![]() |
Öpmek Yanaklar öpmedesin, öptürüp yanaklarını; Böyle geçsin bu günlerin varsın. Sen ey çocuk! Öpülüp, öpmenin ne olduğunu; Dudaklarında dudaklar duyunca anlarsın! |
Bir Yerden Sonra Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşebaşlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan |
Örselenmiş Düşler başlamadan bitirilen kelimeler gerçeklerden uzak düşlere sarmaladığımız burulmalarımızı askıya aldık pembe sahte gülücükleri astık kanayan yüzlerimize.. ufacık bir sitemle gözlerime yerleşen damlalar hesap veremiyor kızmalara satılık değil yüreğim rüzgarın estiği yöne çevrilen bir uçurtma sonbahara kuyruk sallayan yapraklarından sarısını alan bir hüzün sensiz düşlerim artık sen de benim kadar biliyorsun dedikçe bildiklerimi unutturan kızgınlığı kendime yüklediğim öfkesiz patlama bedenimde sığınıyorum serçe misali.. yağmurdan kaçarak saçakları yok yüreğinin yüzüme vuruyor damla damla düşten ayrıksı gerçeklerimizi ucundan tutamadığım kadar içine giremediğim yaşamına kattığım yağmur grisi için alışmalıyım tanışmalıyım düşleri örselemeliyim.. |
Yalanlar Söylemek Yalanlar söylemek Sevgi üstüne, Yalanlar söylemek Sevgi uğruna, Yalanlar söylemek Sevgili üstüne, Yalanlar söylemek Sevgili uğruna, Acı verir, Acı vermemek için söylenmiş de olsa. Hoş sözlere alışmış kulağıma, Yine de yalnız doğruyu fısılda, Zor olsa da, Hem sana, Hem bana. |
Misilleme ''İki kere iki dört'' ediyorsa, Ben de seni seviyorum, darılma Bir de ''Her gecenin sabahı var'' sa Ben de seni seviyorum, darılma Demişler ki, ''Çivi, çiviyi söker'' Her eşek çamura bir defa çöker Madem ''Kar üşütür, ateş te yakar'' Ben de seni seviyorum, darılma ''Her yokuşun bir inişi olur'' sa, ''Aka aka, su çukuru bulur'' sa, İnsan doğar, yaşar, sonra ölürse, Ben de seni seviyorum, darılma Durup dinlenmeden akarsa pınar, Her yıl kıştan sonra gelirse bahar, Balıkların suyu sevdiği kadar Ben de seni seviyorum, darılma Dikkat eyle geçmiyorum sırayı; Bozar ise kader bozsun arayı Aç ekmeği sever, fakir parayı... Ben de seni seviyorum, darılma Abdurrahim Karakoç |
Yalancıyım Ben Büyük bir yalancıyım ben. Her defasında kandırıyorum kendimi. Biraz doğru, Sonra yine bildiğim gibi devam. Sanki hiç gerçek yaşamamış, Düşlerimde savaşmamışım. Sanki hep kaybetmiş, Üzülmüşüm. Nerde hüzünlü bir şarkı Orda ben ve Yanımdan ayırmadığım mendilim, Bir çift göz, Biraz da karanfil kokusu; Her derdime devâ, Ama bedenime sığmayan bir muhabbet... Son trende kaybetmişim kendimi; Son sözümü söylerken. |
ANIN MEÇHULÜ İsimsiz şiirlere yüklü kaderim Utanır mısraların sahibi kendini tanıtmaya Geçmiş kapatılmış bir mahzen Gelecek belirsiz ama dingin Kilidini kimsenin bulamayacağı bir sandıktır yüreğim Unutulmaya yüz tutmuş! 01.09.2006 |
Yalandan Ölmez isem kalbimdeki yaramdan Daha nasıl edecekler bu candan Senin sevgin bana zalim dünyayı Mahvediyor bezdiriyor yaşamdan Dağ mı deldik ders mi aldık Ferhat'tan Boynu bükük Şirin bekler bir yandan Benim yarim sen ol desem yaramı Saramıyor azdırıyor bu yandan Aşık Özgür ne istiyor dünyadan Gelip geçip kim sesliyor rüyadan Elbette ki vereceğiz bu canı Daha ömür var desek de yalandan |
İzmir' i Yaşamak Otubüsten inip Alsancak'tan Pasaport'a yürümek, İzmir'li olmaktır. En ufak ihtiyaç için Kemeraltı'na gitmek, İzmir'li olmaktır. İlk randevunda YKM önünde buluşalım demek, İzmir'li olmaktır. Kordon boyunda denizle birlikte balık yemek, İzmir'li olmaktır. Sinemalarda ne oynuyor diye ilk Çınar'a bakmak İzmir'li olmaktır. Yazları her hafta sonu Çeşme'ye gitmek, İzmir'li olmaktır. Göztepe-Karşıyaka çekişmesini seyretmek, İzmir'li olmaktır. Sabahları günaydın dedikten sonra 2 Boyoz 1 yumurta demek, İzmir'li olmaktır. Atatürk Lisesi'ni bitirmek, İzmir'li olmaktır. Fuar'a fuar zamanında gitmemek, İzmir'li olmaktır. Kemeraltı'nda hayır için dökülen lokmalardan yemek, İzmir'li olmaktır. Her çeşitten İnsan sevmek, İzmir'li olmaktır. Simite Gevrek demek, İzmir'li olmaktır. Karataş,Asansör'de anlamlı birgün için kutlama yapmak, İzmir'li olmaktır Gece yarısı Efes'in arkasında Yengen yemek, İzmir'li olmaktır. İzmir'li olmak İzmir'de doğmamaktır, İzmir'i yaşamaktır. Serkan Aloğlu |
Yalanlı! hüsran yağmur gibiydi yağdıkça ıslatıyor ıslattıkça ağlatıyordu acıtıyordu bela sevdan periler söylemişti, yalan doğruyan gözlerin, aldatan sözlerin, sahtekar hislerindi! bitmişti güya kalp atışlarım nabız sıfır kalp sıfırın altında yeni birşeyler vardı hayatımda düzene giriyor kalbim sonunda hayatım yeni bir anlamdı kalp yeniden hızlandı başka bir aşka yelken açtı bir gün öncesi geride kaldı beraberlik doğuyordu ufuktan yansıyordu deryanın üzerine aşk yine çınladı bedenimde ben yine seni andım ama yalan! başkasıydı bu heyecanın temeli ya demir atmalı ya yelken almalı acı, hüsranla birlikte bekleyişti geride kaldı seni andım ama yalanlı! |
| Saat: 14:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık