![]() |
YAĞMUR TANELERİ http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Damla düştü toprağa cemre misali En büyüleyici pırıltısıyla dün akşam, Mis gibi kokusuyla büyüleyen etrafı Eksikliğini hissettiğimiz ama söyleyemediğimiz, Tek tek ama beraberce kardeşcesine Göl gibi derler ya işte öyle durgun ve sessiz Üzüntülülerini paylaşırlar sevinçleri paylaştıkları gibi , Lisanlarıyla sevgiden bahsederler hep Esintisinde bir samyelinin bir ömür boyu, Rahatlatıyor tüm sevgiye muhtaçları şu yağmur taneleri. murathan mungan |
Hayat GemisiGünler geçmek bilmezdi yokluğunda Geceler bir duvar gibi dikilirdi önüme Hayat bugün bir başka zalimdi Bir başka bakıyordu yabancı gözler Üzerime yılların yorgunluğu sinmişti Yalnızlığın kadınıydım artık Suskunluklar içinde boğulup Hayat uçurumundan yuvarlanıyordum Derin yaralar sarıyordu bedenimi Sönmek bilmez bir alev yanıyordu içimde Hayat yine ağlarını örüyor Bense olduğum yerde çırpınıyordum Çırpındıkça batıyor Battıkça hayat denen bu gemide Karanlıklara gömülüyordum Esin Taşdelen |
Bir Adın Kalmalı bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet nisyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç İbrahim Sadri |
Hatıran bende saklı Hatıran bende saklı Bakıyorum çok üzülüyorum Doyamıyorum sana Gülüşün eritiyor beni Sensizliği zindan ediyor bana Acıma acı katıyor Yaram daha da kaniyor Resmin bende saklı Yüreğime gömüyorum onu, Orda saklıyacağım, işlesin her yerime Unutmasın diye. |
bir denizdi sevdayı aldı içine, aşkı öyle yuttu ki..kendince. geride kalan ise bomboş bir çerçeve.. İsmini kazımıştım yüreğime, şimdi yalnızca hayaller ve şarkılar, avuntum yine. şiirler ise bitmez dilimde, sabahlara kadar eşlik ederdi sensizlikte. rüyalarımda göremediğim sen, hakkın var mı kendine bukadar aşık etmeye. yanan gönlümü bir susturabilsem. yaralı yüreğimden seni atabilsem. ama kırılan ayna tamir olur mu hiç. kül olmuş ateş canlanır mı yeniden. sevda pusulasını kaybettiyse, geriye dönebilir mi. söyle sevdiğim bu aşk geri gelir mi. bu yürek bir seni istedi bir de sevgini. boşa geçen senelerde seni görmedi. sevemedi aşkın ise yalnız senindi. bana kalansa boş çerçeve şimdi menekşe gülay |
MAWİ GÖZLÜ BİR DEWDİ MİNİ MİNNACIK BİR KADIN SEWDİ MİNİ MİNACIK KADININ KADIN RAHATA AÇIKTI KDIN YORULDU DEWİN BÜYÜK YOLUNDA WE ELWEDA MAWİ GÖZLÜ DEWE GİRDİ ZENGİN BİR CÜCENİN KOLUNA BAHÇESİNDE EBRULİ HANIMELİ AÇAN BİR EWE ŞİMDİK ANLIYORKİ MAWİ GÖZLÜ DEW DEW GİBİ SEWGİLERE MEZAR BİLE OLAMAZ BAHÇESİNDE EBRULİ HANIMELİ AÇAN EW ... NAZIM HİKMET |
Kırdın Da Nitekim Ürkektim, yabandım. Gün oldu insandan kaçtım. Yol verdi denizler; ıssızlığa yelken açtım. Uzak durdum martılara, hep bulut üstünden uçtum. Bir gönül avcısı bulup vurmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni vurabilirdin. Vurdun da nitekim, vurdun da! Sevgilinin en güzeli düşten olandır. Ayrılığın en iyisi baştan olandır. Kalplerin de en makbulü taştan olandır. Hoyrat eller bir gün gelip kırmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni kırabilirdin. Kırdın da nitekim, kırdın da! Sağlamdım, güçlüydüm; say ki paslanmaz çeliktim. Ateşte sertleştim, soğukta boynumu büktüm. Uzaktım, hep tektim; yüce dağlarca dimdiktim. Bir sarsıntı bana varıp yıkmasın diye. Bir tek sen, bir tek sen beni yıkabilirdin. Yıktın da nitekim, yıktın da! Bildim narı mihrimahın taşıdığını. Karanlıkta yalnızların üşüdüğünü. İstemedim alevlerin ışıdığını. Bir kıvılcım beni sarıp yakmasın diye Bir tek sen, bir tek sen beni yakabilirdin. Yaktın da nitekim, yaktın da isimsiz kral |
Gitmek istiyordum Gİtmek İstİyordum Gİtme Dİyordu Benİ KaranliĞa İtme Dİyordun EŞkİya Kalbİme HÜkmedİyordun Herkezden Farkindim Sen Bİlmİyordun. Sen Benİ ÜzÜyor İncİtİyordun Ben Sana Kirgindim Sen Bİlmİyordun Kalbİmİ Kiriyor Acitiyordun Ben Sana Dargindim Sen Bİlmİyordun. Sen Benİm Uykumu Kahreden Korkum Sen Zehİr Zembelek Sen Sehİr Zakkum Sen Benİm Cezamdin Ben Sana Mahkum Ben Sana Vurgundum Sen Bİlmİyordun. Sen Yangin Cİkartir Ben SÖndÜrÜrdÜm Sevmesem DÜnyani Ters DÖndÜrÜrdÜm Senİ SÜrÜm SÜrÜm SÜrÜndÜrÜrdÜm Ben Senİn Korkundum Sen Bİlmİyordun. Sen Bana GÜnahtin Sen Bana Yasak Helalet Uzakti DÜŞtÜĞÜm Tuzak Ben Sana Tutkundum Ben Sana Tutsak Ben Sana SÜrgÜndÜm Sen Bİlmİyordun. Bİr Yavuz Hirsizdin Dİklenİyordun SustukÇa Sabrima YÜklenİyordun Sen HİÇ Beklemİyor Beklenİyordun Ben Sana Yorgundum Sen Gelmİyordun. ibrahim kara |
Türkiye Benimle Gurur Duyacak..! Toplanın ey millet başlıyor oyun Artık şeytan bile bana uyacak Yaşarken burada bir sürü koyun Türkiye benimle gurur duyacak İlk önce futbolla başlarım işe Üç-beş gol atarak dalarım düşe Transfer ayında oldum mu köşe Türkiye benimle gurur duyacak Aslında paraya pula taparken Ağamla paşamla kaset yaparken Her türlü hileyle malı kaparken Türkiye benimle gurur duyacak Bin ceviz kırsam da ağrımaz dişim Utanmam söylerim gelmişse çişim Ülkeme hizmeti görev bilmişim Türkiye benimle gurur duyacak Hep aynı senaryo hep aynı film Her zaman gerçeği saptırır dilim Nihayet doğurdu seksi sevgilim Türkiye benimle gurur duyacak Çevremde silahlı insan ordusu Ne dünya ne ahret ne kul korkusu Nasılsa hırsızın öter borusu Türkiye benimle gurur duyacak. Muammer Baydere |
şiirler güzel şairler dünyada konuşuluyor çok mutluyuz ki onlar var |
Güllerde Ağlar İçimdeki güllerin boynu bükük Bir zaman kalakalıyorum öylece Saatlerce bakıyorum Boş duvarların belli belirsiz yerlerine Bir şeyler düşünüyor gibiyim Buğulu gözlerle Oysa beynim boş, fikirsiz düşüncelerle Herkes bir şeye üzüldüğümü biliyor gibi Oysa bir isim koyamıyorum acıma Ne beni biranda, apansız yıkan Nelerden sonra anlıyorum gittiğini İçimdeki güller ağlar ben ağlarım Şimdi anlıyor gibiyim Biranda iradesiz oluşumu Yıkılışımı dertlerimi Meğer ne çok sevmiş Bu deli gönül seni Oysa ardına bakmadan, gidenlerden değil miydik Ölenleri gözümüzden, yaş akmadan gömenlerden değil miydik Biranda iki duygu taşıyamaz yürekler derdim Bir yanda ölümüne sevgi, bir türlü kopmayış Şimdi sende yaşıyorum ve galiba seni şimdi anlıyorum. ahmet yılmaz |
kapalı çarşı dudakların, kalabalık ve renkli susma. Dilimde kurur kelimeler biliyorum, olmayacak bir şey sana dirilmem çocuk aklıma uyup da yürüdüm meydanlarında kapını çalıp kaçmaktı niyetim bir satır başında birden karşına çıkmak, ve düşürmek kolunun altındaki cümleleri olmadı. Ezberimde kaldın karıştırırken gülüşlerini yoldan çıktım, sana düşüyorum kurtarma beni Pelin Onay |
Ruhumu Özgür Bıraktım ruhumu özgür bıraktım ----dilediğini yapsın diye İster içsin körkütük sarhoş olsun en yüksek kaleye çıkıp ----avaz avaz bağırsın İsterse gözyaşları sel olup aksın ----gömülsün yalnızlığa ruhumu özgür bıraktım ister bir ressamın tuvalinde gözlere İsterse bir şairin dizelerinde ----gönüllere hitap etsin diye ruhumu özgür bıraktım İster baharı karşılasın ----yeşeren dalları kucaklasın kır çiçeklerini koklasın demet demet İsterse kuşların cıvıltısıyla şenlensin kelebekleri kovalasın ruhumu özgür bıraktım İster yaz sıcağında bunalsın ----serinlemek için dalsın derya ya bir yunusun yüzgecinde sevgiye kulaç atsın İsterse martıların kanadın da barışa ruhumu özgür bıraktım İster bir sonbahar tablosunda kaybolsun nasılsa Eylül çabuk geçer ----çıkar bu hüzünden kendini hiç sıkmasın ruhumu özgür bıraktım İster kışa davetkar olsun tipi kar fırtına savrulsun dursun titresin titresin de kendine gelsin diye 16 Nisan 2006 Zekiye Koç |
Bata çıka çamurlara,aldırmadan yalınayaklığıma,atıldım yittiğin denizlere... Gözlerim mi görmez olmuştu seni,yoksa gerçekten gitmiş miydin denizaşırı başka başka şehirlere? Ayırt edemedim ilk düştüğümde... Dalgalara kafa tuttum,attım kulaçları bedenim boyu...Ufuktaki sen miydin? Sana sarhoşluğumla yuttum suları,boğazımı yaktığını hiç önemsemeden.Asıl yanan sol yanımken,asıl yutkunduğum yalnız gecelerden kalma iç çekişlerimken...tek önemsediğimdin Göz alabildiğine mavilikler içinde,tepemde uçuşan martılar,gün ışığı alnıma vururken, Sular ardında bıraktığın köpüklere tam da yetişmişken ben... Vurgun yedim en zayıf yerimden!!! Kaç deniz ötedeydin,kaç mil uzaklıkta...Kim bilir bakarken kaybolduğum gözlerin şimdi hangi maviye dalmakta... Sularını aşmaya mecalim kalmamış,tıkanıp kalmışım orta yerinde maviliklerin Kimse kurtarmaya bile gelmemiş... Aylar önce götürmüş seni bu derinlikler, Bense kulaçlar önce yitirmişim nefesimi... Gözlerin deniz,yüreğin derinmiş meğer Nicedir renkten saymıyorum maviyi,anlamsız sen yoksan eğer... ERGİN SABANCI |
Unutmadım sanma ki seni unuttum beni mecbur etiler kimseye söyleyemedim ben seni unutmadım dağları denizleri bende özledim yalçın kayaları bende sevdim seni daha çok sevdim ben seni bırakmak istemedim sende bunu istedin sana anlatamadım sevgimi ben seni unutmadım yasmak zordur bizim alemde bilirsin kursunlar gördüm yeri geldi öldüm ama ben seni yine unutmadım isimsiz kral |
ağlamak ve savaşmak anlamsıza nedendir? Ağlamak!.... bitimler varsa insanda yorgunum artık gönlümde,savaşamıyorum Büyük setler önümde…kalbimde Damlalar ısrarcıda olsa Ağlamayacağım…. Ben!.. buraları anlayamıyorum Ne anlamı,ne yüreği, nede insanı!... O kutsal şey,sevgi!... anlamında kaldı Bütün bunlar ,anlamsızdır belki Gözyaşlarım sizin,hepsi içime akıyor Sessizce ağlıyorum,anlamak için Neden? içimde ağlıyorum ibrahım kara |
Vurulmadık Ayrılığa kaç kez ucuz atlattık hüznü, kaç kez sıyırdı geçti özlem vurulmadık ayrılığa.. isimsiz kral |
Canim Melegim Tahammülüm Yok sensizliğe... Kapım ardına kadar açık gel diye.. Sana aşığım ölesiye.... Seni Seviyorum Canım Meleğim.... Okulda işte Heryerde.... Sen varsın düşlerimde... Sen beni Sevmesende... Seni Seviyorum Canım Meleğim.... Gece Gündüz Aklımdasın... Her Saatime Dakikasın... Yansın Yüreğim bırak yansın... Seni Seviyorum iyiki varsın... Canım Meleğim.. Gözlerimde tütüyorsun... Namazıma dua oluyorsun... Petek pete bal yapıyorsun... Seni Seviyorum İyiki varsın Canım Meleğim.... Ömer Güloğlu |
Ansızın gelirsen Herşey bitti derken Son Umut ışığı sönmüşken Ansızın çıkıp gelirsen Başlar herşey yeniden Yanarım şimdi için için Kendimi zor tutarım ağlamamak için Yetmedimi benim çektiklerim ALLAHIM neydi benim suçum Bu acıya dayanırmı bu yürek Birden gelip gidersen bilerek Yaktın beni belkide istemiyerek Kalsın artık selamına yok gerek Şimdi ne haldeyim bilemezsin Kara gözlerinle beni göremezsin Hiç bir haber benden istemezsin Seni sevdiğim kadar asla sevemezsin Taş duvardan farksız bedenim Şimdi dolmuş sanki ecelim Nereye gitsem toprak altın isterim Yeterki bu acıdan kurtulsun yüreğim Artık ayakta duramaz oldum Son çareyi bu şiirde buldum Kağıdımın hepsini doldurdum Sonunda sadece kendimi avuttum Sonunda sadece kendimi Unuttum Unuttum ..... UNUTULDUM ŞAFAK KARAMANOĞLU |
sensiz ağlamak Hep eksiğim birtanem Bedenim tam ama Ruhum eksik Geçmişim tam ama Geleceğim yok Etrafımda ki maddiyat tam ama Maneviyat eksik Arkadaşlarım tam Dostlarım yok İlişkiler tam ama Aşk eksik Ben buradayım ama Sen yoksun Ve bu yüzden Sensiz ağlamaya mahkumum ibrahim kara |
Bir sokak lambası Ağaçlara dokunamıyorum Rüzgar titrek Ürperti alemlerine dalıyorum İki yürek taşıyorum karanlığa Biz kimdik? Göğsüme Eylül batıyor İncesinden isyankardık ya Dönüşüyorum kabuğuma Yalnız bir yıldız ağlıyor tepemde Ağır sevmelerim prangalaşıyor Bu ben miyim? Kimdim ben? Unutuyorum trenleri gemileri Yola dair ne varsa Bir mendile hasret yüzüm Ağlayamıyorum Kum kalesi yüreğim Dağılıyor sözcüklerinde Hangi yürek benimdi? Kaç kürek kırılmış umuduma? Gülüm'den öte bir yerdeyim Çığlıklarım kısılıyor bu demokraside Sevdam prangalaşıyor hücrelerimde Susuzluğa sarılıyorum Yitirdiklerimi şimdi anlıyorum Çok sevdiler Bin yürek için sevdiler Yitirdiklerim kimdi? Ben yitirildim mi? Avuçlarımda yitipgiden yanıyor Uzman varsayımlarım çökmüş Yokluğa sayılıyorum Yerim yok Oturduğum sandalye emanet Birazdan ayaklanmalar başlayacak Kapı çalınacak Açacağım sağduyularıma Beklenen şarkı misali Gelmeyecek sevdiğim Sevdiğim kimdi? Ben sevgili miydim? Hatırlayamıyorum Düşlerim prangalaşıyor Zincirleniyorum Ve kendimi mutsuzluğa asıyorum mine gültepe |
İçimdeki Boşluk Bencileyin şöyle garib var mı ki Anlatamam ne menemdir hallerim Yerim yurdum bir kör kuyu dibi ki Hep çıkmaza gider gelir yollarım Yumaklanmış yüreğimde acılar Ucu kayıp bulamam ki çözeyim Çaresizlik hükmediyor tabi ki Gözyaşıyla her gece gözgözeyim Hissiyatım ısyan eder aklıma İçimde bir bitmek bilmez savaş var Bir kararda eğleyemem kendimi Yürek sever dilim söver karalar Bir çıkmaza düşmüş gönül döneler Beden mülküm yangınlarda kavrulur Şu boşluk ki bir doldurmuş içimi İçimdeki her şey dışa savrulur Bir çıkmaza düşmüş gönül döneler Çelişkiler benliğime kök salmış Şu boşluk ki bir doldurmuş içimi Şişmiş şişmiş patlamaya an kalmış Hünkar Dağlı |
Aşk başıma bela açtı bilmem mi? Sonumuzda vuslatı garipsedin görmem mi? Bu işe ağlarken cümlesine sövmem mi? Senin ki aşk olsa bu hallere düşmezdim. Sevdanın muhabbeti aradığı akşamlarda. Evinin perdelerini çekip, Kapılarını ardına kadar bastırdığın yetmezmiş gibi. Birde buğulu gözlerle seni aradım. Güzelliğiyle sokak lambalarını geçiştiren sevgili… Hayatın bana bakarak gülümseyen o toz pembe yüzünde. Kendini üzerindeki yazıdan daha hafif gören Mürekkebi gözyaşları gibi kurumaya bırakılmış bir kağıt gibiyim. Sana daha doğru daha güzel şeyler anlat dedikçe Sen baştan aşağı anlamsız imgelerle çizdin karizmamı. Erkekler ağlamaz diyorlardı. Ben seni her hatırlayışımda ağladım. Güzelliğiyle sokak lambalarını geçiştiren sevgili. İşporta tezgahlarında domates gibi kıpkırmızı Körpe biberlerin temasından uzak taptazeydi duygularım. Sen güzelliğinle buruşturdun hayallerimi. Tazelikten uzağım şimdi. Ne zaman kendime yaklaştırsam seni. Edebimden kızarıyorum. Ne zaman duygularımdan mahrum bıraksam güzelliğini. Gülüşten uzak bütün ağlamaların Güzelliğiyle sokak lambalarını geçiştiren sevgili erkan gümüşsoy |
Yağdıkça Yerle yeksan, ıslak saçlı, kem gözlü, Kavim göçlerinden bu yana ağlayan Ve durmadan Cep kanyağı yakıcılığında ezgiler Çalan, çaldıran, yakalatan Adı bende gizli bir kadındı İstanbul Şehre bir yağmur yağdı Ben ağladım Sevilirken ayrılmak mı kaldı Bizanstan Yalan dolan yoktu gözlerde sadece ses Verilen sözler birdi edilen yeminler sıfır Eşyalar alındı fotoğraflar söküldü yerlerinden Bir aşkın izlerini yok edecek yeni bir aşk sipariş edildi yeniden Bir şehre yağmur yağdı Ben ağladım Kim daha çok yalan söndürdü çay bardaklarında Hangisi talandı demli öpücüklerin Ve buğularda yitirilen kimin adıydı Bir aşktan diğerine kaç saate gidiliyordu Soyulur muydu kabuğu hayatın Yoksa bütün vitamini kabuğunda mıydı? Yağmur şehre bir yağdı Ben ağladım Ben ençok seni götürdüm giderken Aklımın nakliyesiydi asıl yoran taşıyıcıları Yardan düşmüştüm yaralarım yardan armağandı Ben sevmeyi beceremedim belki de sevilmeyi Benim sevmeye engel evcil acılarım vardı Ben yağmur ağladım bir şehre yağdı Ben şehre ağladım bir yağmur yağdı Ben bir ağladım şehre yağmur yağdı Ben... Yağmur... Ağladım... . Yılmaz Erdoğan |
yas bu benim yas'ım dokunmayın akıl vermeyin yanan yüreğime... güldürmeye çalışmayın beni, ortak olacaksanız acıma.. susun... çok görmeyin ağlamayı bana alıştığınız deliliğime hüznüde katın bundan sonra... her an dalıp gidebilirim artık.. bağırmayın arkamdan..duymam... bu benim yas'ım.. ortak istemem acıma... yarısını değil.. yanına bile yaklaştırmam kimseyi... gözlerimdeki derin bakışlara alışın.. sevinciniz azalır biraz... bu kabulumdür..benim suçumdur... cezasıda benimdir..itirazsız çekerim... yas'ıma karışmayın ne olur... bırakın gözyaşlarım bulsun adresini yüreğimdeki yangın sönmesede gözyaşlarım azaltır biraz... teselli istemem akıl istemem yardım hiç istemem.... birazcık huzur lazım.. ben bulamadım... bırakın ne olur... gözyaşlarım huzur içinde aksın yanan yüreğime.... bırakın tutayım... sırılsıklam yas'ımı.... çetin özcan |
HER SABAHIM HER GECEM SENİ ÖZLEMEKLE GEÇER OLDU SIÇAKLIĞINI DOKUNUŞUNU ÖZLER OLDUM DÖN ARTIK BANA UMUDUM BİTMEYECEK BİLİYORUM DÖNCEKSİN AMA NE BÜYÜK IZDIRAP WARLIĞINI HİSSETMEMEK WE ARTIK DÖN BANA ZENEP |
gökyüzü ağlıyor, pencereye vuruyor her damla, tiz bir çığlık kulağımda; yanı başımda kokun, gökyüzü gürlüyor hışımla, sebepsiz... aklımda sen varsın, sen aslında her damladasın! bahar güneş |
UNUTMAYI UNUTTUM Gittiğin gün; Bütün acılı şarkıların, Bütün hazin sevdaların. Bütün ayrılıkların hesabı benden soruldu. Gittiğin gün; Her çiçeğe bir gözyaşı, Her kelebeğe bir ağıt, Banada yüzlerce şiir düştü Yazmaya mahkûm, Gözlerin için... Ben ki Dönüşüne hasret yaşadım bütün nisanları Ve gülüşüne hasret bütün baharları Gel gör ki Bir dağa çarpar gibi çarptı yüreğim yokluğuna. Bir ben bilirim Gururumu hangi taşlara vurduğumu Başımı hangi duvarlara Ve hangi uçurumlara köprüler kurduğumu Bir sana kavuşmak için... Sen gideli Bütün yollarımın yolları kesik Bütün dallarımın dalları kırık Kaç geceye bekçi Kaç sabaha nöbetçi Ve kaç uykusuz trene biletçi oldum Gelmedin. Oysa hep karlar içinde sakladım umutlarımı Yağmurlar içinde kuruttum gözyaşlarımı Ve kanatarak açtım gölgene avuçlarımı Bir sana sarılmak için... Bir ucu kalbimde kaldı bu sevdanın Bir ucu ellerinde Bir adımı sende kaldı sonumun Bir adımı sabrımda Çünkü Bulutlara çizilmiş Yıldızlara yazılmış Ve yüreğime kazılmış bir kara sevdaydı bu Günlerce Kışlardan güneş Karlardan ateş topladım Ve bütün ölümleri erteledim Bir sana dokunmak için... Oysa daha gittiğin gün Uykularımı çaldım gözbebeklerimden Dizlerimde uyuttum Acılarımı kopardım yüreğimden İzlerinde avuttum Ve sözümüde tuttum Yanarak için için İşte bugün Unutmayıda unuttum Bir tek, yalnızca Seni unutmamak için |
'eger' ile baslayan cumlelerin ortasinda, 'keske' lerden yorulmus, 'acaba' lara bogulmus, bir vazgecisin ardindan, yeniden baslamaya korkar olmusum.. ruhumun yaralari daha kabuk baglamadan, yeni sevda yaralari kaldirir mi yuregim?.. sen;yolumu bulamadigim cikmaz sokakmisin, geri donmek isteyip cikmaz sona carptigim.. bi sarhosluk ki henuz gecmemis; ayilmayi bilmeden sarhos olur mu gonlum.. sen;anahtari yuregim, cennetimmisin,kapida bekledigim.. sen;faili mechul bir ayriligin alfabesinde, ilk harfimmisin sonunu getiremedigim.. bir cumlenin oznesi,tumleci,yuklemi benken; bir nida sen dedigim.. noktayi senle koymusum, virgulle yeni bir cumleye nasil baslayip devam edeyim.. CUMHUR AKÇAY |
Dost Bildiklerim Düşman Oldular Sevdama zincirden kilit vurdular Gençliğime arsız tuzak kurdular Ben kendime DOST diye bilmişken Dost bildiklerim düşman oldular Ne halden bildiler ne de hatırdan Ne evden sordular ne de çadırdan Birden bire soğudu burda havalar Dost bildiklerim düşman oldular Veryansın ettim de duyan olmadı İhanete hileye doyan olmadı Beni bu hayatta dünden yordular Dost bildiklerim düşman oldular Ne para kaygısı , ne şöhret ne şan Bu koca alemde kalmamış insan Güneşin batışını benden buldular Dost bildiklerim düşman oldular Artık ne halim var ne de demanım Can verdim dostluğa kalmadı canım Unuttu alem beni bende insanım Gençliğime arsız tuzak kurdular, Dost bildiklerim düşman oldular. 21.06.2000 Mustafa Çelebi Çetinkaya |
Aşk iki kişiliktir Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. |
Başka İş Hep merak ederim Nasıl sevişir kardelen çiçeğiyle kar Ve kar damara nasıl akar, Uzatıp başını ak yorgandan Nasıl sessizce ortaya çıkar? Oysa geldi de denemez Şenlikleriyle bahar. Benim bildiğim bahar Çiğdemle başlar, Bu işte belli ki Başka bir iş var. A.Kadir Bilgin |
Bilmemki Hangi Yol Sana Ulaşır Hangi Rüzgarlar Kokun Dolaşır Her Gece Gözümde Gözlerin Işır Aymisin Güneşmisin Bende Bilemedim ALLAH'a Dilenen Dilekler Gibi Cennette Dolanan Melekler Gibi Sevda Dağındaki Çiçekler Gibi Bir Ömür Kalayım Yamaçlarında Yüce Dag Başına Yağan Karlarca Seyrine Dolayım Senin Yıllarca Gönül Irmağında Coşan Sularca Bin Huzur Bulayım Akışlarında Kalbimin İçidir En Güzel Yerin Tutmasın Bir Başka Eli Ellerin Gözlerin Gözümde Bak Derin Derin Kaybolup Gideyim Bakışlarında!... GÜRBÜZ KOÇAK |
KALBİM DİNAMİT KUYUSU http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Beni, gözlerin götürür Gözlerin Aşkla, acıyla... Kuşatmışlar Sesimi, soluğumu Kesilmiş Tuz-ekmek payım Vurgunum Ve darda, Gözaltındayım. Dal, kor keser Penceremde açarsa Kuş, vurulur Üzerimden uçarsa. Ve hal böyle böyle, Yol bu yöndeyken Gelir, Ki her gelişinde Daha da içten Gelir, Soluk soluğa Benim olursun. Amansız sarmasında Kollarımın Esrik, Çığlık çığlığa Erir, kar gibi vücudun... Nicedir, ***** ağzında Bir salgın, Bir deprem gibi künyemiz. Nicedir, Başımıza zindan dünyamız. Biz ki Yarınıyız halkın, Umudu, yüzakıyız, Hıncı, namusu... Şafakları, Taa şafakları Hey canım, Kalbim Dinamit kuyusu... ahmed arif |
Parmak uçlarında yürüyerek gözlerine karışıyordu gece.. Yutkunuyordu ay Yel tenimizde gezdikçe ayazdık Sen bana baktıkça ateş… Ellerin belimde, ay, kırmızı; gece, cesur, parmak uçlarında yürüyerek gözlerine karışıyordu… burcu erten |
soğuktu nefsinle ısındım ellerim titiriyordu teninle ısındım ben sana bağlanmışken sen gittin sebep sadece askerlikmiydi bana sadece gidiyorum dedin acaba gerçekten sewdiğin içinmi şimdi arıyorsun nedenler çok ki bilemiyorum çözemiyorum artık bizi dört yıl geçti kötü kocaman dört yıl biz şimdi sadece 1 saatimi konuşa biliyoruz o dört yıllın şimdi benden ne istiyorsun ben seni göremem yapamam birdaha ya kaybedersem yine sana güwenmiyorum hem de hiç artık gitmek için bir günün war yolun açık olsun yalancı yarim zeynep |
Sensizlik Türküsü Sensizlikle yorgun düştüm beklerken, Ağlıyorum şarkıları dinlerken, Her şarkıda anılarla inlerken, Anılar ağlar, yüreğim söylerken. Gözümdeki yaşlar artık kuruyor, Hasretim yoruldu, seni soruyor, Her nefeste anılarım kokuyor, Koklarken bedenim sarhoş oluyor. Trenlerden beklerken seni seninle, Öksüz kaldık içimdeki gelinle, Kalbim tutuştu, yanıyor sevginle, Sensizlik türküsü söylerim, dinle isimsiz kral |
Hıncım bana kalsın gayrı sen yalnızlığımı götür. Bana çay demlemeyi öğret elimi yüzümü yıkamayı, ağzıma rakı koydurma. Hıncım bana kalsın diyorum çünkü ben bu kenti kendimde büyüttüm bir barbarın vahşi ateşiyle, çünkü yapılarının taşında onulmazlığım çünkü şarkılar kanımın bedeli. En sevdiğim kelimeler gibisin örneğin öfke gibi hani bir zamanlar dağda ve sokakta açan. Örneğin umut gibi günde, gecede yitip durduğumuz zeytin dalını dal eden. Örneğin aşk gibi denizlerin üzerinde yürüten. Örneğin kavga gibi yüreğimi sıkı, saçlarımı kara tutan kayaları yumuşatan kavga gibi. Denizler benim kadar kıpırdayamaz bak şimdi parklardayım bir çocuğun menevişli gözlerinde. Hüzünleri bırakmanın günü günü çığlığı olmak dünyanın, hüznümü iki kat ediyor ama gecede alnıma dayalı alnın YASİN GÖÇMEZ |
Çevir Sayfayı-2 Çevir sayfayı... yürekler sevgiyle dolsun küçük bir çiçek seni sarhoş etsin. çevir sayfayı... insanlar özünü,iyiliğini, güzelliğini görsün. gönüller şen olsun... çevir sayfayı... gökyüzü,yıldızlar, canlılar bir başka olsun. çevir sayfayı... seven gönül,sevilen gönül, senin olsun,yarın senin olsun. çevir sayfayı... dünü unut,bu günün , yarının adı umut... gözler ,eller,diller, hepsi mutlu ,senin olsun isimsiz kral |
Kalbim de hep yangın olur seni yanımda görmeyince Dayanmak çok zor olur seniz bu viran şehirde ister su gibi ister rüzgar gibi gel artık; sensizliğe dayanacak gücüm kalmadı bekleyemiyorum gözlerim hep seni arıyor, nereye baksam sen varsın senin yokluğun kor gibi çöktü yüreğime hiçbir yağmur yetmedi içimdeki hasret ateşini söndürmeye; hiçbir sey yetmedi senin yokluğunu gidermeye ben her gece beni sana getirecek yollarda yürüdüm doğduğunu hiç anlayamadığım güneşle beraber, bende batıyorum sensiz bir kez daha… sensiz hep kanalıktayım gel dayanamıyorum UMUT KARACA |
Hasret bir aşılmaz duvar mı Hasret bir aşılmaz duvar mı Kimi anasına hasret kimi çocuğuna Hasret yağmur gibi yağar mı Kimi sıcağına hasret kimi soğuğuna Hasret bir ömre sığar mı Kimi çiçeğine hasret kimi böceğine Hasret, hasret, hasret Hasretler içinde öleceğine Git sevgini kanatlandır geleceğine Mustafa Özke |
Korkuların Karanlığında Küçükken bozacılarla korkuturdu annelerimiz Şimdi büyüdük ya yetmiyor birbirimize sevgimiz Korkuların yokluğunda yaşıyoruz bu ömrü Dostlar kayıp düşmanlar çok uzak Ve ben Soruyorum Anne Annee oğlun ne zaman Adam olacak? isimsiz kral </B> |
Dağ Rüzgarı Kaderde senden ayrı düşmek de varmış Doğrusu bunu hiç düşünmemiştim.. Seni tanımadan Hele seni böyle deli divane sevmeden Yalnızlık güzeldir diyordum Al başını, kaç bu şehirden Ufukta bir çizgi gibi gördüğün dağlara Rüzgarın iyot kokularını taşıdığı denizlere git Git gidebildiğin yere git diyordum Oysa ki, senden kaçılmazmış Yokluğuna bir gün bile dayanılmazmış. Bilmiyordum. Yine de dayanmağa çalışıyorum işte Bir kır çiçeği koparıyorum gözlerine benzeyen Ümit Yaşar Oğuzcan |
YaĞmur YaĞmasin.... Seni yazıyordum ki Sağ bileğim esir aldı harfleri Sen üstüne alınma Bütün aksiliği küçük bir kazadan kalma Bir bitsin bu esaret Önce seni sokağıma yazacağım Sonra şehrin bütün duvarlarına Dönüp elimin ayasına En sonda alnımın tam ortasına yazacağım Sonra kaldırıp senle dolu elimin ayalarını Göğe doğru “tanrım n’olur yağmur yağmasın O gelene kadar n’olur “diye saatlerce yalvaracağım. Berfin Toprak |
senle olmak istiyorum.. çıkmaz bir sokaktayım Gitsem mi,kalsam mı.. yaşasam mı,unutsam mı yani Ölsem mi.? Gözlerim acıyor sanki evren yas tutuyor bizim için ağlıyor.. Seviyorum demek istiyorum ama korkuyorum ben hep senle heran senle olmak istiyorum.. # onlymne |
AŞK BAĞINA GİRSEN EĞER Aşk bağına girsen eğer, Derdin sana derman olur Güllerini dersen eğer, Bir katre bin umman olur. Gönlünü Hak’ka bağlasan, İçini aşka dağlasan, Sular gibi hep çağlasan, Canlar sana canan olur. Mevlasını zikreyleyen, Ayatını fikreyleyen, Nimetlere şükreyleyen, Dil şehrine sultan olur. Üstad önünde diz çöken, Şeriata boyun büken, Seherde hep yaşlar döken, Tekamüle unvan olur. |
Gitmek Lazım Bu Şehirden Alıp başını gitmek lazım bu şehirden, Ta uzaklara, Kim bilir, belki çam kokulu dağlara, Hele bir de kar da varsa, Uzan uzanabildiğin kadar sonsuzluğa. Belki de, küçük bir göl kıyısına, İstemem öyle deniz, okyanus bu yaşta, Kıyısında ağaçlar olsun yeter bana, Bir de ağaçtan nohut oda, bakla sofa. İçinde kalorifer falan olmasın, Şömine de gereksiz aslında, Çıtır çıtır yanarken odunlar sobada, Kıvrılıvereyim hemen yanı başına. İstemem bugüne ait hiçbir şey, Ne müzik sistemi, ne koca televizyon, Bilgisayar da olmasın, Hatta sussun bütün telefonlar, Hiç olmasın o uzayıp giden toplantılar. Sadece üç kişi olsun yanımda, Ara sıra gelsin dostlar da, Dedim ya gitmek lazım bu şehirden, Amma… (26.04.2007- Ankara) Şadiye Yakışkan |
Ayağı kayan bir çocuk Kadar şaşkınım, bilemedim Düz yolda yürümenin imlasını Kanayan dizlerime bakıp da Ağlamayı ögrenemediğim gibi Sevgilisi değildim kadınlarımın Bir papağan tüneğiydim belki Ama birkaç sözcük öğrendiysem Kadınlardan öğrendim, yine de Bilemedim sevgilim diyebilmeyi Büyülendim ama büyüyemedim Aklım ermedi aynalara ve suya Yüzümü gösterip kalbimi neden Sakladıklarını öğrenemedim Şaşkınım, cahilim ben bu dünyada Ahmet Telli |
hani biz ayrılmıyacaktık hani bizim sewdamız yenilmicekti zamana neden böyle oldu bizmi zamana yenik düştük bize bumu yakışırdı cewap wermeye yüzün warmı warmı geçen günleri geriye getirebilirmisin ne anı ne hayal ne sewgi ne kaldı ki benliğimde senin adına bitirdin beni bir gecelik hewes ugruna hani bizim sözlerimiz nerde nasıl yaptın bunu bize yakıştımı sana mutlumusun bensiz bir başına mutlu ol bıraktım seni heweslerinle baş başa!!!!!!!!! zeynep |
Baharı Beklerken Yazılmış Şiir O günü görmek için sade bekleyeceğiz, Göreceğiz bir sabah yeşil tomurcukları. Hazırlanıyor gibi, gökyüzü, ufuk, deniz, Bir sabah dökülecek baharların baharı. Bu bahar yalnız mesut günler taşımaktadır, Başbaşa kalacağız kenarında bir suyun, Göz alabildiğine yeşil uzanan çayır, Bir saadet içinde sessiz otlayan koyun. Bu bahar güleceğiz en içten bir sevinçle, Bir melek ordan bize uzatacak elini. - Beni bırakma kalbim, kalbim sen bana söyle. Ümitlerin en güzelini!.. 1938 Ziya Osman Saba |
| Saat: 23:04 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık