![]() |
Hayalci Gönlüm salıveririm gönlümü bazen enginlere gezsin kendince yaşasın yaşayamadıklarımı isterse hayalde dengince isterse bulsun bir sevgili dünyanın öbür ucundan araya girsin hasretler dertler isterse hemen yanı başından kavuşmalar vuslatlar hangisini istersen gönlüm ne kural var ne kaide gez dolaş sen bari keyfince yok yaşam savaşı ve gaile hürsün hayallerimden bul kendine güzel bir meşgale istersen bul bir işveli cilveli neşelenip kendimizi bulalım istersen bul bir zalim insafsız gecelerce beraber ağlayalım |
Küçük yıldız Kumdan evler kurmayalım Birlikte düşler kurmayalım Deneyemedik, diye Ağlamayalım Hüzünlü küçük yıldızım Hep orada kal sen Gizemli masmavi sonsuzlukta Ben burada Issızlıkta Bir Sevgimiz olsun Dalgalar yıkamasın Yeller savuramasın Varsın İçimizde kalsın.. 1995 izmir |
Öylesine Bir Hayal Silinme.. Öylece dur karşımda. Saçların güneş olsun küçük dünyamda. Gözlerin ise özlediğim deniz. Aç avuçlarını, -Yanan sobaya değmiş gibi- yansın ellerim ellerinde. Sar kollarını boynuma, -Köklerin toprağa sarıldığı gibi- dimdik durayım. ve sen kondur güllerini öpülmeye hasret yanağıma, -Dalgaların kıyıları öptüğü gibi- eskisin yanaklarım. Dur silinme sakın. Öylece kal karşımda. Saçların güneş, gözlerin ise özlediğim deniz olsun karanlık dünyamda. |
Adini funda oteli koy Aklindan gelip gecen bir yazin Ve aksam guneslerinde orda burda Bir deniz kiyisinda, eski bir yikintida Ince ince gezinen turuncu adamlarin. Adini funda oteli koy Sevdamizin da adini Ayaklari dibinde gun batiminin. Ve agzinda binlerce gunesin tadi Dilinin ucunda yalnizca kendi adin. Cunku sevdikce beni sen kendini tanidin. |
Öylesine Biriydim Yıllarca beni sensiz bıraktın En güzel aşkla geçecek yıllarım Yanımdayken sana hasret geçti... Yir gelir bir giderdin Bazen dort kalırdık... Eski sevgiliden dost olurmu hiç.. Seni hiç görmemektense Bunu da kabullendim Dostun oldum... Sen bana sevgililerini anlatırken Göz yaşlarım donup kalırdı... Yanında ağlayamazdım... Kızardın... Vicdan azabı Çektiğin İçin yada sıkıldığında Arada bir uğrardın... Dostum olarak... Ben kucak dolusu güllerle beklerdim gelişini Gidişin ölümüm olurdu... Hep yalnız kaldığında dönerdin bana... Bende seni hep affederdim her dönüşünde... İkimizin geçici bir yalan olduğunu da bilirdim... Bana değer vermediğini... Bile bile sana dönmek her şeyi kabullenmiştim... Ben senin yanında hiç ben olmadım... Çocukça davranamadım... Seni hiç kıskanamadım... Sen istediğinde el ele tutuşurduk... Elimi her bıraktığında ben üşürdüm... sana soru sormaya çekinirdim.. Susardım... Sıkılıp gitmenden korkardım... Her zaman olduğu gibi... Beni Sessizce bırakıp giderdin... Ayrılık kelimesini bile söylemezdin... Bir tek kelime bile söylemeden giderdin ya! Beb ölürdüm... Artık üzülmüyorum... Gittin benden gidebildiğin kadar... Şimdi pişmanım diyorsun... Ol bakalım daha ne kadar pişman olacaksın... Bir gün pişmanlıklarda biter... Geriye sadece sana bensizlikler kalır... Ben sensizlikle barıştım bilmiyorsun... Kavgalarım bitti beni terkedişlerinle... Senin boş hayatında öylesine biri olmaktan kurtardım kendimi Ve istediğin zaman hayatıma girip çıkacağın önemsiz biri değilim artık... |
Kırkikindiler "Bu sarı, tok tütünü senin için ayırdım; senin için soydum domatesin kabuğunu, senin için dildim, tuzladım". "Senin için perdaha çektim içimdeki hayvanı; gövdemi yaya, burguya aldım senin için. Bu koku, bu kor, bu gemsiz istek senin açlığın için". "Toprak suya doydu bu yıl, ben sana daha doyamadım", diye sürdürüyor kadın, içinden. "Yüzündeki gururlu umutsuzlukla içimdeki doludizgin kısrağa katıl". |
N'olur Tüm dualarım seninle İyileşmen için sadece Her şeyi harcıyorum kendimden Senin gülen yüzüne ihtiyacım var Mevsimlerim güneşlerine muhtaç Çiçeklerim Sevinç gözyaşlarına Umutlarım çocukluğunla büyüdü Gözlerim şimdiye kadar yolu Işığınla aldı Çıkış kapılarını sen buldun açmazlarımdan Umudumu sen taşırdın içimde Her şeye yetti Ölmek istediğim zamanlarda Benim için benimle savaştın Azarladın beni bir çocuk gibi Boşluklarımı öğrettin bana Doldurdun beni Sevginle yaşadım N’olur iyileş N’olur tekrar gül yüzüme Umudumu kaldır yattığı yerden Sana hesap soran yok saatlerden Senin geçtiğin yollardan geçemiyorum N’olur tut elimi Beni bırakma Tüm dualarım seninle İyileşmen için sadece Hekimler bekliyor gülen yüzünü Öğlen paydoslarında ben evime Adını bağırıyorum Yokluğuna alıştırmadığım odama Seni bağırıyorum Beni karanlıkta bırakma Umutlarım çocukluğunla büyüdü Gözlerim şimdiye kadar yolu Işığınla aldı |
Öylesine Git Ki Gitmemiş Gibi Gelişin gibi sessiz olsun gidişin… haydi git: ardın sıra baktığıma, her biri canımdan bin parça söken kırmızımsı güller bıraktığıma aldırmadan… acımadan perişan hâlime ve kulak asmadan gitmesin diye sessizce yalvaran kalbime… Haydi git!.. Öylesine git ki gitmemiş gibi sıcaklığın tâzeliğini korusun hep kıyıda, köşede kaldığımda ısıtacak beni Hep taze buğusu yüreğimde sevginin hiçbir şey bitmemiş gibi Hep içimde kalsın izleri Gözlerinin buğulu eylülsü rengi… Haydi git!.. Her kapı çalınışında sevineyim sen çalmışçasına, mutlulukla dolayım, seni karşılamışçasına… hasretinle dolarak hiç ayrılmamışçasına… Haydi git!.. gözlerin arkada kalmadan, vedâ etmeden ağlayarak ve ağlatmadan.. dayanacağım her ne olursa olsun sensizliğe gökler, yerler olsun şahit!.. sabrım bitmeden haydi... aklım gitmeden haydi… yoksa sen olacaksın ölümümün sebebi dayanabilirsen öylece gitmeye haydi... öylesine git ki hiç gitmemiş gibi.. Verdiysen kesinkes gitmeye karar öyle bir iz bırak ki…bitmemiş gibi |
Name Yazmana Gerek Yok Name yazmana gerek yok Bir bakışın yeter bana Kirpiklerin sineme ok Can yakışın yeter bana Aşk ölümden beter bana Yaram derin yaram derin Bu yara senin eserin Ay doğmasın gecelerin Hilal kaşın yeter bana Aşk ölümden beter bana Dinmiyor sızı neyleyim Şahballı sazı neyleyim Baharı yazı neyleyim Boran kışın yeter bana Aşk ölümden beter bana |
Öylesine Sevmedim Ben aşka aşığım Ben sevgiye ben insanlığa Ve de sana aşığım Seni birden bire değil Usul usul sevdim Ben seni aç bir insanın Tokluğa özlemi gibi sevdim Ben seni öyle değil Usul usul sevdim Ben seni görmeyen bir insanın Işığa hasretliği gibi sevdim Kuşların özgürlüğü gibi Bende seni sevdim Bu dünyada tek mümkünüm sen oldun Ne sensiz sabah oluyor, nede sensiz yaşanıyor Ben seni yeni doğmuş bir bebek gibi Masum ve günahsız Vede çıkarsız sevdim Korkuyorum unutacaksın beni diye Korkuyorum başucunda saçlarını okşarken Korkuyorum baş ucumda güleceksin diye ben ölünce Seni birden bire değil Usul usul sevdim Seni öylesine sevmedim Ölünce toprakta bile Seni severcesine sevdim |
| Saat: 13:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık