim sonbahar şimdi hüzün ve yalnızlık kol kola gezerken parolasız işaretsiz karanlığını alıp yanına yalnızlığıma nöbet çıkarır gece yollar uzak yollar ayrılıklarda kesişirken en kuytu köşelerde gözlerimin kıyısından düşen göz yaşlarımı sevda bulutlarıyla eylül yağmurlarına ekledim saklanma saçaklar altına ben gelemiyorum bırak benim yerime saçlarına dokunsunlar Atila IŞIK |
Öyle Git Bir şeyler oldu bize demek ki ayrılık var Kapat gönül perdemi, indir indir öyle git Yemin ederim senin eserin bu yangınlar Gönlümdeki ateşi söndür söndür öyle git Bilmedin kıymetimi hep yerden yere vurdun Çekilmez hicran ile, her gün yaktın kavurdun Hoyrat fırtınalarla, küllerimi savurdun Beni eski halime döndür döndür öyle git Senden sonrası ölüm söyle dahası var mı Ona çoktan razıyım ateş koru yakar mı Düşünmem artık elde kalan kar mı zarar mı Giderken acıları dindir dindir öyle git. |
Aşk Heykeli bir gün bu şehrin en yüksek tepesine senin heykelini dikeceğim limana yanaşan gemilerden önce sen görüneceksin sen yol göstereceksin karanlıklarda pullarda senin resmin olacak vitrinlerde senin fotoğrafların bu şehre gelenlere önce seni gösterecekler bense dilediğim gibi günün her saatinde yalnız seni göreceğim ve karlı, soğuk bir kış günü senin o duygusuz ayaklarının dibinde can vereceğim. Ümit Yaşar Oğuzcan |
**** O Gözlerin...**** O gözlerin bana hiç yalan söylemedi. Konuşan dilin dudağın söyledi de, O gözlerin bana hiç yalan söylemedi... Dilin söyledi, Dudağın söyledi de... O gözlerin bana hiç yalan söylemedi! Bazen nemlendi, Bazen ıslandı... Bazen çok kızgın, Bazen uslandı... Bazen kederlendi, Bazen yaşlandı, O gözlerin bana hiç yalan söylemedi! Doğru baktı, Eğri baktı... Ama hiç yalan söylemedi... O gözlerin bana bakmadan edemedi! Tatlı konuşan dilin var ya... Çok yalan söyledi de, O güzel gözlerin hiç yalan söylemedi... |
Saatin Beşindeyim Acıların İçinde Bu gece yine soğuk bir düşle uyandım Hala üşüyordu parmaklarım Bakışlarım seni aradı karanlıkta Umut yoktu oysa bu olasılıkta Kısık bir sevda ateşiyle sigaramı yaktım Efkarım dağıldı odama Duman duman oldu bakışlarım Saatin beşindeyim acıların içinde Özleminle dans ederken yüreğim Acı bir sevda türküsüydü söylenen Uzaklarda ‘Sonbaharda ‘ diyordu belli belirsiz sesiyle Diyordu ki kavuşmak sonbaharda... |
|
http://img240.imageshack.us/img240/3214/askerbp1.gif ASKER Kim demiş asker ağlamaz? Askerde ağlar komutanda… Hem de; Gurbete ağlar, sılaya ağlar… Gözyaşı sel olur, Rüzgârla vatana akar. Vatan millet sağ olsun der; ağlar Kim demiş asker ağlamaz? Ağlar, ağladığını sezdirmez, Çünkü o gönülden ağlar, Göz yaşını göremezsin, Onda sırlar gizlidir… Ama yine asker askerdir, Şendir, kuvvetlidir, ümitlidir… Bir vatan ona bakar, Yüreği turp gibidir. Mehmetçik boş değil ki… Yüreği dağlar gibidir. Bar değil, yârdır asker, Sizleri hıfzeden Mevlâ’dır asker. Askerlik vatana mevlâ dır, Asker asker ocağına mevlâ dır, Candır ciğerdir asker, Size sahip çıkan Mevlâ dır asker. |
...Yürekler Yandı kaç ananın yüreği yandı hissedebilir misiniz kaç yüreğin umudu dilik dilik parçalandı tutturmuşsunuz insan hakları söyleyin! kaç katil yakalandı? kaçı tek tek yargılandı? kaçının boynunda yağlı ilmek sallandı? kaçı afla akıllandı? aklandı yapmayın! gözünüzü seveyim evlatlara yazık etmeyin, sönen ocakların üstüne soğuk suları dökmeyin bilir misiniz kurşunu oğullar yedi siz tabut taşıyıp nutuk attınız anaların yüreği yandı! ... |
Aşk (a) Dair ... "İki kalp arasında en kısa yol: Birbirine uzanmış ve zaman zaman Ancak parmak uçlarıyla değebilen İki kol. Merdivenlerin oraya koşuyorum, Beklemek gövde kazanması zamanın; Çok erken gelmişim seni bulamıyorum, Bir şeyin provası yapılıyor sanki. Kuşlar toplanmış göçüyorlar Keşke yalnız bunun için sevseydim seni. |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık