![]() |
O şehirde gene şarkılar söyleniyordur Karşılık görmemiş sevgiler üstüne Işıkları sönmüş odamda Yarım kalmış şarkımı duyuyor musun? Beni sorarsan gene yapayalnızım Sen sıcak yatağında rahat uyuyor musun? Boş kalan yastığımı başkası mı doldurmuş? Ellerini okşayan o yabancı kim Öyle uzak bakma yüzüme Seni artık yolundan döndürecek değilim Ne o gözlerin dolmuş yoksa ağlıyor musun? Kırk yılda bir olsun beni anıyor musun? Özlediğin hayatı buldun mu bilmem Gözlerinde hala hüzün var gibi Gene yüzün gülmüyor anlat nedendir Gene aşksız gene bomboş mu için Niye ellerin soğuk yoksa üşüyor musun? Mutluluğun peşinden hala koşuyor musun? Kar mı yağdı güvendiğin dağlara? Seni de bir türlü umdurmadı mı kader? Üzme kendini her şeye rağmen Dünya yaşanmaya değer Bu yerler bu alem her şeyden yoksun Sana sesleniyorum duyuyor musun? |
Papatya Bir papatya gibiyim, Senin her gün seviyor, sevmiyor deyip de; Tek tek yapraklarını koparttığın... Her seferinde başka birisi, Seni seviyor mu, sevmiyor mu? Onu test ediyorsun yapraklarımda... Hep beni inciterek, Her seferinde beni bir köşeye iterek... Her zaman aynı manzara; Seviyor çıkıyor, sen seviniyorsun... Oysaki ne çok isterdim söylemeyi, Sırf sen üzülme diye; Her gün bir yapragımı kendim eksilttiğimi... HABERiN OLSUN Zaman ne de çabuk geçiyor, Ben daha yeni gittiğini zannederken, Tam 2,5 yıl olmuş sen gideli! Zaten saçlarımdaki aklardanda anlaşılıyor, Epeydir hasret çektiğim… 3 saat sonra 30uma merhaba diyeceğim, En son 27ydim hatırlarsan… Zaman bu kadar hızlı geçmiş anlaşılan? Çok bekledim galiba, yine gelmeyeceksin; Artık mumları söndürüyorum, Haberin olsun; Bir yaşıma daha sensiz giriyorum… |
Bahar Sevdalarında Üşürsünsönen bir ufkun aydınlığında beyaz sevda esintileri gelirken yüreğine, son vapurun kalkacağı rıhtımda,görmeden sevda güneşini, gidecekmisin sen. seni görmek için gelirim istersen,son kez sana sevda pınarlarından, bana ancak benden çok sen yetersin,anlarsan eger yüregimin avuçlarında. sevdanın her hecesi aşktır bana,ismine sevgiler yazıldı, ölümü olmayan, kirpiklerim örtsede gözlerimi,vuram vuram yıllar gelir,usanmaz beklerim seni. bahar sevdalarında sevdamla üşürsün bedenin titrer,bensizliğe sarılırken, ağıtlarımı koynumda gizledim,ağladığımı görme sakın,hüzün akşamlarında..... |
İpekböceği Bilir misin ipek böceğini sevgili minicik kurttur kibrit kutusu kadar küçük kutularda yumurtada dırlar kadınlar onları kutu ile koyunlarına koyarlar sıcakta yumurtalarını kırıp uyanmaları için. uyanma başlayınca minicik kıyılmış dut yapraklarını yerler ve serpilirler büyürler büyüdükçe yedikleri artar koca koca dallar verilir yapraklı olarak en olgun çağlarına geldiklerinde bir koza örerler sevgili; kendileri içinde kalacak şekilde ve kendilerini kendi ördükleri dünyalarına hapsederler artık iki seçenekleri vardır ya kozayı delmeye çalışmadan kaynar sularda haşlanmayı beklemek yada kozayı delmek. koza delince ne olacak dersen? Ey sevgili kelebek olarak uçmaya, uçmak için çabalamaya hakkı olacak kozasını delen kelebek kurtulur mu ölümden? hayır sadece zamanı biraz geciktirir çünkü zaman kalmamıştır yaşamaya geç kalınmıştır yaşamaya kozalar örülürken ve delmeye çalışılırken geçmiştir zaman değişmiştir mevsim ama kelebekler için geç değildir ey sevgili bazen iki saat e bile bir ömür sığar yaşanılan andır yaşanan sadece kozayı delmenin kendi çabasıyla dışarı çıkmanın kısa bir mutluluğu vardır ve sonuç yine aynı ama kelebeğe yeter bu mutluluk kendi kanatlarının taşıyabildiği yere kadar gider şimdi kendi istediği yerde kendi istediği gibi ölmektedir ve orada biter yaşamı ey sevgili ama özgür olarak gidebilmiş kozayı delmiştir mutludur kanat çırparken özgürlüğe özgürlüğün sonunda da ölüm olduğunu bile bile mutlu olmak için uzun yasamak gerekmez ki istediğin gibi yaşamak;yaşamaya çabalamak yeter yarınları düşünerek ;günü unutup yaşamlarını yarınlara bağlayıp yarınları yaşayamayanlarla dolu bu toprakların altı unutma sevgili günü yaşa yaşamaya çabala sevgiyle çoşkuyla özgürce |
|
Papatya Falı sensiz geçen günleri saymak papatya falı gibiydi en başta heycanlı bir serüvenin içindeymişcesine seviyor sevmiyor seviyor sevmiyor günler geride kalıp hafta olunca ve aylara tamamlanınca hasretin papatya falını bırakıp ağlamaya başladım |
Bir Ayrılık Gününde http://www.aruz.com/ayrilik-siir/metin.gif Ne gariptir şu ayrılık günleri Bir dosttan da, düşmandan da ayrılsan Nedense bir tuhaf oluyor insan Derin bir sızı giriyor içeri Son bir defa bakarken caddelere Dükkânlara, evlere, kahvelere Hâtıra yüklü kervanlar geçiyor Dolu dolu gözlerinin önünden Bu son yadigar mı bir ayrılık gününden Ne unutulmaz zamanlar geçiyor Ağır ağır biz farkında değilken Gökler masmavi, yaprak yemyeşilken Sen istediğin kadar unutulmaz de Bu son dakika, bu vakitsiz yağmur Unutulur, azizim unutulur Başka ne yapılır böyle bir günde Kapanan bavul, çivilenen sandık Ve sonra kuru bir "Allaha ısmarladık!" |
Bana Aşkı Anlat Aşkı anlat dermisin, bir gün bana. Ne anlatırım o zaman bilemem, ama camların ardından düşen yağmur damlalarının birbirine sarılıp ahenkle dans ederken çalan müziğini hiç dinledin mi sen, ve bu melodiye eşlik eden şöminenin içindeki loş alev için çatırdayan dal parçalarının ritmini. Ve... Önce nefeslerimiz sarar bedenimizi sonra dudaklarımız birleşir, öylesine özgür olur ki bedenim tenim tenine hasret duyar, ve sen artık kollarımdasın bir ömür boyu sürecek rüyamda. İşte ben sana böyle anlatırdım aşkımı canım sevgilim. |
Aşk Bu Dünyanın Ölçüleriyle Açıklanamaz Sevgili O İlkel Bir Acıdır, Yaban Bir Ağrıdır. Gelir ve İçimizdeki O Çok Eski Bir Şeye Dokunur. Sonra Bir Perde Açılır ve Yolculuk Başlar Bu Yolculukta Artık Para, Tarifeler Beklentiler, Randevular, Taksitler, İş, Anneler ve Korkular Yoktur Aşkın Kendi Gerçekliği Vardır Sevgili. İnsan Başka Bir Işığa Teslim Olur, Daha Derinden Anlamaya Başlar, Bilgeleşir Hiç Bilmediği Sezgileriyle Buluşur Yükü Çok Ağırdır, Kendiyle Buluşmuştur Hem Dışındadır Dünyanın, Hem de Tam Ortasında. Hindistan'da Ganj Nehri'nin Yakılan Yoksun Adamın Hissettikleri de Onunladır, Yitirdikleri de... New York'ta, Bir Sokakta, Kartondan Kulübesinde Yaşayan Kadının Çıplak Yalnızlığı da Her Şey Onunladır, Ona Emanettir Sanki, Ama O, Çıldırtıcı Bir Yalnızlık İçindedir Yine de... Aşkın Kültürlü Olmakla, Bilgili Olmakla da İlgisi Yoktur Sevgili, Kanımıza Karışan İlkel Acı, O Yaban Ağrıyla Hiçbir Kitabın Yazamadığı Hakikatlere Daha Yakınızdır, İnan... Kim Demiştir Hatırlamıyorum, Aşk Varlığın Değil, Yokluğun Acısıdır Diye. Belki de Bu Yüzden İlk Gençliğimde, O Yoğun Aşık Olduğum Yıllarda, Gözüme Uyku Girmez, Dudağımda Bir Islıkla Bütün Gece Şehri, O Karanlık, O Hüzünlü Sokakları Dolaşır, İnsanları Uykularından Uyandırmak İsterdim. Uyanıp, İçimde Derin Bir Sızıyla Uyanan O Derin Sancının Acısına Ortak Olsunlar Diye... Aşk Çok Eski Bir Şeydir Sevgili Onun İçinden O Çileli Çocukluğumuz Geçer Sevdiğimiz İnsanların Çocuklukları da... Oradan Üvey Anneler, Eksik Babalar, Parasız Yatılılar Geçer Ve Sonra Aşk Bütün Bunları Alır, Daha da Eskilere Gider, Hep O İlkel Acıya, O Yaban Ağrıya... İnsan Bazen Nedensiz Yere Umutsuzluğa Kapılır Kimselere Veremez Sevgisini, Kimselere Derdini Anlatamaz, Evlere Kapanır... Bazen Denizler Kıyılar Çeker İnsanı. İnsan Bu Kapılmayı Anlayamaz, Oysa Çok Eski Bir Yerde Yaşanmasından Korkulup Vazgeçilmez Aşkların Sızısıdır Bu. Bu Sızı, Bu Yenilgi Mevsimlerle Yıllarla Devrilir Başka İnsanlara... Bir İnsanın Yaptığı Bir Hatanın Tüm İnsanlara Yayılması Gibi... İşte Şimdi Biz de Sevgili, Ya Olmadık Zamanlarda Umutsuzluğa Kapılıp, Soluğu Evlerde Alacağız, Ya da Denizler, Kıyılar Çekecek Bizi. Nasıl Biz Başkalarının Korkularını Taşıyorsak, Başkaları da Bizim Korkularımızı Taşıyacak, Yenilgimizi, Umutsuzluğumuzu... Birazdan Sabah Olacak... Para, Tarifeler, Beklentiler, Randevular, Taksitler, İş, Anneler ve Korkular Başlayacak... Bunlar Varsa Bizim İçin Geçerliyse Aşk Yoktur ve Hiç Olmamıştır Sevgili. Birbirimizi Kandırmayalım... Hadi Güne Hazırlan, Yaşadıklarımızı Unutmaya Çalış Aşk Bize Güvenip Verdiği Büyüsünü, Sırlarını, Cesaretini, Bilgeliğini ve O İlkel, O Yaban Ağrısını Geri Alacak Bunlar Olurken İçimiz Bir an Üşüyecek, Sonra Geçecek... Hadi, Oyalanma Birazdan Yarın Olacak... AŞKTA YARIN YOKTUR SEVGİLİ |
BaşkaBenim hic unutulmuslarim olmadi Hayallerimden baska. Umutlarimdan baska kirdigim Kendimden baska harcadigim Hayatimdan baska yaktigim Sevdamdan baska mezara biraktigim Mutlulugumdan baska sattigim Heyecanlarimdan baska yarida biraktigim Gözyasimdan baska disima akittigim Ve 35 senelik ömrümde korkularimdan Baska yasadigim hic olmadi |
| Saat: 14:53 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık