![]() |
Aşkın Bir zehirmiş Seni senmek ne zor şeymiş Meğer aşkın bir zehirmiş Ne deliyim ne de ermiş Sam yelinde tuz buz oldum Gözlerimin gitti feri Oldum dertliler neferi Ne kemiğim ne de deri Aşk yoluna maraz oldum Geceleri çıkmaz mehtap Çöl de yok ki görsem serap Ne tipiyim ne de girdap Yaz gününe ayaz oldum A. Ali Uçtumoğlu |
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? |
Ölmeden Gel Giderken ardına..... Dönmedin bir daha ne halde gözlerim.... YAŞ MI BİLMEDİN. Kışa kattın baharımı.. Yarınımı... Bu günümü .....Bilemedim. Bilemedim serçem Bırakıp da gideceğini Gözbebeğim ağlarken yokluğuna ..son umudumu serdim yoluna ...NE OLUR... Yokluğunla ölmeden gel.....koynuma. |
Veda Gökyüzü bürünmüş siyahlara ardımdan veda ederken İki bulut ağlıyor sessizce şimdi beni uğurlarken Deniz el sallamakta uzaktan haber aldığından beri İşte son kez sarılıyor bana rüzgârın soğuk elleri Yüzümü ıslatan yağmur değil ben de buna dayanamam Onun için ne olur yapmayın yoksa sizden ayrılamam Resimlerde bıraktım sevgimi çünkü gitmek zorundayım Unutamam asla anıları ama yolun sonundayım Mazinin eskimiş levhaları saklasın içinde beni Uzansa da yıllar sonsuzluğa kalır hatıram yep yeni Zamanın kuraklığında solsa da bütün sevgiler Aramızdaki özlem yeşerir saklı anım onu besler Koşsun artık saatler art arda zor geçer ayrılık günü Lanet olası gizemli veda zor avutur bu üzgünü Artık gözlerim kapalı bakıp bilmediğim diyârlara Rüya gibi hayatımdan dalıp görmediğim rüyâlara Ağlamaklı değil şaşkın, gidiyorum uzaklara. . . |
Ölmek İstiyorsan Ölmek diye bir şey yok Lambayı yakan ellerin acizliği sadece Mavinin keskin gözlerinden yaralanmak Ellerinde birer beyaz gül Kanatacak kıpkırmızı yaşamın kokusunu. İnadına yaşamak istiyorsan sus ve dinle Sana söyleyeceğim bir bardak sözüm var Tenine dokunan o asil acı var ya hani İnceden inceye hiç sarmamış seni Yağmur altında ıslanıyorsan eğer hala Onsuzluk diye bir şey duymamışsan. Renklerin içinde korkusuz boğulmamışsan Sandalın içinde okyanuslara dalmamışsan Akşamların ay ışığında suya kan kusmamışsan Nedenini bilmeden hiç ağlamamışsın. Özlemek diye bir şey var diyorsun ısrarla Lambayı yakma süzülsün içine karanlık Duvarlara vurarak parçalayacaksın o özlemi Üzülme sakın zaten yaşamak özlemektir Resimlerin hepsini tek tek yak için açılsın. Üstünden akıp gitsin korku kırıkları Rakı masasında balık olacaksın Orhan Veli gibi Üzülmüyorsan ölemiyorsan ölmek istiyorsan Mumları yak o zaman ben seni öldürürüm. |
Sessiz Bakış geldin bir köşeden sessiz bakıyorsun yüzünden anlamak mümkün değil içindeki fırtınaları deli esen yelleri ben belli ediyorum her şeyi bak yüzüme eğil senden gelecek bir selam yıkmaz telleri senin için güldürdüm yine kendime elleri senden istediğim sadece ilgi sevgi değil biliyorum ki sendeki de bana sevgi değil |
Aynamdın Sen benim aynamdın, ben sende beni gördüm Hayalimdeki ipektin, taç yapıp ördüm Ben kendimi sende gördüm, öyle beğendim Sevmeseydim seni ben, hırsımdan ölürdüm Aşkın damarına basıp çektim de yayı Girdim senden içeri bir sonbahar ayı Sevildiğimi gördüm, aşkı sende buldum Gözlerinden bakıp seyreyledim dünyayı Meğer kalbi bir saraymış, vardım tahtına Bir mum bulup yakamamış kara bahtına Ağlamaktan soğulmuş o büyülü gözler Gönlüne şah dedim, hadi bak rahatına A. Ali Uçtumoğlu |
Ölmeyen Sevginin Figüranlarıyız Biz Yitirme umudunu asla Yitirme Ben yoksam bir başkası var Kaç seven insan kavuşmuş ki Bırak bizimkisi de efsane kalsın Sevip de kavuşamayanlar efsanesi Başroller SEN ve BEN Ayrılıyoruz yakında Sen yoluna,ben yoluma Beni unut,düşünme Başka birine gönül ver Ama ben veremem Sen de veremezsin,bunu biliyorum Sen başkasını sevemezsin Sevseydin bunu hissederdim Sevdanla yanıp tutuşmazdı yüreğim Bir tek biz biliriz ayrılığı Biz anlarız ayrılık nedir Çünkü seviyoruz Sevmeyi biliyoruz Unutma beni,ne olur unutma Kiminle olursan ol Hangi şehirde olursan ol Aklında mutlaka ama mutlaka Hayalim ve sevgim olsun... |
Sakin Liman Sevdam ürküttü seni Sen de korktun benden Nasıl da yorulmuştum Aşk peşinde koşmaktan Hırçın dalgalı denizlerde Dolaştım hiç bıkmadan Aradım sakin liman Buldum sandım Yanaşacaktım tam Baktım benden fırtınalı Denizlerdesin sen Sakin limanın olsam Yanaşır mısın bana Yoksa yine boğuşacak mısın Hırçın dalgalarla Bilinmez azgın sularla |
Anladım diyemem ki ! Suçluyum. Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi. Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim. En kötüsü beni koyup gitmendi O, öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz. Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın ve hiç gitmezdin, değil mi? Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
| Saat: 21:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık