![]() |
Bir Yer Varmış İsteyenler örtünürmüş İsteyenler açınırmış… Hep sevenler seçilirmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Hırsıza bey dinlmezmiş Yetim hakkı yenilmezmiş Söz verilip, dönülmezmiş Bir yer varmış, dünyamızda. Biri yer, diğeri bakmazmış Hiçkimse gönül yıkmazmış Vatanhâni çıkmazmış… Bir yer varmış dünyamızda. İnsan, insanca yaşarmış Herkes sevmeyi başarmış Koşan, huzura koşarmış Bir yer varmış, dünyamızda. Gidip gören çôk yol gitmiş Dizlerinde derman bitmiş Lâkin, görmek o na yetmiş Bir yer varmış; dünyamızda. Hasbi Tanrıverdi |
|
ÇAPRAZ Biliyorum dedim, baktım, baktınız Zaman hiç geçmez mi Sordum, sorguladınız Camlara yapışmış çiçek ölüleri Yüzleriniz Sokaklar boydanboya Adresimi sildiniz Beklemek böyle bir şey Islıkla bir korkuyu geri çevirmek Ucu keskin bıçakla Bir bulutu kesmek Duman gibiydi, kadın gibiydi bulut Gölün üstüne dağıldı Yarasında koyu bir gece Ağdı suya Üstüne fotoğraflar çektiniz Unutulmus kadınlarin dalgın ve agırdır Anıları Sevmeyi bilseydiniz Define avcısıydım Bundan önceleri Haritasız dedektörsüz Pusulam yosun tutmus Ağaç gövdesi.. Gizli dehlizlerden geçmek kolay Toprak kökleri Bir geyik çalımıyla biçmişim Kendim soymuşum gizlerini En büyük aşk orda gömülü Toprağı elemişim Bedelini ödeyemezsiniz Üste bir ömür sürdüm Ödüllü bir yalnızlık benimkisi Var varanın Git gidenin Bir rüyayi getirenin Nereye kadardır becerisi Aralıktan rüzgar giriyor Ya tam açın Ya kapatın artık pencerenizi TAMER ÇELEBİ |
Dağlarda Kar Olsaydım Şu dağlarda kar olsaydım... Bir asi rüzgar olsaydım... Arar bulur muydun beni, Sahipsiz mezar olsaydım? Şu yangında har olsaydım... Ağlayıp bizar olsaydım... Belki yaslanırdın bana, Mah****a duvar olsaydım... Şu bozkırda han olsaydım, Yıkık perişan olsaydım... Yine sever miydin beni, Simsiyah duman olsaydım? Şu yarada kan olsaydım, Dökülüp ziyan olsaydım... Bu dünyada yerim yokmuş, Keşke bir yalan olsaydım!.. Kaynak: Gözleri İntihar MaviYusuf Hayaloğlu | |
Her Aşk Katilidir Bir Öncekinin rüzgarlı bir tepenin yamacındayım şimdi kent suskun ve istasyonlar ayrılık için var bu şehirde imlası buzuk, üşümüş ve kirli bir çocuk olurum seni düşünürken ömrüme iliştirdiğim martı leşleri yamalı bir geçmişi oynar imtihanlar ve intiharlar üzerine kurulu hayatlardan gecenin en serseri yanını alırım günceme durup durup şiirler yazmak yoluna yeni bir yaşam biçimim oldu son günlerde kendimi sende kalabalık buluşum belki de bundan her gece yorganımın altında sakladığım kırlangıç sürüleriyle geliyorum sana sen uykudayken babam her gece ölüyor şimdilerde annem nihavent bir çığlık oluyor bana en çok sensizlik koyuyor sonra babilin asma bahçelerine asıyorum kendimi uyanmak için eski bir aşkını anlatıyorken bana konuştuklarından yapılma bir sessizlik oluyor ağzım kaç kez kanıyorum bir bilsen (ya da hiç bilmesen) sesinin ardında yüzün sessiz bir tabanca gibi duruyor kendimi kötü kurulmuş bir cümle sanıyorum gece yüklü bir kamyon uykularımı solluyor yastığının altında yalnızlığın var biliyorum oysa ben senden bir bardak su istedim akdeniz değil son yalnızı benimdir bu kentin istanbul arkamdan gelir ey hüznü yüzünde gülücük diye taşıyan kız hep kendine mi saklarsın çocukluğunu ağzıma bir bulut bulaşsa da yokluğundan yapılmış kayadan seken kurşun en serseri yanımız olur kimi zaman ve ben hep kendimi terk ederim senden her katilin aşkı her aşkın katili bir öncekinin faili hep ben olurum hep ben ölürüm içime uzanan koridorların ortasından hep gülerdin beni görünce bense sana hep geç kalırdım sona kalırdım sonra kanardım yağmurlarla inseydin içime içim senden yanaydı yüzümdeki işgaller senden karaydı seni sevmek en gizli ağlama biçimimdi sana yazacaklarım sil sil bitmezdi ve ben sende hiçbir şeydim sen bende her şeyken canım yastığının altında biriktirdiğin yalnızlıklarım kendine varlaşıp bana yoklaşan biri yapar seni ve ne kadar kaçsan o kadar yakınsındır aslında kendine geciken sevdalar yıkık kentlere benzer bilirsin ve sevgisizlik alır bir gün seni benden işte bu yüzden sen hep sevil hep sevil sevil .... Kahraman Tazeoğlu |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Bak Ben Gidiyorum Bak ben gidiyorum. Yalnızlığımı, gecenin zifiri karanlığında öldürüyorum. Kimsesiz bir çocuğun, yalnızlığında bitiyorum. Bir annenin evlat yarasında ölüyorum. Bak ben gidiyorum. Seni Diyarbakır’ın sessiz sokaklarında arıyorum. Bir yalnızlık türküsü söylüyorum, Bir karanfil besliyorum. Bak ben gidiyorum. Ölümün sessizliğine doğru, ilk adımı atıyorum. Artık konuşmayacak kalbime, bir hançer saplıyorum. Bak ben gidiyorum. Seni yalnızlığıma terk ediyorum. Seni seviyorum ama artık söyleyemiyorum. Ani bir kalp krizi geçiriyorum. Oracıkta bir annenin ölümünde ölüyorum. Bir evladın annesine olan sevgisinde, büyümeye gidiyorum. Barış Baran |
M u t lu l u k Masmavi denizlere bir gemi açılır Kabarır dalgalar baş döndürür Sonra demir atarsın bir limana Bekleyen bir çift göz anlatır (M) Hani o güneşli yolda yürürken Ağaç gölgeleri bizi korurken Ağacı kesip güneşe kavuşmak için Gittiğimiz yerin adını cevaplarken (M) Görürsün içten bir gülüş ardında Görürsün gülen gözlerin ortasında Görürsün sevda için yüreğin atışında Yokluğunda hayat durur görürsün (M) Bir çocuğa sevgidir gözlerinden öpmek Bir büyüğe saygıdır elinden öpmek Bazen bir dost elini tutmak Karşılıksız saygı ve sevgi alışverişidir (M) Yalnız gecelerin soğuk karanlığında Sabahı bekleyen suskunluğun ardında Ve kayan bir yıldıza baktığında Tutmak istersin hemen o anda (M) Uyumaktır güven veren bir omuzda Dokunmaktır şefkat dolu bir kola Ya da bir busedir yanakta Tatlı şirin bir dudaktan olan (M) Paylaşımdır değerini artıran Sevgidir temelini sağlamlaştıran Aşktır bitmeyen sonsuzlukta Bitmesin dileğini eksik etmediğimiz (M) Bazen arıyorum bir yağmur damlasında Bazen sevinçlerden kopan bir damlada Bazen sel olup akıyor o bir damla Sonra da yüzdürüyor o bir damla (M) (M) : Mutluluk Balgat/Ankara - 15.09.2005 Mustafa Yılık |
Aldanma Cahilin Kuru Lafına Aldanma cahilin kuru lafına Kültürsüz insanın kulu yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen ceşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hali yalandır Cahil okur amma alim olamaz Kamilik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler deli yalandır Aşık Veysel Şatıroğlu |
Mavilik Bir gün bir bakmışsın ki Ben o üstünde ki gökyüzü olmuşum, Düşünüp düşünüp durmuşum… Parçalı bulutlu olmuşum, Üzülmüşüm bazen de İçimde tutamayıp damlalara vurmuşum; Benim, o gökyüzü İstersem beyazlara bürürüm hayatını… Saçlarını uçururum havaya bir meltem rüzgarı ile. Sabaha bir çiçek açtırır Koparır sana veririm daha sonra… Murat Kenanoğlu |
Bekle zaman öğretti bana bir sabırmış beklemek canın yanacak, bekleyeceksin, bir vefasız gidecek bekleteceksin kalbini sevgim kime layık ki! bekle gönlüm belki vaktin gelmedi acele işti sevdam ondan dağıldı gitti her gün acı benim sen bekle umudum ben acıyı çeker,gene de gelirim ben zamanı doldurayım vakti çoktan azaltayım bekle sevgi dolu yar sen beni bekle bahar yeşilim ben gündüzü tüketirim sen geceleri sakla yorgun bu beden gündüzler soğuk bir oda pencerede gözlerim ağır işlemez zaman bir geceleri hızlı geçiririm gözlerim uykuda seni rüyama beklerim ey güzel günlerimin perisi sen bekle beni ben beklenen olayım ey gözlerini görmeden sevdiğim sen orda dur ve bekle ben zamanı hızlandırayım ben bir umudu bekletiyorum içimde sen beni bekle.................. 30.01.2007 biri seni bekliyor o bekleyen.................sen beklenen............ vildan altunbaş |
| Saat: 20:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık