![]() |
Ölümdün Yüreğime gelişlerin ölümdü yüreğime, oysa hasrettim geleceğin güne, çok istedim sarılmayı,sıcak tenine, dokunamadım,bakamadım gözlerine.... kalbim aşka mezar kazmış, aşktan yana hep yanmış, sevdan yüreğimin düşmanıymış, anladım sevdan harammış.... gene karşımdasın,geldin(!) ama benim değilsin, elsin, her gün öldürüyor gelişin beni gömmek için mi geldin.... hep yandım, hep ağladım, derdimi kimseye anlatamadım, sevdan yüreğimdeydi bırakmadım sensizken de hep ağladım..... |
Yeni birgun dogmali bizim icin. Bu gunun gunesi sen olmalisin, Mehtabida ben... Mutluluk ruzgarlari esmeli Saadet kuslari sarki soylemeli O gun bambaska birgun olmali, Yeni bir gece baslamali bizim icin Bu gecenin ayi sen olmalisin, Yildizlarida ben... Parlak bir umut sacmaliyiz etrafa Bir umut kivilcimlari Tum seven kalpleri isitmali Butun sevilenleri mutlu kilmali. Tanrimiz yeni bir dunya yaratmali Sadece ikimiz icin. O dunya bambaska dunya olmali Yalniz bizim gibi sevenler icin. |
Ölüme Gidiyorum Bir gün baktım davullar, zurnalar ötüyor Bu ses beni ölüme davet ediyor Sen beyaz gelinlikler içinde Bense beyaz kefen içinde. Bil ki her zaman sevmiştim seni Kader bile bağlamaz bizi Ölüme giderken bile izliyordum seni Ağaçtan atıma bindirdiler beni. Mezarıma gül koyma sakın Yanıma bile ugrama Yaşadığın sürece Hep kalbinle ağla Artık ben ölüm yolcusuyum Gidiyorum senden uzaklara Sana son kez elveda diyeyim Sonra yaşamıma son vereyim... |
Ben seni hiç sevmedim ki Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeği sevmeni bir güle benzemeni sevdim Bir de yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığım da Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin rüzgar gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki |
Benim işte yalnızlığım Başım yorgun, Gökler alemi sessiz... Sefaletin gürültüsü, Yok artık. Öpüyorum gökyüzünü, Yari öpercesine. Yıldız iskelesini Adımlıyor varlığım. Bütün gecenin, Koynu benim işte. Benim işte Yalnızlığım. Saltanat sürermiş, Beyler paşalar. Umrumdamı! Bana yeter krallığım. |
O MEMLEKET Bülbüller ötmekte dağlarımda Sularım çağıl çağıl Bahar on ıki ay memleketimde İnsanlar mutlu mu mutlu Gam keder yaşamaz evlerinde Gemilerim yüzmekte Değirmenlerim fırıl fırıl Fabrikalarım neşe dolu Memleketimde saadetin yolu Satıcılarım şarkı söylemekte Saadet satmakta herkese Duyan mı var ağlayan sesi Sezen mi huzursuzluğu? Memleketimde çalışmakta insanlar Kazmakta toprağı kazımakta Bulmak için daha mutluluğu Üzüm akar bağlarımdan Dalları ağaçlarımı Altın ve elmas dolu Yağmur yerine zümrüt yağar Bulut yerine göğü İpeklerin kapladığı günlerde Çocuklarım cıvıl cıvıl Sevinçle dolu ve hazır Gelecek günlere Yanakları al al bebeklerimin Kalpleri neşe dolu Ve elleri yumuk yumuk Kadınlarım dünya güzeli Saçları altın sarısı Güneşten daha parlak daha canlı Mert erkeklerim, yağız delikanlılarım Heybetli mi heybetli İşte benim insanlarım İnsanların, en iyisi İşte benim vatanım Vatanların en güzeli. |
Diyemiyorum Gizli bir şenlikte ak parmakların, Bir güzel melodi mırıldanıyor. Dediğin her sözün bir destan gibi Yıllarla yeniden çoğalıyorum. Papatya yaprağı hayallerimiz, Kahve fincanları fal çıkmaz oldu. Yürekte yaşanan anılar yeni Yağmurum,doluyum yağamıyorum. Hep seni yazdım gözyaşlarıma, Ağlıyor diyipte inanma sakın. Yüreğin en hisli duygularını Dillerim dönüpte diyemiyorum. Ben seni en güzel yerde kayettim, Aradım izini karda kaybettim. Bir küçük dünya'da dert'e kaybettim Bu yalan dünya'ya sığamıyorum |
Herkes giditor atlı ben ise yaya Garibanlığın gözü körolsun Sorana mutluyum diyorum güya Garibanlığın gözü körolsun. Bir yudum saadet biraz mutluluk Huzur da ne ki vallah unuttuk Yıllarca kendimizi böyle zvuttuk Garibanlığın gözü körolsun. İnsan saymıyorlar hiç yoksa paran Eriyip bitsen de olmuyor soran Böyle acılardan kapanmaz yaran Garibanlığın gözü körolsun. Yok ettim umudu hayali yıktım hayattan bıktım insandan bıktım Hani ölmeden mutlu olcaktım ulan garibanlık gözü körolsun. |
Elveda mı diyorsun? Ne bilinçaltından seni atabildim, Ne seni unutabildim. Şimdi başka birisine evet diyorsun Beni bir çırpıda unutuyorsun. Hiç birşeye değişmezdim, Senin bir gülüşünü. Beni unutabileceğini, Hiç bilmezdim! Şimdi unuttum diye, sanırım gidiyorsun. Bir kırık kalp bırakıp Sen çekip gidiyorsun. Hala seni yaşayıp, Seni ümit ederim. Seni çok seviyordum Sen bunu biliyorsun. Kısacık şu yaşamda, Sevgiye sansür koydun Sonunda bırakıpta... Elvedamı diyorsun. |
Bu meltemli geceler, Su sesi, ayışığı, Uzayan türküleri Cırcır böceklerinin, Bu cümbüş, bu muhabbet Bu tatlı uykusuzluk, Hep senin şerefine, Esmer güzeli yarim... |
| Saat: 17:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık