![]() |
sen bir bakınca can bedenden ayrılır işte o zaman kelimeler yetersiz kalır sevda adı verilen uçurumdan düşerim birden ve ağlarım sonra adın gelir aklıma gülerim... Edip ÇOBAN |
El ele tutusan birini görsem Gözlerim doluyor bir silenim yok Hasretim tenine güzel yüzüne Sensiz yasamayi cekemez oldum Cok yalnizim cok Cok pismanim cok Seni cok ariyorum Pismanim agliyorum Anladim herseyimsin Beni affedermisin? Ister günler haram olsun Yillar iskenceyle dolsun Seni yine bekleyecegim Binbir bela beni bulsun Ister günahlarim dolsun Seni yine özleyecegim Dön bana yarim ne olur affet beni Cok pismanim cok Cok yalnizim cok Seni cok ariyorum Pismanim agliyorum Anladim herseyimsin Beni affedermisin? |
Sen uykusuzluk nedir bilirmisin? Tırnaklarınla yastığını parçaladınmı hiç? Gözlerini tavana dikip Düşündüğün oldumu,bütün gece. Ve bütün birgün <Belki gelir> ümidiyle bekledinmi hiç. Gelmeyince seni armayınca Ölesiye ağladınmı?... Sonra çekilp en koyusuna yanlızlıkların O'na ait ne varsa, Bir bir hatırladın mı? Sen günden güne erimeyi bilirmisin? Dev bir ağacın vekarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda,ten sokaklarda Ve bütün bir şehir uyurken,uzaklarda Deli divane yollara düşüp Yaşlanmış bir köpek gibi, Eskimiş bir gömlek gibi Atılmışlığını hissettiğini oldu mu? Sevmekten, Günler,geceler boyunca yürümekten Elin,ayağın,kalbin yoruldu mu? Sen yanlızlığın acısını bilirmisin? Unutulmak bir hançer bir hançer gibi saplandımı sırtına İçinde kıskançlığın zehirli çiçekleri açtı mı? Sen bütün gururunu çiğneyip, Onun bastığı toprakları eğilip öptün mü? Sen çaresizlik nedir bilirmisin? Sen yokluk nedir, gördünmü? Yanan başını duvarlara vurup parçalamak geldimi içinden? Sen hergün bin defa öldün mü? Böyleyim diye ayıplama beni Birgün kendimi sonsuzluğun koynuna bırakırsam Yaralı ve yenik bir asker gibi, Darılma... UNUTMA Kİ, Her seven adsız bir kahramandır. UNUTMAK Kİ, İnsan sevebildiği kadar İNSANDIR.... SİNEM GÜLYÜZ |
Seni sevmezsem.. Ruhum bedenimden kopsun, Bir sonbahar gelsin üzerime, Bütün çiçeklerim solsun. Gözlerim sana bakmazsa kör olsun Dilim senin adını söylemezse, Kökünden kopsun, Kalbim seni sevmezse, En hain kurşunla vurulsun |
Ben senden cesurdum. Sen ise benden ürkek. Ben,sadece seni yasadim. Sen ise benim eksiklerimi Kirilan umutlarimda Bana yasattiklarinda. Yalnizligim hep büyüyordu Uyandigimda... Bir gün biter diyordum Sen ise geçer dedin. Belki bir yaristi bu aramizda Kazanan ve kaybeden Olmadi aslinda Bize kalan bir avuç Hatiralardi.. Körpecik mutluluklara hazirdim Neydi yalnis olan Hiç bilemedik ikimizde... Sen ve ben Ben ve sen Anlasilmazligin bir parçasi Gibi... Bu kadari yeter dedim Düslerime kal Düslerimde ol istedim Kalbimdeki pismanlik olma Istedim... ILGIN ŞEKER |
* Çınar Gibi Olmalı Sevgilin olmalı... ...yanında huzur bulduğun... ayrı geçen anlarında onu düşündüğün yada bir dostun olmalı... sen gizlice sevmelisin.. o bilmemeli nasıl sevdiğini... aşık olmalısın delice... özgürce.. korkmadan söylemelisin sevdiğini.. ve hiç kimse umurunda olmamalı öyle bir sevmelisin ki... bıkmalı ayrılıktan... onsuzluktan... mutluluk olmalı birde... senin gözlerinde başlamalı... onun yüreğinde bitmeli cümleler... düşünmemeli yarını... hep bugünde olmalı... kaçırmamalı güzellikleri... mutlulukları... öyle sevmelisin ki... kelimeler yetmemeli onu anlatmaya.. neden sorularının cevabı hep ismi olmalı... aşk olmalı... sevgi olmalı.. aşık olmalı... sevgili olmalı... birde kaçmamalı... korkmamalı.. benim gibi olmalı... senin gibi olmalı... aşk sen... sen, ben olmalı.. aşk’ ın da... aşk’ ımda... çınar gibi olmalı... Çınar Alişan Yılmaz Alişan Yılmaz |
Elveda. Haydi Gel..!! Yoksa Kaybolacagim Karanliklarda Belki Sisli Bir Gunun Gecesi Belki Huzunlu Bir Sonbahar Aksami Cesedimi Bulacaklar Camurlarin Arasinda Gelip Sana Haber Verecekler SASIRACAKSIN..!! Bir Elinde Resmin Bir Elinde Silahi Vardi Diyecekler INANMAYACAKSIN..!!! Kalkip Geleceksin Sonra Bana Cesedimi Gorunce Tas Kesileceksin Senin Icin Neler Cektigimi Bir Bir ANLAYACAKSIN...!!! Tutup Ellerimden Affet Beni Diyeceksin Affet Beni..!! Seni Coktan Affetigimi Bilmeyeceksin..!! Eğilip Sarilacaksin Soğuk Bedenime Iste O an Bir Fisilti Duyacaksin Dudaklarimdan..!!! ELVEDAAA |
Güvenme sahte, yüzlere Ardından gelen gülücüklere kanma sakın o yamalı, sözlere İnsanım diye ,gezenlere Bak şu felegin ,işine öyle kolaymı, git işine Seviyorum diyipte Yine düştünmü ,peşime Hani terkeden sendin Alışırsın demiştin Biri gelir biri, gider demiştin Ağlama gülersin, demiştin Hani ne oldu Yine pes eden, sen oldun Yıllarca avuuttun Kendini böylece Hakettigin ,yere geldin işte Düşün artık kendince Sonunu bulamazsın ,bence Pişmanım desende Acımam zalim ,kaderine Dünyaları versende Bittin sen bende Sanma her, istediğin olacak Bir gün zalim kurşun, senide vuracak,,,,,,,,,,,, TALİH PINAR |
Her gece hayalinle, Yıldızları seyretmekteyim. Gözlerin yakamoz misali, Serilmekte geceye. Ellerin çok uzaklarda. Ve acıtmakta kalbimizi yalnızlık. Rüzgar esmekte yavaşça. Çok uzaktan, Yıldızları okşamakta. Bir özlem yağmuru gibi, Yüreğime dokunmakta. Sense bir eski zaman gibi, Benden çok uzaktasın. Ve bilirim sevdiğim, Sende, Sende ağlarsın. Vuslatlar dayanmaz göz yaşlarına. Ve ruhun, çivilenmişken bir sandala, Dalgalar savurur seni uzaklara. Her savruluş biraz daha keder, Biraz daha ölüm korkusu. Ve bir o kadar da özlem kokusu. Çıldırtan bir karanlık sensizlik. Geceye dokunamazsın. Soramazsın adını ay ışığına. Karanlığı avuçlayıp, Yıldızları indirmezsin gökyüzünden. Susar, kendine boğulursun. Hiç birşey gelmez elinden. Seni düşünüyorum sevdiğim. Yalnızca seni, ellerini. Ne yakamozlar anlar beni, Ne gökyüzü. Ne de göz yaşlarım teselli. Sevmekteyim sevgilim. Sevmekteyim seni. okan kuzu |
Sular Üstünde Ruhların Şarkısı İnsan oğlunun ruhu Bir damla suya benzer; Düşer göklerden yere, Yine yükselir göğe, Tekrar toprağa iner, Değişerek durmadan, Mahkum yere inmeye. Bir ışık, pırıl pırıl Çağıldar yamaçlardan, Sarp kayalar üstüne. Tül tül uçar, dağılır, Bulutla dalgalanır Doruklar üzerinde. Dalgalar köpürerek Dağılır tüllenerek, Yavaşça seslenerek, akar derinliklere. Yalın, yalçın kayalar, Bu inişi karşılar; O köpürür korkarark Ve basamak basamak Varır sonsuz derine. Çayırlı vadileri Dolaşır ovalarda; Gezdirir, eğlendirir Yıldız kümelerini Suyun aynalarında. Rüzgardır dalgaların En sevdiği aşığı; rüzgardır karıştıran köpüklü dalgaları. Ey ruh, ey insan ruhu! Akan sele benzersin. Ey baht, insanın bahtı! Esen yele benzersin. Johann Wolfgang von Goethe |
Bulutlarım seni korusun Herzaman yoldaşın olsun. Yağmurlarım gözlerine düşsün Sana bereket versin. Karlarım saclarına dokunsun Dünyana huzur getirsin. Dolularım kini, nefretini götürsün Tüm kötülükleri yok etsin. Güneşim dünyanı ışıtsın Seni karanlıktan aydınlığa kavuştursun. Yıldızlarım gözlerinde parlasın Seni doğru yoldan şaşırtmasın. Dolunayım…? Dolunayıma söz bulamıyorum Varlığına sadece seviniyorum Çünkü dolunayda bir tek sen varsın…! Sen yeterki mutlu ol Ayyüzlüm, GöKYüZü daima senle olsun…! CENK ALIÇ |
Elini Yüreğine KoyKaldır kafanı bak, beni göreceksin Sağında ya da solunda. Sakın göremedim diye üzülme. Elini yüreğine koy, Bir daha bak etrafına, Yanında olduğumu hissedecek, Göreceksin, duyacaksın beni, Çünkü;Bende elimi yüreğime koyduğumda, Seni görüyorum nereye baksam, Sesini duyuyorum her an. Beni özlersen, dayanamıyorsan, Koy elini yüreğine, bak etrafına... Halil Beşli |
Eğer birgün; bir boşluk hissedersen, belki de, hayat sana gençliğini hatırlatırsa.. Farkında olursan hayatta savrulup gittiğinin.. Bilinmez düşünceler sırla dolu bir yaşam, ama bir çare bir amaçla hayata inat, yağmura çamura inat.. Sessizlikte dinlediğin son ses son bir şarkı.. Son hissetiklerin,son insanlar.. siyah beyaz film anıları gibi düşünceler, hatırladığın insanlar, yaşadığın olaylar.. Kısa zamanda çok hatıralar.. belki de, hayat sana gençliğini hatırlatırsa.. nedensiz ve niçinsiz insanlar ve kıpırtısız sesler.. sonunu bulmak.. kimliğini aramak.. ve dinlediğin son şarkı.. son ilham..ilk kıpırtı.. son sessizlik.. son dinlediğin sözler.. "biter elbet bu yağmur sabret.. dönmüyor epeydir başım.. yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz.." nihat durak |
Ben resimlerde gördüm seni Bir de rüyalarda, Az sonra kapatacağım, Gözlerimi uykuya Rüyalarda gözler seçilmiyor Sevdiğim. Elimde yine aynı fotoğrafın Kapatmadım henüz gözlerimi Dalmadım hayallere, Gözlerini ezberlemekteyim Resimlerde Kanmayayım diye, Yalancı rüyalara tarık tan |
ANNEN Sen bir avuç bebektin Kimdi süt veren sana, Hastalandın ölecektin Kim kanat gerdi sana? Senin minik başını Avuçlarına alıp Gece uykusuz kalıp Kucağında kim salladı Ağladın, seninle kim ağladı Annen! Sana ilk adımını attıran kimdir Konuşmayı öğretti sana bir bir Annen! Sen şimdi giderken okula Sefertasını kim hazırlar? Kim bakar arkandan yola? Sende en çok kimin hakkı var Kimdir seni en çok seven Annen! Dünyayı hiç değilse bir günlüğüne allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında dünyayı çocuklara verelim kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değilse bir günlüğüne doysunlar dünyayı çocuklara verelim bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı çocuklar dünyayı alacak elimizden ölümsüz ağaçlar dikecekler Nâzım HİKMET |
Acemi Aşıkikimiz de acemi birer aşıktık o zamanlar sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun bense kendimi usta zannediyordum bu işlerde yağmur gibi akıp giden yıllardan geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana dek ama farkındaydım yinede ne zaman seninle olsam tanıdık bir kus cıvıltısıyla uyanıyordum her sabah şimdi ise kırılgan mektuplar yazıyorum hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden namımın olsun ben sende ülkemi sevdim hüzün dolu yağmurlarla tasan boynu bükük nehirleri ben sende yolları sevdim dallarına hiç bir kusun kopmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla kaplı yolları ikimizde acemi birer asıktık o zamanlar ve çoğu zaman ne yapacağımızı bile bilmeden serseri dolaşırdık sokaklarda!!!... Serkan Salkım |
İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE KAR YAĞIYOR ERİK AĞACINA KAR YAĞIYOR KUMRULARIN ÜSTÜNE DAĞ ZORBASI GİBİ HAİN VE UMARSIZCA ERİK AĞACI ÖKSÜZ KUMRULAR EVSİZ KALIYOR BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM KUMRULARIN HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE ANSIZIN BİR KEDİ GEÇİYOR PENCEREMİN ÖNÜNDEN SÖYLENE SÖYLENE SİNİRLİ VE ISLAK BİR KEDİ BELLİKİ ANSIZIN YAKALANDI BİR ÇATININ TEPESİNDE VE MUHTEMELEN UYKUNUN EN TATLI YERİNDE BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE SEN MUHTEMELEN ENDERİN UYKULARDA BEN PENCEREMİN ÖNÜNDE İSTANBULA KAR YAĞIYOR KAR YAĞIYOR PENCEREME O SEBEPSİZ GİDİŞİN GELİYOR GÖZLERİMİN ÖNÜNE KAR CAMDAN GEÇİYOR TEN'DEN GEÇİYOR USULCA DOLUYOR YÜREĞİME VE BİR ÇİÇEK YEŞERİYOR KENDİLİĞİNDEN DONMUŞ KALBİMİN ORTA YERİNDE UZUN KIŞ GECELERİNDE YİTİRDİM SENİ ÖLDÜNMÜ KALDINMI HABERİN GELMEZ BİLMEMKİ BİR TANEM NERDESİN ŞİMDİ HER YAĞAN KAR'DA KAYBEDENLER OLUR HEP KİMİLERİ YUVALARINI KİMİLERİ RÜYALARINI KİMİLERİDE SEVDALARINI İSTANBULA KARYAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE Naki Kızıldağ Sensiz yaşayamayacağımı anla artık! Sensiz yaşayamayacağımı anla artık Gözlerimden bu düşünceleri al artık ne olur… Kaybolan zamanların ardından bakıyoruz sadece…Hadi artık, geçip giden zamana ayak uyduralım… Tut ellerimden de beraber yol alalım… Bir daha geçen zaman dönebilme şansımız yok, bilmiyorsun sanırım… Bilmiyorsun ki bu kadar uzaksın zamandan… Hayallerim sönük, yaşamaya çalışırken ben… Sen nerelerdesin… Uzun zaman oldu dokunmayalı sana… Senden bekliyorum artık, sen uzat bu seferde özlem dolu olmasını umduğum ellerini… Çıldırmak üzereyim… Dursun zaman, konuşmasın kimse, görmesin yalan gözler, sussun bütün insanlar, sadece….. Sadece sen konuş… Seni seviyorum de… Yeniden yeşersin, yeniden can bulsun dünya(m)… Hadi… Yüreğimden can koparıyorlar sanki… Lütfen tut ellerimden artık…Yoruldum çok…. Sensiz yaşayamayacağımı anla artık… Sev beni… Ömrümü serdim ayaklarının altına sadece sev beni… |
Hayalimin Ötesinde Zaten bir şey yoktu ki aramızda Benim kendi kendime kuruntumdu bu Hayal edilen ne kadar güzellik varsa Hayallerin ötesinde hayalimdi bu. Kızmıyorum hiçbir şeye kırgın değilim Kırgınlığım kendime kendi gönlüme Biliyorum böyle olsun istemezdin sende. Hiçbir şey söyleme git Bırak beni benimle Ben kendi hayallerimi yaşayayım Kahverengi gözlerinin derinliğinde. isimsiz kıral |
UYKUSUZLUK Uykusuzluk ve pencerede bir kedi Gece boyu hiç konuşmadan durdu. Yağmurlar yağdı, dindi, Pencerede hep kedi, Ne geceye girdi, ne de uyudu, Baktı, baktı, baktı, Belli değildi doğmadığı, doğduğu. Sanki ona bir zaman Hadi minderden in dendi, O da şimdi, yola çıkıp bir duygudan Pencerenin dışında duran Bir geceden indi, odaya girdi Dedi: Hadi şimdi sen de in uykundan. Sevdi mi, sevmedi mi, belli etmedi. Sürdürüp suskunluğunu Bekledi. Şimdi eski uykusuzluğunu Yeni huysuzluğu besledi. Aaaa.. Kedi bu uykunun içindeydi. Ankara yolundaydı bir gece, Bir gün Marmaris yolundaydı kedi. Bütün uyku kapılarının önündeydi. Mırmırları, tırmalamalarıyla Bir kadının düşlerindeydi Ve bütün hırçınlığıyla Anılarının önündeydi. Özdemir Asaf |
Seviyorum Ben her sabah sana uyanıyorum doğan güneşle. Sen varsın diye soluyorum havayı sonra usulca dalıyorum, seni düşlediğim düşlerime.. Bir el uzanıyor, okşuyor saçlarımı sonra iki kelime süzülüp dudaklarından, yerleşiyor yüreğime ve saklıyorum sevgini kalbimin en güzel yerine... Seviyorum seviyorum diyen dillerini, gözlerini,yüreğini, seni sen yapan her şeyi.. Seviyorum, seni bana bağışlayan rabbimi. Seviyorum kendimi seni böylesine seven kalbimi. Deli Kız |
Bir Vapur Yolculuğu Kısmette bu da varmış, Bahriye iken vapura binmek, Asker kıyafetiyle, Bir başka güzel İstanbul, Keyifle tüttürüyorum sigaramı, Karşımda yüksek binalar, Küçücük yelkenliler görünüyor, Apaçık denizde gemiler, Vapurda insanlar, Yaşlısı,genci,askeri, Hepsinde binbir değişik duygu, Üstümde siyahlar, Şimdi,adalar gözüküyor, Güneş,bir açıp,bir sönüyor, Fenerbahçe karşıda bakın, Kayışdağı heybetli duruyor, Çamlıca'da kuleler, Arkamızda martılar uçuşuyor, Kimisi gazete okuyor, Kimisi kitap,dergi, Kimisi muhabbette, Kimisi düşünceli, Bazısı mutlu,umutlu, Peki ama bütün bunlar normal, Farklı olan tabiki, Benim asker olmam olsa gerek. 29.01.1995(Yalova vapuru) Harun Reşit Tığlı |
Yoktur İzninledir kalemi elime aldığım, Bir söz etmeye cüretim yoktur. Bir damlayım ki deryaya saldığım, Varlığımla bir iddiam yoktur. Sen beni benden de iyi bilirsin, Senden gayrı bir derdim yoktur. Dili lal olmuş bir avareyim, Şairlik etmeye dermanım yoktur. </B> isimsiz kral |
Dünyanın En Mutlu İnsanı Artık sevenim var bende severim Dünyanın en mutlu insanı benim Yüce Allahtan daha ne isterim Dünyanın en mutlu insanı benim Gülüşü gönlümde açtırır güller Gönül bahçemde de öter bülbüller Onunla düzeldi perişan haller Dünyanın en mutlu insanı benim Sesini duymadan yapamıyorum Ondan başkasına tapamıyorum Hayalin görmeden yapamıyorum Dünyanın en mutlu insanı benim Canımdan çok sevdim inkar edemem Sen gülümsüm dedim başka diyemem Bu aşkın sonu ne olur bilemem Dünyanın en mutlu insanı benim Sesini duyunca kalbim titriyor Hayali gözümden bir an girmiyor Onsuz hayat beni mutlu etmiyor Dünyanın en mutlu insanı benim Yoluna dökülür benim göz yaşım Onunla tatlandı ekmeğim aşım Uğruna fedadır bu garip başım Dünyanın en mutlu insanı benim Kalbim onunladır onunki bende Adını anarım ben hep seherde O düşürdü beni aşk denen derde Dünyanın en mutlu insanı benim Latifiyim onu çok seviyorum İnanın aşkından ben ölüyorum Gündüz hayal gece düş görüyorum Dünyanın en mutlu insanı benim 2003 Hıfzı Özbekmez |
Sıranı Bekleyeceksin Kısa Ama dolu dolu yaşar Rücu edip aslına Canından can bırakır kimi ardında Ölüm değil bu asla Bir tebdil-i mekan Bir vuslat Bir bayram belki Ve sen Yaşa yaşayabildiğince Çekilip köşene Sıranı bekleyeceksin Artık gel Gel diye... isimsiz kral |
İşte Beyaz,İşte Yaşam,İşte Aşk.. koridorlar tren istasyonları gibi pürtelaş vagonlarda yaşam kavgaları...odalar beyaz melekler üzgün doktorlarda bir telaş hayat memat meselesinde insanlar aşk varmı? gözlerde küçücük flörtler odalarda hayat anları feryat... figan... can pazarı... ah hayat,ah yok olma duygusu sevgililerde tereddütler, heyecan yaşama..yaşatma meslesi...dertler anlarda kücücük meşkler gönüllerde kaybolma korkusu gözlerde hatıralar.. beklenen sevgililer.. ve özlenilen anlar... aşk varmı? olmalımı olmamalımı derken olmalı hemde yüreğin tam ortasına konmalı gülümsemeli yaşam aşk gülümsemelerde tutuklanmalı.. hiçbirşey unutulmamalı.. koridorlar tren istasyonları gibi pürtelaş ve vagonlarda yaşam kavgaları...odalar beyaz melekler umutlu doktorlarda bir telaş işte aşk, işte beyaz,işte yaşam Nevin Kalafatoğlu 18 Mayıs-18 eylül 2003 içbükey yaşam dansı anları Antalya Tıp Fakültesi koridorları Nevin Kalafatoğlu |
teşekkürler |
Kim görmüş o cenneti, cehennemi? Kim gitmiş de getirmiş haberini? Kimselerin bilmediği bir dünya Özlenmeye, korkulmaya değer mi? Dert içinde sevinci bul da yaşa; Haksız düzende haklı ol da yaşa; Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın, Varından, yoğundan kurtul da yaşa. Bulut geldi; lalede bir renk bir renk Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek. Şu seyrettiğin serin yeşillikler Yarın senin toprağında bitecek. |
Biliyorum yüreğinde eksilmedim daha ve yokmuş gibi kendini kandıramayacaksın asla sen azaltırken kendini sevdadan büsbütün çoğaldığımı biliyorum adımlarının götürdüğü en uzak yerlere git al başını ve geriye dönme beni de götürdüğünü biliyorum sabah çayının deminde cuma selalarında her akşam eve dönüşün yorgunluğunda bir parça ben varım biliyorum biliyorum can adım gibi biliyorum ferahnak peşrevini her duyuşunda bir eski saba şarkıda bir tanbur dolaşırken hüzzamda mızrapta telde ben varım biliyorum yüreğinden geçen benim inkar ederken sevmeleri yok sayarken tüm şiirleri ansızın aklına düşen benim Emrahtan bir koşma gibi biliyorum hak gibi adalet gibi vatan gibi yüreğindeyim unutturduğunu ve unuttuğunu zannettiğin nokta üstüne nokta konulan cümlelerinde bitti dediğin dokunuşlarda öpüşlerde bir başka tende bir başka eskimiş sevişte ansızın saplanan sancıların içindeyim biliyorum koyulan sohbetin orta yerinde şehrimin ismi geçtiğinde gömleğinin yakasını düzeltirken aynada eğilip son sigaranı ezereken tablada koltuğun arkasına astığın ceketini giyerken....o anda saplanıyorum aklına biliyorum iftardan sonra içine çektiğin ilk tütün gibi özlediğini biliyorum huzurlu avlusunda bir külliyenin serin suyuna bırakmışken avuçlarını dudaklarına götürdüğün ilk yudum benim biliyorum çarptığın kapıların örttüğün camların ördüğün duvarların dışında değilim biliyorum paslansada vurduğun kilitler gönül kapılarında kirpiğinin siyahında dilinin ucunda ismim yüreğinin bir yerinde duruyor hasretim biliyorum Ceyda Görk |
Adı BelliOrada sen uzakta, Burada ben uzakta, Sarılmışız uzaklara kafa tutarcasına, İnadına, Çılgıncasına sevişmekteyiz.. Nusret Zencirci |
BEN SENİ SEVDİM Mİ? http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Ben seni sevdim mi? Sevdim, kime ne Tuttum, ta içime oturttum seni Aldım, okşadım saçlarını, öptüm İçtim yudum yudum güzelliğini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çıldırırdım sen ne kadar uzaksan, Aşk değil, hiç doymayan bir şeydi bu Ben seni sevdim mi? Sevdim doğrusu Sevdikçe tamamlandım, bütünlendim Biri vardı ağlayan gecelerce Biri vardı sana tutkun; o bendim Ben seni sevdim mi? Sevdim en büyük En solmayan güller açtı içimde Ömrümü değerli kılan bir şeydin Sen benim bozbulanık gençliğimde Ben seni sevdim mi? Sevdim, öyle ya Bir çizgiye vardım seninle beraber Ve bir gün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi? Sevdim, ya sen beni ümit yaşar oğuzcan |
Aşığım Demekle Aşık Olunmuyor. Aşk aşk diye inliyoruz durmadan, Duygularımız akıp gidiyor satırlara, Kelimeler,dizeler,şiirler,ardı sıra Geçek aşk'ı yaşıyor muyuz acaba? Şimdiki aklım olsaydı eğer, Sorardım kendime,aşık olmadan önce Bu güç,bu hırs,bu azim var mı diye. Sorardım sevdiğime Beni sevmek yürek ister, Sende bu yürek var mı diye. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Sevmek,ölesiye sevmek yetmiyor. Sevgi karşılık ister,özveri ister. Aşk verdiği kadarını almak ister. Aşığım demekle aşık olunmuyor, Bozulmuşsa terazinin bir kefe'si Gelmiyorsa verdiğin sevgi geriye Kabuslar görürsün tüm gecelerin de. Aşığım demekle aşık olunmuyor Çalışacaksın,üreteceksin,hep vereceksin. Seviyorsa o da seni,senin sevdiğin gibi, Elbet dönecektir sana,verdiğin sevgi. Cemal Şimşek |
Bende Sana Karşı Bende sana karsı.. Yasaman için.. Damarımdan akacak Birdamla kan hasretin için.. Teşi sönmeyecek Bir kalp Bir gülücük için.. Okyanustan esn Bir fırtına Benı sevmen için.. Yenı filizlenmiş Bir çiçek Vee Gözlerine her bakısta eriyen Bir kartanesi Var isimsiz kral </B> |
Gördüğüm Zaman Yanıyor bağrımın içi sızılıyor Beni bu halimle gördüğün zaman Üzülüp dururken can sıkılıyor Beni bu halimle gördüğün zaman Dikkat et hayatın zarar görmesin İş alma başına bela gelmesin Ayağın sarsılıp taşa değmesin Değerse taşlara gördüğüm zaman Sevgin yüreğimde dalgalanıyor Hasret ateşiyle yanıp duruyor Gözlerim yoluna bakıp gözlüyor Biter bu çileler geldiğin zaman Ararım derdime çare bulmaya Gittim hekimlere durum sormaya Güzel bir yaşamda karar kılmaya Arayıp kendimi bulduğum zaman Neleri ettiysem kendime ettim Söktüm içimdeki kusuru attım Kötülük bilmedim bilenle yoktum Kendi öz halimle gezdiğim zaman Dünyada olmanın anlamı büyük Anlamlı yaşamı anlamsız sayıp Değeri bilinsin olmasın kayıp Boşuna tükenir öldüğün zaman Mürsel Adıgüzel |
Sonradan Görme Hep aynı kalır mı sonradan görme, İlk önce serveti, malı değişti, Tek tek saydırıp da gel beni yorma, O bildiğin cümle hali değişti. Yalan ise, Allah versin belamı, Edemezdi iki satır kelamı, Hello diye verir şimdi selamı, Ağzında lisanı, dili değişti. Yormazdı halini kimse hayıra, Benzerdi kafası çıplak bayıra, Ekin eker gibi sanki çayıra, Ektirdi saçı da keli değişti. Sadece kendini sanıyor zeki, Aslına bakarsan aptalın teki, Girse tuvalete kesiyor çeki, Cebinde parası, pulu değişti. Bıraktı göbeği, kızardı ibik, Kaybolup gidiyor etinde kemik, Spora başlamış, adı ayrobik, Kalçası, vücudu, beli değişti. Bu yıl dedesinin ölüm senesi, Sosyeteden flört buldu nenesi, Veledin, kaç avrat gördü sinesi, Evlisi, bekarı, dulu değişti. Sığırtmaç Ahmet'in vardı deneyi, Vurdukça yıkardı beş, on danayı, O koruyor şimdi kızı Mine'yi, Buldu badigardı yolu değişti. Bir yıkık evleri kaldı şurada, Nostalji yapıyor gelip arada, Boşa sorma Rasim O'nu burada, Göçtü İstanbul'a ili değişti isimsiz kral |
Sorarım Sana Deli Gönlüm Sorarım sana deli gönlüm, Neden sevdin bu kızı?.. Gözlerine mi kapıldın, Yoksa sözlerine mi?.. Sorarım sana deli gönlüm, Neden verdin bütün kalbini ona?.. Çok sevdiğinden mi, Yoksa yalnızlıktan bıktığından mı?.. Sorarım Sana deli gönlüm, Neden bu aşk böyle bitti?.. Sen mi sevmeyi bilmedin, Yoksa o mu değerini bilmedi?.. Sana söylüyorum deli gönlüm, Şimdi yalnızlığınla baş başasın... Ya o aşkı yeniden bulacaksın, Yada kara toprakla buluşacaksın!.. mehmet kılıç |
Yağmurcunun Sokağı hangi sokak aşk kokar böyle kaldırımlarında kırık kalpler dolaşır bir gün olsun boş göremezsin orayı yada birgün ayrılıksız geçmez demek koca dünyada bir gün... Ayrılanlar oraya sığınır medet umar adeta Bu sokak yağmurcunun sokağı dileyene ağlama duvarı dileyene teselli kaynağı sevgilisini bekleyen aşıklar orada en güzel hayallerini görür kollarında sevgililerini şart mıdır her aşka bir hasret veya ayrılık denen şey hiç aşık olmamış mıdır hiç mi serseri serseri dolaşmamıştı yağmurcunun sokağında.. Ömer Seydi Ekinci |
Sahi gözlerinin rengi nasıldı? Denizler affetsin unuttum onu. Saçın vardı birde siyah mı neydi? Başaklar affetsin unuttum onu. Akıl mı kalıyor ihtiyar serde? Ola ki rastlarım olmadık yerde Dudakların vardı, yüzünde birde Kirazlar affetsin unuttum onu Aglama boşuna yaşın silemem Yollar dersen ırak aşıp gelemem Yüzünü diyorum, görsem bilemem Gökte ay affetsin unuttum onu Serseri aşıgım çekmem sözümü Çok ettin bagcıya yerken üzümü Şöyle bir yokladım kendi özümü Sevdalar affetsin unuttum onu OSMAN ÖZARSLAN |
Kahraman Asker En derin imanın en derin gücün Sahibi kudreti kahraman asker. Baş kaldırsa düşman bu topraklara Çarpışır onunla kahraman asker. Serden geçmez canından vazgeçer o Namusu göklerde ay yıldızdır o Kanı akar canı çıkar ölmez o Ebedi gönülde kahraman asker. Bir kişisi bin düşmana bedeldir Coskun,coşkun akan bulanık seldir Onun için vatan en güzel yardir Sevgisi gönülde kahraman asker. Sıladan bir haber alırsa eğer Onun için en güzel duyguymuş meğer Ondaki yücelik göklere değer Arşa çıkar güçlü kahraman asker. Sadık yari kara toprak olsa da Dört bir yanı hainlerle dolsa da Hazan vurup çiçekleri solsa da Cennet bahçesinde kahraman asker. Hüseyin Çelik |
Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlam,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum isimsiz kral |
Sen yolun başındasın, ben yolun sonundayım. İkimiz bir araya neyle nasıl geliriz? Deme ki, mucizeler yaşanan zamandayım, Sen ileri ben geri, usul usul geliriz... Sihirli bir define bulduğumuz kesin de, Pazarda tek parayız, şeytanın kesesinde. Halka açık oyunun perdesiz sahnesinde, Sen çılgın pop müziği, ben de fasıl geliriz. Zehirli arı dolu, gönlümün ince yeri, Bıçaktan ayaklarla gezer yıllardan beri. Çevremizi kuşatan bunca uygar serseri, Sahtekâr arasında biz mi asıl geliriz? Mutluluk gömleğini gönlümden çıkararak, Unut sen bu sevdayı, vuslat yıldızdan ırak. Kösele suratlara sevdayı haykırarak, Kirlenmiş sevdalarda, aşka gusül geliriz. Feleğin masasında defterimiz dürülür, Sayfa sayfa çevrilir, hesabımız görülür. Sur'un öttüğü günde belki izin verilir, Dünyaya temiz sevda, yeni nesil geliriz. ÇETİN DEREOĞLU |
Özür Dilerimbir anlık gafletim sana nasıl kötüsün derim kem söz söyleyecek dili keserim yüreğimdekileri biliyorsun aşkımsın,özür dilerim bir anlık gafletim izlemeye doyamayacağım kimselerin yerine koyamayacağım o gül yüzü solduramayacağım meleğimsin,özür dilerim bir anlık gafletim gönlümde yegane efsanemsin cennettir en güzel yerin cehennemde yansın ki dilim söylemesin!! cansın cananımsın,özür dilerim İbrahim Şengün |
Senden aldım yine ilhamı Yüzünden aldım gözünden Gitmiyor aşkım bekleme kendini göster Benden aldın beni bitanem Götürdün amma uzaktan Olmuyor aşkım bir haber Kendini gönder Eylül'ün ortasında Yak beni yağmur öncesi Kırmızılar içinde Güller kıskanır seni Ey aşk nihayet Kalmadı yarama basmayan Gül yerine diken kokladım Çal kapıyı gel yar yine Aşkına nihavend Şarkılarla avundum Sen yerine hüzünle doldum Öyle ki sana vuruldum Çalsın nihavend Ellere inat devam et Öylece dokunup öp beni Yokluğu acıtan sevgili affet YURDANUR TAPAN |
Mart İçin Hoyrat Sabah erken kalktım dereler buz Tanrı bilir ne zaman döner avcılar Kör Süleyman gece gündüz sayıklar Çadırı yıkılsın da bozulsun bağı Kan izlerini sildi götürdü acı kırağı Dolandım durdum uzun yollarda yalnız Severim gözünü şu halime bak Yaramı saran gümüş telli kavak Döner durur göğün dibinde bir yabana Kartal mı desem peşinde bir alıcı kuş Hakkari Oramar yaylası Van gölü Muş Genç ömrüm bir kürt kilimiydi geçti gitti İnsan yüreği pas tutar derdi babam rahmetli Başında bir solgun poşu ayağında çarpana Gözünü severim bir haber salsana Yüreğimden uçan gümüş telli turna Uyudum uyandım bir uzun gece Ay karanlık devir **** hava dumanlı Sırtımda bir hançer söğüt yaprağı Düşte gördüm dökülmüş odamın beyaz Kireci bahar gelmeden geçip gitmiş yaz Kimse sormaz aç mıyım susuz mu halim nice Gözünü severim sen söyle kiraz Ağacından doğan gümüş telli saz Kar üstüne açmış yaz delisiydi Erken öttü gönlümün çapar horozu Korkarım silerler defterden bizi Götürür ayrılığa bir tahtadan at Tarih dokuz yüz seksen gün yirmi üç mart Biri hasret gömleğini bir daha giydi Yüzünü seveyim sarayım belin Koynumda uyan gümüş telli gelin isimsiz kral |
Bana kendinden gizlediğin kendini ver Suskunluğunda ki; Gözlerinde ki; O masum seni ver bana Bana sessizliğindeki Gözlerinle konuştuğumu ver bana Gecedeki karanlığın ışığını parlaklığını ver bana İçindekini ver bana İçindeki kalbini ver bana Bana dakikalarını, zamanlarını saatlerini, sesini Seni ver Hayattaki, ölümdeki, yerdeki toprağı, havadaki havayı, Kırdaki çiçeği ver bana Seni ver bana Hayatımı, ömrümü, her nereye gidersem gideyim, Yanımda ki aşkımı ver bana Bana aşkımı ver AŞKINI ver bana… ÖZTÜRK BÜYÜKBURÇ |
Çok Zor AşkımSeni düşündüğüm an bitiyor sorunlar, Sana sarıldığım an başlıyor güzel anlar, Ve sen yanımdayken kıskanıyor bizi bütün sevdalar Yanımda yoksun ya;çaresizim Saçımıda toplamadım bugün;acıyor içim, Bliyorsun,sensziliğe alışık değilim, Harap oldum,çok bitkin halim... Genede arada gözlerim gülüyor, Çünkü gülüşünü hatırlıyor, Anlatmak istiyorsevgisini anlatamıyor, Sensizlik büyük cesaret çekilmiyor... Ağlamak,gülmek,yanmak, En büyük zorluklara dayanmak, Zor da olsa aşkı yaşatmak, Çok zor aşık olanı anlamak.. Nurgül Gündoğdu |
gidiyorum bu son bakışım olsun sana hırçın dalğalara yelken açıp uzaklara rüzgarla uçan sonbahar yapraklarıyla gidiyorum bu son gülüşüm olsun sana gidiyorum elveda demeden merhaba diyen ellerin üzülerek söyleyen dilin titrek sesiyle söylüyorum sana gidiyorum ben gidiyorum ben aydınlıgın karanlıkla başladıgı yerde sesizlikle biten zamanda sana son bakışımda gidiyorum ben bir dünüm vardı birde bugün oda bitti kalmadı günüm sen üzülme yer yoksa kalbinde gülüm geldim ve işte gidiyorum gidiyorum ben MEHTAP EREZ |
GeLMe ARTıK Gelme artık istemiyorum bu zamandan vakittsen sonra gelme kalbimi kanattın ağlattın beni hiç mi acımadın gelsende kabul etmem seni istemiyorum artık geldiğin zaman tekrar ağlatacaksın kalbimi tekrar kanatacaksın tekrar bataklığa götüreceksin beni istemiyorum artık kanatma beni daha fazla volkan aydın |
Biz barışmayız artık Kapı ağzı boş bavul yığınlarıyız Sarı fotoğraflar yolculuğundayız şimdi Ayrılıklara acemi aşıklarmışız Ne barıştan anlarız Ne mütareke biliriz şimdi Daha çok sevmek isterdik belki Daha çok tanımak Bu yabancı iki sevgiliyi Biz seninle susmayı başaramadık Yalancıyız Biz barışmayız artık Ağlarım, ağlar açılır denizlere Her şeyi bıraktım gidiyorum bende Yağmurun derman değil kurak gönlüme Biz bu şehirde karşılaşmayız bile Kırık parça olmuş hatırın bende Sustuğun sözler kanar içimde Ne güven kalmış, ne sevda bizde Biz bu şehirde bir daha Karşılaşmayız bile Ağlarım, ağlar açılır denizlere Her mevsim biraz daha ayrıldık Acemi aşıklarmışız, çabuk dağıldık Yazık sevdiğim Biz barışmayız artık Acemi aşıklarmışız, ne çok kırıldık Ne çok üzüldük, ne çok darıldık Yazık sevdiğim Biz barışmayız artık Hiç bitmeyecek gibi gelmişti önce Her şeye tüketmek için başlamışız oysa Bu sevda için doğru isimler değilmişiz meğer Ne çok yandık böyle, ne çok yanıldık Yeteneksiziz sevdiğim Biz barışmayız artık Aynı yatağın iki uzak ucunda uyuduk Her gece biraz daha ayrıldık Daha çok sevmek isterdik belki birbirimizi Daha çok tanımak Bu iki yabancı sevgiliyi Sevmek biraz da bağışlamakmış Biz seninle susmayı başaramadık Dokunuşsuz sevişler gömdük yastıklara Hiç konuşmadan kaçak yaşadık odalarda Aynı çatı altında iki yabancı İki dilsiz aynı yatağın iki ucunda Ağlarım ağlar açılır denizlere Her şeyi bıraktım, gidiyorum bende Hiç olmazsa son kez mutluluk dile Bir yatağın iki uzak ucunda Her geçen gün Biraz daha darıldık Dokunuşsuz sevişler gömdük yastıklara Dönüşü yok Biz barışmayız artık Günler artık günlere kanmaz Sanma bensiz güneşler doğmaz Hep unuttun sevmeyi beni Bende artık sabahlar olmaz Kırk parça olmuş hatırın bende Sustuğun sözler kanar içimde Ne güven kalmış, ne sevda içimizde Biz bu şehirde karşılaşmayız bile Ağlarım, ağlar açılır denizlere Her geçen mevsim nasıl biraz daha ayrıldık Acemi aşıklarmışız, çabuk dağıldık Korkma sevgilim inan Biz bu şehirde karşılaşmayız Biz barışmayız artık Uğur Arslan |
ENGELLENMİŞ KAÇAK http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Kırıldığın zaman, çitin ötesindeki insanları düşün, acıları içini ısıtsın, doğrulansın yüzün, gözlerine çekimser bir mevsim süsü ver korkma, kimsenin gözükmez içi... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke. Üstelik kadının yüzü paramparça kadın kalpten ölecek, o kadına sakın nüfuz etme... Boğ odana deniz menevişleri getiren kızı vehimlerinden yaptığın sevginle, ufacık sahnelerde büyük öfkeler tasarla, antika bir çerçeve uydur büyük insanlık derdine... Nasılsa çitin ötesi insan dolu, sen gövdeni düşün yalnızca göğsünün en ince yerinde... Hem bak nasıl da harcanıyor dünya aileler...sevgililer...bütün ülke üstelik kadının yüzü paramparça, kadın kalpten ölecek, o kadına nüfuz etme... Kış basladı...başlayacak, artık hesaplar açık veriyor, bir isim bulmalısın kendine engellenmiş kaçak... engellenmiş kaçak... cezmi ersöz |
Senin Kalbin Taş Olmuş Bensiz geçen yılların sana ömürler katmış, Ne güzelliğin solmuş, ne gülüşün kaybolmuş. Söyle, Tanrım seni de yeniden mi yaratmış, Ağarmış saçların, güzelliğine taç olmuş. Yanımdaydın bir zaman, her zaman da canımda, Ölüm neydi ki bana, sen kalsaydın yanımda. Şöyle bakıyorum da o yılların ardında, Benim gözyaşım aynı, senin kalbin taş olmuş. </B> isimsiz kral |
| Saat: 07:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık