![]() |
ben senden vazgeçemedim. zannetmeki ben senden öylesine vazgeçtim dün ışıkları kapatıp odamda el açıp dua ettim allaha sırf senin için... ve nezaman geçsem evinin önünden ağlamadımmı zannediyorsun. seni görmemek, yıkılmamak için, yolumu değiştirmedimmi zannediyorsun. ben senden öylesine vazgeçmedim,ve öylesine ağlamadım beni sen ağlattın sen gülüm. |
Eskiler alıyorum Alıp yıldız yapıyorum Musiki ruhun gıdasıdır Musikiye bayılıyorum Şiir yazıyorum Şiir yazıp eskiler alıyorum Eskiler verip Musikiler alıyorum Bir de rakı şişesinde balık olsam |
http://www.siirperisi.net/images/siir.gif JAZZ- BLUES Şimdi nereye gidiyoruz ona bakalım Bilmeliyiz nereye gittiğimizi Kapıları çarparak dışarı çıkıyoruz değil mi Islak taşlarında kayarak bu eski sokağın Hala değişmeyen kaldırımlarında birbirimize tutunarak Ellerimizi arıyorsak Artık bilmeliyiz İçimde yalnız bir göçmen yerini arıyor Yağmur yağıyor, gökyüzü kapalı Nehrin bulanık suları köpürmüş, duyuyorum Beni kendine ayırmışsın, farkındayım Yollara çıkarmışsın, yaşlı atların toynak sesleri Duman içinde ve alacakaranlığın Yüzüne bakıyorum bir pencere açılıyor Bembeyaz bir zambak uzanıyor geceye Yaşadığı toprağa benzemiyor Eğimine bakılırsa dağların yalnızlığı Bu kente hiç yakışmıyor Adresi unutmuşuz kimbilir nerde Bulanık yüreklerimiz Karıştırdıkça eski aşklar ufalanıyor Yalansız, özürsüz hatta özlemsiz Bir kadın bir erkeğe tutunuyor Anılarına tutunuyor, acısız Resimleri tarıyor ıslanmış tümü Hepsi siyah beyaz Kimseyi tanıyamıyor Bu caddeler, bu evler, bu nehrin kıyısı Siniyor her yere dağıtıp durduğun sesin Sütunlara, vitrinlere, ayak seslerine Kafesler darmaduman Tüm kuşlar salıverilmiş Suyun üstünde tüten sis Dokunsan masmavi hüzün NE SEN SEV Sen şiir ol ben şair Sen sevgi ol ben sevdalı Sen derman ol ben dert Ne sen sev ne ben ağlayayım İçimde alevlenen aşkım Volkan oldu patlayacak Çile oldu kaldı Ne sen sev ne ben ağlayayım |
SEN-gel-SEN Döneceğim dediğin yerler, Çok mu uzak ki! Bırakıp ta oraları Artık sen, Gelsen diyorum. Bak! Ardından boynu bükük kaldı, Sana söyleyemediğim cümlelerimin. Giderde dönmez diye, İnadına çoğaldı ünlemlerim. Henüz bitmeden, Avuçlarımda kokun. Ve hala gözlerimde, Biraz sen varken. Artık sen, Gelsen diyorum. Çok şey değişmese de sen gideli, Bıraktığın takvimler biraz eskidi. Kaç kere ayrıldı ve kaç kere, Her buluşmada, Delice sevişti,akreple yelkovan. Bir sen gelmedin, Gittiğin uzaklardan. Özledim. Sen gel! Sen diyorum. |
YALNIZ KATONG gel otur yanıma canım düşümde de olsan gel sana sevdamı anlatacacağım ki bitmeyen bir türküdür dağlarda yankılanan laos ormanlarında bir lotus allı beyazlı mergui de bir arsız yunus hele ağlama dayanamam üzüm karası gözlerinin feryadı bağrımda hançer tir tir titriyorum naçar sanki dağda bir başıma sanki gece koyu karanlık korku değil saran içimi namlu değil ta öteden doğrultulmuş alnıma namusumdur bilesin sevdam hasretim sana songsudam yağmur karla karışık duyuyormusun soluğumdur esen rüzgar hemen yanıbaşında oracıktayım uzat ellerini sevdam yağıyor oy beni beni belalı beni dağlarının ardı umman patladı patlayacak boran öylece salınır bir yalnız katong bordasında hasret yazıyor |
Bana Ben Kaldı Aynada bensiz beni gördüm Bana inanmadım hiç ben Hep bana kendimi sürdüm Bana ben kaldı kendimden Artık bir haber ne olur senden... |
HASRETİ BUDADIM Hasreti budadım körpe umutlarda, Sallanıyorum bağ bozumu akşamlarda. Birleşirim hasretle rüyalarda, Seni çekerim sensiz ayazlarda. Bıçağım keskin ve acımasız, Saldırır uzayan hasret dallarına. Bir duman tüttürürüm tozlu yollara, Seni isterim sensiz dağlarda. Ne zor, ne acı, dayanamıyorum, Kolaylık bu ya hep ağlıyorum. Nafile dostum ne edersen et, Seni inlerim sensiz canlarda... |
Sen Sen : Çamlı dağlarda ağaran şafak... Sen : Duru gönüllerin nilüferisin Sen : Engin ovada sararan başak... Sen : Umut kaynağı, alınterisin Sen : Gökte yıldızsın, uykularda düş... Sen : Yeşil ekinsin sen beyaz gümüş.. Sen : Mavi denizsin sise bürünmüş... Sen : Sevda sırrının düğümlerisin Sen : Her güzelliğin canlı sergisi Sen : Kalb yarasının emin sargısı... Sen : Benim dileğim, Hakk'ın vergisi.. Sen : Gönlümde saplı aşk hançerisin Sen : Koyu gölgesin yaz sıcağında Sen : Olgun meyvesin dal kucağında Sen : Korsun, alevsin aşk ocağında Sen : Gadir Allah'ın şaheserisin Sen : Bensin gel gör ki ben sen değilim Sen : Benim düşünce ruhum ve dilim Sen : Benim gözlerim, ayağım, elim... Emin ol, sen bana benden berisin |
Sendin O Işığı Söndüren Beyaz, isimsiz bir zarfın içine Kar doldurup göndermiştim sana... Çünkü yüreğin; Bir kar tanesi gibi soğuk Bir buz damlası kadar hissiz Ve bir o kadar da temizdi. Bomboş uzanan gençlik yıllarımın Anlamsız, uzun koridorlarında yitirmiştim seni On sekizli yaşlarımın yaşam doluluğunda... Yüz yirmi beş adımlık yaşantımda Tekdüze ve anlamsızdı geçen günler Kareli bir deftere yazılan Ezberlenmiş Ve körü körüne uygulanan Bir formül gibiydi... Akşamları oturur şiirler yazardım sana Ela gözlerimde mor halkalar oluşana dek Sense paranın önemini anlatırdın bana gün boyu Sevginin boş olduğunu...... Günün son ışıklarına dek uzardı bazen bu sohbet. Gülmeye alışık ela gözlerim Hüzünle kahverengiye dönerdi o an Bir burukluk dağılırdı yüreğimden tüm benliğime... Anlardım ki bu sevda yalan... Şimdi sevdamı denizlere savurdum Buğulu gözlerle son kez el sallıyorum sana Batan güneşin son ışıklarıyla Ağladığım Akdeniz akşamlarında.... Sevdamı yaktım, İsinden dağlandı yüreğim Şiirlerim kül oldu bir mumun cılız alevinde Yağan yağmura aldırmadan yürüyorum; koşarcasına Içimde kopan fırtınayı duymadan Islak Istanbul sokaklarında.... Hüzünleri neşeye çevirdim Gündüzleri geceye Işık olup bakıyorum şimdi sana Düşünmeden üflediğin her mumun son alevinde... |
http://www.siirperisi.net/images/siir.gif YÜREĞİMİ KAPIDA BIRAKTIM SERABIM Denizlerim vardı tükenmeyecek sandığım, Özlenen umutlarım, sahile vuran hasretlerim Bir de köşede bekleyen ölüm, üçünü ayıramadım. Ceplerimde bir kaç resmin cüzdan arasında durur, Birde avuçlarımda şiirlerin kaldı senden geriye, Diyorum ki; Işığım olsan, güneşin yerine, Bir kez çıksan karşıma, görünsen bana diyorum Aşkın yüreğimde yaşayacak, Sevmelerin yitik olduğunu bile bile Belki de son kez, konuşuyorum Gözyaşlarımı derelere bıraktım,bitiyorum.. Sahillerindeyim, kumlarınla savur cihana, Çokça hüzün kaldı senden geriye. Bırakılmış kuşlar gibi ağladım yüreğime, Artık yaşayamam sensizlik zor, Adını bağıramam Serap diye, Bir ben kaldım zemheri ayazında yüreksiz. Ben mutsuz sen umutsuz biliyorum.. Yüreğimi kapıda bıraktım, al senin olsun, Ne senden öncesi aklımda, ne senden sonrası, Duramam vakit geldi artık Serabım, Ecelin koynuna girdim, ölüyorum. Mevlana mı alır seni yanına, melekler mi, Bensiz Ankara sokakları mı? Bilemem. Bu aşk bedensel değil, buralarda kalamam, Gelirsen bir gün ruhunla, yanıma, Seni bekleyen bir filizlenmiş fidan bulacaksın. |
| Saat: 10:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık