![]() |
Ömür Kısa, Sevda Uzun, Gönül Yorgun Unutulmuş akşam türkülerinde,acılara tutunup ağla derken bana, aynaların ötesinde gördüğün ,ağır sevdanın altında ağıtlarımı gizledim. ömür kısa,sevda uzun,gönül yorgun artık bir sonbaharın son gülü giderken, küllenen aşkımla sana seni yazıyorum sevda tohumları açarken baharında. bir sevda filiz verdi,ıslanmış gözlerim damla damla düşerken aşkına, gönlümdeki kelepçelerin morlarında sevdim de seni içimden,söyleyemedim ki. ve baharın çıplak ayaklarında,sevdalara boyanmış yağmur tanesiyim, beyaz tuvallerin siyah izleri misali ıslatırcasına ağlarken sana. |
Güne Tutsak Sevdalar Gün tutsadı yalnızlıklarımı Eğildi güneş harman savurumlarına Yorgun süzülen yağmur silüetlerinde Kesildi kahkahası bilinmezlerin Düşerken bulut bulut amazonlara Yürüdü zebaniler sarp geçitlerinde Kırpınışlarında badem gözleri ve İçine işlemiş paytak sözleriyle Ve dahi pasaklarında iftira közleriyle Çizmekte biri yol kutsamalarını Güne dizdim çiroz misali sevdayı Gün yürüdü akşam sefaları tanıkladı Çingene sevişler mesken tutarken arşı Kimler aşdı ki ufuk çizgilerini Aşk işledi nakış diye yüreğe Gün tutsadı sevdayı gölgeler boyu Yol sıkıntılı yeller sarmazken dalı Gözler yırttı şehveti inletti doğayı Suya hasret dövüngeç yakınmalarında Kukla saraylar aldı nisbet rüyalarımı Darılgan tablolarda kıskanç nağmeler Küs kuşlarıyla meze olur gecelere Hoyrat bir rüzgar çeker ıklığı da Düşer gölgesine vaki ahir demlerde Güne tutsak sevdalar ... Düşer gölgesine Güne tutsak sevdalar Düşer.... |
ÖZÜR DİLİYORUM Bütün sevdiklerimden özür diliyorum, Bir sevgi kahramanı idim hayatlarında, ************yalansız, sadık ve de aziz! Size dürüst davranmayla, bir komadyendim, Trajedilerinizin yanı başında, ************utandınız benden, bağışlayın! Herkes parası kadar insan, Borcu kadar kul, Aşkı kadar köle, Sağlığı kadar duayen, Acıları kadar isyankar.... Saçlar doğunun asaletine, Ayaklar batının rezaletine, Ram olmuşken: Şaşmıyorum artık! Yer sofralarında büyrken, Lüks masalarda saadetimin bozulmasına! ! ! Kimi sevdimse acelesi var, İhanete vakit ayıracak kadar! ! ! En iyisi ahlaksızlar ersin muradına, Ben arkalarından toplarım yüreğimi.... ******özür diliyorum sevdiklerim, ******utandırdığım için sadakatımla sizi... |
Önce Gözlerimden Yaşlar Kalbimden acılar Hiç dinmez sanırdım Seni tanımadan önce Masmavi denizler Güneşin batışı Akşam serinliği Göz kırpan yıldızlar Hiç zevk vermezdi bana Seni tanımadan önce Hayatıma bir heyecan getirdin Kalbime bir sıcaklık verdin Gözlerdeki anlamı öğrettin İlk buluşmamızdan önce Aşık olmamıştım hiç Bağlanmamıştım kimseye Bu kadar mutlu olmamıştım Seni öpmeden önce Son kez ağladım Acılardan kıvrandım Ama bir sözüm vardı sana , sustum; Hatırlarsın ya , ağlamayacağıma Üzülmeyeceğime dair Sen ölmeden önce…. |
(L) Seni Seviyorum (L) (L) Bu karmaşık dünyada bildiğim bir şey var artık içimde Sol yanımın ağrıları ismini duyduğumda başlıyor bak şurası işte gömleğimin sol cebi... Artık bu acıdan kurtulmak istiyorum ve her şeyi göze alarak söylüyorum şimdi sana belki çok söylenmiş cümle ama olsun ne fark eder ki yolu yok ki başka söyleyeyim Birazda çekinerek söylüyorum Seni seviyorum. |
Önce Kar Yağdı Önce kar yağdı... Sanki gözyaşlarımdı. ... Sonra sen geldin... sanki bu bir hayaldi. O Aydınlık Yüzün, O Kara Gözlerin Senin bütün güzelliklerin gözlerim önündeydi. Benimle konuştun... Sesini duydum.. Gözlerine baktım, Öyle yakınımdaydın ki... Yıllar var...yıllar var görmüyordum seni Duymuyordum sesini. Sana ait olan her şey.. herkes oradaydı Ellerim titriyor... Gözlerim dalıyor... Gitmeni istemiyorum Uyanmak istemiyorum Önce kar yağdı... Sanki gözyaşlarımdı Sonra sen geldin... Sanki bu bir hayaldi ... Oysa bu rüyaydı ... ...ve ben uyandım ...ve hayatımda ilk defa uyandığım için ağladım. |
ne tutacak biri kaldı elimi ne de erişilemez bu yorgun yüreğime nasıl olur ölür her günde güller yastığımda erir erir nefesim yalnızlığı anla yalnızlığı anla hep böyle mi varla yokun savaşı ya kazanan yoklar onlar hep böyle mi fırlatırdım bir taş gücüm olsaydı yıkmaya yalnızlığımın duvarını |
Talebe-i Aşk Eski bir belediye havuzunun önünde otuyorum Bir yanımda düşüncelerim Diğer yanımda hayallerim Ve sen... Meğer sen benmişsin Meğer sen benim güneşim, bulutum, ay ışığımmışsın Ve ben sensizliği senden uzaklarda değil Senin yanında yaşamışım yıllarca Çantamı kavradım Usulca yerimden kalktım Evime doğru yola koyuldum Ama ne fayda Evim, siyah çarşaflı yatağım, kuytu odalarım sensin Meğer sen bir tanrıçaymışsın Ve sana tapınmak hayattaki en en hayırlı işimmiş... Seni seviyorum İsimsiz |
Önceden Benim İçin Bir Anlıktın Hayallerle yasayarak bir ömrüm daha geride kaldı, fakat en mutlu geçen yazındı,çünkü yanımda sen vardın. bu bir yazı seninle geçirdim bu verilecek güzelliklerin en vazgeçilmezi herseyi seninle tattım,örnek veremem çünkü bu ikimiz de bir sır. Hiç bir zaman bugunkü günleri tahmin etmedim,edemedim. hayatımı senınle birlestırecegım bır ömur boyu beraber olacak eşim. yoldasın olacagın aklımın ucun dan bıle gecmezdi ama bu oluyor, ne mutlu kı bana, senın gıbı bır sevgılım var her yonumu ve her durumumu anlıyısla karsılıyor. Baslardan bahsetmek ıstemıyorum,çünku benım ıcın bır anlıktın. sımdı ise,yarınlara umutla bakmamı saglayan bir ömürlük canımsın. umarım senı fazla kırmadım, kırdıysam lutfen benı affet .ama içten tamammı? ne kadar yuzume affettın desende içinde bır mıktar kaldıgını hıssedıyorum; Sana dunyaları vermek ısterdım benı daha ıyı tanıyasın dıye çünkü benım tek dertlestıgım bosluklar,onları ne kadar doldursamda, yınede kendısını gosterıyor Aslında (konunun dısında ama) ne ısterdım bılıyormusun? bır çocugum olsun (cinsiyeti önemlı degıl) O masum yüzuyle bana baktıgında gözlerı gülsün pürüzsüz yanakları al al dursun,benopeyim diye bana baba dıyecegı gunu sabırsızlıkla beklemek, onu kucaklamak ısterdım. Yalnız; senin gibi tatlı olsun her baktıgında sevgısı gözlerınden okunsun, ama; su gibi gerçek kimse senin gibi olamaz askım sen dunyaların bedelını odeyemiyecegi, fedekar bir sevgılisin sakın bunları iltifat kabul etme bunlar gerçek. Ailenin bana tavrını çok seviyorum kendimi hiç bir zaman başka yerde hissettirmediler benim durumuma karşı anlıyışlarını sürdürdüler. anne'nin ablalarının ve kardeşlerin anlıyışları bambaşkaydı. sanki kendımı düsünmüyor onlar beni oynuyor, ailene ship çık çünkü eşi benzerı yok . Bu mısraları yazma ıhtıyacı duydum çünkü içimdekilerin bir kısmıda olsa dökülmeye ihtiyacı vardı şimdi rahatım , hiç olmazsa bazı şeyleri içime atmıyacagım. (sevgine ihtiyacım vardı, günün birinde gidersindiye, ne sevgin kaıdı bende ne de sen) |
Hürriyete Doğru Gün dogmadan, Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola. Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında, İçinde bir iş görmenin saadeti, Gideceksin; Gideceksin iri pınarların çalkantısında. Balıklar çıkacak yoluna karşıcı; Sevineceksin. Ağları silkeledikçe Deniz gelecek eline pul pul. Ruhları sustuğu vakit martıların, Kayalıklardaki mezarlarında, Birden, Bir kıyamet kopacak ufuklarda. Deniz kızları mi dersin, kuşlar mi dersin; Bayramlar seyranlar mi dersin, senlikler cümbüşler mi? Gelin alayları, teller, duvaklar, donanmalar mi ? Heeey! Ne duruyorsun be, at kendini denize; Geride bekleyenin varmış, aldırma; Görmüyor musun, her yanda hürriyet; Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol; Git gidebildiğin yere. Orhan Veli Kanık |
| Saat: 13:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık