![]() |
GÖLGEME BAKTIKÇA KARARIR İÇİM ANLADIM Kİ , GÖLGEM GİBİ BENDE BİR HİÇİM.... |
acayıp melankolık bı konuymus ıcım karardı hatta hıc bıtmeyecek bı konu olması benı dahada karamsar duruma soktu..ıyı yanı ıse yapacak hıcbıseyım yoktu sımdı en azından yagmurlu bı gunde okuyacak bırseylerım var...*-) |
SADECE 1 SAAT Adam yorgun argın eve döndüğünde 5 yaşındaki çocuğunu kapının önünde beklerken buldu. Çocuk babasına, "Baba bir saatte ne kadar para kazanıyorsun" diye sordu... Zaten yorgun gelen adam, "Bu senin işin değil" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk "Babacım lütfen, bilmek istiyorum" diye üsteledi. Adam "İllâ da bilmek istiyorsan 20 milyon" diye cevap verdi. Bunun üzerine çocuk "Peki bana 10 milyon borç verir misin" diye sordu. Adam iyice sinirlenip, "Benim senin saçma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok. Hadi, derhal odana git ve kapını kapat" dedi. Çocuk sessizce odasına çıkıp kapıyı kapattı. Adam sinirli sinirli "Bu çocuk nasıl böyle şeylere cesaret eder." diye düşündü. Aradan bir saat geçtikten sonra adam biraz daha sakinleşti ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını düşündü, "Belki de gerçekten lazımdı"... Yukarı çocuğunun odasına çıktı ve kapıyı açtı... Yatağında olan çocuğa, "Uyuyor musun" diye sordu. Çocuk "Hayır" diye cevap verdi... "Al bakalım, istediğin 10 milyon. Sana az önce sert davrandığım için üzgünüm. Ama uzun ve yorucu bir gün geçirdim" dedi... Çocuk sevinçle haykırdı, "Teşekkürler babacığım"... Hemen yastığının altından diğer buruşuk paraları çıkardı. Adamın suratına baktı ve yavaşça paraları saydı. Bunu gören adam iyice sinirlenerek, "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?... Benim, senin saçma çocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok" diye kızdı... Çocuk "Param vardı ama yeterince yoktu " dedi ve yüzünde mahcup bir gülücükle paraları babasına uzattı; "İşte 20 milyon... Şimdi bir saatini alabilir miyim babacım?..." |
|
|
İlginç Haberler Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi? Tabelacılar greve giderlerse, ellerindeki pankartlara bir şey yazabilirler mi? Neden fare lezzetli kedi maması yoktur? Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı? Neden koyunlar yağmur yağdığında çekmezler? Neden kamikaze pilotları kask takarlar? Ötenazi uygulanacak bir insana yapılacak iğne neden sterilize edilir? Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi? Vejetaryenler hayvan şeklinde krakerlerden yiyebilirler mi? Eğer bir işi başarmayı seçip de, başarılı olursanız, aslında hangisini yapmış olursunuz? Sağır ve dilsiz bir insan küfür ederse, annesi ellerini yıkamasını mı söylemeli? Krematoryumlarda yanarak ölmüşler için indirim yapılmalı mı? Eğer trafik kazalarının çoğu evden çıktıktan 5 km sonra oluyorsa, insanlar neden 10 km öteye taşınmazlar? Eğer dünya bir sahneyse, seyirciler nerede oturuyor? Eğer polis bir mim sanatçısını tutuklarsa, ona da susma hakkını kullanabileceğini söylerler mi? Eğer onları avlayamıyorsak bir turist mevsiminden nasıl söz edilebilir? Eğer bir uçağın kara kutusuna bir kazada hiçbir şey olmuyorsa, tüm uçak neden bu maddeden yapılmaz? Eğer insanlar maymunlardan geldilerse, neden hala maymunlar var? Sivil savaş nasıl mümkün olabilir? Eğer bir adam bir ormanın ortasında tek başına konuşuyorsa söylediklerinin yanlış olduğundan söze dilebilir mi? |
Ve İşte " EN " ler En zengin modacı: Dünya üzerindeki en zengin modacı toplam 3 milyon dolar servetiyle Ralph Lauren'dir. onun modadaki imparatorluğu 1960larda küçük bi kravat mağazayla başlamış. New yorklu olan modacı bundan önce ise sadece bi tezgahtarmış!!! En pahalı ayakkabılar: Manolo blahnik adında bir modacı 1999 yılında düzenlenmiş bi defile için herbiri 18 ayar altından yapılmış 6 çift ayakkabı hazırlamış ve bu ayakkabılar şov sırasında bodyguardlar tarafından korunmuş çünkü her bir çiftin fiyatı tam 10.000 dolarmış!!!! En çok kazanan manken: Artık defilelere çıkmamasına rağmen dünyanın en zengin mankeninin bayan vücut olarak anılan Elle Macpherson olduğu biliniyor.Ellenin toplam 39 milyon dolarlık bir serveti var ! avustralyalı olan ve 1980 yılında keşfedilen 36 yaşındaki güzel manken artık hollywood yapımı filmlerde oynuyor. En yaşlı kuş: En son 1996 yılında görülen ve hala yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen 45 yaşındaki kuş kendi türünün en yaşlısı olma rekorunu elinde bulunduruyor. En hızlı kara kuşu: En hızlı kara kuşunun-yani devekuşunun- saatte tam 75 km hız yapabildiğini biliyomuydunuz?devekuşları sadece afrika ve orta asyada yaşıyor. Bu kuşun yumurtasının da kendi çapında bir rekoru var diyebiliriz açıkçası! çünkü bir yumurtasının boyu tam 40 tane normal yumurta boyutunua eşit!!!! En kötü trafik kazası: 1982 yılında afganistanda meydana gelen trafik kazası hala dünyadaki en kötü kaza olarak sayılıyor bunun nedenide bu kazada tam 1000 kişinin ölmüş olması. Afganistanın 1km uzunluğundaki Salang tünelinde asker taşıyan kamyonlarla çarpışan ve patlayan bir gaz tankeri yüzlerce asker ve sivilin ölmesine neden olmuş En küçük şarap şişesi: Dünyanın en küçük şarap şişesi sadece 3cm boyunda ve 0.75ml şarap bulunduruyor. Bu şişenin dizaynı Steve Klein adında kaliforniyalı bi dizaynere ait Bir dizide en uzun süre rol alan adam: William roache adında bi oyuncu 1960 yılından beri hiç ara vermeden Coronation Street adlı bir ingiliz pembe dizisinde oynuyor ve bu alandaki rekoru elinde bulunduryor çünkü ondan daha uzun süre bir dizide kesintisiz bu kadar uzun süre oynayan oyuncu yok!dizide oynadığı 40 yıl boyunca rol icabı 3 kez evlenen,23 tane kızarkadaşı olan ve bir kez intihara teşebbüs eden oyuncu halinden çok memnun olduğunu,tanrı izin veirirse bir 40 yıl daha bu dizide oynayabiliceğini söylüyormuş!!!! En uzun talk şov: Almanyanın sat1 kanalında gerçekleşen bi talk şov tam 24 saat sürdü ve bu süre içinde sunucu tam 450 değişik insanla sohbet etti. Bu süre boyunca ünlülerle ve hatta kendi ailesinin üyeleriyle de sohbet eden sunucu Peter yapımcılar isterlerse yine yaparım demiş.bu talk şov radyoda da canlı olarak yayınlanmış. En fazla seyirci: Şimdiye kadar en fazla seyircinin izlediği amerikan futbolu maçı 1996 yılında amerikada bir 'SUPER BOWL'maçıdır.Bu maçı tam 139 milyon amerikalı izlemiş ve doğal olarak bu maçı veren NBC kanalı zengin olmuş!!! |
Hayat Bir Sevgiye, Sevgiliye harcanmayacak kadar kısa... :bilmem: |
Herşey Sırasıyla... Saglik.....gerek Huzur.....erek Sevgi.....dilek Para.....bunlardan sonra Bilgi.....olmazsa olmaz Kültür.....eski beste, ince saz Egitim.....önce naz sonra niyaz Mevki.....bunlardan sonra. Flört.....davet Tutku.....esaret Ask.....Evet... Evet...Evet. Evlilik.....bunlardan sonra Haylazlik....üzmeden Çapkinlik....azmadan Sarhosluk....sizmadan Kumar....bunlardan sonra. Es....elmayi yedirir Is....çarklari döndürür Çocuk....nesli sürdürür Aile....bunlardan sonra. Zeka....beyinde bir dans Yetenek....dogusta avans Akil....kazanilir sans Basari....bunlardan sonra. Sabir....kilit tasi Ölçü....aklin yoldasi Hosgörü....bakmaz sasi Olgunluk....bunlardan sonra. Nezaket....inceldikçe Tevazu....ögrendikçe Adalet....güçlendikçe Insanlik....bunlardan sonra. Inatçi....yasanilmaz Cahil....konusulmaz Yobaz....tartisilmaz Kötü....bunlardan sonra. Ana.....sevecen Baba.....gülecen Eylem.....müstehcen Dogum.....bunlardan sonra. Hirs....gözleri karartir Nefret....ömrü kisaltir Kiskançlik....akli azaltir Ölüm....bunlardan sonra... |
http://img64.imageshack.us/img64/933/image025hw3.gifBUGÜN ÖZEL BİRGÜN OLSUNhttp://img168.imageshack.us/img168/7432/image026pa3.gif http://img201.imageshack.us/img201/3603/image027sy6.gif Mis kokulu bir fincan kahve, http://img329.imageshack.us/img329/4822/image028ma2.gif http://img169.imageshack.us/img169/2214/image030qb0.gif SICAcIK BİR DOSTLUK KURUN http://img209.imageshack.us/img209/1328/image031rt8.gifhttp://img225.imageshack.us/img225/600/image032gu9.gif GÜLÜMSEYEREK BAKIN HAYATA http://img149.imageshack.us/img149/2913/image040mv9.gif Derler ki... "Özel bir insana rastlamak bir an, özel biri olduğunu anlamak belki bir saat, o özel birini sevmekse belki birgün sürebilir... Ama o insan ÖMÜR BOYU UNUTULMAZ..." *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* http://img204.imageshack.us/img204/7669/image027km6.gif |
|
|
Eğer aşık olmak, Yirmi dört saat düşünmekse seni, Yokluğunda varmışsın gibi hissetmekse, Ve sesini her an kulaklarımda işitmek, Dokunuşunu tenimde hissetmekse her an, İşte ben böyleyim... http://img160.imageshack.us/img160/2930/image35499ato4.jpg |
isminizi bas harfi cok onemliymis A: Eşiniz çok çekici olmalı. Çünkü bir şehvet düşkünü olarak buna önem veriyorsunuz. B Harfi: Duygusallık ve romantizm özelliğiniz. Sevginizi ifade etme kabiliyetiniz kuvvetli. C Harfi: Bencilsiniz. Seksi sevmenize rağmen uzun süre seks olmadan yaşayabilirsiniz. D Harfi: İstediğiniz kişiyi elde ediyorsunuz. Sıfatlarınız ise, seksi, sadık, kıskanç ve bencil. E Harfi: Asla seks duygunuzu tamamen kaybetmiyorsunuz. İhtiyacınız sürekli ilgi. F Harfi: Sevgilinizi ilahlaştırmaktan zevk alıyorsunuz. Sıcak ve romantik bir insansınız. G Harfi: Sizin için söylenecek iki sözcük: Müskülpesent ve ayrıntıcı. H Harfi: Sizi her açıdan zenginleştirecek birini arıyorsunuz. Onun için her şeyi yapabilirsiniz. İ Harfi: Sevilmek icin yaratılmışsınız. Ama her şeyi hep ondan bekliyorsunuz. Bu da ilişkilerinizin kısa sürmesine neden oluyor. J Harfi: Romantik olduğunuz söylenebilir ama sizi asıl ilgilendiren baştan çıkarmak. K Harfi: Utangaç görünseniz de şehvetlisiniz. Aldatmaktan nefret edersiniz. L Harfi: Sevilmekten çok sevmeye önem veriyorsunuz. Biraz maymun iştahlısınız. M Harfi: Çok duygusalsınız. Birlikte olduğunuz insanı çocuk gibi koruyup, kolluyorsunuz. N Harfi: Mükemmeliyetçi olduğunuz için standartlarınıza uygun birini bulmanız çok zor. O Harfi: Para ve güç sizin icin çok önemli. Ayrıca sekse de çok düşkünsünüz. P Harfi: Sizin icin hayatın anlamı sosyal statü. Biriyle birlikte olabilmeniz bu nedenle zor. R Harfi: Sizin kendiniz gibi entellektüel ve zeki birine ihtiyacınız var. Aşk, sizin birçok şeyden önce geliyor. S Harfi: Bir kere kalbinizi kaptırdığınız zaman dünyanın en sadık insanı oluyorsunuz. T Harfi: Flört icin ideal bir tipsiniz. Aşık olduğunuzda hemen kırılıyorsunuz. U Harfi: Değer verecek birini arıyorsunuz. Sevgilinizi her şeyin üstünde tutuyorsunuz. V Harfi: Özgürlük ve heyecan peşindesiniz. Bu yüzden bütün ilişkileriniz tehlikelidir. Y Harfi: Bağımsızlık, sloganınızdır. Sekse önem veriyorsunuz. Ama para daha önemli. Z Harfi: Aşkın acı çekmek olduğunu biliyorsunuz. Samimi, hassas, duygusal ve hayalperestsiniz |
kan gubuna göre kadınlar ve erkekler... A Grubu Kadını Para harcamasını çok sever. Seksi iç çamaşırlarına düşkündür. Çocukları çok sever ve çocuk sahibi oldukdan sonra eşini ihmal eder. Değişikliği seven biridir. A Grubu Erkeği Düzenli yaşamayı sever. İyi bir dost ve konuşmacıdır. Birlikte olacağı kadını seçerken çok titiz davranır. B Grubu Kadını İstek doludur. Sekse hiç hayır demez. Para konusunda eli ya çok açıktır ya da çimridir B Grubu Erkeği Özgürlüğünün sınırlanmasından nefret eder. Kadınlara saygısı sonsuzdur. Hep neşe dolu bir aileye sahip olmak ister. Yemek konusunda son derece titizdir. AB Grubu Kadını Erkeklerin yüreğini hoplatan elbiseler giymeye bayılır. Para konusunda tutumludur. Yemek pişirmekte, mükellef bir sofra hazırlamakta üzerine yoktur. AB Grubu Erkeği Aile içinde mutlaka sözünün dinlenmesini, isteklerinin yapılmasını ister. Hoşgörülü ve kararlıdır. En iyi aşıklar bu grupdan çıkar. Eşine ev işlerinde yardım etmekten çekinmez. 0 Grubu Kadını Mutfan masraflarından kısarak kendine hoş elbiseler alır. Çocukları biraz ele avuca geldiğinde hemen çalışma hayatına dönmek, toplumdaki yerini almak ister. Yemek yapmakla fazla uğraşmak istemez. Pratik yemekleri tercih eder. 0 Grubu Erkeği Aşık olduğu zaman birlikte olduğu kadını çok kıskanır. Kalabalığı sevmez. Son derece hareketli, çalışkan ve hırslıdır. Sevgilisine veya eşine sık sık hediye almayı sever. |
"Bazen bir kulagimizdan girip digerinden çikan uçucu sesler, neleri getirip, neleri götürdügü farkinda bile olunamayan... Bazen de o kadar siddetle sarsan ki benligimizi yüklendigi anlamdan ötesini bize dahi tasitmayan... En vefalı, en zor bulunan, en yanibasimizda, en acitan, en sevdigimiz ve hep özlenen, hep aranilan. " Dost " Bazen gün agardiginda gökyüzündeki günesi alip dudaklariniza dokundurtan, bazende karanliklar basincaya kadar söylenemeyen, esirgenen ya da unutulan. " Günaydın " Bazen yanibasindayken, hep seninle olacakmis kadar asinalasip umarsizlastigin, bazen de kiymetini, önemini, sevgisini ve sevkatini artik aglayarak özlemiyle paylastigin. " Anne " Bazen hiddetinden korktugun, gücünü devlestirdigin, her türlü sorumlulugu yükleyipte elinle ittigin, bazende arkadas olup, gezdigin, örnek aldigin, yüregindeki sinirlari sonsuza kadar açtigin, taptigin. " Baba " Bazen "eninde sonunda sen benim olacaksin, bende senin" diyecegin kadar keskin ve kesin, Bazen de aradigin sonsuzluga kavusturacak kadar hem uzak hem de yakin ama senin. " Ölüm " Bazen çok bilinm eyenli bir denklem içinde sürüklenip kaybolup gittigin, bazende basitligi karsisinda afallayip, alaya alip, küçümsedigin, "es" geçtigin. " Hayat " Bazen torpil de yapsan nafile, süresi basindan kisaltlmis bir imtihan, bazen de bir bedende dokuz kez formatlanmis bir yasam. " Ömür " Bazen saçlarina ak düsene kadar arayip da bulamadigin en güzel hayal, en büyük armagan, en büyük düs, bazen de bolca bulup insafsizca harcadigin, laçkalasmis, anlami kaybolmus, bir yokolus bir düsüs. " Aşk " Karnin her zaman tokken, sirtin pekken, gönlün hosken dahi en büyük açligin, fazla bulunca degerini ilemeyip, simardigin, gidim gidim öldürüp de yokettigin, saçtigin. " Sevgi " Bazen bir kerecik isitebilmek için hem kaçtigin hem kovaladigin, bazen de olur olmaz yerde söyleyip abartarak batirdigin, battigin. " Saygı " Bazen degil her zaman bütün kisiliklerin boy aynasi... Yansidigin...yansittigin... " Evet " Bazen acimasizca dudaklarindan çikmasina izin verdigin insafsizligin, bazen de söyleyip hem ezdirdigin hem de altta kaldigin! " Hayır " Bazen tadabilmek için tadini beyazlara siyahlara çiçeklere ve umutlara dolandigin, dolandirdigin, bazende kurtarabilmek için özgürlügü, tek parça kalabilmek adina savastigin. " Evlilik " Bazen gün içersinde cömertçe sunabilecek kadar gönüllere ilik bir meltem, tatli bir su olup aktigin, bazen de bir kerecik duyabilmek ve söyleyebilmek için seni kavuran yalnizliga hüzünlerle daldigin. " Merhaba " Bazen seni sevdigin herseyden ayiracak korkusu ile duymamak için kulaklarini eze eze tikadigin, bazen de sabah´lari karsilamak için, gece´lere söyleyip, yildizlarla allayip pulladigin. " Allahaısmarladık " Bazen de bir kelimeyi baska bir kelime ile, onlari da baska baska kelimelerle tanistirip, dünyanin en düsünülür yapisini olusturdugun anlamlar dinamigin. " Cümle " Cümle ? Sahi, cümle dedim de aklima geldi; Sadece 3 kelimeyi seferber ederek sonrada onlari yanyana dizerek yüregimin sesini de anlamina katarak olusturdugum en favori cümlemi açikliyorum " Seni çok seviyorum..." Geç kalmadan iste! Hiç bir sey zamaninda "geç" degildir çünkü..." |
Suskunluğumuz korkumuzdan değil,asaletimizdendir... |
Bir kız ve bir delikanlı bir motosikletin üzerinde 180Km hızla gidiyorlar ve aralarında şöyle bir konuşma geçiyor; Kız : Lütfen yavaşla, ben korkuyorum Delikanlı : Hayır, bak ne kadar eğlenceli Kız : Lütfen, lütfen, çok korkuyorum Delikanlı : Peki, beni sevdiğini söyle Kız : SENİ ÇOK SEVİYORUM, lütfen yavaşla Delikanlı : Şimdi de bana sıkıca sarıl Kız delikanlıya sıkıca sarılır Delikanlı : Şapkamı alıp, kendine takar mısın? Başımı cok sıktıı Ertesi gün gazetelerde şöyle bir haber çıktı: Motorsiklet Kazası; Motorsiklet, fren arızası nedeniyle, bir binaya çarptı.Üzerindeki 2 kişiden sadece biri kurtuldu. Gerçek ise şöyleydi; Yolun yarısında, delikanlı frenlerin bozulduğunu anlamış ama bunu kızabelli etmek istememişti. Bunun yerine, kızdan kendisini sevdiğini söylemesini ıstemış kendısıne son defa sarılmasını istemişti. Sonra da kendi ölümü pahasına, kızın başlığı takmasını ve hayatta kalmasını sağlamıştı İşte gerçek AŞKIN anlamı da buydu!!! |
Senin gökyüzünde uçamam Senin yağmurunla ıslanamam Masal bitti kahramanım Senin kollarında uyuyamam.... Hiç bu kadar özlememiştim..... ilk defa üşüyorumm................ |
|
|
allah gücü erkeğe güzelliği kadına vermiş.... ne varki her şeyi yenen güç, güzelliğe yenilmiş..... :bilmem: |
Aşk fırtına gibi insanları sağa - sola savuruyor. Aslında Kimse kimseyle oynamıyor AŞK kişilerle oynuyor. Aşk oyuncağı oluyor insanlar... (Yani ben bu durumda günahsızım(A):moo:) |
Oyuncakları Bırakıp Yüreklerle Oynayalı Oyunların Adı "Aşk" Kaldı |
|
|
I. Yalnız: Kendimi dinlemekten sıkıldım. Biri olsaydı yanımda şimdi. İki kişi sussaydık. Ağırlık alışverişi yapıp hafifleseydik. Yalnız: Aynaya bakmaktan yoruldum. Sınırlarımı kaybettim. Genişliğimde bozulmak üzereyim. “Öteki” nerede? Kendimi ötekinin nezdinde tekrar gözden geçirmeye ihtiyacım var… Bu sınırsızlık beni çıldırtabilir. Yalnız: Dışarı çıkıp bir iki sergi gezsem… Uff sıkıldım yalnız dolaşmaktan… Gördüklerimi paylaşacak “öteki” lazım. Fotoğraf makinesı onun yerini tutar mı? Muhtemelen. Yani. Bir gün fotoğraf makinesi tüm ötekilerin yerini tutarsa… Bu korkutucu olmaz mı? Yalnız: Telefonum çalıyor. Bakmayacağım. Yalnız: Sus. Yalnız: Fotoğraf makinesi. II. Birlikte: Kendi alanımı istiyorum. Geniş çayırlarda koşmak gibi. Varlığının hacmi genişlerken. İçim daralıyor. Ah bir kendi kendime kalabilsem. Git artık. Birlikte: Sürekli soruyorsun. Açıklama yapmayı sevmem ki ben. Etki-tepki-etki-tepki…Mecburiyet pzikozu…Karşındakine onun var olduğunu sürekli hatırlatma yükümlülüğü…Konuşma. Bakma bana. Bir şey bekleyip durma. Git artık. Birlikte: Ne? Karnın mı acıktı ! Sergiden sıkıldın mı! Ayaklarına kara sular mı indi. Git o zaman. Ben kalıyorum. Birlikte çıkılan yola birlikte devam etme zorunluluğu yok. Ne? Git dedim diye alındın mı! Senin alınganlığının sorumlusu değilim. Git hadi. Tek başına. Birlikte: Telefonun çalıyor. Baksana. Birlikte: Konuş Yalnız: Fotoğraf makinesi. Şimdi Gitme Zamanı .. |
İçimdeki boşluğa el sürmeyeceksin Artık benden bir iz bile görmeyeceksin Öylesine uzağım ki erişemeyeceksin Artık benim nefretim bile değilsin..! |
Kariyer Testi... Bir Amerikan kariyer testi..Basit ama uygulanan ve doğruluğu kanıtlanmış etkili bir test... bir tanesini secin bakalim. Soru su; "Kedinin biri agaca cikmis ve inmek bilmiyor... Kediyi o agactan indirmek icin ne yaparsiniz?. .. " Burada düsünün ve cevabiniza göre kariyer analizinizi asagida bulun... 1-Agaca tirmanirsiniz; 2-Agaca merdiven dayayip tirmanirsiniz; 3-"Gel pisi pisi" diye bagirirsiniz; 4-Disi bir kedi bulup agacin altina getirirsiniz; 5-Itfaiye gibi kurtarici görevlileri ararsiniz; CEVAPLAR ASAGIDA 1-Agaca tirmandiysaniz; Cesur ve giriskensiniz. .. Iyi bir satis temsilcisi olursunuz... 2-Agaca merdiven dayayip tirmandiysaniz; Hedefe nasil ve ne yöntemlerle ulasacaginizi planlayabiliyorsunuz... Iyi bir halkla iliskiler müdürü olursunuz... 3-"Gel pisi pisi" diye bagirdiysaniz; Saflik derecesinde iyimsersiniz. .. Ne yaparsaniz yapin, sakin kendi isinizi kurmaya kalkmayin... 4-Disi bir kedi bulup agacin altina getirdiyseniz; Kendi isinizi kurup cok basarili ve ünlü olabilirsiniz. .. 5-Itfaiye gibi kurtarici görevlileri aradiysaniz; Sorumlulugu baskalarina atmayi iyi beceriyorsunuz. .. Iyi bir üst düzey yönetici olursunuz... |
Okulda birinci sinif ögrencileri, bir aile fotografi üzerinde tartisiyorlardi. Fotograftaki küçük çocugun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden degisikti.... Ögrencilerden biri o küçük erkek çocugunun belki de evlat edinilmis olabilecegini söyledi. Onun bu sözünü duyan Jocelynn Jay adinda küçük bir kiz ögrenci ,birden sesini yükseltti: - Ben evlat edinme konusunda her seyi bilirim , çünkü ben de evlatligim!... Siniftaki bir baska ögrenci sordu: - Madem biliyorsun bize de anlatsana ...Evlat edinilmek ne demektir..? Jocelyn, kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi: - Annenin karninda degil, yüreginde büyümüssün demektir |
***aksilikler Hep Ustuste Gelir*** http://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/1wacko.gifhttp://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/1wacko.gif - Bir sey tamir ederken elin tamamen yaglandiginda burnun kasinir. - Yere dusurdugun bir bozuk para veya bir kucuk vida ulasilmasi en zor yere yuvarlanir. - Insanlarin seni seyretme olasiligi, dustugun durumun komikligi ile dogru orantilidir. - Yanlis numara cevirdiginde cevrilen numara kesinlikle mesgul degildir. - Patronuna lastigin patladigi icin gec kaldigini soylediginde ertesi gun lastigin gercekten patlar. - Girgir gecmeye basladigin anda patron kapida gorunur. - SIkIsIk trafikte serit degistirdiginde, terk ettigin serit daha hizli akmaya baslar. - Dusa girip islandiginda telefon calar. - Birileri ile karsilasma ihtimalin, gorunmek istemedigin zaman en ust duzeydedir. - Bir makinenin calismadigini ispat etmen gerektiginde kesin calisir. - Kasintinin siddeti ulasma zorlugun ile dogru orantilidir. - Sinemada siranin ortasinda oturanlar salona en son girerler. - Uzerine yag-recel surulmus bir ekmek kesinlikle en pahali haliya ve yuzustu duser. - Ayaginiza tam oturan bir ayakkabi kesinlikle magazadaki ayakkabilarin en cirkinidir. - Herhangi bir seyi begendiginizde derhal uretimden kaldirilir |
Yeni tanıştığımız bir insana kullandığımız itina ile seçilen kelimeler, en sevdiklerimiz ile konuşurken nerelere giderler. Neden bir yabancıya kıyasla daha özensiz davranırız en değerli varlıklarımıza. Kimi daha çok önemsiyoruz. Şimdi kendimizle yüzleşme vaktidir. “Ömürden gidiyor” der kimileri, güneşin batışı ile biten gün için. Ne kadar da yerinde bir söz Ömrümüzden ömür gidiyor, takvimden kopardığımız her yaprakla Neler yaşadık kim bilir bu güne dek. Çocuktuk ilk okul öğretmenizi unutmadık, Kırdığımız vazonun ardından kalbimizin nasıl çarptığını da. Dizimizi kanatan kaldırımlar, yüreğimizi kıpırdatan ilk aşk Karne heyecanı, babamızın kucağında duyduğumuz güven duygusu. Annemizin bir yeri acıdığında içimizdeki yürek sızısı, Komşunun kızı belki de oğluydu en iyi arkadaşımız Harçlıklarımız, çikolatalı dondurma ve lunapark… Büyüdük Okula giderken daha bir dikkatli baktık aynaya Daha bir özen gösterdik saç şeklimize Değişti bizi mutlu eden şeyler Tıpkı bizim gibi büyüdü isteklerimizde Bir çikolatalı dondurma doldurmadı içimizdeki boşluğu Anne babamızın aldıklarını giymez olduk Ve avutmadı babamızın saçımızı okşaması Kırılan ya da yitirilen bir şey için çarpmadı kalbimiz korkuyla Mutlaka bir bahane bulduk yaptığımız hatalara, ya da bir yalanın ardına sığındık, kendimizi savunmak adına Kendi doğrularımız oldu, Karışılmasından hoşlanmadık arkadaş seçimimize Ve yalnız kalmak istedik odalarımızda Çatıştı fikirlerimiz ebeveynlerimizle Evet büyüyorduk Beğenmez olduk kimseleri Eleştirdik, eleştirilmeye ise tahammül edemedik. “Herkes fikrini kendine saklasın” oldu anlayışımız Mutluluk için yetmedi Ailemiz ile sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmek Kolay harcar olduk, hem parayı, hem dostları. Hayattan hep daha çok şey bekledik. Emek vermeden bizim olsun istedik her şey Kim bilir bu güne dek kimleri kazandık kimleri kaybettik. Bundan sonrası için fikri olan var mı? Biliyor muyuz ne zaman toprağa karışacağımızı, Ne zaman son görüşümüz olduğunu, gözlerinde hayat bulduğumuz insanı Acaba son muydu geçen gün kardeşime sarılıp ona, onu çok sevdiğimi söyleşim Yoksa bir sonraki bayramda babam olamayacak mıydı yanımızda O hafta kendimi kaybedip sinirle ağzımdan çıkan o kelime nasılda üzmüştü eşimi. Telafisi var mıydı pişmanlık duyulan geçmişin Bir daha annem diyememek ve onun yokluğu fikri bile ne kadar da acıtıyordu insanı. Geçen her dakika aleyhimize işliyor Ve bize ne olursa olsun hayat devam ediyor. O çok sevdiğimiz anne babamız, eşimiz, arkadaşımız bizden sonra Yine nefes alıyor, yemek yiyor, gülüyor, ve gelecekten bir şeyler umut ediyor. En yakınımızı kaybediyor ama ona da alışıyoruz. Ah şu alışkanlıklar, alışmakla bitmiyor En sevdiğimiz arkadaşımıza alışıyor sonra onu uzaklara göndererek unutmaya alışıyoruz, Kolaylıklara alışıyor her şey mücadelesiz bizim olsun istiyoruz. Aşkı zamanla alışkanlığa çeviriyor, sonra da aşkı nasıl tükettiğimiz fikrinin içinden çıkamıyoruz. Rahatlığa alışıyor zora gelemiyoruz. İlgiye alışıyor, bulamayınca depresyona giriyoruz. Alıştıkça alışıyoruz. Kimi vakit çekemiyoruz kimseleri, kendi yaşam mücadelemizi verirken Sizce de ihmal etmiyor muyuz bir şeyleri Bizi yetiştirmek için onca emek harcayan ve tek dileği mutlu olmamız olan Melek annemizin boynuna sarılıp ona nedensiz bir çiçek götürmeyi, Tüm gününü dışarıda belki de zor şartlarda çalışarak , ailesinin geçimi ve istekleri için didinen o koca yürekli adamın babamızın, elini öperek bu güne dek bizi kimselere muhtaç etmediği için teşekkürümüzü dile getirmeyi. Hasta dedemizi ziyarete ne sıklık da gittiğimizi düşündünüz mü Ya eşimizi Onu ihmal etmiyor muyuz Tüm ömrünü yanımızda geçirmek için kendini bize adayan, yaşam yolculuğumuzdaki yol arkadaşımız, her koşulda bize destek olmaktan vazgeçmeyen ve yanında kendimiz olabildiğimiz o insanı hayatını bizimle paylaştığı için en iyi seçimi yaptığı fikri ile her sabah uyandırabiliyor muyuz. Asansörde karşılaştığımız insanlara, İş arkadaşlarımız, esnafımız ya da komşularımıza her koşula bir merhaba diyebiliyor muyuz. Yeni tanıştığımız bir insana kullandığımız itina ile seçilen kelimeler, en sevdiklerimiz ile konuşurken nerelere giderler. Neden bir yabancıya kıyasla daha özensiz davranırız en değerli varlıklarımıza. Kimi daha çok önemsiyoruz. Şimdi kendimizle yüzleşme vaktidir. |
|
Ciddiye alırım Ama kapılmam! daLga geçerim Ama Kırmam! Huzur veririm ama Söz vermem! Sahip olurum ama ait olmam!.. |
ömür bitio konular mı bitmicek... |
|
|
Belki Başka Hayatta... :bilmem: |
yok yok bu hayatta... |
|
Sanat yapanlar için kolay; yapamayanlar için imkansızdır... |
|
Saçlarını Rüzgara Satan Kız! [flash=http://img516.imageshack.us/img516/5485/fundamy6.swf]width=728 height=290[/flash] |
|
|
Mutluluk denen şey anlatıldığı kadar saydam mıdır ? Gözler kalbi kandırır her gülücük biraz sahte.. |
|
Bir By SLipKNoT vardı canı sıkılan canı sıkılan pufff :^) http://www.satanspace.com/gallery/bloody/image/520/cut-the-head-off.jpg |
Sana böyle uzakken seni bir daha sevdim. Yanına gelebilsem bir daha dönmezdim. http://img62.imageshack.us/img62/978/tatliaskimcilar2011ig8.gif |
| Saat: 00:36 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık